Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Iohannis poate sta liniștit. Orban și Turcan îl apără cu piepturile dezgolite

Am citit apelul la luptă al lui Ludovic Orban și m-am cutremurat. Am zis că, peste noapte, s-a trezit democrația în mama noastră UE, și după ieșirea delirantă de aseară (nici prima, nici ultima) a lui Iohannis, i-a dat un avertisment și i-a spus să-și vadă de Cotroceniul lui.
Apoi, mi-am zis că sigur l-a sancționat CNA cu o amendă cât casa. Cât una dintre case. Sancțiune dată din cauză că din președinte a devenit agent electoral pentru PNL și nu a respectat normele.

Prinsă în lectura apelului lui Orban, dintr-o dată mi s-au înmuiat picioarele. „Doamne, o fi murit! Că așa ferpare se fac numai când cineva ajunge în situația „despre morți numai de bine”. Pentru că o înșiruire a atâtor calități, chiar și inexistente, doar la trecerea în neființă se fac.

M-am lămurit că Iohannis este viu și sănătos, că a anunțat iar o întâlnire cu specialiștii.
Liniștită că președintele e bine mersi, cufundat într-un fotoliu și în gânduri, cu păturica pe genunchi, după ce a citit epistola rândașului, am purces la analiza apelului lui Orban și mi-am dat seama că este unul de luptă, că a ieșit cu pieptul gol în fața vrășmașului. Îl și vedeam cum spumegă și strigă: „Săriți cu parii pe ei!”.

„Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale.
Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate”, și-a început Orban misiva.

După care a trecut la minciuna gogonată: „Klaus Iohannis a reușit să obțină o finanțare europeană fără precedent, în valoare de 80 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea României”.

Mai zice Orban că „vom continua să apărăm Instituția Preşedintelui și nu-l vom implica pe Klaus Iohannis în disputa partidelor politice”.
Aici este contrazis chiar de către Iohannis. Pentru că, președintele, cu gura lui, a spus că este implicat până peste cap. „Eu nu sunt cu PSD în vreo competiţie electorală, eu sunt cu PSD în război, noi suntem cu PSD în război”. Așa a zis Klaus Iohannis și din fiecare declarație de până acum rezultă că războiul nu s-a terminat.

După care a băgat niște bla,bla-uri, de cred că și Iohannis a aruncat cât colo, plictisit, declarația de dragoste. După care s-a întors către Pahonțu, care îi citise înainte pasajul lui preferat din Scrisoarea a III-a, ăla cu „în turbarea-i furtunoasă a cuprins pămînt și mare”.

Iată ce declarații făcea Ludovic Orban, în 2009, pe atunci prim-vicepreședinte PNL, despre președintele Traian Băsescu:

„De 4 ani ne opunem proiectului totalitar al lui Basescu, de 4 ani PNL este victima unei opresiuni sistematice si în afara legii, generate de Traian Basescu și de instituțiile statului”.

„Basescu, iesi din joc, ca ai ajuns mai mic ca Boc”.

„Și Geoană și Băsescu fug de Crin Antonescu ca dracu’ de tămâie. Ei sunt dracii, în mod evident. Sper, totuși, să aibă bărbăția să participe la confruntări cu candidatul nostru, confruntări în care sunt convins că domnul Antonescu va ieși învingător. Am să vă spun de ce le e frică de dezbatere domnului Geoană și domnului Băsescu: pentru că au bube în cap, multe, pentru că amândoi sunt vinovați de dezastrul din România, pentru că nu-i mai crede nimeni, indiferent ce promit. Domnul Băsescu a fost cinci ani președinte și, în afară de scandaluri, dușmanii, mitocanii n-a reușit să demonstreze nimic românilor”.

Uite că, atunci când spunea el nu mai era o crimă de lezmajestate să zici ceva rău despre președinte. Și nici nu a sărit Elena Udrea să-i ardă o poșetă în cap.
Ceea ce nu se poate spune despre Xena liberală, fostă prietenă cu Udrea.

La patru ore după Orban, a scris și Raluca Turcan. A ieșit și ea să înfrunte, tot cu pieptul gol, vrășmașul. Adică, pe Ciolacu. M-a umflat râsul. Cioacu! Hai să văd ce a zis Ciolacu. „Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!”, a mârâit șefu de la ciuma roșie În afară de greșeala de ortografie („te cațări” e corect) eu nu am văzut nimic care să nu fie așa. Pentru a compensa la exprimare, Raluca Turcan a vorbit, imediat după ce a scris pe Facebook, despre „contracturi part-time”.

Iohannis a savurat mai cu poftă epistola Ralucăi, pentru că ea, spre deosebire de Orban, a dat cu nume și prenume dușmanul.
În concluzie, Iohannis a avut o zi bună. Și-a amintit de acest moment și și-a ascuns, de Pahonțu, o lacrimă duioasă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Iohannis poate sta liniștit. Orban și Turcan îl apără cu piepturile dezgolite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *