România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)

Republica Procurorilor din România e “perfecționată”: din 2015, niciun procuror nu a pierdut evaluarea profesională, în timp ce cei care i-au evaluat, paradoxal, sunt revocați din funcții

Potrivit unor informații oficiale

…transmise de Institutul Național al Magistraturii (INM), niciun procuror al României nu a primit începând din anul 2015, calificativul “nesatisfăcător” sau “satisfăcător” la evaluarea activității sale profesionale, astfel încât să fie nevoit să urmeze cursuri speciale organizate de Institut. Altfel spus, pe hârtie, națiunea română finanțează un corp de procurori sclipitor, care își cunoaște meseria și care se perfecționează continuu. În viața reală, însă, avem un segment al corpului de procurori care funcționează masiv după legi centrifuge ale “activismului”: procurorii merg la “proteste” când doresc, acuză “dictatura” într-un stat slab, care le-a tolerat mereu excesele, nu se împiedică de “incompatibilități” în abordarea dosarelor, pierd sute de cauze,  fiindcă “faptele nu au existat” (cum se întâmplă la DNA),  nu se arată oripilați de colaborarea Parchetelor cu serviciile secrete împotriva libertăților civile,  dar combat politic emanarea unor Legi ale Justiției promovate de o Coaliție politică și nici nu se arată “deranjați” că au colegi în Parchete care au fabricat probe și dosare penale în numele unui subteran Sistem Paralel.  Este doar simptomatologia unei Republici locale a Procurorilor care, după un consacrat model “rezist”, în numele activismului de genul “Ocupați scările!”, își anunță periodic drepturile, nu și îndatoririle.

În martie 2019, în urma unei Solicitări

… de Informații Publice formulată de cristoiublog.ro, INM transmitea că în perioada 2015- prezent,  niciun procuror al României nu a primit calificativul “nesatisfăcător” sau “satisfăcător” la evaluarea activității sale profesionale, astfel încât să fie nevoit să urmeze cursuri speciale organizate de Institut. Paradoxal pentru un corp de procurori atât de bine pregătit,  șefii lor “emblematici” erau revocați din funcții în 2018, pe probleme profesionale: Augustin Lazăr, care prin lege este membru al Comisiei de evaluare pentru procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a fost acuzat la Ministerul Justiţiei că nu a avut dosarul de candidatură complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale: Lazăr a cerut în instanță suspendarea procedurii de revocare. Lângă el, Laura Kovesi a fost membru în Comisiile de evaluare a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a fost revocată pentru comportament excesiv de autoritar şi discreţionar, implicarea în anchetele altor procurori sau sfidarea Parlamentului. Kovesi s-a adresat CEDO. Ce rămâne așadar în urma tandemului de “evaluatori la procurori” Lazăr-Kovesi?

Rămân enigme

În urma tandemului Kovesi- Lazăr, în mod firesc, ar trebui să rămână același corp de procurori sclipitor, care își cunoaște meseria și care se perfecționează continuu, cu sau fără cunoștința șefilor lor, în haosul bine plătit de la Ministerul Public. Rămân însă și mistere, asociate unei lipse de transparență crunte, care mai poate fi întâlnită doar la SRI sau la Biroul de presă al PSD. Reamintim că publicația cristoiublog.ro a dezvăluit în exclusivitate faptul că, din anul 2015 (un an de vârf al Sistemului paralel dezvoltat de Protocoalele SRI-Parchete- Curți judecătorești), de la sosirea lui Eduard Hellvig la comanda Serviciului Român de Informații, procurori ai Parchetului Public din cadrul DIICOT au început să participe la controversate “formări profesionale” oferite de SRI prin Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” (ANIMV, parte integrantă a Serviciului): în pofida tuturor evidențelor, în ciuda confirmărilor DIICOT și SRI, procurorul general Augustin Lazăr neagă și azi cu înverșunare acest fapt: atitudinea lui Lazăr este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit legii, el a fost membru al comisiei de evaluare pentru fiecare procuror DIICOT.

Pentru verificarea competenței profesionale

… procurorii sunt supuși periodic unei evaluări care implică obligația legală de formare profesională continuă, respectiv absolvirea unor cursuri specifice: o Comisie de evaluare lucrează cu acest prilej un dosar de evaluare pentru fiecare procuror, care va cuprinde toate informațiile referitoare la proces. Pentru primirea la evaluare a calificativelor “nesatisfăcător” sau “satisfăcător” la două evaluări consecutive, procurotrii ar trebui să să urmeze cursuri speciale organizate de Institutul Național al Magistraturii. Niciun muritor de rând nu poate pătrunde la dosarele de evaluare, ele fiind “confidențiale”: procurorii, această castă care lucrează cu secretele oamenilor, s-au înconjurat de timpuriu de secrete.

Potrivit legii, formarea profesională continuă…

… a procurorului se referă la cunoașterea unor limbi străine și operarea pe calculator, la studiul Dreptului comunitar, al legislației interne, al documentelor europene și internaționale la care România este parte (eventual jurisprudența instanțelor judecătorești, a Curții Constituționale- CCR, a Curții Europene a Drepturilor Omului -CEDO și a Curții de Justiție a Comunităților Europene), al dreptului comparat, respectiv al normelor deontologice precum și abordarea multidisciplinară a instituțiilor cu caracter de noutate. Câtă “perfecționare” ar inspira, însă, un magistrat pentru retragerea sa dintr-un proces pe considerente de imparțialitate, de independență și neutralitate de caz? Este un subiect de dezbatere la care încă pot fi aduse clarificări importante prin specialiști.

Recentul episod al ridicării controlului

… judiciar pentru Laura Kovesi a ridicat acest subiect, care este important pentru orice corp de procurori. Presa a relatat că judecătoarea de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a dispus ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi în Apr. 2019 este “tovarășa de (scriere de-n.n.) cărți” cu procuroarea Bodoroncea (de la Parchetul General al lui Augustin Lazăr, nota bene, care ar apărea și într-o listă de magistrați-”activiști”) și că aceeași procuroare a fost în trecut “evidențiată pentru merite deosebite” chiar de către Kovesi. În acest context, jurnaliștii independenți au ridicat firesc întrebarea dacă “nu era mai indicat” ca judecătoarea și procurorul de caz “să se abțină de la soluționarea cazului Kovesi”? În fond, orice proces trebuie să ofere oricui același curs al Justiției, de la vlădică la opincă.

Studiu de caz: Lăncrănjan

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, de la DNA- unitatea  centrală, a devenit cunoscută în presa dâmbovițeană după ce a a apărut public cu reprezentanți din micro-comunitatea locală Soros (eventual “unitatea centrală” Soros din București): imagini publicate de mass-media o dezvăluiau pe Lăncrănjan aflată în “repausuri” alături de Raluca Prună (fostul ministru al Justiției din guvernul Dacian Cioloș, “perfecționată” pe o bursă Universitatea Central Europeană din Budapesta a lui Soros) sau Cristina Guseth, șefa Freedom House România (rețeaua Soros, prin “Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, fost director de Programe la Fundația Soros între 1991-1997) . Mai mult, s-a susținut în presă că o asociație pe care procuroarea DNA a condus-o anterior (LiderJust) avea “ legături strânse cu ONG-uri ce activează pe zona Justiției, multe fiind finanțate de afaceristul George Soros și marile ambasade”. În mod firesc, plecau de aici unele întrebări ale opiniei publice, fiindcă util de înțeles dacă Lăncrănjan, prin anturaj, acțiuni și atitudini publice, este suficient de independentă pentru a lucra- de exemplu, pe un dosar penal al unui politician (din Coaliția la putere) critic cu entitățile Soros din România sau cu finanțatorul lor?

Anul când a început beția UE

De la perfecționarea controversată a procurorilor în unități care aparțin SRI (cum este Academia Mihai Viteazul), până la perfecționarea lor, adaptată legii, în  instituții precum Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sau INM, nu este decât un mic pas care face ca dilemele celor ce “produc” Justiție să rămână constant mai puține decât cele ale “consumatorilor” de Justiție. Procurorul român, cel care are toate evaluările profesionale luate, care are perfecționările la zi, dar care are șefii revocați din funcții, nu este solicitat în sistemul de Justiție pentru a atârna “etichete”: procurorul român “perfecționat” lucrează cu “oameni”, iar “etichetele” nu sunt pentru “oameni”, după cum bine  sugera însuși șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la o petrecere din Bruxelles, onorată și de adjunctul Frans Timmermans. Potrivit lui Juncker, “etichetele” sunt doar pentru sticlele de vin: eventual pentru un Chianti de Tuscany, învechit din 1990- anul când a început beția UE și “perfecționarea” Justiției române.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)”

 • S-au trezit și oamenii pigmeilor Macron și baba lui. Franța „admite” legături între ONGurile care „salvează” africani în Marea Mediterană și traficanți de carne vie care primesc bani de la ONGuri și „migranți”. De ani de zile, Europa a fost umplută cu migranți ilegali numai ptr că așa au vrut senili ca Papa Francisc, Timmermans , Antonio Tajani sau dependentul de vin Jean Juncker. Dar totul este o farsă. Migranții lu Soros nu sînt migranți, ci doar parte într-o rețea de sclavie modernă, în care traficanții libieni predau ONGurilor migranți africani, iar ambii obțin profituri în bani din asta.

  Mai rău e că sclavu lu senila Merkel, nazistu Iohannis, a pus botul la asta și vrea să aducă migranți ililegali în Romînia 😎 Nu votați Iohannis, e un risc enorm ptr țara voastră,Romînia 😯

 • Uite ce scria Pavelescu la „protestul” securistoid care reunește gărzile lu Soros din Justiție pe scările Trebonalului. Și chiar le zice bine.

  „Ieri, la protestul magistratilor imbecili si mafioti, la baza scarilor Curtii de Apel Bucuresti, erau vreo cinci securisti batrani care supravegheau operatiunea. Pe unul dintre ei il cunosteam: cand m-a vazut, a devenit isteric, aproape ma implora sa ii las in pace!

  Operatiunea a fost pusa in pericol.

  Pe la posturile de televiziune s-a cenzurat actiunea noastra de contra-protest: MAFIOTII au dat ordin. De ce? Pentru ca s-a creat precedentul: data viitoare, va promit, magistrati mafioti, ca voi fi prezent insotit de sute de avocati si justitiabili si veti fi alungati din magistratura, bolsevici ce sunteti! Vom veni chiar pe scarile CAB, peste voi, nu vom mai sta pe trotuarul de vis a vis!

  Operatiunea securista a avut rolul ca protestul sa fie preluat mai ales in plan extern, pentru a se reactiona de catre reteaua Soros, puternic infiltrata la nivelul institutiilor UE, care-l controleaza si pe betivul ordinar Jean-Claude Juncker, Presedintele de mucava al Comisiei!

  Va e frica de oameni? De aceea a si venit plutonul de mardeiasi al #Rezist, tot la comanda, pentru a le da suport si credibilitate. Totul este un scenariu bine scris, impotriva democratiei din Romania! Cu reteaua de televiziuni si agenti imbracati in haine de jurnalisti. Erau cativa jurnalisti, pe care ii vedeti pe la televizor, care urlau disperati la mine, sa tac! Va dati seama ce jurnalisti sunt acestia?

  Intrebare: de ce, oare, DIICOT nu face nimic in dosarul drogurilor si finantarilor de la #Rezist? De ce nu cerceteaza? Pana azi trebuia sa aiba loc zeci de perchezitii, audieri, arestari preventive! Daca ar avea un indiciu cu mult mai mic despre orice roman ca ar fi consumat, sute de masini cu mascati s-ar fi napustit peste acesta sa-l umfle… De ce nu si cu #Rezist? Pentrju ca este vorba despre o vasta conspiratie impotriva poporului si statului roman!

  Pentru ca aceasta conspiratie a ingenuncheat Romania si nu mai vrea sa o lase din ghearele ei! Pe bani multi, miliarde de euro, cu pretul resurselor Romaniei!”

 • S-a sculat CSM să apere “reputația” magistraților “rezist”. care reputație? A unor derbedei care nu respectă legea și fac proteste? Iată și un text care spune adevărul dar care îi doare pe rezistenții în robe, în frunte cu zănatecu Vasilică daniletz, care încă nu e dat afară din magistratură deși face mai multă politică decît un chibiț din parlament.

  „Fata in fata cu magistratii impostori, astazi, la Curtea de Apel Bucuresti! Si cu cei fara creier de la #Rezist, dar fara Angi si Badita, care au probleme cu drogurile!

  Pentru prima data in cei doi ani de cand si-au ridicat fustele in cap, magistratii impostori protestatari s-au confruntat cu vocea mea si a catorva persoane, printre care avocata Cozmina Cerva. Zece persoane i-am infruntat pe acesti derbedei, de pe trotuarul din fata Curtii de Apel Bucuresti. Langa noi, vreo suta de batausi de la #rezist!

  Cum isi permit acesti imbecili, zisi magistrati, sa incalce legea si Constitutia si sa protesteze, cand lor le este interzis? Cum isi permit sa murdareasca roba de magistrat si sa paraseasca sala sedintei de judecata? Sa conteste legile pe care doar trebuie sa le aplice, neavand dreptul constitutional sa le produca ei, ci numai Parlamentul? DE CE Consiliul Superior al Magistraturii, sefii lor ierarhici le permit, de ce nu pun in aplicare legea si sa-i dea afara din magistratura?

  Raspunsul? Pentru ca ei sunt STATUL MAFIOT! Pentru ca ei, cei care trebuie sa aplice legea, s-au pus de-asupra legii si ameninta ca un grup mafiot pe toti cei care ridica vocea impotriva statului paralel! EI SUNT POLITIA POLITICA A ROMANIEI, MAGISTRATII! EI SUNT CEI MAI CORUPTI DINTRE TOTI ROMANII! Ei sunt SECURITATEA ANILOR 50, NOII BOLSEVICI!

  Le-am scandat: RUSINE SA VA FIE! SUNTETI POLITIE POLITICA! SUNTETI SCLAVII PROTOCOALELOR SECRETE! SUNTETI #REZIST! ATI DISTRUS MAGISTRATURA SI ROMANIA!

  Si, daca tot ati iesit in strada si ati renuntat la beneficiul sacrosant al robei, voi, magistrati corupti, magistrati care nu mai sunteti magistrati, am tot dreptul sa va spun ca sunteti si mafioti, si haimanale, si COZI DE TOPOR!

  Toti cei care aveti dosare in curs de judecata, in orice materie, aveti dreptul sa-i recuzati pe judecatori si pe procurori, pentru a vi se raspunde daca au participat la proteste de strada! Iar, daca aveti astfel de informatii: plangeri penale, actiuni la Inspectia Judiciara! JOS CU EI! Ati distrus justitia din Romania, haimanalelor!”

 • BREAKING Canalul TV Europe1 anunță că Franța a început retragerea trupelor din Irak după ce s-a constatat că Statu islamic a fost învins. Altfel spus, francezii s-au dus puțin pînă la plajă în irak, s-au bronzat și după ce au aflat că americanii și kurzii au învins dușmanu, baba și cu Macronu au dat ordin de retragere, misiune îndeplinită, fiindcă piticu erotic emanuel vrea trupele în țară, pt „vestele galbene”. 😀 😎

 • Un avion militar olandez s-a împușcat singur în timpul unor manevre militare. E cam ce i se întîmplă zilnic lu olandezu Timmermans, numai că ăla poate nu folosește rachete ci iarbă. Cînd i-a întîlnit la Bruxelles pe judecătorii-protestaci (danileții lu Soros) din Romînia, Timmermanu tocmai încerca să înțeleagă dacă nu cumva pilotul-automat al avionului o fi fost beat cînd a tras pe invers.
  https://defence-blog.com/news/netherlands-f-16-fighter-jet-literally-ran-into-its-own-rounds-during-exercise.html

 • Un articol excelent despre insecta politică Rareș Bogdan, ăla care țipa isteric că au vrut fantomele să-i fure familia în stradă, de fapt o regie ieftină devreme ce prăpăditul a îngropat rapid cazul. Doar că a vrut să se dea și el persecutat în țara unde PSD n-ar da nici cu o floare în mișcarea haștag rezist a lui Soros. De fapt, nevastă-sa lu Rares Bogdan se simțea bine, e pe bara-bara cu mafiotu hotelier arab Murad și cu Călin Mitică, penalul de la Transporturi. 😎
  https://samizdatul.wordpress.com/2019/03/31/rares-bogdan-in-primul-rind/

 • Consiliul Mondial Romîn dă cu tifla celor 12 ambasadori de la Buc, în frunte cu dl Hans Klemm,care se bagă ca musca-n lapte și își permit să interfereze pe anchetarea faimosului stîlp de sistem paralel, Kovesoaica.
  „(…) Tocmai de aceea, constatând starea de nervozitate creată în rândul populației românești, The World Romanian Council-Consiliul Mondial Român consideră necesar să-și exprime consternarea față de asemenea practici neconvenționale neoficiale ale unor ambasade străine în România și să solicite pozițiile oficiale ale statelor respective, nu doar a ambasadorilor acreditați.

  Un caz aparte îl constituie ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, care prin permanentele poziții publice la adresa politicii interne a Guvernului României, unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite, a reușit nefericita performanță de a crea o stare de spirit, cel puțin confuză a populației la adresa intereselor americane în această țară…” (sursa Just itziarul.ro)

 • După ce Tajani și Timermans vor primi la europarlamentare cîte un șut în sacul de bășini care-l cară după ei, toți amărîții ăștia de „magistrați” vor rămîne să mai plîngă la stafidita Monik Macovei, că tot sînt în club de supt Soros. Ce gașcă distinsă, de trîntori rezist- cu oligofrenu Vasilică Cristi Danileț (scuzați cacofonia da n-au avut ăia inspirație cînd i-au dat nume) , cu Lăncrănjan poale-scurte, cu George Bucurică ăla cu hărțuirea sexuală,cu Cristian Ardelean, dat afară din DNA, cu sclavu Bogdan Pârlog trimis de Iohannis să bage jandarmii la bulău, toate produsele expirate soros s-au strîns la bietul Timmermans în curte, să-i stea lu ăla măslinele în gît.
  https://www.cotidianul.ro/gasca-lui-macovei-la-bruxelles/

 • Republica Procurorilor e bine-mersi, cerșește dreptate la Bruxelles, face șprițșuri cu sclavii lu Soros tajani și Timmermans și lumea le dă căte 1 euro, 2 euro că îi crede cerșetori cu cravată.
  @Un grup de 30 de procurori și judecători din România au organizat joi, 4 aprilie, o acțiune de protest în fața Palatului de Justiție din Bruxelles, împotriva politicii guvernului PSD-ALDE în domeniul justiției. Înaintea protestului magistrații români au fost primiți de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Majoritatea procurorilor și judecătorilor prezenți la Bruxelles sunt cunoscuți drept apropiați sau fani ai fostului ministru de justiție Monica Macovei și ai organizațiilor neguvernamentale de extracție sorosistă păstorite de aceasta.(Cotidianul) 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *