Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Ion Cristoiu și Nicușor Dan au o pasiune comună

În emisiunea de la cristoiuTV, Nicușor Dan și realizatorul Ion Cristoiu au descoperit că au o pasiune comună: muzica Adei Milea.
Întrebat, la finalul emisiunii, dacă își imagina, anul trecut, că vom trece prin această criză, că omul măreț va fi învins de un virus, invitatul a spus că este o „lecție de umilință” din care este posibil ca omul să nu fi învățat nimic și că peste două luni o vom lua de la capăt.

Nicușor Dan a vrut să-și explice afirmația și a recurs la versurile unei artiste, o bună prietenă de-ale lui, Ada Milea. „Are o melodie care spune: O altfel de lume dacă am avea, altfel ne-am bate joc de ea”, a spus el.

Jurnalistul Ion Cristoiu a mărturisit că ascultă Ada Milea, că e o cântăreață folk chiar interesantă, dar de această melodie nu o știe. Și-a amintit de melodiile cu Nasul, cu Apolodor. „Astea sunt mai recente, dar cred că cel mai bun disc al ei este al doilea, care se numește Republica Mioritică România”, a spus Nicușor Dan.

Imediat i-a trezit interesul jurnalistului: „Nu știu, mă duc să-l cumpăr, dacă o fi online undeva. Eu sunt un ascultător al muzicii cu text, dacă nu e textul interesant nu sunt așa de entuziasmat”.

Joi, Nicușor Dan, i-a transmis jurnalistului Ion Cristoiu că primele două CD-uri ale Adei Milea nu mai sunt în vânzare, din păcate, că ar fi vrut să i le dăruiască. Însă, i-a recomandat să le asculte pe YouTube, unde se găsesc integral. Este vorba despre „Aberații sonore” și „Republica Mioritică România”. Așa cum a mai spus, Nicușor Dan consideră că al doilea disc este cel mai bun din tot ce a scos Ada Milea până acum. Prima melodie începe cu versurile: „Vrei să fii mare în țara ta/O, ie/Atunci pleacă din ea/ Cât de departe vei putea/Numai așa vei progresa”.

Ion Cristoiu s-a declarat foarte încântat și de gest, dar și de melodii. Regretul lui este că nu s-a mai prea auzit nimic de Ada Milea în ultima vreme.