România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Ion Cristoiu: „Votul din Italia a fost împotriva Ursulei von der Leyen. Programul Georgiei Meloni este foarte capitalist”

Câștigarea alegerilor din Italia de către cel mai de dreapta partid, condus de Georgia Meloni este de fapt un vot dat împotriva politicilor Bruxelles-ului. Programul viitorului premier este unul foarte capitalist, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Ion Cristoiu este de părere că victoria celui mai de dreapta partid care va prelua guvernarea în Italia este de fapt un vot împotriva politicilor Ursulei von der Leyen.

„În primul rând că puțin s-a spus. Nu s-a analizat deloc. În cazul ei, (Georgia Melodni n.red) nu câștigarea alegerilor este importantă, ci faptul că un partid cu 4%, călcat în picioare de presa mare câștigă 26%”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu spune că marea majoritate a celor care au votat partidul condus de Georgia Meloni fac parte din zona bogată a Italiei, respectiv zona de nord, pentru programul anti-populist cu care aceasta s-a prezentat în campania electorală.

„Programul este foarte capitalist. Ea a fost votată în mare parte de nordul industrial. A fost votată și finanțată în mare de firme, pentru că programul cu care a venit este anti-populist.

Italienii au votat chiar acest program foarte dur. Nu a fost votată pentru că e fascistă, nu a fost votată nici măcar pentru că a venit cu valorile tradiționale. A fost votată pentru că italienii au avut sentimentul că sub Draghi trăiesc prost, pentru că el aplica toate indicație de la Bruxelles”, a spus el.

În ultima vreme, o parte importantă a Europei și-a ales la guvernare un partid din extrema dreaptă.

„Noi nu putem să excludem din discuție faptul că ea este în prelungirea unui val. Am avut alegeri în Ungaria, care tot așa împotriva Bruxelles-ului, am avut alegeri în Suedia, am avut alegerile din Franța”, a afirmat Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. (Preluare gandul.ro)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ion Cristoiu: „Votul din Italia a fost împotriva Ursulei von der Leyen. Programul Georgiei Meloni este foarte capitalist””

  • Când o lume întreagă a fost și este dezorientată de Pandemie de Război și de restricțiile impuse de acestea, apare firesc ca un popor ca cel italian să nu mai poată suporta jugul UE și avertismentele vehemente ale Ursulei von der Leyen și să o voteze pe Georgia Mekoni!- Între două rele (și mă refer mai mult
    la situația țărilor membre UE, nu doar la alegeri în sine) o alegi pe cea mai puțin rea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *