Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Iohannis a văzut imaginile cu negocierile dintre șefii poliției și capii clanului Duduianu înainte ca ele să apară în presă

Ministrul Marcel Vela poate fi liniștit și poate face în continuare ședințe foto cu câini deoarece poziția lui nu este amenințată în scandalul de proporții care a izbucnit după apariția în presă a unor imagini compromițătoare. Este vorba despre ofițeri de rang înalt care s-au întâlnit cu capii clanurilor interlope înainte de înmormântarea lui Emi Pian din clanul Duduianu. Imaginile au fost publicate de Adevărul.

Miercuri seara, la conferința de presă, președintele a fost întrebat dacă are de gând să ceară demisia ministrului de interne Marcel Vela sau să convoace ședința CSAT.
Klaus Iohannis a evitat un răspuns concret. „Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de șefii Poliției, de șefii Ministerului Afacerilor Interne și cred că atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”, a spus președintele lăsând de înțeles că el s-a lămurit, motiv pentru care nu consideră necesară nicio demisie.

Jurnalistul Sebastian Zachmann, de la Adevărul, a insistat: „Domnule preşedinte, aş reveni puţin la imaginile publicate de Adevărul, care arată că șeful Poliției Române, șeful Poliției capitalei capitalei au negociat în miez de noapte cu clanul interlop Duduianu înmormântarea lui Emi Pian, imagini care arată legătura foarte strânsă dintre polițiști și interlopi. Şi întrebările ar fi dacă i-aţi cerut vreo explicație ministrului de interne pe acest subiect foarte sensibil pentru cetățenii Bucureștiului și dacă la nivel național este un fenomen această cârdăşie între interlopi și polițiști”.

Băgat în corzi, Iohannis a recunoscut că a văzut imaginile înainte ca ele să apară. „Am cerut explicații ministrului afacerilor interne, cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile respective, dar nu cred că este rolul meu să explic, în detaliu, ce s-a întâmplat acolo și consider că este nevoie de explicații clare, publice, din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a spus președintele.

În această situație, se pune întrebarea de ce au mai apărut aceste imagini, dacă problema a fost discutată și lămurită la nivel de Administrație Prezidențială, pentru că este clar o scurgere de informații. Este vorba cumva despre faptul că există în Poliție o grupare care nu a fost mulțumită de rezultat, că există polițiști care vor ca tocmai asta să iasă la iveală: cârdășia dintre interlopi și polițiști?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *