Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Iresponsabila lejeritate față de coronavirus

Duminică, 8 martie 2020, Alina Pană de la România Tv m-a rugat să am o intervenție telefonică la ora 15 despre măsurile anunțate de Raed Arafat pentru contracararea răspîndirii coronavirus.
Am fost solicitat să-mi dau cu părerea, deoarece în ultima vreme m-am remarcat printre puținii publiciști (prin debutul pe cristoiublog. ro cu excelentul comentariu Alo, Guvernul României? Alo, Președinție?? E cineva acasă? mi s-a alăturat și Denise Rifai) care strigă pe unde apucă (pe cristoiublog.ro în scris și video, pe site-ul evz.ro, în emisiunile unde sînt invitat) despre iresponsabilitatea autorităților românești de a minimaliza pericolul coronavirus prin mînărirea testelor, prin refuzul minimelor măsuri luate în alte țări, prin tragerea românilor pe sfoară despre efectele bolii.

Peste tot în lume, chiar și acolo unde nu s-au ivit cazuri de coronavirus, autoritățile au luat deja măsuri pentru preîntîmpinarea răspîndirii. Dincolo de efectele acestei boli, care nu se reduc, după cum scria Sanitarul de la Cotroceni, la o tuse ușoară, și la o gripă, cum caută să ne manipuleze medicii Statului paralel, virusul e primejdios prin incredibila capacitate de răspîndire. În Italia, situarea la un metru a unei persoane una de alta, la coadă, pe stradă, în locuri publice, e o măsură menită a preveni răspîndirea. În Franța, în Germania, în alte țări, au fost închise școlile, interzise manifestările cu public, tocmai pentru a evita contaminarea.

Pînă duminică, 8 martie 2020, la noi nu s-a luat nici o măsură. Pe fondul minimalizării pericolului, s-a ajuns la situații hilare, cum ar fi darea în urmărire națională a pasagerilor unui microbuz în care a călătorit un bolnav de coronavirus. În alte țări ale lumii autoritățile sînt primele care dau exemplu de reținere în a ieși în aglomerații. La noi, președintele, premierul în exercițiu și premierul desemnat au ieșit într-un alai pentru a planta propagandistic un puiete.

Cum se explică această tratare lejeră a unui pericol care a pus în stare de alarmă întreaga planetă?
A rămas faimoasă expresia lui Raymond Poincaré despre noi, românii: „Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l’Orient, où tout est pris à la légère…” (Ce vreți ne afăm aici la porțile Orientului unde nimic nu este luat foarte în serios).
E legată tratarea lejeră a coronavirus de concretizarea formulei franțuzului?
Nu cred.
E vorba de ceea ce am semnalat eu în mai multe comentarii de pe cristoiublog.ro.

Klaus Iohannis și-a făcut din declanșarea anticipatelor o chestiune de viață și de moarte.
Vanitos prin definiție, el nu se vede dînd înapoi de la un proiect pe care l-a anunțat și continuă să-l anunțe românilor:
Alegerile anticipate.
Cum adică să dea înapoi El, Supremul, Infailibilul, Cel care a învins-o pe Viorica Dăncilă ?
Și dacă nu mai rămîne din Romînia decît cele șase case de la Sibiu ale familiei prezidențiale, Klaus Iohannis nu dă înapoi.

Această ambiție cu efecte catastrofale pentru țară, ambiție pe care nimeni nu-și permite s-o îmblînzească, se lovește de Criza coronavirus.
Cum să te joci de a anticipatele cînd România e amenințată de coronavirus?

Pentru a se putea juca mai departe cu țara și cu noi toți, Klaus Iohannis a avut și are nevoie de minimalizarea pericolului reprezentat de coronavirus. Dacă s-ar lua măsuri menite a face pe români conștienți de pericol, atunci populația ar privi uluită toate acrobațiile PNL, dictate de Klaus Iohannis, de a se juca de anticipatele. Cum dracu să nu te duci la Cotroceni cu furci și topoare văzînd că în timp ce lumea moare de coronavirus guvernul e interimar, Parlamentul se joacă de a audierile de ochii lumii, și nu peste mult timp va fi dizolvat și Parlamentul?

Minimalizarea pericolului a constat mai ales în evitarea măsurilor severe de contracarare a răspîndirii. Trebuia să se întrețină românilor iluzia că România e ocolită de virus. În timp ce în Italia se moare pe capete, la noi, grație lui Adrian Streinu Cercel, cei care se îmbolnăvesc se însănătoșesc în chip miraculos, ba chiar sînt mai sănătoși ca niciodată. În alte locuri ale lumii, dacă într-o piață se nimerește un bolnav de coronavirus se îmbonăvesc pînă și ridichile, d-apoi oamenii. La noi bolnavi de coronavirus călătoresc ore întregi în microbuze cu alți oameni și toți cei cu care a călătorit n-au nici pe dracu. Un bărbat vine din Italia, se culcă cu nevastă-sa și aceasta iese bine la teste. Toate aceste mînării au îngrijorat Marile Puteri. O Românie cu mulți inși infectați dar nedeclarați, sau dați fără probleme, riscă să fie pentru restul Europei o bombă atomică. Așa se explică măsurile anunțate azi, duminică, 8 martie 2020, de restrîngere a unor libertăți de mișcare ale cetățenilor.

Am început intervenția mea la România Tv prin a întreba dacă Raed Arafat e cumva premierul României. N-a fost o întrebare glumeață. Peste tot în lume măsurile sînt anunțate de premieri sau președinți.
Din mai multe motive.
Mai întîi pentru că doar premierii sau președinții dispun de autoritate asupra tuturor domeniilor. Ce autoritate are Raed Arafat, simplu secretar de Stat la Interne, asupra Metrorex pentru a lua măsuri menite a evita aglomerația?
În al doilea rînd, în alte țări măsurile sînt anunțate de premieri sau președinți pentru că ele sînt transpuse în decrete, în hotărîri de guvern. Bogdan Iacob a semnalat pe Inpolitics.ro că nici una dintre măsurile anunțate de Raed Arafat n-are acoperire legală.
În alt treilea rînd, prin raportare la alte țări, măsurile sînt de ochii lumii. De ce adunări peste o mie de persoane? Dacă sînt 999 de persoane se pot îmbolnăvi fără probleme? Cum adică se închid doar școlile în care apare un caz de coronavirus? Păi în alte locuri se închid școlile, pentru că un elev infectat poate fi descoperit abia cînd reclamă simptome. Pînă atunci întreaga școală se poate îmbolnăvi?

De ce a fost lăsat totul pe Raed Arafat?
Din același motiv pentru care testele sînt mînărite.
Să nu se creeze imaginea de criză serioasă.
Și să se poată îndeplini ambiția lui Klaus Iohannis cu anticipatele!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Iresponsabila lejeritate față de coronavirus”

  • Coronavirus exista si acum un an si acum trei si acum 10 etc. Doar ca nu era subiect de mass-media si politic. Acum se schimba paradigma economico-sociala mondiala. Totul e facut cu buna-stiinta. Cineva a vrut sa schimbe lumea fara razboi. Sau poate ajungem si acolo. Nu stiu. Ce stiu sigur e ca lumea nu va mai fi la fel dupa asa-zisa pandemie. Cu toate granitele sigilate in curand, cat credeti ca va mai rezista UE?

    • ‘cineva a vrut sa schimbe lumea fara razboi’…
      hmmm…
      :)))
      fals!
      n-a avut de ales!:)))))
      la Nivelul asta lumea se schimba din temelii exclusiv fara razboi:)))

      ,,,de fapt e putin mai complicat, pentru ca trebuie inteles, mai intai, ca, periodic,…vine Iarna, ca, periodic, vine Primavara, deci toate, dar absolut toate Definitiile expira:))
      deci si Definitia Razboiului:))

      prin urmare cel care se cere redefinit e chiar razboiul mondial.

      domne, e cam clar ca si el a crescut, s-a dezvoltat, in ultima suta de ani:)))
      de fapt creca daca l-ai intalni pe strada nici nu l-ai recunoaste, atit de mult s-a schimbat, a evoluat:)))
      …de fapt stim si cum a evoluat.
      a evoluat, evident!, in stil fibonacci!:)))

      una peste alta…e de nerecunoscut, azi,
      …de fapt e greu de recunoascut, azi,
      …de fapt e chiar usor!:)))), dar trebuie sa-i aduci Definitia la zi.

      definitia Razboiului Mondial e…Revolutie Mondiala

      Revolutia Mondiala…redefineste Temelii,
      daramand plenar tot ce misca mai inainte si construind Temelii Noi, pe care Lumea Mare se va misca, noua miscare fiind… chiar noua, ba chiar nou-nouta!:))

      cea care defineste Revolutia Mondiala e putinta ei, plenara, de a innoi Lumea Mare, de a o redfini din temelii.

      practic razboiul clasic, dar mondial, …nu mai e disponibil:)))
      e imposibil pentru ca nu mai e disponibil. pai ce, daca era disponibil, credeti ca nu era folosit?:))) cum sa nu fie, domne?!:)))
      dar daca nu mai e disponibil…ce sa folosesti?!:)))

      cind se analizeaza momentul in care Civilizatia asta se afla, azi, e de folos ca oamenii sa si aminteasca ca toaaaaaaate civilizatiile de pina acum au disparut din peisaj:))), si…ohoooo, ce civilizatii marete s-au exprimat paici!:), …unele nici macar nu pot fi pricepute de civilizatia asta!:))
      au fost tari, nenica!
      obtinusera si ele Cunoastere despre Viitor, etc…

      Universul nu suporta Invechiti care…se dau Nou-Nouti!
      ii scoate din joc. in mod Natural! adica…vine Iarna peste ei.
      daca Civilizatia asta ar folosi ‘razboiul mondial clasic’ pentru a-si redefinii Temeliile, ar fi scoasa din joc instantaneu!:))) Universul ar face asta!
      dar…dupa cum ati observat, „cineva a vrut sa schimbe lumea fara razboi”, deci…cineva chiar stie care e treaba cu Dinamica Civilizatiilor:)), si pentru ca stie, lucreaza finut, numai si numai cu tehnologii ultramegagigamoderne:))))

      calea catre Natiuni e cea mai adinca Globalizare posibila.
      ce Natiuni, domne?!:)) io iubesc natiunile… le iubesc ceva de speriat!:))), dar…si ce daca?!:))), lumea mare e cu Globalizare, Natiunile se mai pot exprima doar in Inimi:)),… poveste complexa…

      daca sigilezi o tara….pai ea va afla doar ca…. Globalizarea exista! Aievea! :)))
      dupa care i se va inchina!…asta e faza, ca dupaia o sa i se inchine.

    • asa-i ca tot ce misca s-a dezvoltat in ultima suta de ani?
      io, spre ex, zic ca asa e:))

      putinta de a face pace s-a dezvoltat si ea?
      ohooo, cum sa nu?!:))

      ce e pacea?!
      io zic ca e o stare de echilibru relativ, asta fiind singura stare de echilibru care ii e disponibila civilizatiei, pentru ca doar Pacea e stare de echilibru absolut, povestea e complexa, n-are treaba Civilizatia cu ea:)), dar…omul are.

      ideea e ca definitia pacii, aia de acu 100 de ani…a expirat.
      daca ai face, azi, pace, asa cum se facea acum 100 de ani…pai civilizatia asta ar disparea instantaneu!:))))
      deci si definitia pacii trebuie adusa la zi, nu doar aia a razboiului ( bine, trebuie aduse la zi absolut toate, dar vad ca nu se nghesuie nimeni!:))) )

      beleaua cit…civilizatia de mare si care e chiar pe capul Civilizatiei…, asa, ca o sabie, e faptul ca Civilizatiei i se cere sa-si demonstreze putinta de a face pace, de a genera o stare de echilibru, dar pe masura Nivelului la care Civilizatia se exprima, nenica,
      …or Nivelul asta, pe o scara de la 3 la 9 e…9:))))

      acu…daca Nivelul e exclusiv al Maestrilor, io ce sa zic?!…ca e altfel!:)))
      nu pot sa zic, domne…

      • io zic ca, pentru a afla unde ne aflam noi, ca natie, pe Nivelul actual, e bine sa ne intrebam, …dupa care sa raspundem:))), daca am schimbat, daca am adus la zi definitia Armatei, spre ex:))))
        zic Armata pentru ca mi se pare ca raspunsul ar putea fi , cel putin teoretic, generalizat.

    • Povestea Lumii e una care, rezumata, creca e urmatoarea:
      Iubire VS Matematica

      Lumea Mare va reusi sa atinga o desavarsire…or folosind Iubirea or folosind Matematica.
      in cazul, extreeem de foarte probabil, ca le va folosi pe ambele, va atinge Desavarsirea!:))))
      Lumea Mare a imbratisat Matematica, bravo!:))
      rezulta ca Civilizatia are un singur viitor, sa se miste pe o singura ecuatie de miscare, care, evident, e definita in mod pur matematic!:)))
      deci omul se va misca pe o ecuatie definita pur matematic pur si simplu, pur si atit!:))))
      …dar mai e o lume, lumea in care se misca si Natiunile, lumea asta avind un nume chiar dragut:))), Inima!:))))
      in lumea asta ecuatia de miscare care trebuie verificata e…Iubirea!:)))) …treaba complexa si asta!:))) io nu prea ma descurc, cam deloc:)), chit ca e …asa dragut paici, prin lumea astaaa….:)))))))

    • Asta s-o crezi tu, boy !
      Să mai … treci pe la noi!
      Iar de nu te-om … „omeni”,
      *** în veci ne-o vei … simți!

  • oare nu cumva ingineria sociala fragmentara, a lu’ Popper,
    e esenta dinamicilor momentului?

    adica nu cumva Revolutia Mondiala,
    asta de se-ntimpla in lumea mare acu’,
    si care in fapt s-a suprapus, mai nainte, peste WW_uri,
    si despre a carei manifestare implacabila vorbeste si Marx,
    se implineste printr o manifestare plenara a ingineriei sociale fragmentare?…

    asta nu cumva presupune ca ‘a se slabi’ sa nu se manifeste?…
    asta nu cumva inseamna ca noile haine ale WW, in fapt noile haine ale Revolutiei Mondiale,
    sint o manifestare plenara a ingineriei sociale fragmentare?…
    …fragmentele fiind potentate plenar? astfel incat intr un timp, la limita cel mai scurt posibil, perceptia asupra bunului-simt sa fie redefinita, la limita ‘albul’ devenind noua definitie a ‘negrului’?

    io zic asa:
    noua definitie a WW-ului este Revolutia Mondiala. iar esenta Revolutiei Mondiale este definita matematic, inginereste, pentru ca esenta Revolutiei Mondiale, astazi, este ingineria sociala fragmentara.

    hai ca e tare de tot!

    • atunci cind masele vor da semne ca si-au insusit un ‘fragment’, acceptind noua realitate ca fiind de bun-simt, un alt ‘fragment’, care se exprima tot plenar!, va fi servit spre insusire, spre acceptare, maselor.

      pentru ca ‘fragmentele’ sa fie insusite fara prea mari trancaneli, ele povestesc despre ‘a fi sau a nu fi’.
      adica pe cealalta balanta se va afla chiar… viata.
      deci ti se cere sa ti insusesti un ‘fragment’ care se echilibreaza cu insasi viata. …pai cum sa nu-si insuseasca omul ‘fragmentul’, chit ca el ii redefineste viata in mod fundamental?:))

      domne, recunosc, e ceva chiar spectaculos!
      esenta WW-ului acestui mileniu a devenit ingineria sociala fragmentara.
      Revolutia Mondiala a prezentului este despre cum poti redefini o lume…inginereste! Matematic! cu Proiect in spate!

      foarte foarte tare!

      • pentru ca Revolutia Mondiala e definita, mai nou, inginereste, ea devine nu doar implacabila, ci implementabila in cel mai scurt timp posibil.
        peste…citiva ani…va va fi chiar greu sa va reamintiti cum traiati la sfirsitul anului 2019, intr atit de gigantice vor fi redefinirile operate pe Bunul-Simt!

        • Civilizatia isi va gasi starea de echilibru, de pace relativa, daca si numai daca Dezvoltarea va fi legata ombilical de ‘ingineria sociala fragmentara’ .
          Asta se va intimpla daca si numai daca ‘ingineria sociala fragmentara’ va fi parte a ecuatiei de miscare a Civilizatiei.
          io cred ca deja e…

          • cel mai scurt timp in care redefinirea Definitiilor se manifesta
            e insasi esenta Revolutiilor Mondiale.

            intotdeauna Revolutiile Mondiale se vor manifesta daca si numai daca pe post de catalizator se foloseste chiar viata.

            exista doar trei Revolutii Mondiale, a patra presupune o revolutie superioara, ea implicind Creatia.
            prin urmare aceasta Revolutie Mondiala e…ultima.
            Revolutiile Mondiale urmeaza Ciclul Anotimpurilor.

            Desavarsirea e Tinta pe care Universul o disponibilizeaza, spre implinire.
            desavarsirea Revolutiilor Mondiale inseamna o manifestare a ei in ‘timpul lui Planck’

            Revolutia Mondiala va disparea, odata cu A Treia, dar doar pentru ca ea devine chiar Starea Sistemului.
            mai simplu spus, dinamica ulterioara celei de-a treia Revolutie Mondiala,
            a treia fiind asta de-o traim acusica, e Perpetua Revolutie.

            pentru o Perpetua Revolutie, un Perpetuum Mobile.

            Revolutia Mondiala care se manifesta in ‘timpul lui Planck’ e posibila exclusiv cu manifestarea plenara a Intregului numit ‘Quantum Computer SI Artificial Intelligence’,
            pentru ca pentru a proiecta o Revolutie Perpetua e necesar Tot Timpul, or acesta e disponibil exclusiv in Quantum Computer.
            Tot Timpul e singura cale prin care se acceseaza Tot Spatiul, mai exact…Viitorul.

            A treia Revolutie Mondiala disponibilizeaza Cunoastere despre Viitor, asa si doar asa fiind posibila manifestarea Revolutiei Perpetue, adica a Revolutiei care se desavarseste la Infinit.

  • TOATĂ ITALIA E PE ROȘU ❗
    Hai să-i vedem acum, pe „laboratori” rumeni cum se mai fâțâie, ori din nord în sud, ori sprie Românica ?
    Pân la urmă n-or să mai fie primiți nici die rudilii care se învățaseră sa scoată euroii de la WU ❗

  • Unde este președintele în criza coronavirus ?
    Propun câteva răspunsuri :
    Cele 7-10 servicii secrete române îl țin într-o locație ascunsă pentru a nu se îmbolnăvi;
    Este cu Carmen la schi în Islanda unde nu există coronavirus;
    Pregătește un discurs împotriva PSD care nu a luat măsuri împotriva coronavirus.

  • Luati-va informatii de la specialisti care stiu ce vb nu de la politicieni si minareli si micniuni de pe la incompetentii aia ramoliti de la OMS etc.. aia sint sclavii corporatiilor – se plimba toata ziua pe la conferinte la hoteluri de 5 stele nu vb gura lor ci vorbesc interesele corporatiilor

    https://www.youtube.com/user/ChrisMartensondotcom

  • Pai ce HG vrei de la un guvern aflat in suspendare permanenta? Normal ca a fost lasat un secretar de stat. Plus ca masurile de restrictie nu pot fi anuntate de PNL, iti dai seama ce scor negativ ar primi cine anunta asa ceva? Mai bine sa moara tara, dar sa-si salveze ei ciolanul.

  • Noua Lume are o Referinta. Cum altfel?!

    Referinta Lumii Noi este Intregul ‘Quantum Computer SI Artificial Intelligence’.

    Orice miscare,
    orice….adica tot ce misca! pe lumea asta, nou-nouta,
    trebuie raportata la referinta vremurilor astea,
    adica la ‘Quantum Computer SI Artificial Inteligence’

    orice, dar absolut orice miscare trebuie raportata la referinta fundamentala a Lumii Noi,
    adica la ‘Quantum Computer SI Artificial Intelligence’.

    prin urmare, Maestre, de fiecare data cind…istorisiti o clipa,
    dar o clipa ulterioara momentului 2020 0101, folositi exclusiv referinta vremurilor, ca e singura varianta pentru a pricepe drept,…clipa:))

  • Sa fim seriosi maestre! Ceva e putred la mijloc în privinta a tot ceea ce este legat de coronavirus si comportamentul politicienilor în întreaga lume!
    Credeti ca Macron si ai lui vor schimba data alegerilor municipale din Franta (15-22 martie), tinând cont de situatia critica în care se afla epidemia în hexagon? Medicii francezi cer declararea stadiului 3 al epidemiei, dar politicienii se fac ca ploua.

    Si daca ne luam dupa un sondaj recent din Franta, este posibil ca românii, care se spala mai des pe mâini decât francezii si care nu se pupa între ei mereu când îsi întâlnesc rude, prieteni, vecini, colegi de munca etc, sa scape mai usor de contactarea bolii.
    Cititi si cruciti-va:
    https://rmc.bfmtv.com/emission/il-ne-faut-pas-devenir-fou-et-arreter-sa-vie-face-au-coronavirus-les-francais-ont-peu-change-leurs-habitudes-d-hygiene-1871663.html

  • ce a facut Globalizarea?!
    pai a globalizat dinamici.
    adica a unificat ecuatii de miscare.
    a definit ‘noduri dinamice’, capabile sa influenteze, prin propria exprimare, dinamica lumii mari.

    ecuatiile de miscare, …in mileniul al treilea, adica cel al Quantum Computer si Artificial Intelligence sint definite matematic.

    prin urmare dinamicile lumii mari pot fi simulate.

    felul cum lumea mare se comporta in fata covid19 e un soi de rmn, capabil sa citeasca cu precizie matematica felul in care lumea mare se misca, daca impulsul are consistenta covid19.

    toate dinamicile lumii mari,
    deslusite doar ca urmare a manifestarii impulsului numit covid19,
    … impuls, catalizator…ce o fi el,
    dar suprapuse peste celelalte manifestari ale lumii mari, deslusite tot matematic!, dar ca urmare a manifestarii altor si altor impulsuri sau a altor catalizatori sint…unificate intr o singura ecuatie de miscare, ca Globalizarea s-a manifestat, adica… e realitate.

    deci practic viitoarele dinamici ale lumii mari pot fi cunoscute cu precizie matematica doar daca ele sint simulate, or pentru asta tot felul de dinamici reale si globale trebuiesc introduse in simulator:)))

    prin urmare…pe linga faptul ca tre sa opresti…o altfel de centrala nucleara, in mod controlat matematic!, mai trebuie s-o faci si in mod stealth… :))

    • se poate sigila un sat, iar…dupa trei zile sa se afle ca, cu testele de rigoare!, toti satenii sint sanatosi pentru simplul motiv ca s-au tratat cu tuica fiarta?
      bineinteles ca se poate!:)))))

      • Maestre, pe lumea asta totul expira!:)))
        Expira…cel putin in sensul ca…trece Iarna peste el!:)))

        faza e ca unii se incapatineaza sa pastreze, sa foloseasca aceleasi Definitii, chit ca ele au expirat.

        azi, in Lumea Mare toate definitiile vechi s-au si invechit, au expirat…
        nu mai sint bune de nimic.
        trebuie aruncate spre ex la gunoi.

        dar, in loc sa fie aruncate acolo ele sint folosite in continuare:))
        din inertie, clar, dar tot asa se numeste procesul, proces expirat!:))

        deci… pe alocuri, lumea mare papa procese expirate pentru ca unii nu au adus la zi Definitiile Fundamentale.

        si paici prin Ro Definitiile sint expirate.
        or pentru o noua lume,… dalta noua, ciocan nou, nu mai zic ca si sculptor de tip nou:))

        Noua Lume vorbeste o Limba Noua:))

      • … și au mâncat doar carne de porc cu pesta porcina, sau găini care au avut „aviară”! Zău că se poate, mai ales că dacă s-o terminat pălinka or beut Mona!

  • Maestre, ceea ce spui matale constituie o acuzație gravă la adresa guvernului, pt care ar trebui, poate, să existe dovezi!
    Întradevăr sunt cam ciudate acele „vindecări” miraculoase, dar, mai știi, pe fi existând și „minuni”!
    Cât privește măsurile luate, in afara de interzicerea zborurilor către și dinspre Italia, celelalte sunt un mare FÂSSSS !

  • ai zice ca ce se intimpla e un soi de test in fata covid19…

    nu e niciun test in fata covid19.
    e un test in fata noului nivel pe care civilizatia e chemata sa se ridice.

    deci e un test, ca vor fi mai multe, uite acusica vin si alelalte…, se prea poate ca testele astea sa se suprapuna.

    daca razboiul mondial e vazut ca pe o revolutie mondiala,
    si daca o revolutie mondiala e vazuta ca fiind implacabila,
    tot atit de implacabila ca Primavara,
    atunci in mod implacabil lumea mare se va schimba, deja se schimba!, din temelii,
    iar revolutia mondiala arata…oarecum…fix cum arata lumea mare azi,

    ca in mod cert lumea mare se afla in fata unei schimbari de paradigma extrem de foarte spectaculoasa.

    inertia…si e absolut normala!, le zice oamenilor ca…cumva…lumea va trece si peste Covid19 si,
    facind asta, ne intoarcem la ce faceam in decembrie 2019…,
    adica ne intoarcem la viata noastra, aia clasica, fiecare cu a lui, dar la aia ne intoarcem.
    si ne intoarcem la ea ca la o stare de pace…de echilibru,
    fiecare om cu starea lui, cu echilibrul lui.

    FALS!

    decembrie 2019 a disparut din peisaj, ca stare de echilibru.
    este imposibil ca lumea mare sa se intoarca la starea din decembrie 2019

    lumea mare arata ca o cladire enorma care e darimata controlat.

    lumea in care am trait pina in decembrie 2019 va disparea,…deja o face!,
    cladirea aia gigantica, odata inceputa demolarea, si ea a inceput!,
    intr un proces de demolare se va afla pina nu mai ramane piatra pe piatra in invechitele temelii ale invechitei lumi…

    in 2020 0101 a inceput travaliul nasterii Noii Lumi.
    …e cu deranj plenar, povestea.
    e cu revolutie mondiala, povestea.

    covid 19 e…mic copil,
    adica e…doar unul dintre palierele care se vor activa, deja se activeaza!,
    si care vor supune,
    din pozitia de catalizatori gigaperformanti,
    la stres plenar rinduielile lumii mari.

    deci cele vizate sint rinduielile lumii.

    au expirat! nu mai sint bune de nimic! trebe aruncate la gunoi!
    si inlocuite cu altele, ultrasupermegagigacapabile.

    deci e vorba despre alte sisteme sociale.

    ba chiar de mai mult, de unificarea sistemelor sociale intr un singur…sistem,
    unul singur pentru ca si lumea mare se unifica, dar doar pentru ca globalizarea nu se poate manifesta la infinit,
    ca tot globalizind…dai de unificare, nenica, la un moment dat…

    deci beleaua e complexa. eeextrem de foarte complexa.

    deci io zic asa: trei zile
    inchideti scoli
    inchideti sate
    inchideti orase
    inchideti granitele
    mai simplu spus, opriti, controlat, toate miscarile din Ro.

    …fix cum opriti o centrala nucleara. cu proceduri complexe.

    lumea mare se va opri din miscare.
    iar atunci cind va reporni miscarea, ea va verifica o ecuatie noua.

    pregatiti proceduri de oprire a Ro, …fix asa cum opresti o centrala nucleara. adica…daca nu urmezi procedura definita matematic, …sare totul in aer.

    povestile care se intimpla in lumea mare pot fi asimilate unei revolutii mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *