Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Joe Biden recunoaște statutul Rusiei de superputere adversară a Americii

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Joe Biden recunoaște statutul Rusiei de superputere adversară a Americii”

  • Dle Vasile,imi permit sa va contrazic.Cei mai mari dusmni ai poporului roman sunt propria nepasare,duplicitate,incultura ,lasitate si prostie.Nici un popor cu demnitate,inteligenta si patriotism nu ar fi adus sa il conduca o liota de slugi,tradatori si ce mai vreti dvs.

  • Am un mic comentariu la „sindromul Vietnam” legat de Ucraina. Nu prea se aplica aici din simplul motiv ca in Donbas si Luhansk sunt majoritari etnicii rusi. Asta da Rusiei un avantaj legat de pierderile suferite in acest razboi. Poporul rus stie de ce se afla armata rusa in Ucraina – pentru a-i apara pe etnicii rusii, confratii lor. Sindromul Vietnam a aparut tocmai pentru ca americanii si-au pus intrebarea de ce se afla acolo in Vietnam armata SUA.
    Daca Vestul a crezut ca poate impune sindromul Vietnam Rusiei inseamna ca Vestul traieste pe alta planeta.

  • Dupa vizita lui Xi la Moscova se va vedea care-i dulaul al mai mare. Tzin’ sa fie, tzin’ sa fie?

  • DUSMANUL NR.1 (UNU) AL ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN ESTE SRI-SECURITATEA COMUNISTA. TOATE TRADARILE AU FOST , VOR FI SI SUNT,PRECUM SE SI VEDE,GESTIONATE DE EI.

    • Pai Securitatea a fost comunista ,au îmbătrânit,sunt pensionari onorabili,acum E SRI in regimul democratic,ce sa aibă cu securitatea ăștia de acum îs globaliste moderni,cu alte scoli decât cele comuniste,sa nu confundam Securitatea cu SRI,dacă exista și acum securitatea nu aveam Tara vândută străinilor!

      • DA CE,SECURISTII COMUNISTI NU AU AVUT PUI? PE CINE PROSTESTI TU AICI?

        • Omu’ are dreptate. Securistii lu’ nea Nicu tineau cu casa. Buna, rea, da’ era casa noastra!

        • Jack, o stire in avans. Nu pt ca sunt baba Vanga ci din cauza faptului ca sunteti in urma cu o zi. Chelnerul dixit: nu e momentul sa certam Ucraina. Ministrul infrastructurii din Ucraina conform flux24: prin adancirea canalului Bastroe Ucraina nu incalca nici un tratat international. Asa ca eroul nostru de la Kandahar, Ciuca, nu va primi aprobare de inspectie. Da-o dracu de delta. Dar gandacul care blocheaza autostrada Bucuresti Brasov ramane. Leonardo di Caprio care nu se mai spala si nu-si mai da cu spray ca sa nu strice ozonul unde o fi? Greta? Politianu? Am vazut ca s-au petrecut minuni ca pe vremea lui Iisus cu Lazar. Mortii imbalsamati Catzu si Dan Barna, pe unde o fi umblat Barna ca de cand a fost descalecat a disparut complet, au fost deshumati si precum zombii au inceput sa alerge haotic si sa strige ca psd este coloana a cincea a lui Putin si delta este sub interesul national al Ucrainei aparatoarea democratiei prin coruptie si racheti.Trabucel a incercat timid sa devieze atentia prin centrul cultural rus. Nu stiu ce au fost parintii lui dar asta sigur a jucat in bancul cu Bula care avea 9 frati si toata familia dormea intr-un pat. Deci daca tu, partener strategic al lui tata Mosu apelezi la astfel de caricaturi Romania se afla in cel mai mare dezastru din istoria ei.

  • Europa nu numai că nu negociază cu teroriștii ba chiar îl primește pe covorul roșu pe teroristul BIDEN și este foarte fericita că a fost bombardata de americani că de bombele lor sunt de calitate superioara față de rachetele rușilor care sunt lipite cu bandă scotch. Pentru cine nu s-a prins americanii nu sunt altceva decât niște gangsteri la nivel mondial ,rușii oligarhi, ucrainienii racketi iar noi simpli ospătari la masa lor și nici măcar nu avem tupeul să scuipam în ciorba lor.

  • Centrul Cultural Rus exista în România încă din anii 75-80, sub alta denumire, Ruskyi Klub și se afla pe Șos. Kiseleff, lângă magazinul diplomatic. Activitatea sa consta, ca și acum, în difuzarea de filme artistice, organizarea de serate muzicale, în general activitate culturală la care participam cu placere. Fac această precizare pentru a contracara minciunile din presă în ceea ce privește înfiintarea acestuia în 2014 în vederea răspândirii propagandei rusești a lui Putin.

  • Domnu’ Cristoiu,

    In discursul lui, Putin pune in valoare Rusia. Si de-asta e urat de toti „democratii” de pretutindeni!…

    Ca unul care am trait „istoria clipei” numita pompos „democratizarea” Romaniei, pot spune ca cel mai neplacut, de la Revolutie incoace, este fix faptul ca mi-a fost distrus sentimentul de apartinator la o Natiune. Din ’89 incoace, zi de zi am vazut cum Romania si-a pierdut valorile si-a ajuns o biata colonie incolora-spre-invizibila in care doar smecherii sunt fericiti. Romania si roman sunt astazi doar vorbe goale, ultimul exemplu’ il avem in distrugerea Deltei Dunarii dictata din strainatate si executata de tradatorii de tara, evident, in numele „democratiei”…!

    Daca pentru a fi considerati „democrati” rusii trebuie sa ramana fara neam si fara tara la fel ca romanii dupa ’89, atunci eu le-as spune ca e mai bine sa-si vada de-ale lor chiar daca-s exlusi de la competitiile sportive internationale si alte „fericiri” de-astea…!

    • pai …stiu asta, deja:)),
      au spus-o public, atunci cind au zis ca Noua Lume, pe care ei nu si-o dorec:)), va exista daca si numai daca ei vor trai si in lumea asta noua …pe limba lor, ‘pe ruseste’
      rusii au anuntat cu ani in urma ca …aleg sa traiasca ‘pe ruseste’ oricare ar fi pretul. ( de Rusia se va ale praful atunci si numai atunci cind ea va deveni o societate deschisa, din ermetica ce e pina una alta )

      cu natiile e mai greu decit cu tarile. poti cuceri o tara, insa natia care misuna pacolo e mai greu de cucerit. tre sa faci din ea o societate deschisa, abia apoi putind sa i modifici, …in timp!, in stil Popper!, ecuatia de miscare, altfel n ai cum.
      rusii au dat semne ca stiu exact care e treaba cu modificare ecuatiei de miscare, in stil Popper, a unei natii. si …refuza.
      ce i drept refuza …’pe ruseste’, in stilul lor.

      e chiar distractiv sa privesti natii date deja pe brazda, care sint…praf!:)), cum isi dau cu parerea despre procedura CRISPR-Cas9 care editeaza ecuatiile de miscare ale natiilor ( si care e posibila exclusiv daca natiile permit accesul la ecuatie, devenind societati deschise )
      :)))

      • editarea ecuatiilor de miscare ale natiilor e atat de potenta incat natiile alea habar n au ce li se intapla!:)))
        unii habar n au ca exista o astfel de procedura, insa exista si natii care stiu cu ce se papa procedura asta
        creca suna mai bine daca e poreclita asa: CRISPR-Popper :)))

        • asa,…sa vorbesti despre societati deschiseee…suna bine!:)), e cu deschidere, e cu ‘a fi primitor’, a fi gazda buna :))

          insa de fapt chiar gazda esti!, pentru ca odata ce ti ai deschis societatea, ti se va inocula, i
          n stil cuantic, insa Popper, cu pasi de Melc,
          in ecuatia de miscare a natiei ‘alte datini, traditii si obiceiuri”, adica o noua secventa, care schimba in mod fundamental ecuatia de miscare a natiei, deci si natia:))

          sintem in mileniul al treilea, sintem pe vremea Metamorfozei, cam totul se petrece pe taramul Cuantic,
          …uite ca inclusiv editarea genomica a natiilor:))
          Arta, nenica!:))

    • Da,cam asta au vrut și vor ,deznaționalizarea țărilor,eradicarea sentimentului de apartenența la propriul popor și propria Tara,se pare ca nu toată lumea urmează exemplul nostru,mai sunt națiuni demne,sârbii ,ungurii care și-au păstrat sentimentul național nu au urmat modelul de democrație impus de americani și occident,norocul lor a fost ca au avut conducători patrioți ,nu s-au vândut intereselor străine.

    • Înainte de 89 auzeai despre avutul obștesc,adică ceva care îl folosești,e și al tau și ai contribuit direct sau indirect la crearea lui,cat decât de frica,din convingere sau nu,aveai grija de avutul obștesc,erau și organe care vegheau la pastrarea acestui bun public,oriunde mergeai in România aveai sentimentul ca este Tara ta,ca ai si tu o părticică acolo pe care o iubești si de care ești mândru,acum toți se p…si se c…pe aceasta minunata Tara si autoritățile nu fac nimic,guvernele nu fac nimic,avutul obștesc a dispărut demult sub sunete de gatere si de demolări ,așa dispare si sentimentul național,al iubirii fata de săracă fata bogata numita Romania.

  • Citiți ca cititul nu doare
    Cititul nu provoacă decit tulburări mintale pentru ca adâncirea cunoașterii te pune in antiteza cu lumea in care trăiești
    Totuși
    Citiți
    Nu Moldova și destabilizarea sunt importante ci imensele rezerve de muniție ale fostei armate a 14 aflate acum in depozitele din Transnistria
    Cum spuneam in zeci de comentarii anterioare vestul nu mai poate sa asigure consumul de muniție al Ucrainei așa ca ce este acolo armament și muniție devin indispensabile
    Indirjirea cu care Moldova se agata de Transnistria este demnă de o cauza mai buna

  • Am ascultat ambele discursuri și comentariile lor in cele trei limbi străine pe care le cunosc
    Este terifiant ce comentarii am putut sa văd in spațiul de limba germana și engleză corolarul a venit însă de la comentariile din limba maternă sunt sigur ca fiecare am ascultat alt discurs
    Sunt in acord cu mare parte din ceea ce prognozați
    Dezamăgirea mea vine de la faptul ca in cei 3000 de ani de istorie pe care ii cuprindeți va scapă doua aspecte
    Primul este Descriptio Moldavie cu ceea ce ne spune marele cărturar la 1714 despre vecinii Moldovei
    A doua vine de la ignorarea cu buna știință a unor fapte petrecute intre 2014-2022 in sud estul Ucrainei
    Este surprinzător pentru mine ca Dvs nu luați in considerare evenimentul din 2 mai 2014 petrecut la casa sindicatelor din Odesa unde 48 de cetățeni ucraineni de etnie rusa sunt arsi de vii in casa sindicatelor incendiată de extremiștii ucraineni

  • Robinette iar nu a spus nimic despre România, de parcă n-am exista! Văd că-i suflă vânt la pupa fragilei dictatoare cu fustiță, altă turistă că veni vorba. Discursul a fost superficial, fără nimic concret.
    Presa noastră e atât de ruptă de realitate încât are multiple momente de trecere în penibil (v. analiza chipurile a celor două- discursuri de ieri). Ăștia nu-s gazetari ci doar niște caricaturi slugarnice.
    Dragul trabucel-însurățel după ce s-a făcut de ocară cu ascunderea situației din Deltă se răzbună prostește pe un centru cultural. Sigur e ministru caricatura asta care fumează cu mănuși de plastic trabuc cubanez?!

  • Domnule Ion Cristoiu
    E previzibil ce se intampla.
    In vara lui 2021 trupe speciale britanice(sas parca) faceau exercitii cu ucrainienii la granita cu Federatia Rusa.
    Deja cifrele de acolo sunt groaznice,un colonel american a declarat ca ucrainienii au recunoscut 257.000 oameni pierderi(forte armate).
    Cifrele Oficiale date de onu sunt urmatoarele:
    „Secretar general adjunct al ONU, Martin Griffiths, coordonatorul ajutorului umanitar de urgență în cadrul Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al ONU a declarat luni că aproape 8 milioane de oameni au fugit din Ucraina din momentul începerii conflictului, în urmă cu un an.
    În același timp, încă 5,3 milioane de ucraineni sunt dislocați în interiorul țării intern, a spus Martin Griffiths, în fața Consiliului de Securitate al ONU, potrivit DPA.
    Martin Griffiths a mai spus că 17,6 milioane de ucraineni (aproape 40% din populația țării) au nevoie de asistență umanitară.”
    https://romania.europalibera.org/a/32259658.html
    Pe aktual24 e o stire despre discursul lui Putin:Marele discurs al lui Putin: „Ei au inceput razboiul, noi am utilizat forta pentru a-i opri/ Occidentul a cheltuit trilioane de dolari, vor sa ne jefuiasca”
    https: //www.aktual24.ro/marele-discurs-al-lui-putin-ei-au-inceput-razboiul-noi-am-utilizat-forta-pentru-a-i-opri-occidentul-a-cheltuit-trilioane-de-dolari-vor-sa-ne-jefuiasca/
    Daca ati ascultat, Putin a spus ca vor inainta in granitele ucrainienilor cu cat raza de actiune a armelor livrate de occident va fi mai mare.
    Ce sa spun,SUA a inceput Trade War in 2018 cu China,prin intermediul oms in 2019-2020 a declansat un Razboi Biologic in intreaga lume numit pandemie iar in 2021-2022 au provocat un Razboi Real cu rusii.
    Poate stiti Dumneavoastra in Istorie vreo tara sau imperiu care sa se lupte cu toata lumea pe cel puti 3 fronturi(mai e si valutar,cibernetic,psihologic etc) si sa castige ca Eu nu cunosc un astfel de exemplu.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • ‘vreo tara sau imperiu care sa se lupte cu toata lumea pe cel puti 3 fronturi(mai e si valutar,cibernetic,psihologic etc) si sa castige ca Eu nu cunosc un astfel de exemplu.’

      nu e vorba despre lupte, ci despre Travaliul Noii Lumi.
      o Noua Lume se naste, in timp ca asta pe care o cunoastem e pe duca.
      in esenta, dincolo de toate perdelele, dincolo de aburi, se afla Travaliul Noii Lumi.
      civilizatia mare cit planeta e in suferinta. in timp ce moare, renaste, suntind faza cu Cenusa si renaterea din Cenusa.

      la finalul luptei, adica la finalul Travaliului, se afla Noua Lume, ea e cistigatoarea. Competitia pentru ocuparea unui loc la Noua Masa e si ea pe masura, insa se subordoneaza Travaliului.
      in lume nu exista niciun razboi, ci doar dureri ale facerii ( care, asa e, pot fi similate cu un razboi, insa definitia e ‘dureri ale facerii’, nu ‘razboi’ )

      Referinta e Noua Lume

      ( Definitia Noii Lumi e atat de infricosatoare incat unii au spus din start!, oficial!, ca …nu si-o doresc ( stiind prea bine care e potentialul din spatele dorintelor ) )

      Travaliul Noii Lumi nu e despre rusi, nu e despre rusi, americani sau chinezi, e despre Noua Lume. Cauza e Noua Lume …care tocma ce vine pe lume. Efectele sint resimtite sistemic si de rusi si de americani si de chinezi,…si de restul lumii

      • Noua Lume vine pe fondul Marelui Reflux, pe fondul Insularizarii.
        discursul lui Putin a fost despre Insularizarea Lumii si atitudinea pe care Rusia o are in fata acestui proces.
        discursul lui Putin a fost despre cu Rusiei i se cere sa se comporte ca un Intreg, acoperindu si singura toate necesitatile, insa si nevoia fundamentala de dezvoltare fibonacci.

        discursul lui Putin n-a fost despre viitor, ci despre atitudinea rusilor in fata Noii Lumi, care abia ea, atitudinea, poarta potentialul de a modela viitorul( care e al Noii Lumi, cu totul )

        Insularizarea e un proces natural. el e implacabil. vei exista ca o insula daca si numai daca esti capabil sa te misti asemenea unui Intreg. daca nu vei fi, atunci ti ai pierdut definitiv definitia.
        Insularizarea va scoate de pe piata o multine de natii si o va face definitiv,
        discursul lui Putin a fost despre cum are de gind Rusia sa faca fata Insularizarii, stiind prea bine ca varianta ailalta e iesirea definitiva din Istorie. ( de unde rezulta si faptul ca toti cei care au declarat discursul lui Putin ca fiind delirant, delireaza in mod fundamental )