Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ion Cristoiu, despre sabotajul de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică: „Eu cred că britanicii au făcut-o, nu rușii”

Gazoductele Nord Stream din Marea Baltică au fost sabotate de Marea Britanie, nu de Rusia, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă Rusia a fost capabilă să saboteze gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, Ion Cristoiu spune: „Nu. Eu nu cred, deoarece am citit în presa română că rușii sunt la pământ, că nu au armament”.

Ion Cristoiu spune că Marea Britanie este țara care sabotat gazoductele din Marea Baltică.

„Eu cred că numai trei state din lume o pot face: America, Marea Britanică și Rusia. După părerea mea, au făcut-o britanicii. Nu cred că au făcut-o americanii, că erau prea descoperiți. Adică au făcut-o britanicii și ce îmi spune asta, că occidentul știe cine a făcut-o.

Dacă ai observat, tactica lor este în felul următor: Dacă observăm, ei nu zic în niciun moment concret că e Rusia”, a declarat Ion Cristoiu.

Sabotaj la gazoductele Nord Stream. Cine e de vină?
Patru scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în această săptămână în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei.

„Aceste scurgeri cauzează riscuri pentru navigaţie şi pagube substanţiale pentru mediu. Susţinem investigaţiile aflate în desfăşurare pentru a afla originea pagubelor. Noi, ca Aliaţi, suntem angajaţi să fim pregătiţi pentru, să descurajăm şi să ne apărăm împotriva utilizării coercitive a energiei şi a altor tactici hibride de către actori statali şi non-statali. Orice atac deliberat împotriva infrastructurii esenţiale a Aliaţilor va fi întâmpinat cu un răspuns unit şi hotărât’”, a declarat șeful NATO.

Serviciul de informaţii suedez a anunţat că va prelua conducerea unei anchete pentru „sabotaj agravat” după exploziile de luni, suspectate că au provocat scurgeri de gaz din gazoductele Nord Stream în Marea Baltică.

Comisia Europeană și NATO au descris situația drept consecința unui sabotaj, fără a numi direct Rusia.

Cu doar o zi înaintea exploziilor, autoritățile norvegiene susțin că au detectat drone neidentificate în apropierea platformelor din Marea Baltică.

În iulie, marina britanică a atras atenția asupra unui submarin rusesc pe coasta Norvegiei.

În luna iunie, o navă a Rusiei a încălcat apele teritoriale daneze de două ori în apropierea insulei Bornholm, lângă locul în care s-au înregistrat fisurile gazoductului.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. (Preluare gandul.ro)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Ion Cristoiu, despre sabotajul de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică: „Eu cred că britanicii au făcut-o, nu rușii””

  • Nu este exclus nimic din cele dezbătute de dumneavoastră la emisiunea lui Marius Tucă ,de altfel foarte bune, geniale , opiniile amândurora ! Cu certitudine întreruperea gazoductului Nordstream a fost făcută cu premeditare de britanici, posibil și în deplină cunoștință de cauză de către occidentali !Felicitări pentru un editorial și o emisiune de excepție foarte interesante !

  • Știați că dacă o navă ar trece prin zona cu bâmlbâdici s-ar scufunda aproape instantaneu. Asta deoarece densitatea apei este modificata de amestecul apa-gaz va fi sub 1kg/dm cub funcție de proporția celor două și principiul lui Arhimede nu mai funcționează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *