Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ion Iliescu a donat un conac

Fostul președinte Ion Iliescu a donat un conac, primit în dar de la fratele marelui pianist Dinu Lipatti. Prezent la cristoiuTv, Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, a povestit despre acest gest.

„L-am reprezentat, acum două săptămâni, în Argeș, la Leordeni, unde domnia sa a donat un conac, pe care l-a primit de la fratele lui Dinu Lipatti. Este vorba de Valentin Lipatti, marele diplomat, cu care domnul președinte a avut relații foarte bune. A primit din partea familiei Lipatti acest conac, pe care l-a donat Consiliului Județean, acum este un centru cultural. Eu am prezentat mesajul domniei sale acolo și a fost primit foarte bine de oameni. A fost vorba de generozitate, un fost șef de stat donează un conac”, a spus Vulpescu.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, l-a întrebat de ce nu l-a vândut.
„Pentru că este, a rămas un om de stânga, care crede în anumite valori”, a răspuns invitatul.

Ionuț Vulpescu este un politician considerat „omul lui Iliescu”. El nu a dezmințit asta și a spus că are motive personale și profesionale să-i fie recunoscător fostului președinte. Invitatul a vorbit de mai multe merite ale lui Ion Iliescu și a subliniat că era un om al echilibrului.

„În timpul mandatului său, între 2000-2004, o dată pe săptămână, președintele, prim-ministruș și șefii celor două Camere se întâlneau, în ziua de luni. Stabileau agenda de lucru. Astăzi, aceste lucruri par de neconceput. A mediat, inclusiv în Consiliul General de la București, când primar era Traian Băsescu. A mediat între el și consilierii generali care erau ai PSD”, a explicat Ionuț Vulpescu.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *