Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Faimosul „investigator al corupției” din România, postul TV Al Jazeera, este la rândul său implicat într-un caz de corupție de 300 milioane de dolari în Qatar: sau de ce nu înțelege jurnalistul rezistent Cătălin Tolontan legătura între Soros și Al-Jazeera

Ia-ți un Tolo, dă-i și luptă, unde-i țara mai coruptă

Postul TV Al Jazeera din Qatar , un “investigator media” care a amplificat în ultimii ani imaginea de stat corupt a României (în solidar cu cozi de topor din Divizia Presă din România) este el însuși implicat într-un scandal de corupție de 300 de milioane de lire streline: în speță, postul qatariot este acuzat că a fost instrumentul prin care familia care conduce Qatar, Al Thani, a produs o șpagă uriașă către FIFA pentru a obține dreptul de a organiza Campionatul Mondial de fotbal din 2022. În  martie 2019, șeful Comisiei pentru Cultură, Media și Sport, Damian Collins cerea în Parlamentul britanic ca FIFA să procedeze la înghețarea plăților Al Jazeera și investigarea detaliilor acestei controversate și cvasi-necunoscute înțelegeri FIFA (președinte Sepp Blatter)- Qatar (TV Al Jazeera). În Oct 2017, jurnalistul rezistent Cătălin Tolontan nu înțelegea “ce legătură are Soros cu canalul de televiziune Al jazeera”, finanțat de familia- dictator, bin Hamad al Thani care este și șeic-dictator al Emiratului Qatar. Tolontan, care știe atât de multe despre copiii minori ai premierului român Viorica Dăncilă dar nu are habar de circuitul șpăgilor sau legăturilor în natura din Qatar, are nevoie de sprijin.

Un sprijin pentru Tolontan

Dacă în 2017 ar fi citit cristoiublog.ro la timp, Cătălin Tolontan ar fi aflat că și pe nedumeririle sale există răspunsuri simple: televiziunea Al Jazeera este controlată de familia Al- Thani care conduce Qatar, iar George Soros are afaceri și ramificații economice vechi cu familia de emiri qatarioți, cea mai cunoscută fiind o așa-zisă “Inițiativă pentru transparență” în industriile extractive (organizația EITI, pentru petrol, gaz și resurse minerale), acolo unde banii vin mulți, rapid și de multe ori slab-impozitați. Depășind emoțiuni firești, Soros a făcut EITI “pentru popoare” împreună cu Qatar- țară acuzată de corupție în obținerea Cupei din 2022 și unde, oficial, au murit după 2011, la construcția stadioanelor, mai mult de 1000 de muncitori străini, sosiți din India și Nepal. Să depășim acest moment fiindcă Al-Jazeera așteaptă la colț, în Doha.

Cum a decis Al-Jazeera că Miorița e cam coruptă

În Oct. 2015, postul Al-Jazeera al emirului Qatarului anunța că “investighează” eforturile României de a scăpa de corupție. În 2017, specialiștii în corupție de la Al Jazeera aminteau că România este cunoscută ca “una dintre cele mai  corupte națiuni ale Uniunii Europene” și în același an, reluau o idee dragă celulelor “haștag rezist” din România, potrivit căreia mass-media considerată “apropiată” Coaliției de la putere era în “conflict de interes”, având proprietari arestați pentru corupție sau anchetați (faimoșii “penali”) de către DNA. Pe de altă parte, Al Jazeera nu sufla nimic despre publicațiile online finanțate prin Soros sau UE în România care susțineau “anti-corupția” lui Kovesi, cu nemărturisitele abuzuri ale Binomului SRI-DNA și ale Protocoalelor cu Justiția. Mai aproape, în 2018, Al-Jazeera constata “oboseala” românilor după proteste anti-corupție care au durat un timp îndelungat fără “rezultate concrete”. Lupte seculare care-au durat vr’un an.

Posibil complicat de înțeles pentru Tolo

…ntan, stația TV Al-Jazeera se aliniază astăzi unei garnituri mass-media neo- liberală care sprijină planificat agenda globalistă cu tot ceea ce implică ea (de la migrație ilegală la transformări de identitate europeană) și, în particular, care exacerbează fenomenul corupției în România, într-un dublu-standard jenant care evită delicat cazuri de corupție cu multe zerouri din statele dezvoltate: ca efect secundar, la adăpostul “industriei anti-corupție” construite prin ONG-uri și instituții mass-media finanțate sorosist, și prin folosirea anti-corupției ca pretext, a fost construit în România și un Stat Paralel care în prezent pare mult mai viguros și mai rumen în obraji decât Statul Real.

“Blat” de la Blatter. Sau invers

Parlamentarul britanic Damian Collins declara în plen, în urmă cu două luni, că dosarul ofertei a 307 milioane lire britanice de către Qatar către FIFA cu 3 săptămâni înainte de a fi acordată găzduirea Cupei Mondiale din 2022 trebuie investigată și un proces este în derulare. Potrivit informațiilor făcute publice, Al Jazeera semnase un contract TV făcând ofertă când campania de licitație a Cupei Mondiale se încheiase, iar presupusul contract includea plata a 77 milioane lire care să fie plătite într-un cont pentru Organismul de Fotbal, în cazul în care aplicația Qatarului din 2010 – pentru obținerii organizării evenimentului, ar fi fost încununată de succes. De asemenea, se ceruse în Parlamentul britanic și investigarea altor 368 milioane lire oferite de Qatar în 2013, în cadrul aceluiași demers, de a obține aducerea Cupei Mondiale în emirat. Damian Collins, care conduce Comisia pentru Cultură Media din Camera Comunelor a cerut FIFA să înghețe toate plățile Al Jazeera și să investigheze contractul. Altfel spus, scandalul acuza că țări care aveau condiții foarte bune de a găzdui Campionatul de Fotbal au fost înlăturate din cursă printr-un act de corupție încurajat de Qatar, prin comisarul său “anti-corupție” Al Jazeera. Iar președintele FIFA, Sepp Blatter, va rămâne veșnic omul care, controversat, i-a înmânat Cupa emirului Al- Thani.

Soros și Emirul, umăr la umăr pe industriile extractive

Unul din marii sprijinitori ai lui Soros în lansarea proiectului EITI (“Extractive Industries Transparency Initiative”, o organizație internațională lansată prin George Soros în 2003 și care are suport dinspre Open Society Soros și Qatar Petroleum) a fost micul emirat, acuzat “pe probe” de Arabia Saudită că finanțează teroarea islamică în Europa și în alte zone ale globului: în plus, în numele globalizării, în 2011, Khalid bin Mohammad Al-Attiyah – partenerul lui Soros de proiect și ministru al Energiei qatariote, a și vizitat pe mandatul premierului Emil Boc, exploatarea auriferă Roșia Montană în fruntea unei delegații de investitori arabi.

Qatariotul Al-Attyiah a ajuns târziu la Roșia Montană

…, la mai mult de un an după ce omul de afaceri Beny Steinmetz- acționar la firma Gabriel Resources, începuse (din Nov. 2009) demersurile pentru o exploatație auriferă care utiliza cianurile – o tehnologie poluantă și distrugătoare pentru mediul local. Gurile rele susțin că la Roșia Montană a învins spiritul, nu fapta: au învins spiritul puternic al antipatiei care îi separă pe George Soros (Newmont Mining) de Benny Steinmetz (Gabriel Resources), respectiv spiritul micuț- ecologic, cu George Soros delimitându-se de implicarea la Roșia Montană a ONG-urilor finanțate de el și insistând pe “independența” lor în decizie.

“Tânăra Gardă” Soros pălăvrăgește dar nu se predă

Începând din anii ’90, de când controversatul miliardar nord-american George Soros și-a înregistrat primele ONG-uri în România (Fundația pentru o Societate Deschisă ș.a.), o mică armată de bursieri a ocupat posturi-cheie în politica și administrația României post-decembriste: politicieni, scriitori, jurnaliști, istorici, economiști, oratori de ocazie. Tânăra Gardă a lui Soros nu a ridicat cu nimic țara, iar azi, dacă România ar fi încuiată într-o covrigărie, ar muri probabil de foame: din 1989 până în prezent, politica, jurnalismul, istoria recentă, Justiția, cultura, economia se zbat în același marasm. Alături de “suflul vechi” al partidelor bătrânicioase și pline de oftică precum PSD, “suflul nou” al activismului sorosist “haștag” a dezvoltat o singură industrie- cea a palavrelor la televizor și a importat o uriașă problemă în țară: (auto)cenzura agresivă, care distruge frontiera de stat, face legal orice migrant sosit ilegal din țări cu terorism, desființează religia, nimicește tradiția, otrăvește istoria, masacrează Constituția, interzice discursul “inamicului” și îl ascunde pe Soros în spatele “teoriei conspirației”.

“Teoriile conspirației” pe care le tot șterge furios 

… de praf Cătălin Tolontan pot ține azi locul basmelor cu vânători de comori, dar Soros nu mai e demult “conspirație”: “filantropul” din New York e viu, și-a transferat averea din 2017 într-un cont de ONG și produce “finanțări nerambursabile” ce pot fi asimilate, contextual, șpăgilor, aliniindu-și zilnic piticii neo-marxiști pentru un nou asalt și o nouă “iepocă” socialistă, criptosocialistă, multilateral dezvoltată, destinată desigur și statelor care s-au scuturat în anii 90 de socialism: cum ar fi România. Lucru pe care, în mod cert, unul ca Tolontan îl înțelege.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Faimosul „investigator al corupției” din România, postul TV Al Jazeera, este la rândul său implicat într-un caz de corupție de 300 milioane de dolari în Qatar: sau de ce nu înțelege jurnalistul rezistent Cătălin Tolontan legătura între Soros și Al-Jazeera”

 • Radu, articolul asta a aparut in ziua in care Angela Merkel, asa zis cancelar al Germaniei, averiza asupra cresterii populismului in UE. Aceasta idioata utila a lui Soros uita sa adauge un singur lucru- ea si gashca ei de spalati pe creieri, cu migratia lor ilegala si cu saracirea mucitorului UE si cu imbogatirea imensa a globalistilor, sint direct responsabili de acest lucru. 😎 Ce-o insemna ptr aceasta semisenila ca „avertizeaza” pe ceva? Nimic. Probabil ii avertizeaza pe senilii ei alegatori ceva de genu „Fetelor ce ne facem?”. UE a fost condusa cu betivi si soalati pe creieri. Sa vedem acum ce podoabe mai vin la Bruxelles.

 • Tontolan, o zdreanță rezist 😎 Nu-l băgați prea mult în seamă?

 • Olandezii rămîn spălați pe creier că le place și poate nici nu mai realizează că au fost sedați la cap de sclavii lu Soros. O nulitate ca Timmermans cu partidu lui de buzunar cică ar fi cîștigat 5 locuri în Parlamentu European. Dacă nu cumva o fi furat electronic, prin servicii. Cum o arăta un alegător care îl iubește pe Timmermanu? Probabil e ca o combinație de Raresh Bogdan și Monik Macovei, cu un IQ mult inferior secretarei care le face comunicatele. 😆

 • „de ce nu înțelege jurnalistul rezistent Cătălin Tolontan legătura între Soros și Al-Jazeera ”
  Probabil fiindca Tolontan e pseudonimul literar , numele lui adevarat fiind Tontolan

 • Bre , nu uitati sa votati licheaua sorosistă Rares Bogdan care înjură averile altora da nu zice nimic de șmenurile și vilele lui de caca, obținute tot pe sugerea de la stat.. Liberalii au și ei nevoie de niște muhaele deastea, s-arate că-s și ei ai țării, și n-au făcut șmenuri cu Statul în Franța ci în Romînia 😎

  https://sorinamatei.ro/exclusiv-afacerile-lui-rares-bogdan-ii-rares-bogdan-contracte-de-sute-de-mii-de-euro-din-bani-publici-127-000-de-euro-de-la-universitatea-babes-bolyai-din-cluj-napoca-23-000-de-euro-de-la-univer/

 • Bunicel articol, cu exceptia a 2-3 defecte gramaticale. Apropo de soros si de „pitici” Soros. Idiotul Guy Verhofstadt a anuntat ca vrea sa creeze o noua „miscare” e vorba de miscarea de la stînga la dreapta, plecăciune și trei pași laterali, așa cum e numit dansul numit menuet. „Mișcare” care va fi dansată de Guy în saloanele ospiciilor de nebuni din Belgia

  https://www.cotidianul.ro/guy-verhofstadt-vom-crea-o-noua-miscare-in-europa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *