Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Istoria alege orbește pe cei care urmează să rămînă în Istorie

O zi din viața lui Suleiman Magnificul. Cum arată o zi din Viața lui Suleiman Magnificul, cel mai mare Sultan al Imperiului Otoman:

„Viața de zi cu zi a lui Suleiman în palatul său, de la deșteptare pînă la culcare, urma un ritual comparabil în detalii cu cea a regilor francezi de la Versailles. Cînd sultanul se ridica dimineața din aşternuturi, era îmbrăcat de membrii bine aleşi ai casei sale cu un caftan, o robă pe care avea să o poarte o singură dată, cu douăzeci de ducați într-un buzunar şi o sută de monede din argint în celălalt. La sfîrşitul zile, caftanul și banii necheltuiți reprezentau remunerația şambelanului său. Cele trei mese zilnice îi erau aduse de un lung şir de paji; folosea porțelanuri fine şi farfurii din argint, aşezate pe o măsuță joasă, din argint și ea. Bea apă parfumată și îndulcită (foarte rar vin), iar un doctor îi era permanent alături, ca măsură de precauție în cazul unei posibile otrăviri. Se retrăgea la somn la miezul nopții și dormea pe trei saltele purpurii acoperite cu catifea – una din puf și două din bumbac – vara în așternuturi din țesături delicate, iarna învelit în cea mai moale și mai pufoasă blană de vulpe neagră sau roşcată, cu capul sprijinit pe două perne decorate cu ciucuraşi verzi. Deasupra patului avea un baldachin auriu, sprijinit pe patru coloane lăcuite în argintiu, lîngă care peste noapte şedeau de pază patru străjeri care aveau grijă să stingă lumînările de pe partea pe care dormea sultanul și îl păzeau pînă se trezea. Ca măsură de siguranță, în fiecare noapte dormea în altă cameră, la alegerea lui, pe care şambelanul o pregătea cum se cuvine. Cea mai mare parte a zilei îi era ocupată cu audiențe formale şi consultări cu oficialitățile. Dar cînd Divanul nu se întrunea, îşi petrecea timpul după pofta inimii, poate citind Cartea lui Alexandru cel Mare, o legendară poveste a unui autor persan despre faptele glorioase ale Marelui Cuceritor; sau asculta muzică ori privea bufoneriile piticilor ori trântele luptătorilor; sau poate se amuza ascultînd poantele clovnilor. După-amiaza, după o siestă pe două saltele, una brodată cu aur, alta cu argint, de multe ori şedea cu cîte un companion pe care şi-l alegea pe malul asiatic al Bosforului, relaxîndu-se în grădinile de acolo. Şi palatul îi oferea o alternativă în a treia curte, unde îl îmbia o grădină de chiparoși și dafini, unde se putea relaxa și răcori într-un chioșc acoperit cu sticlă peste care, în anotimpul cald, susurau cascade scînteietoare.” (Lord Kinross, Istoria imperiului otoman. Mărirea și decăderea Imperiului Turc, Editura Orizonturi, București, 2019)

*

Ales de Istorie să fie tipul judecătorului infect. Studiind la infinit evenimentele din decembrie 1989, realizez, deodată că istoria e cinică în alegerea oamenilor și a locurilor pe care să le lase apoi posterității sub un unghi sau altul. Ideea mi-a venit de la urmărirea emisiunii din 22 aprilie 1990 dedicată de TVR Procesului Ceaușescu. După difuzarea Procesului (cenzurat) și a baligii moral- profesionale care a fost filmul despre Înmormîntarea Ceaușeștilor, cu Cerasela Bârjac pe post de maică stareță, realizatorii au socotit că trebuie să vină în studio două autorități în materie de Drept pentru a justifica nejustificabilul: corectitudinea legală a procesului. Au fost invitați sau poate convocați : Valeriu Bogdănescu, șeful Secției Penale a Curții Supreme de Justiție și Victor Anagnoste, șeful Baroului pe întreaga Românie.

Ce ghinion pe cei doi, mai ales pe Victor Anagnoste! Sîntem în 22 aprilie 1990.
Cei doi asudă să demonstreze absurdul: corectitudinea legală a Procesului, contestată de o lume întreagă.

Se vor fi gîndit ei o clipă că peste ani, cei care vor urmări înregistrarea emisiunii își vor face cruce la aberațiile emise de gurițele lor? Erau conștienți că se compromit în posteritate sau puțin le păsa, important fiind pentru ei pîntecele zilei trecătoare? Oricum pot spune că Istoria i-a ales în chip sălbatec pentru un rol compromițător. Dar judecătorul Gică Popa? Sinuciderea din martie 1990 i-a spălat dezonoarea de a fi judecat un cetățean în ochii întregii lumi civilizate după reguli de trib sălbatec. În definitiv, ce vină a avut Gică Popa? S-a oferit el să meargă la Tîrgoviște? Da, zicem noi, dar putea refuza. Putea refuza? Dracu știe dacă ar fi putut refuza! Istoria l-a ales să rămînă pentru totdeauna tipul judecătorului infect, exemplu de dat la toate facultățile de Drept sub porunca Așa nu! Se vede limpede că nu trec printre victimele Istoriei pe Victor Stănculescu sau pe Ion Iliescu. Aceștia, ca mulți alții din decembrie 1989, n-au fost aleși de Istorie, am putea spune că ei și-au ales rolul de mafioți mărunți , de provincie.

Istoria alege orbește și locuri pe care le face istorice. Să luăm, de exemplu, unitatea militară de la Tîrgoviște. Era o unitate militară de provincie, cu ofițeri și subofițeri care-și treceau viața bînd, mîncînd, jumulind o ibovnică, hîrîindu-se cu nevestele. N-ar fi intrat în Istorie în veci, dacă Istoria nu le-ar fi trimis pe cap pe Nicolae Ceaușescu. Și astfel unitatea a intrat în Istorie și odată cu ea au intrat în Istorie și alde Andrei Kemenici. La fel s-a întîmplat și cu ferma în care și-a petrecut Napoleon noaptea dinaintea bătăliei de la Waterloo. La Ferme du Caillou n-avea nici o șansă să rămînă în istorie. Numai că istoria a decis că trebuie să rămînă. Și astfel Napoleon a ales-o ca să-și petreacă noaptea dinaintea Bătăliei de la Waterloo.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Istoria alege orbește pe cei care urmează să rămînă în Istorie”

  • Char dacă prieten de familie al tatălui meu la vremea aceea colonel de justiție ulterior general cu doua stele Constantin LUCESCU este in opinia mea cel mai infect personaj al acelui proces
    Nu numai ca nu și-a aparat clienții dar s-a trezit acuzându-i
    Dan VOINEA alta infecție a justiției a rămas perplex la pledoaria lui nea Lucica
    Pe amindoi viața m-a făcut sa ii știu personal sa vorbesc cu ei și va spun cu mina pe inima pina in 2005 cind i-am văzut ultima data la o cunoștiință comuna nici unul nu era clar conștient de neghiobia pe care au comis-o atunci
    Nea Lucica spunea – “ ce vrei ma Tiberiule trebuiau împușcați și gata “

  • Klaus Iohannis e îndreptățit să nu vorbească de valorile românești în nicio împrejurare. Ele nu există din moment ce în fruntea țării poporul român a ales o nulitate perfectă.

    • el n a sarbatorit.
      insa …poporul a sarbatorit? unde, nenica, ca io nu l am vazut sarbatorind ziua nationala.
      pai daca poporul n a sarbatorit, oare de ce asteptati de la cel care ii reprezinta pe cei care n au sarbatorit …sa o faca?! :)))
      ar fi o contradictie, logic vorbind.

      daca poporul sarbatorea …cam cum au sarbatorit turcii din povestea Adrianei,…atunci aveati motive logice sa spuneti ca presedintele a facut fix pe dos decit a dorit poporul, ceea ce nu e frumos :),
      insa avand in vedere ca poporul n a sarbatorit ziua nationala, nu vad nicio problema ca presedintele a facut o doar cu masura pe care ati obsevat o 🙂

    • a iesit poporul in strada sa sarbatoreasca ziua nationala
      …barim asa cum sarbatorea un meci de fotbal mai acatari? :)),…nu cum au sarbatorit turcii din povestea de mai jos,
      iar presedintele le a zis: Hai!, gata!, pititi va urgent in case!, ca va ajunge! …? :))

      problema e ca pentru romani ziua nationala e nimic mai mult decit …o zi libera tocma buna de tratat pe masura asta :)))

    • El este oglinda noastră,a fost ales ,e nulitate și noi suntem nulități și da este o nulitate…și înseamnă ca îl meritam și ne meritam soarta.

  • Maestre, am asistat in ultimele luni la distrugerea ultimei ramuri rămase din ce s-a construit în 50 de ani în socialism și anume sistemul energetic românesc.
    Cred că este cea mai grea lovitură încasată de România după privatizarea Rompetrol.
    Autorii acestui dezastru este președintele României care este supus total proiectului green deal de la Brussels, precum și premierul cu toți miniștrii și parlamentarii liberali. Consider că închiderea minelor și a termocentralelor a fost un act de trădare națională.
    Liberalii și-au făcut treaba, România nu mai are nimik. Suntem expuși și total dependenți de importuri.
    Eu aș închide pe toți liberalii implicați pe viață pentru ce au făcut.

    *
    Importurile sunt foarte scumpe astfel încât țări cu economii dezvoltate ca Franța și Germania se plâng de prețul ridicat la gazele importate din SUA, iar americanii râd de inconștiența europenilor.
    La un articol din NYPost „EU officials slam Biden administration for ‘profiting’ off Ukraine war” iată câteva comentarii
    – „Even more comical is that the EU totally committed to the „green movement” without an effective alternative energy plan available! Maybe they should paint Greta Thunberg! LOL!”
    – „Real simple solution for the EU, produce your own energy return to nucs, fracking, drilling, stop the preposterous green agenda”
    – „Funny thing is it took the Europeans 7 months to figure this out!! A lot of us connected the dots by the beginning of March. The other issue is the European politicians throwing their own people under the bus by voluntarily phasing out Russian energy…there is no good alternative but the silver lining is the more expensive fossil fuels get, the faster it phases in the use of renewables (in their minds).

  • Apropos de Turcia. Acu 2 săptămâni, pe 25 octombrie am fost intr-o scurtă excursie la Istanbul. Am coborât din autocarul care ne-a adus de la aeroport în piața Taxim. Ne-am trezit într-o aglomerație de nedescris. Nu știam că e ziua Turciei. Într-o parte o scenă de spectacol. Nu exagerez, erau milioane de turci pe stradă, toată lumea era afară. Steaguri peste tot. Muzică. Transportul urban întrerupt. Am parcurs pe jos toată strada Istiklal până jos la podul Galata de unde am luat T1 până la hotel.
    Potrurile decorate cu stegulețe, scene cu spectacole, artificii. Ce mai, sărbătoare mare.
    Următoarele zile tot așa, o înghesuială de nedescris, toată lumea la plimbare, autocare cu copii turci aduși în excursie, hotelurile pline ochi, familii cu copii și cărucioare, toate terasele pline la grătarele de chiftele.
    Nu ma văzut în viața mea atâția tineri, toate străzile pline de tineret. Cozi imense la muzee, la Aqvaryum.
    Ce mai, Turcia era în sărbătoare, toți se bucurau.
    NU am văzut nici un grilaj, NU am văzut nici un polițist!
    La noi de Ziua Națională, restricții, jandarmerie, grilaje, și doar defilarea armatei de parcă am fi stat militarizat.
    Sinistru!
    Am râs în hohote de „recepţia” lui Iohannis la Cotroceni. Am crezut că-i servește cu șampanie și pișcoturi ca la orce recepție, dar nu.
    I-a așezat in niște scaune negre aliniate ca la cinematograf și le-a vorbit despre vitejia poporului ucrainiean.
    A cântat și imnul nostru în care e proslăvit Traian, invingătorul, cotripitorul.
    Ce circ penibil!

    • Și uite așa începi să apreciezi câte ceva la foștii președinți. Ceaușescu așa rârâit cum era, la adunările populare se adresa liber fără să citească un text.
      Iliescu avea un stil anume, foatre bine imitat de un actor de la grupul Divertis. Divertis a avut mare succes cu acel „Iliescu”, umplea sălile. Băsescu, toate ca toate, dar avea umor. Până și figura lui de pe afișe stârnea zâmbete.
      Asta de acu e bun de cioclu să citescă de pe prompter ferpare.

      • @Adriana a scris pe 02/12/2022 la 09:36
        Stiti cum se spune…”De unde nu e nici Dumnezeu nu cere”…
        Poftim „barfa”…
        „popaSapca spune:
        26 NOIEMBRIE 2022 LA 18:32
        Bine ai scris, omule. Prin Sibiu se zvonea ca răvășitoare lui soata ar fi rămas grea( de cap), părinții lui prostovanului nu au vrut-o pe dansa ca era de alta nație…… Atunci , după lungi certuri au făcut repede starea civilă dar din “ pacate” ea a avut un avort spontan și au rămas căsătoriți pt. ca pe vremea Răposatului dascăl fiind era greu sa divorțezi . De ce n-a plecat cu familia după revoluție in germanică ? Nu era recunoscuta facultatea din România și trebuia sa ia totul de la 0000, amândoi.Foarte greu.”
        https://www.cotidianul.ro/atitudine-incalificabila-a-lui-iohannis-fata-de-sefa-sa-de-protocol/
        Toate Bune!!!
        Valentin Constantinescu

  • ‘Istoria alege orbește pe cei care urmează să rămînă în Istorie’

    Istoria Viitorului e scrisa. Istoria Viitorului e scrisa avand ochii cit cepele. cei care scriu aceasta Istorie fac Istorie, insa aceasta facere e facere de Pace.

    mai apoi vin cei prin care se implineste Istoria Viitorului. nu Istoria ii alege pe cei care implinesc Istoria, ci ei insisi s au ales. iar asta nu mai e facere de Pace, adesea, ci, la limita, chiar Actiune pura.

    ce sta scris se va implini, insa vai de cei prin care se implinesc unele vremuri. chiar si daca te ai pricepe sa citesti Istoria Viitorului, se prea poate sa habar n ai s-o implinesti, pentru ca unii au muncit toate vietile pentru a implini mai cu seama anumite vremuri

    intre Istoria viitorului, care e scrisa, si cei care o implinesc nu exista intersectie, prin urmare nu numai ca Istoria nu alege orbeste, ea nu alege …pur si simplu. nici macar ‘ploaia de la Waterloo’ n a fost o alegere a Istoriei, a fost o daruire de sine intru implinirea unei alegeri, unei dorinte a omului, a oamenilor.
    Istoria e o nonactiune, ea n are dorinte, ea e un efect al dorintelor. insa intre Istoria Viitorului si cei care o implinesc e intotdeauna un echilibru absolut, prin urmare vremurile sint pe masura oamenilor si oamenii pe masura vremurilor. nu poti sa spui …n avut cine sa faca nustu ce, pentru ca in mod absolut se va dovedi ca intotdeauna a avut cine, insa nu ei au fost alegerea oamenilor.

  • Ce ură are Cristoiu fata de armată ! Probabil nu a făcut armata sau a luat-o in freză când o fi făcut-o ! Ofițerii și subofițerii,când nu beau, mâncau,își hârâiau ibovnicele și nevestele educau copii românilor și îi învățau să tragă cu pușca,să respecte un program etc! Au fost mulți oameni care cereau să le fie încorporați copii pt. Că nu mai aveau altă soluție pentru a-i stăpânii ! Cu bune si cu rele ! Armata a cules recoltele,a făcut canale de navigație,hidrocentrale, a scos cărbunele, canale de irigații,a intervenit la inundații și înzăpeziri,la cutremur etc Așa era atunci! A făcut aplicații cu trupe în teren pe scenarii aproape reale ,a făcut tehnica de luptă destul de buna devenind aproape independenta fata de URSS ! Au fost și nemernicii și nemernici in armată,dar au fost mai multe lucruri bune !

    • @oscar a scris pe 02/12/2022 la 05:37
      Domnule
      Se pare ca nu intelegeti niste lucruri.
      Maestrul Ion Cristoiu a spus ca fratele lui a lucrat in armata.
      E o diferenta esentiala intre ura sau rautate si intelegere sau cunoastere.
      Va dau exemple concrete din Familia Mea.
      Un Strabunic a luptat in primul razboi mondial in armata austro-ungara,l-am cunoscut,alt Strabunic a cazut pe front in armata romana,tot in primul razboi mondial.
      Tataie a facut 3 ani pe front in armata romana,in al doilea razboi mondial,in transee,de acolo avea reumatism,imi povestea ca avea o carabina cu 5 gloante in linia intai.ATAT.
      Tata a lucrat 17 ani in armata ca Cercetator,Electronica Nucleara,Dozimetrie,din astea,a facut si armata inainte la Radiolocatie,Mama a lucrat 21 ani in armata,Tehnician Proiectant desi era Economista,facuse ase-ul si a plecat la dupa vreo 8 ani de la absolvire fiindca nu exista „post” in armata,avea si livret militar,le daduse Ion Ionita tuturor femeilor din man dupa 1968.
      Am facut si Eu armata la Jandarmi,la Transmisiuni dupa Facultate,am facut si un master la Academia Tehnica Militara,Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare,Specializarea se numea Ingineria Sistemelor de Comunicatii si Securitate Electronica,pe locurile cu plata si nimic legat de grade sau altceva,am vrut doar sa ma perfectionez/optimizez/sa-mi imbunatatesc cunostintele.
      Sper ca v-am explicat ca nu Noi ne-am batut joc de Ideea de armata.
      Acum…ce sa va povestesc…inainte sau dupa 1989…
      1.Un colonel care la o aplicatie rupt de beat a oprit masina sa urineze pe farurile ei si o femeie era in masina…inainte de 1989…era pe la Husi…
      2.La alta aplicatie la Clinceni trebuia sa vina Ceausescu in vizita si masinile din kaki trebuia vopsite in alb…”le-au vopsit” cu var…evident inainte de 1989
      3.La ce bodegi beau militarii,ce se discuta,locatii,nume etc…dupa 1989
      4.Militarii isi beau solda in primele 3 zile sa spunem dupa ce o primesc…tot dupa 1989…
      5.Cum isi construiesc militarii in timpul liber case cu subordonatii sau ce afaceri au,din nou,nume prenume,grade etc…
      Va pot da multe astfel de exemple…si nu e vorba de ura sau rautate ci de Intelegere si Cunoastere.
      Mai e ceva…”are Cristoiu”…puteati spune Tovarasul Ion Cristoiu sau Domnul Ion Cristoiu sau Maestrul Ion Cristoiu…
      SUN TZU:Ts’ao Ts’ao: „…O armată nu poate fi condusă după codul manierelor elegante.”
      Asa este dar cei „sapte ani de acasa” nu se invata in armata.
      Toate Bune!!!
      Valentin-Ionut Constantinescu

      • D-l Constantinescu Valentin Ionuț
        Spuneți povesti de gura sobei,bârfe ieftine ! Procurorii ce fac când se îmbată ! Dar profesorii universitari? Unii militari poate își beau soldele in primele trei zile dar nu toți ! Peste tot există uscături ! Manifestati-va refulările familiare în alte părți ! Când țara este in necaz omul simplu spune „sa vina armata” Armata vine cu bețivi și ajută !

        • @oscar a scris pe 02/12/2022 la 09:11
          SPER CA AVETI SIMTUL UMORULUI… 😛 🙂 😀 😆
          Procurorul constănțean Teodor Niță a ajuns la spital după ce a mâncat pește la o cherhana de pe litoral. La scurt timp după ce a plecat din restaurant, i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.
          https://ziare.com/cherhana/procuror-constanta-spital-mancat-cherhana-1775538#comments
          POST SCRIPTUM…
          Cartea „Toasturi Cazone” e nimic…pistol cu apa fata de Prezent…epilati…tatuati…pensati…militaurizati…
          Toate Bune!!!
          Valentin-Ionut Constantinescu

          • Gheorghe Braescu a dezvăluit intr-un mod fabulos in Toasturi cazone,psihologia,festivismul din armata și gândirea militarului de la soldat la general.
            In Lipova in anii 90 pe când mai erau UM de tancuri și infanterie erau vreo 20 de baruri și barulete,seara erau toate pline…

        • @Alex a scris pe 02/12/2022 la 17:44
          Acum au alt obicei…
          Imi povestea Mama,prin ’80 un tablagiu a facut scoala de ofiteri si dupa ce a terminat-o a divortat de nevasta-sa ca nu mai corespundea standardului/nivelului „intelectual”… 😛 🙂 😀 😆
          Mai nou astia din generatia Mea pot spune ca merg pe 48 ani incep o noua viata la varsta asta,se pensioneaza pe la 45 anishori…in cel mai rau caz au facut copii la 20-25 ani,adica nu mai trebuie sa le plateasca pensie alimentara,divorteaza,au pensie speciala 1.000-2000 Euro…se angajeaza „directori” pe la firme de paza sau si mai bine in „politia locala-politia comunitara-gardieni publici”…casa noua…masina noua…femeie tanara…a doua tinerete…”isi primenesc sangele”…
          Serios vorbind,daca va doriti ceva de la urmasii vostrii,acestia nu pot fi considerati „modele de viata” sau cei din industria divertismentului,chiar si sportivii…adica e ceva ce faci un timp,nu o viata,trist peisaj pentru Mine aceasta tara acum…
          N-am auzit ca mass-media sa promoveze Obsesiv Acest Om…Leon Dănăilă…din ce am citit si-a vandut inclusiv casa ca sa publice o Lucrare Stiintifica…mergea cu metroul…sau Alexandru Pesamosca…am citit ca dormea in spital,se mutase pur si simplu acolo…cand eram mic am fost la un control la el daca imi aduc bine aminte…nu aveam platfus…
          Toate Bune!!!
          Valentin Constantinescu

    • @oscar a scris pe 02/12/2022 la 05:37
      Post Scriptum…
      Stiu..asta e un obicei din armata…nu spuneti „ioane” sau „vali” sau „oscar”…spuneti Constantinescu…Cristoiu…
      Aici nu e armata.
      Aici e un forum unde ca sa-i parafrazez pe cei de la Parazitii…”schimbul valutar de idei”…”schimbam Idei”…
      Toate Bune!!!
      Valentin-Ionut Constantinescu

  • Avea si Ceausescu niste bâzdâci la cap,pe bune.Un om normal nu se poate purta asa.Leana lui era o proasta,asta ca sa fiu politicos.Amindoi sub nici o forma nu aveau ca cauta la conducerea Romaniei.Asta apropo de titlul articolului.

    • @Conul Mitu biciclistul a scris pe 02/12/2022 la 00:36
      E de presupus ca Dej l-a desemnat succesor pe Ceausescu,au facut inchisoare impreuna,Petru Groza a fost avocatul comunistilor,asta ca sa lamurim succesiunea „sistemului”.
      Din ce am mai citit Brucan locuia in acelasi imobil cu Ceausescu in anii ’50 si nu il suporta.
      Ion Iliescu mergea de manutza cu Tovarasa Elena Ceausescu la inchisoare unde era inchis si tatal acestuia Alexandru Iliescu.
      Asadar,cel mai in masura sa va explice,ramane singurul in viatza,ultimul mohican al sistemului,Iliescu Ion.

    • @Conul Mitu biciclistul a scris pe 02/12/2022 la 00:36
      Ciudat e altceva…
      A murit Jiang Zemin acum 2 zile,30 Noiembrie si pe blogul lui Iliescu Ion nu a aparut nici un mesaj de condoleante,nimic,adica e cu adevarat ciudat,ultima postare e din 20 Octombrie 2022,condoleante pentru Mariana Nicolescu si Eugen Simion…
      Si moare Jiang Zemin si Iliescu Ion nu posteaza nimic,cu adevarat ciudat,asta a venit in 1996 in calitate de sef de stat si s-a intalnit in Romania cu Iliescu Ion,Jiang Zemin a lucrat la Brasov la Steagul Rosu ca inginer stagiar in 1951-1953,din ce am citit si tatal lui Ion Tiriac tot acolo lucra…extrem de ciudat.
      https://ioniliescu.wordpress.com/

    • Bolsevismul, stalinismul, comunismul nu aveau ce cauta la putere in Romania, restul au fost si sunt doar consecinte.

      • daca n ar fi avut ce cauta, n ar fi ajuns la putere. daca au ajuns inseamna ca au avut un motiv pentru care au facut o. adica …asa era scris in Istoria Viitorului, ca daca nu era scris acolo …nu devenea realitate.
        problema e ce scrijelesti in Istoria Viitorului, ca dupaia n ai ce sa mai faci, ce e scris acolo, daca a sosit sorocul, va deveni realitate, …si abia ulterior o ‘istorie a trecutului’
        unii cred ca prezentul pica din cer. nu nenica, el, prezentul, e scris in Istoria Viitorului, mai intai, abia dupaia, a soroc, el devenind…prezent.
        deci bolsevismul, stalinismul, comunismul n au picat din cer, ci a fost o masura a Istoriei Viitorului scrisa cu dorinte ale celor care au misunat prin aceste locuri prin diverse anotimpuri, timpuri …

      • Pai acum sunt liberalii ca exponenți ai capitalismului antreprenorial,a
        inițiativei private,președintele e tot liberal,ce ne lipsește? ….ne lipsește identitatea de tara și nație pe care au vândut-o nemernicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *