Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)

Haos în ograda lui Augustin Lazăr

Parchetul General neagă oficial „formarea” procurorilor la Serviciile secrete, în timp ce Direcția Anti-Teroristă DIICOT îl contrazice și confirmă participarea la cursurile a două `școli de magistrați progresiști” din București: Academia SRI și Ambasada SUA

Lazăre, ia neștiința ta și umblă

Justiția post-decembristă a avut două perioade distincte în `maturizare”: anii ’90, când nu a făcut nimic și anii 2000, când a făcut greve și Protocoale cu serviciile secrete. Parchetul General, de exemplu, are și azi procurori care, între două „proteste” împotriva Ordonanțelor Guvernului, merg la cursurile Serviciului Român de Informații (SRI) și ale Ambasadei SUA (în mod ironic, unul din marii contestatari ai Legilor Justiției din România). De cel puțin patru ani, procurori ai Parchetului Public (din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- DIICOT) participă la „formări” oferite de SRI prin Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV, parte integrantă a Serviciului), în timp ce Augustin Lazăr – lovit grav de amnezie – susține în fața presei că nu știe nimic. Lazăr este prezumtiv plătit doar pentru ce știe: dacă ar fi fost plătit pentru ce nu știe, Guvernul ar fi trebuit probabil să aloce la Parchetul General un mega-buget, comparabil cu cel al Serviciilor secrete reunite.

Câtu-i lumea țară nu-i, ca țara DICOTului

Mai mult, cu toate că DIICOT confirmă într-un Raport controversata colaborare a angajaților săi cu SRI, Augustin Lazăr insistă în neștiința sa, chiar dacă prin Lege a fost membru al Comisiei de evaluare a procurorilor DIICOT – evaluare desfășurată periodic, la fiecare 2-5 ani: exceptând desigur perioadele când DIICOT e plecat la SRI sau la grevă. Eventual, înainte de a formula solicitări către Guvern și națiune, liderii procurorilor din România, începând cu conducerea Parchetului General și cu cele ale unor fantomatice ONG din Justiție, ar trebui să dea dovadă că breasla își face bine treaba pentru care este plătită de societate. Ca orice activitate într-o instituție bugetară, munca de Parchet implică performanță, standarde și în multe cazuri onoare, respectiv demnitatea de a spune mereu adevărul.

Unde-i place lui DIICOT: la SRI și la „proteste”

În februarie 2019, răspunzând unei solicitări de Informații de Interes Public înaintată de cristoiublog.ro, Parchetul General susținea că nu există o participare a procurorilor săi la cursuri organizate de Academia SRI. „La nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu există nicio evidență privind participarea procurorilor la forme de instruire și formare organizate de SRI sau de structuri similare”, ne-a transmis sec Biroul de presă al Ministerului Public. Pentru verificarea competenței profesionale, procurorii sunt supuși periodic unei evaluări care include și obligația de formare profesională continuă, respectiv absolvirea unor cursuri specifice: o Comisie de evaluare lucrează cu acest prilej un dosar de evaluare pentru fiecare procuror, care va cuprinde toate informațiile referitoare la proces. În acest context, ca membru al Comisiei pentru evaluarea procurorilor DIICOT, Augustin Lazăr știa precis că participarea procurorilor pe „formare” la cursurile Academiei SRI sunt importante pentru un dosar de evaluare. În acest sens, sintagma folosită de Parchetul General „nicio evidență referitoare la participarea procurorilor la forme de formare organizate de SRI” rămâne un mister: a căutat Lazăr în evaluările tuturor procurorilor DIICOT ca să afle adevărul? Niciun muritor de rând nu poate pătrunde la dosare de evaluare, ele fiind „confidențiale”: procurorii, această castă care lucrează cu secretele oamenilor, s-au înconjurat de timpuriu de secrete.

Ce m-e drag pe lumea asta: Klaus, job-ul și nevasta

Înfipt la Ministerul Public pe un salariu generos, numai bun de donat familiei, Augustin Lazăr sfidează evidențele și dovedește prin răspunsul adresat cristoiublog.ro  că nu are habar despre ce se întâmplă în propria ogradă: aceasta pentru că, în paralel, un Raport al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) dezvăluia că, în 2018, procurori dintr-un grup de 71 de persoane au participat la cursuri de „formare” organizate de Academia SRI (condusă de „multiculturalistul” Adrian Ivan) și (colateral) de Ambasada SUA, condusă de „globalistul” Hans Klemm. Prea ocupat cu obsesia de a-și păstra postul – amenințat public de revocare, Augustin Lazăr apare ca depășit de rigorile managementului modern și oferă, prin neseriozitatea acestui răspuns către presă, doar imaginea de petic la sacul cârpit al celui ce l-a propulsat (președintele Klaus Iohannis) într-o funcție care azi arată mult prea mare pentru el.

SRI curge la deal: studiu individual 

În răspunsul său, Parchetul General încearcă să transforme prezența procurorului la cursurile SRI într-un soi de „moft” occidental sau de „hobby” ca „pregătire suplimentară”. „Procurorii au opțiunea personală de urmare a oricăreia dintre formele de pregătire profesională, prevăzute de lege, în măsura în care procurorii consideră necesară și utilă o pregătire suplimentară într-un anumit domeniu”, insistă Biroul de Presă al lui Lazăr în mesajul către publicația noastră. Prezența unor angajați DIICOT la cursurile Academiei SRI nu este un „moft”, câtă vreme este certificată într-un document oficial al Direcției Anti-Teroriste și sugerează că participarea lor este cunoscută Parchetului General, fiind eventual propusă în cadrul unui Program anterior de formare profesională. Iar dacă procurorul general al României nu a aflat, DIICOT este parte a Parchetului General, iar el, Augustin Lazăr, a fost membru al Comisiilor care au evaluat procurorii DIICOT, atunci când s-a impus.

Pixu și cureaua lată, ce cursant eram odată

În decembrie 2018, publicația cristoiublog.ro dezvăluia în exclusivitate că Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), care este parte componentă a SRI și este condusă de „multiculturalistul” Adrian-Liviu Ivan (cel care l-a „recuperat” pe fostul adjunct SRI Florian Coldea la Universitatea Babeș- Boliay), a început să instruiască procurori ai Parchetului General din 2015: potrivit rapoartelor Ministerului Public citate de cristoiublog.ro, cursanții proveneau dintr-un grup masiv de procurori ai Parchetului General (120 între 2015-2017, respectiv alți 71 în 2018) dovedindu-se astfel că specia procurorului „perfecționat” printr-un serviciu secret nu era una pe cale de dispariție în România.  La vremea respectivă, SRI refuza să facă publice tipul de training și numărul cursanţilor de la ANIMV, pretextând că erau informații „cu caracter personal”. Practic, faptul că Justiția încă se „perfecționa” la școala serviciilor secrete era ca o prelugire „firească” a faptului că România era singura țară UE unde echipe mixte ofițeri de informații- procurori fuseseră implicate pe dosare penale într-o așa-zisă „campanie anti-corupție”, lesne asimilabilă azi unui Sistem paralel.

Unde sosesc procurorii DIICOT când sosesc?

Atunci când sosesc la Academia SRI, procurorii DIICOT sosesc în brațele rectorului Adrian Ivan. Filozofia de muncă (și probabil de viață) a rectorului ANIMV este relativ simplă: Ivan este un „multiculturalist”, alături de șefii săi, președintele Klaus Iohannis – care este un „multilateralist” și de Eduard Hellvig, care este un „opozant al populismului” – trei fracturi ale oaselor limbii care descriu un „globalist”. Rectorul Adrian-Liviu Ivan a fost numit în octombrie 2017 (pentru mandatul 2017-2021) dar neoficial, numirea sa în funcție ridică semne mari de întrebare, fiindcă nici în prezent nu se cunoaște dacă a  fost singurul candidat contactat de Hellvig înainte de concurs. Conform propriilor declarații,  Ivan a fost făcut militar (ofițer) „pe repede înainte” și astfel a putut să participe la concursul de ocupare a postului de rector al Academiei Serviciului. În rest, este liniște, iar procurorii Parchetului General sosiți să studieze la Ivan se „dezvoltă” aici armonios, într-un mediu prietenos și alienat-globalist, finanțat direct de la bugetul „populist” al Coaliției de la guvernare PSD-ALDE: eventual, ei stau vara cu burta pe carte, iar când vine răcoarea, intră sub acoperire.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)”

 • Vin alegeri PE. Nu votați umili Soros precum Monik Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Adina Văleanu, Traian Theo Stolojan (zis Moartea-n vacanță), DanielBuda, Marin Jean Marinescu (de bulibașa ăsta cine a auzit pînă acu că reprezintă Romînia?), Traian Ungureanu, or mai fi și alții.Ăștia au cerut anchetarea jandarmeriei romîne șia Romînieii pe trei nasuri julite și acum tac ca morții în cazul cruzimilor jandarmeriei franceze și ale regimului Macron&baba lui. De ce tac? Dintr-un motiv pur romînesc liberal- au spirit de sclav și se tem de Macron 😎 . Nu vrea lumea din nou momîi de paie la Parlamentu lor european, pe un sac de bani.

 • OUG 7. Ce se schimbă și ce rămîne

  „Printre articolele care rămân în vigoare se numără cel potrivit căruia Secţia specială pentru investigarea magistraţilor va ieşi de sub autoritatea procurorului general. Documentul arată că Şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor poate dispune în cazul soluţiilor cauzelor. Anterior ordonanței, procurorul general era cel care, în calitate de superior ierarhic, infirma actele de urmărire penală emise de procurorii Secţiei speciale. Statutul procurorului general de șef ierarhic al Secției speciale fusese prevăzut de o decizie a Curții Constituționale (CCR) încălcată, acum, de ordonanța Guvernului.

  Una dintre modificări vizează delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor. Potrivit ordonanței de urgență „procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României”. De exemplu, Călin Nistor, adjunctul DNA, este delegat în funcţia de şef al Direcţiei, deoarece Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea pe această funcţie.”(Romania liberă)

 • Mircea Badea, filozofu de servici al nației cînd e burduhănosu Pleșu al toaletă
  ” Întrebare: de ce ar fi așa de disperați nemții să fie Kovesi procuror european? Sper că nu ne amăgim… Europa este condusă de Germania și Franța. De aceea s-au și cărat englezii. Este o ecuație a puterii foarte clară: ei vor ca procurorul european să fie al lor, dar nu chiar al lor. Adică să nu poată să spună: procurorul neamț a făcut o nasoală împotriva Italiei, Ungariei, Poloniei, Bulgariei etc.Bă… procurorul român, nu procurorul neamț a făcut nasoale, ci cel român!” 😆

 • Mircea Badea, filozofu de servivci al nației cînd e burduhănosu Pleșu al toaletă
  ” Întrebare: de ce ar fi așa de disperați nemții să fie Kovesi procuror european? Sper că nu ne amăgim… Europa este condusă de Germania și Franța. De aceea s-au și cărat englezii. Este o ecuație a puterii foarte clară: ei vor ca procurorul european să fie al lor, dar nu chiar al lor. Adică să nu poată să spună: procurorul neamț a făcut o nasoală împotriva Italiei, Ungariei, Poloniei, Bulgariei etc.Bă… procurorul român, nu procurorul neamț a făcut nasoale, ci cel român!” 😆

 • Neprețuita, Nefertiti, Încîntătoarea, Zeița Teroarea Revoluției anti corupție, Kovesi a fost citată din nou săptămâna viitoare la Secţia de anchetare a magistraţilor pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său. Kovesi trebuie să se prezinte pe 7 martie la audieri. Normal, pe 8 martie de ziua femeii n-ar trebui să primească mandat de arestare și cătușe în fața camerelor Diviziei Presă, cum obișnuia ea. 😎 Că Kovesi lucrează acu febril ptr imunitate de la Procuroru European. Ea și cu idiotul congenital Cristian Tudor Popescu care încă nu a răspuns dacă este sau nu informator SRI. mai are timp că gloaba CTP e încă o gloabă tînără. 😎

 • Soros cumpără presă în polonia. În romînia a terminat cota de bani fiindcă unii ca CTP sau Liviu Avram de la Adevărul mănîncă cu zece guri, da vorbesc cu una singură. 😀

 • Amenințare cu bombă în București. Serviciile caută să găsesască amenințătoru carea dat telefon și dacă îl cheamă Mahomed. Chiar dacă nu-l vor găsi, probabil va deveni clar pt Guvern că serviciile merită mai mulți bani de la buget. 😀 😆 😎

 • Hehe , Ambasada SUA e „școală de progresiști”? Păi nu ei,americanii aduc „progresu” în Estul Sălbatic? 😆 Sau Klema ce e?

 • Fomiștii soros de al secția procurori a CSM vor desființarea Secției de cercetare a infracțiunilor magistraților. Rezistenții ăștia în robă vor să răspundă doar în fața lu Dumnezeu. Și fiindcă nu-s chiar idioți , au soluții ca să nu răspundă deloc- așa că se vor face atei. :mrgreen:

 • Terminați odată cu bufonii ăștia soros pînă nu se satură lumea de ei. 😎 dacă nu cumva s-a ajuns la preaplin.
  Salariu traktorist Lazăr- 11000 coco pe lună e rezonabil? Având în vedere că omu e mereu dus cu pluta, mai bine îl făceau procuror la Adminsitrația canalelor navigabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *