Hârjoneala dintre PSD și PNL a intrat în pauză, după ce miercuri seara au fost anunțate deciziile celor două formațiuni: comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și liste comune pentru Parlamentul European. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au făcut declarații comune, apoi momentul s-a transformat într-o șezătoare.
În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a comentat câteva aspecte și a atras atenția asupra faptului că el a sesizat încă din startul acestei telenovele că este teatru și că, într-un final, mimând lupte intense, cele două partide se vor înfrăți.
Jurnalistul a remarcat, încă o dată, talentul lui Ciolacu de a fi Iudă în relația cu Gabriela Firea. Cum a intrat în sală, liderul PSD s-a dus țintă la ea, în văzul întregii asistențe, ca un semnal că ea este favorită. Întrebat apoi dacă Firea va fi candidata PSD la primăria capitalei, Ciolacu a spus, trecând prin Buzăul natal: „Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile”.
Este o lovitură dibace, deoarece Gabriela Firea nu s-a născut în București.
Momentul i-a dat prilejul lui Ion Cristoiu să reamintească de o altă scenă lacrimogenă, al cărei protagonist a fost Ciolacu. După ce a ajutat-o să piardă alegerile prezidențiale, el s-a dus la Viorica Dăncilă și s-a declarat atât de distrus și suferind încât aceasta l-a tratat cu ceai de tei să-și revină. De acolo, Ciolacu, după lacrimi și suspine, a plecat cu demisia ei în buzunar.
Ion Cristoiu a ridiculizat și argumentele celor doi pentru alianță. Ciucă a făcut trimitere la „contextul de securitate” (vin rușii), iar Marcel Ciolacu a pus în față „pericolul extremist”, pe care îl pot opri doar PSD și PNL împreună.
Ion Cristoiu a mai spus că PNL și-a pierdut demult identitatea: „Am tot auzit că PNL a fost sacrificat. Care PNL? Acest partid, în 2014, a fost format din două partide: PDL, care era la guvernare, și PNL. ȘI l-au făcut pentru a-l contrapune PSD-ului. De atunci a fost un rahat și este și acum. Au același mesaj ca PSD. PNL nu mai există, dacă voia să mai fie cât de cât, nu intra în combinație cu PSD. Tot ce au decis ei în seara asta este o crimă împotriva României demne. Dacă alegerile europarlamentare se țineau separat și cele două partide nu concubinau, noi discutam până pe 9 iunie un lucru foarte important: condiția noastră în Uniunea Europeană. Nu să ieșim, dar să dezbatem de ce suntem noi slugi, de ce nu avem demnitate. Așa, cu comasarea, lumea va discuta doar despre locale”.
Jurnalistul a conchis că toată această tevatură s-a făcut pentru ca Nicolae Ciucă să ajungă președintele României și Klaus Iohannis să capete o funcție la Bruxelles.
Domnule Cristoiu,eu nu inteleg ce atata discutie cu comasarea,cu diferenta dintre PN(D)L si PSD privind diferenta de programe politice.In fond aceste doua pardide cu mici diferente provin din FSNul lui ILIESCU.Oare cat timp vor mai insela populatia pana vor ajunge la un procent in alegeri sub 30%.Eu cred ca anul acesta ➡ vor mai popa acest procent.Pentru alegerile peste 4 ani sigurPN(D)L va disparea de pe scena politica.Cate partide liberale mai sunt in Europa?Pe scena politica a lumii democratice in general vor ramane partide cu programe sociale si partide suveraniste.Ele vor mai amagi populatia o perioada dupa care vor disparea lasand locul marilor investitori ai lumii sa isi faca propria politica de interese.
Domnule Cristoiu,eu nu inteleg ce atata discutie cu comasarea,cu diferenta dintre PN(D)L si PSD privind diferenta de programe politice.In fond aceste doua pardide cu mici diferente provin din FSNul lui ILIESCU.Oare cat timp vor mai insela populatia pana vor ajunge la un procent in alegeri sub 30%.Eu cred ca anul acesta vor mai popa acest procent.Pentru alegerile peste 4 ani sigurPN(D)L va disparea de pe scena politica.Cate partide liberale mai sunt in Europa?Pe scena politica a lumii democratice in general vor ramane partide cu programe sociale si partide suveraniste.Ele vor mai amagi populatia o perioada dupa care vor disparea lasand locul marilor investitori ai lumii sa isi faca propria politica de interese.