Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Jürgen Klopp din Stuttgart, care i-a făcut pe sceptici să creadă, la Liverpool

Duminică, 19 mai 2024, a fost ultima etapă a Primei Ligi Engleze de fotbal și ultima zi pe banca de antrenor a lui Jürgen Klopp. Liverpool nu a câștigat niciun trofeu anul acesta, dar s-a calificat, iar, în Champions League, de pe poziția a treia, după Manchester City și Arsenal. Dacă s-ar face un clasament al dragostei suporterilor, Liverpool ar aduna toate trofeele și ar câștiga mereu campionatul.

Suporterii și oficialii clubului i-au făcut antrenorului din ultima zi la club o sărbătoare. Clubul o fi bogat, dar, ca și în cazul celorlalte echipe de top, suporterii sunt săraci. Klopp i-a făcut însă fericiți, deși i-a trecut prin victorii la limită, reveniri incredibile, înfrângeri cumplite. Klopp a înțeles însă nevoia de dragoste a suporterilor.

Players’ Tribune Football a publicat pe contul lor de pe platforma X un text preluat  și de pulsesports.ng pe care l-am postat la sfârșitul articolului. În fragmentul de interviu, Klopp a răspuns la întrebarea: de ce zâmbește tot timpul la sfârșitul meciurilor, chiar dacă echipa sa pierde? Răspunsul lui Klopp este cea mai drăgăstoasă definiție a fotbalului, o definiție apropiată de inimă și nu de picior, așa după cum și trebuie să fie.

“Câteodată oamenii mă întreabă de ce zâmbesc atât de des. Chiar și când pierdem câte un meci, eu tot zâmbesc. Motivul e că atunci când s-a născut fiul meu am realizat că fotbalul nu e o chestiune de viață și de moarte. Noi nu salvăm vieți. În același timp, fotbalul nu ar trebui să răspândească suferință și ură. Fotbalul ar trebui să fie despre aspirații și bucurie, mai ales în rândul copiilor.” (Jürgen Klopp)

Pe 14 iunie 2024, Scoția va întâlni Germania, în primul meci al Campionatului European de Fotbal. La ce sperăm? La un pic de filosofie, la un pic de muzică simfonică și la motive de bucurie pentru toți iubitorii de fotbal, deși echipei lui Zelenski s-ar putea să i se întoarcă, cu vârf și îndesat, blestemul cârnaților opăriți.

 

Bibliografie:

https://www.pulsesports.ng/football/story/its-more-than-winning-its-about-inspiring-klopp-reveals-secret-behind-always-smiling-2024012714271838501

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Jürgen Klopp din Stuttgart, care i-a făcut pe sceptici să creadă, la Liverpool”

  • asa o fi, nu zic nu, mai ales ca e frumos spus, numai ca biletul de intoarcere si l-a „tras” cand a spus suporterilor ca rolul lor e sa incurajeze echipa si atat. taman celor de la liverpool!!! 😛 pe de alta parte zambetul ala de sfarsit parca nu e zambetul lui…
    ps.noi preferam carnatii pe gratar… sper sa li se aplece din cauza noastra. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *