Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ion Cristoiu: Decizia de comasare a alegerilor este o crimă împotriva României demne

Hârjoneala dintre PSD și PNL a intrat în pauză, după ce miercuri seara au fost anunțate deciziile celor două formațiuni: comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și liste comune pentru Parlamentul European. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au făcut declarații comune, apoi momentul s-a transformat într-o șezătoare.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a comentat câteva aspecte și a atras atenția asupra faptului că el a sesizat încă din startul acestei telenovele că este teatru și că, într-un final, mimând lupte intense, cele două partide se vor înfrăți.

Jurnalistul a remarcat, încă o dată, talentul lui Ciolacu de a fi Iudă în relația cu Gabriela Firea. Cum a intrat în sală, liderul PSD s-a dus țintă la ea, în văzul întregii asistențe, ca un semnal că ea este favorită. Întrebat apoi dacă Firea va fi candidata PSD la primăria capitalei, Ciolacu a spus, trecând prin Buzăul natal: „Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile”.

Este o lovitură dibace, deoarece Gabriela Firea nu s-a născut în București.

Momentul i-a dat prilejul lui Ion Cristoiu să reamintească de o altă scenă lacrimogenă, al cărei protagonist a fost Ciolacu. După ce a ajutat-o să piardă alegerile prezidențiale, el s-a dus la Viorica Dăncilă și s-a declarat atât de distrus și suferind încât aceasta l-a tratat cu ceai de tei să-și revină. De acolo, Ciolacu, după lacrimi și suspine, a plecat cu demisia ei în buzunar.

Ion Cristoiu a ridiculizat și argumentele celor doi pentru alianță. Ciucă a făcut trimitere la „contextul de securitate” (vin rușii), iar Marcel Ciolacu a pus în față „pericolul extremist”, pe care îl pot opri doar PSD și PNL împreună.

Ion Cristoiu a mai spus că PNL și-a pierdut demult identitatea: „Am tot auzit că PNL a fost sacrificat. Care PNL? Acest partid, în 2014, a fost format din două partide: PDL, care era la guvernare, și PNL. ȘI l-au făcut pentru a-l contrapune PSD-ului. De atunci a fost un rahat și este și acum. Au același mesaj ca PSD. PNL nu mai există, dacă voia să mai fie cât de cât, nu intra în combinație cu PSD. Tot ce au decis ei în seara asta este o crimă împotriva României demne. Dacă alegerile europarlamentare se țineau separat și cele două partide nu concubinau, noi discutam până pe 9 iunie un lucru foarte important: condiția noastră în Uniunea Europeană. Nu să ieșim, dar să dezbatem de ce suntem noi slugi, de ce nu avem demnitate. Așa, cu comasarea, lumea va discuta doar despre locale”.

Jurnalistul a conchis că toată această tevatură s-a făcut pentru ca Nicolae Ciucă să ajungă președintele României și Klaus Iohannis să capete o funcție la Bruxelles.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Ion Cristoiu: Decizia de comasare a alegerilor este o crimă împotriva României demne”

  • Domnule Cristoiu,eu nu inteleg ce atata discutie cu comasarea,cu diferenta dintre PN(D)L si PSD privind diferenta de programe politice.In fond aceste doua pardide cu mici diferente provin din FSNul lui ILIESCU.Oare cat timp vor mai insela populatia pana vor ajunge la un procent in alegeri sub 30%.Eu cred ca anul acesta ➡ vor mai popa acest procent.Pentru alegerile peste 4 ani sigurPN(D)L va disparea de pe scena politica.Cate partide liberale mai sunt in Europa?Pe scena politica a lumii democratice in general vor ramane partide cu programe sociale si partide suveraniste.Ele vor mai amagi populatia o perioada dupa care vor disparea lasand locul marilor investitori ai lumii sa isi faca propria politica de interese.

  • Domnule Cristoiu,eu nu inteleg ce atata discutie cu comasarea,cu diferenta dintre PN(D)L si PSD privind diferenta de programe politice.In fond aceste doua pardide cu mici diferente provin din FSNul lui ILIESCU.Oare cat timp vor mai insela populatia pana vor ajunge la un procent in alegeri sub 30%.Eu cred ca anul acesta vor mai popa acest procent.Pentru alegerile peste 4 ani sigurPN(D)L va disparea de pe scena politica.Cate partide liberale mai sunt in Europa?Pe scena politica a lumii democratice in general vor ramane partide cu programe sociale si partide suveraniste.Ele vor mai amagi populatia o perioada dupa care vor disparea lasand locul marilor investitori ai lumii sa isi faca propria politica de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *