Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Jurnal din vremea noii Ciume. Cîinii au primit dreptul de a fi scoși la plimbare. Pe cînd și pentru copii acest drept?

1. Ordonanțele militare (ștabii sînt morți după stilul cazon, ce le mai place să se dea mareșali și generali!) prevăd printre motivele de a ieși din case și pe cel de a plimba cîinele. E atît de important pentru regimul Iohannis plimbarea cîinelui că ultima ordonanță redă seniorilor dreptul omului de a ieși cu cîinele la plimbare.

Sînt un iubitor de animale.
Am acasă în îngrijire doi motani și o pisică.
În afară de obligatoriul ieșit la cumpărături, am fost în oraș doar pentru a duce pisica la operație.
Dacă aș avea un cîine, firește că m-aș bucura de dreptul omului, cîștigat prin Revoluția franceză și consfințit de Revoluția română, de a ieși din casă pe perioada Stării de urgență ca să plimb cîinele.

Cu toate acestea nu pot să nu mă întreb:
Dar copiii, ce facem cu copiii?
Aceștia n-au dreptul de a fi scoși de părinți la plimbare?

Știu ce înseamnă pentru un animal de companie statul obligatoriu în casă.
Cei doi motani ai mei sar pe pervazul ferestrei și se uită afară cu o nostalgie echivalentă celei cu care se uita tot pe fereastră, la Hyperion, Cătălina din Luceafărul lui Eminescu.

Știu însă și ce înseamnă pentru un copil arestarea la domiciliu.
Nu s-ar putea face copiilor o concesie asemănătoare celei făcute cîinilor?
Să poată fi scoși la plimbare de părinți?

2. Avangarde a realizat sondajul de opinie Percepții publice referitoare la virusul Covid 19. O inițiativă salutară și – adaug – de urmat și de alte institute de radiografiere a stării de spirit a populației. Astfel de investigații sînt utile deopotrivă politicienilor, dar și celor care urmăresc reacția omului la marea încercare. Dintre rezultatele cercetării mi-au atras atenția cîteva constatări.

La întrebarea Dumneavoastră personal credeți că acest virus a apărut prin transferul de la animal la om (varianta oficială) sau credeți c-a fost creat în laborator? 52% au răspuns Creat în laborator, 14%, Transfer de la animal la om și 34% Nu pot aprecia.
Ipoteza creării în laborator, ținînd de teoria conspirației, a fost evitată pe televiziuni. E sigur că Internetul a impus-o.

La întrebarea Dumneavoastră personal credeți că Uniunea Europeană putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa? 74% au răspuns Da.
Imaginea UE e la pămînt în România. Și nu numai în România. Dacă birocrații de la Bruxelles nu se trezesc din siesta privilegiilor de lux, după Criză s-ar putea să ne confruntăm cu o cascadă de Exituri.

La întrebarea În opinia dumneavoastră care este țara de la care așteptați ajutor în vederea eradicării pandemiei din România? 22% au răspuns China, 14% UE și doar 10% SUA. Alarmă pentru promotorii rămînerii în alianțele de pînă acum! Să insiste pe lîngă UE și SUA ca să dea ajutor proporului român. Altfel va fi greu după Criză să cultivi mai departe imaginea bună a partenerilor strategici.

La întrebarea Credeți că în următoarea perioada de timp România va intra într-o criză economica? un procentaj de 92% au răspuns Da, și doar 3% au zis Nu. Asta înseamnă că regimul Iohannis, chiar dacă va ieși satisfăcător din Criza de Sănătate, va fi confruntat cu un examen mult mai dificil. Criza economică.

Sondajul a pus și întrebarea deschisă Cîtă încredere aveți în modul în care următorii au gestionat și vor gestiona criza virusului Covid 19?
Clasamentul dat de răspunsurile Foarte multă și Multă e următorul:

  • Raed Arafat: 25% și 54%.
  • Profesorul Streinu Cercel: 16% și 44%.
  • Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: 6% și 28%.
  • Președintele României Klaus Iohannis: 5% și 42%.
  • Primul ministru Ludovic Orban: 4% și 33%.
  • Ministrul de Interne Marcel Vela: 4% și 30%.

Situarea lui Raed Arafat pe primul loc în timp ce președintele e doar pe locul 4 oglindește o realitate. Raed Arafat a reușit să convingă nu atît prin competență, cît mai ales prin talentul de comunicator în vremuri de criză, talent care cuprinde în mod deosebit crearea impresiei de siguranță. Nici un politician, nici măcar premierul n-a reușit să dea această impresie de ținere sub control a situației, de Aveți încredere în mine!

3. În deschiderea ședinței de Guvern de luni, 30 martie 2020, Ludovic Orban a frecat podelele cu șuvița de păr a lui Florin Cîțu. Să vadă acesta ce înseamnă să crezi la un moment dat că-i poți lua locul Șefului.

4. Citesc în Zile blestemate, jurnalul lui Ivan Bunin din vremea restriștii bolșevice, această însemnare de la Odessa, 1919, la vreme de foamete:

„Acum (ora unsprezece, noaptea), am deschis fereastra, am privit spre stradă, luna era jos, dincolo de case, nicăieri nici un suflet și e atît de liniște, încît se aude cum undeva pe caldarîm un cîine roade un os, – și de unde ar fi putut el lua acest os? Iată unde am ajuns, – te miri chiar și de un os!”

Dacă deschid și eu fereastra, și văd un cîine rozînd un os îl invidiez. Nu pentru că a găsit un os, ci pentru că nu vine nimeni să-l întrebe cum de încalcă Ordonanța militară care interzice ieșirea din case pe timp de noapte.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Jurnal din vremea noii Ciume. Cîinii au primit dreptul de a fi scoși la plimbare. Pe cînd și pentru copii acest drept?”

  • Buna ziua domnule Cristoiu,
    Va scriu de undeva din Franta, acest regat al ipocriziei… ieri dupamasa, pe canalul de stiri BFMTV, « s-a explicat » francezilor de ce Franta se confrunta cu o mare lipsa de masti si echipamente de protectie… ei bine, imaginati-va ca din cauza Romaniei ; redactorul afirma (in traducere libera) ca lipsa de masti in Franta se datoreaza tarilor din Europa de est, in special a Romaniei, care REFUZA SA EXPORTE masti ! Va dati seama ca francezul de rind va inghiti gogoasa ! … dar ma intreb (retoric) ce face Ambasada si de ce nu ia atitudine. ( cred ca puteti gasi emisiunea ca ei si le arhiveaza si pot fi revazute)

    Am citit « gindurile » dvs. si mi-as permite niste intrebari, asa la de-a valma…
    Mai intii, aceste « ordonante militare »… de unde apare termenul ( ?) ca ordonanta era soldatul care lustruia pantofii/cizmele ofiterului … si apoi, daca e « militara », de ce este data de Ministrul de Interne si nu de Min. Apararii ?

    Zilnic se dau cifre de forma : x mii de cazuri confirmate, y vindecate si z decedati … ori matematic vorbind, y+z ar trebui sa fie egal cu x, nu-i asa ? … dar ar fi interesant de stiut cite cazuri avem de gripa sezoniera, citi vindecati si citi decedati (cum ziceam, ca urmare a gripei sezoniere) ??? … si statistic vorbind, ar fi interesant de stiut numarul total de decese ( indiferent de cauze) de la 01 ianuarie pina acum in raport cu numarul de decese de anul trecut, pentru aceeasi perioada (indiferent de cauze)!!! (cred ca le puteti gasi la INS)

    Toata aceasta isterie planetara ma duce cu gindul la « experimentul » lui Ceausescu, atunci cind « din cauza caderilor abundente de zapada … »… chiar daca experimentul nu a fost brevetat, Romania ar trebui sa-si asume paternitatea ideii si sa ceara redevente statelor care o utilizeaza.

    Dumneavoastra sinteti un fin analist, poate reusiti sa-mi spuneti in ce scop a fost lansata toata aceasta nebunie planetara?

  • Ia, luați d’aici:
    https://youtu.be/I02nQXjROVQ

    • Bineînteles ca asa stau lucrurile. 😥 :mrgreen:

      • exista studii cum ca virusul asta se poate transmite si la/de la animale de companie.

        Mentionarea cainilor de companie intr-o declaratie pe proprie raspundere intr-o stare de urgenta, inchiderea bisericilor in timp ce prin magazine se umbla nestingherit.. imi lasa impresia ca totul e doar o mascarada.

    • Si in SUA spun gurile rele ca ar fi existat doua patente inregistrate pe coronavirusi,totusi ma intreb,daca la Wuhan se fabricau coronavirusi,cum se face ca nu s a fabricat leacul pentru coronavirus,tot la Wuhan,chinejii sustin,bazandu se pe vorbele unui profesor doctor italian,ca virusu circula prin italia ca voda prin loboda inca din toamna anului trecut,acum nu vreau sa se inteleaga ca tin cu chinejii,sau cu partea Democrata din America,dar e plin de intoxicari din toate partile,or minti multe Chinejii,dar si la Occidentali minciuna este in floare.Cine creaza un virus in laborator,i creeaza si leacul tot in laborator,sa fim seriosi,daca l lansau chinejii din laborator,aveau si leacul la el,pe care l ar fi vandut cu bani frumosi pana acum.Oamenii de stiinta seriosi spun ca a trecut de la liliac la om,sau a suferit o mutatie,de la vechiul SARS,prefer sa i cred pe oamenii de stiinta seriosi,nu toate teoriile astea ale conspiratiei vehiculate,acum e o Olimpiada a intoxicarilor de la Est la Vest,si de la Vest la Est.Acum si Italienii ca si Spaniolii au gestionat criza ca si Romanii,prost,nu au luat masuri la timp,s au lacomit cu turismu,si a intrat boala in ei,arunca si ei teorii ale conspiratiei,ca si Trump,ca sa nu vada popoarele lor,ca de fapt conducerile lor sunt de cacao.Cel mai usor,cand esti incompetent,este sa dai vina pe altii,pana la urma si pe macaronari nu i a ajutat nimeni,decat Chinezii,nu Bruxellesul,nu SUA,iar Germania incepe sa i ajute de abia de acum.(Nemtii nu invinovatesc pe nimeni,ei se descurca pe cont propriu,chiar foarte bine,este singura tara Occidentala care,dupa mine,face fata acestei crize,sunt cam egoisti teutonii,dar bravo lor,pentru cum isi rezolva criza).

      • Acum ca tot vorbim de teorii ale conspiratiei,imi aduc aminte de alta teorie a conspiratiei vehiculata ,asta spunea ca Trump pusese ochii pe minereurile de sub gheata Groenlandei,(Groenlanda fiind dupa parerea unora unul dintre ultimele depozite de minereuri rare neexploatate de pe planeta),si ca ar fi dat ordin,ca prin celebrul HAARP,sa se modifice clima,astfel incat gheata din Groenlanda sa fie topita,dupa care,urma sa cumpere uriasa insula de la Danezi.Planul s-a impotmolit,cand,Danezii,cu sprijinul Bruxellesului,i ar fi zis pas lui Trump,refuzand sa si vanda teritoriul,astfel ca Groenlanda a ramas in continuare in posesia Danemarcei,si a Europei,iar Trump ar fi ramas sa spumege de manie.Asa,ne spune aceasta teorie a conspiratiei,ca s-ar fi explicat topirea brusca a unei enorme cantitati de gheata,intr-o perioada de zile,in Groenlanda,stire ce a facut inconjurul planetei,precum si toate anomaliile climatice,de la sfarsitul anului trecut,si ale inceputului acestui an.Asta ca tot sunt la moda teoriile conspiratiei,am zis sa mai prezint si eu una.Cat este de adevarata sau nu,asta chiar nu stiu,dar am auzit-o vehiculata lunile trecute. ❓ ❓ ❓

        • Toti cei care creeaza virusi in laborator,creeaza si antidotul la acesti virusi,cand un virus este creat in laborator,se creeaza si antidotul,in acelasi timp,pentru ca”mizeria”sa fie tinuta sub control.Cine lanseaza un virus in lume sa faca ravagii,sigur detine si antidotul cu care sa poata opri virusul,restul sunt povesti.

      • Măi tudy, cum le știi tu pe toate, dar-ar dracu’-n mama lui de virus, să dea!
        Îți dai seama ce virus, al dracului de jmeker, au creat „chinejii”, cum spui tu, dacă și pe ei i-a luat atât de mult prin surprindere, de n-au mai apucat sa creeze și leacul!
        Vezi, măi tudy, am început și eu să spun „lucruri trăsnite”, n’așa ❗
        Hai, s-auzim de bine, și … să moară Coronavirusu’ (vorba țzîganului) dacă mint ❗

  • Apropo de 52% care cred ca virusul a aparut in laborator,ma gandesc la toate cretinismele conspirationiste care abunda pe internet,un oficial chinez spusese ca virusul a venit din SUA,adus de soldati americani,deghizati in sportivi,o prostie,replica SUA a venit prompt,prin intermediul unui cretin,un avocat cu vederi neofasciste care acuza China ca ar fi lansat virusul ca arma biologica,si cere Chinei despagubiri de 20 de triliarde de dolari,apai daca e vorba de cretinatate,pana si in domeniul cretinatatii,SUA trebuie sa fie lider mondial,pai cretinu ala de avocat,neofascist apropiat lui Trump,nu se gandeste de fapt,cum iei alea 20 de triliarde de la chinezi,stiind ca China este putere nucleara,si a forta China sa plateasca despagubiri,pe care Chinezii evident ca nu vor vrea sa le plateasca,ar duce la un razboi nuclear intre cele doua superputeri,ceea ce ar insemna disparitia omului de pe pamant.Asta ca sa nu mai vorbim de faptul,ca Chinezii vor crea alte teorii ale conspiratiei,in care vor vorbi de faptul ca SUA vrea sa elimine rasa galbena de pe pamant,ca asemenea bazaconii se pot crea oricand.Ca sa nu mai vorbim de absurdul unei asemenea teorii,pai China are,dupa criza din 2007-2010, triliarde de dolari investite in economia SUA,practic China este cel mai mare investitor strain in SUA,iar mare parte din marile corporatii americane de productie,se aprovizioneaza cu subansamble fabricate in China,mult mai ieftin,sau detin uzine in China,pentru ca acolo,mana de lucru este de 10 ori mai ieftina,daca marile corporatii americane s-ar intoarce din China,sau Mexic,unde activeaza ele, in SUA,produsele americane ar fi atat de scumpe,ca nu si ar permite nimeni sa le cumpere.Asa ca,de fapt China si SUA sunt,economic vorbind,ca si doi frati siamezi,depind una de cealalta,daca cade una din ele,se prabuseste si cealalta,asa ca ideea ca,Chinezii i au infectat pe Americani si viceversa,mi se pare de o cretinatate totala.

    • Poate au fost mâna-n mâna. Ei si cu altii.

    • Pe locul doi ca si investitori straini in SUA ar fi tarile arabe din golf,si apoi europenii,evreii,si altii,oricum asta e alta poveste,vazusem mai demult niste filmulete,facute in SUA in care se evalua impactul razboiului comercial,dus de Trump contra Chinei,iar concluziile erau,ca acest razboi nu era deloc benefic,nici pentru SUA,nici pentru firmele americane,erau multi patroni americani care se plangeau,ca masurile lui Trump le afecteaza afacerile negativ,ei lucrau cu componente ieftine din China,pe care le asamblau in SUA,si astfel erau extrem de competitivi pe piata mondiala,odata cu politicile lui Trump,ei erau nevoiti sa creasca preturile(materia prima venita din China fiind suprataxata,pretul de achizitie se marea,si atunci pretul produsului finit din America devenea mai scump),crescand preturile acesti antreprenori americani nu mai erau asa de competitivi.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca multe produse americane erau exportate in China,iar China impunand taxe vamale ca raspuns la masurile lui Trump,produsele americane deveneau mai scumpe pentru piata chineza,iar,atunci piata Chineza se orienta spre produse din Europa,sau alte parti ale lumii,care isi mentineau pretul,fata de cele americane,devenite mai scumpe.Asta nu o spun eu,acest lucru era prezentat de mari economisti din SUA,care explicau acest fenomen,in filmuletele cu pricina,economisti prestigiosi,de la mari institute,si universitati americane.(Este drept,acesti economisti erau mai apropiati de partea Democrata americana,ca si mare parte din intelligentia americana,dar asta nu i face mai putin valorosi).Apropo de Trump,el stia ca vine pandemia in SUA,inca din ianuarie,dar la fel ca si al nostru prezident,a stat doua luni fara sa faca nimic,a pierdut doua luni degeaba,ca mai apoi,cand pandemia a ajuns pe la „isaia dantuieste”,si Trump,ca si al nostru prezident s au gandit sa actioneze.Vorba doamnei Nancy Pelosi,in SUA,si a domnilor Ponta si Basescu,in Romania,tarziu maestre,mult prea tarziu.Si Trump,ca si al nostru prezident ziceau ca asta pandemie e doar o gripa usoara,acum la noi ploua cu morti,intr o luna vom fi Italia,cu Lombardia n Bucovina,si cu Veneto pe la Arad,si deja se dosesc mortii,judetele nu au voie la noi sa spuna cati infectati au pe fiecare judet,ca sa se doseasca cazurile,sau mortii??? Doctorii nu sunt echipati,sunt amenintati de niste cretini de vatafi pusi sefi politic,bine,nu doar de Ebola galbena,dar si de Ciuma rosie,ca toate partidele s la fel,miciuna se extinde mai repede ca si Coronavirus insusi.(asta la noi).

      • Scriitorule, despre alineate, ai învatat la scoala? Fara ele, este foarte greu si foarte obositor sa fii urmarit.

      • Alta ciudatenie,in SUA acu ,nici o saptamana aveam vreo 20 000 de cazuri de carcalac,acum avem 170 000 de carcalaci,asa repede a crescut numarul astora ,in Italia si Spania,infectarile cu carcalac au au aparut de vreo luna jumatate,dar in ambele tari avem ,la fiecare,sub 100 000 de carcalaci,dar morti cu duiumul,mii de morti in Spania si Italia,dar in SUA la mai multi carcalaci avem mult mai putini morti de carcalac,ceva e ciudat aici.Cum se face ca intr o saptamana au aparut atat de multi carcalaci in SUA,cum se face ca sunt atat de putini morti in SUA,raportati,fata de numarul de morti din Europa,cum se face ca New Yorkul,California,state”progresiste” sut mai des afectate??? Cumva virusul exista in SUA si se infectau multi cu el si nu au fost detectati pana acum??? Explozia de cazuri din SUA este datorata infectarii masive,sau preexistentei lor,iar de abia acum sunt raportate???Numarul de morti mic in SUA este corect,oare,avand in vedere procentul mic de morti raportat la infectari in SUA??? Numarul real de infectari in Spania si Italia este real,de procentul de mortalitate este atat de mare,sau sunt mult mai multe cazuri de infectari reale in Spania si Italia,si de acolo numarul enorm de morti???Se stie ca sistemul sanitar din SUA este cel mai scump din lume,doar americanii cu dare de mana isi permit spitalizare si tratament,ingrijirea medicala in SUA este un lux,doar cei cu bani,sau cei asigurati in SUA au acces latratamente medicale.Intrebarea este,au saracii din SUA(nu putini) acces la testare si tratament in SUA,sau raman netestati,si multi se infecteaza si unii ditre ei,chiar si mor,fara ca sa fi fost,sau sa fie luati in vreo evidenta???China este acuzata ca ascunde numarul real al mortilor si al infectatilor,fiind acuzata de secretomanie,intrebarea e ,Occidentul spune adevarul,sau apeleaza la aceleasi tactici de care i acuza pe chinezi ca le folosesc??? Cine minte,si cine spune adevarul???

        • Evident ca si chinezii,sunt convins ca,nu ne spun ei tot adevarul,dar occidentalii,ni l spun ei oare??? Sau ascund treaba la fel,iar apoi se acuza unii pe altii,cu teorii tot mai aiuristice.

  • EZ, poate fi si hernie. Hernia blogului, saracuta. 😯

  • Sa intelegem ca Max are locul de domiciliul la Gagesti; ferice de el ca poate explora toata curtea si nu cu program fix.
    Gasca mea identic alcatuita cu a Dvs. este f.dezamagita ca nu prea mai vede miscare de pe geam; norocul ei este ca se converseaza cu o pereche de turturele cu care banuiesc ca a creeat o relatie de prietenie prin geam. Pasarile nu-s in carantina, deci pot socializa live, fara a pastra distanta sociala.
    Cateii mici si mari sunt scosi la plimbare din blocuri nu numai de detinatorii de regula seniori carora toti medicii le-au recomandat miscarea, dar si de niste vecini tineri, cu bun simt, care pot iesi din case si la alte ore.
    Copiii de varsta prescolara se plictisesc naprasnic oricate activitati casnice adaptate varstei lor ar avea; parintii spun ca vor creea ei vaccinul mult asteptat daca mai dureaza mult criza generata; cei de varsta scolara fac lectiile online. Ministresa educatiei, visatoare de altfel si departe de realitatile crude ale vietii, spune ca totul se deruleaza perfect. Oare?! S-a gandit ca sunt oameni care nu-si permit sa aiba conexiune la internet, n-au calculator si ca micutii acestora n-au acces la actualul sistem de educatie?! Evident, nu!

    Relativ la sondajele de opinie, dat fiind ca au tendinta de politizare, pentru mine au valoare de zero barat, coltul din dreapta.
    Mai urata este realitatea care a surprins guvernul total nepregatit pentru a salva tara. Medicii dedicati sunt total bulversati de situatia creata; altii, trecuti prin facultate pe model PCR, au mers si vor continua sa mearga pe principiul „merge si asa”. Nici cu laboratoarele de analize nu-mi este rusine dat fiind experienta personala, dar inca le mai merge cu greselile. Partea urata este ca s-a incercat musamalizarea situatiei de la Suceava dupa cum s-a observat ceea ce este condamnabil. Noroc de dubiile familiilor celor decedati semnalate presei de bun simt…
    Ma tot intreb unde-s rezervistii militari de toate gradele care spuneau ca-s activi pana la vremurile de apoi. Au amutit, s-au ascuns sau nu au fost inca mobilizati?!

  • Domnule Cristoiu, peste tot, guvernantii sunt idioti!
    În Franta, dupa 23 de ore de stat în casa cu sotia, nefiind obligati sa pastram distanta unul fata de celalalt chez nous, avem voie sa iesim la plimbare, un kilometru în jurul curtii.
    Dar atentie, nu ne putem plimba alaturi, ci unul dupa altul, pastrând o distanta între noi de doi metri, cred.

    • „În deschiderea ședinței de Guvern de luni, 30 martie 2020, Ludovic Orban a frecat podelele cu șuvița de păr a lui Florin Cîțu. Să vadă acesta ce înseamnă să crezi la un moment dat că-i poți lua locul Șefului.”
      Ha, ha! Aveti dreptate, am remarcat si eu faza!

      • Am uitat sa va spun ca în Franta, au început sa se îmbolnaveasca de covid membrii din comisiile de vot de la municipalele din 15 martie. Unii dintre ei l-au dat în judecata pe PRIM-MINISTRUL (!!!) Philippe si pe ministrul de interne Castaner pentru asta, dar au uitat sa-l incrimineze pe Macron si pe al sau Conseil Scientifique (acesta din urma fiind principalul vinovati pentru ca a fost de acord ca alegerile sa aiba loc în vremuri de coronavirus).
        80% dintre profesorii si academicienii care fac parte din Consiliul Oamenilor de Stiinta pe care-l consulta Macron, au permis ca virusul ucigas sa se raspândeasca în Franta, doar pentru a-i face pe plac presedintelui si liderilor din opozitie, care i-au scos pe francezi la vot în plina epidemie.

        • Ei, ce ziceti, ma luati si pe mine corespondent ca pe invitata dv., jurnalista mea preferata de pe blog, doamna Monica Simion?
          Era o gluma, bineînteles!

          • A propos, si Mme Julia scria foarte bine. Nu-mi aduc aminte numele întreg. Domnia sa, de ce nu mai scrie?

          • Julia Luca?

  • civilizatia asta …pare a fi putin incurcata!:)))
    …dar doar pentru ca… atunci cind se priveste in oglinda se vede doar pe ea!:))

    or asta e faza, ca…la brat cu ea se afla toate, toate la modul absolut!, civilizatiile care s-au manifestat pe planeta asta.

    prin urmare…de ce n-o fi ridicind ochii din…propria oglindire si s-o ridica la ‘masura vremurilor’…habar n-am! :)))

    ‘masura vremurilor’…in sus, ‘masura vremurilor’…in jos!:))), cred ca v-am plictisit! :)))
    …domne, eu tot repet chestia asta pentru ca mie unuia mi se pare ca…sa ajungi la Granita Universului…chiar e o chestie unica!, unica rau de tot!:))))))
    daca omul a ajuns la Granita Universului, iar asta e ‘masura vremurilor’, cum sa nu vorbesc, domne, despre asa minunatie!:))))
    de fapt…io ma intreb…voi de ce nu va bucurati?:)))), hai!, ca nu e chiar de colea sa ajungi la Granita Universului, oricum ai da-o!
    ce vremuri…oamenii au ajuns la Granita Universului…dar sint…la pamant!:)))
    …cine sa-i mai inteleaga si pe oamenii astia!:)))

    • ar putea avea omul o alta vreme pentru a filozofa mai adinc decit pe ‘vremurile desavarsirilor ?
      io creca nu prea!:)))
      adica…sa ajungi la capatul universului e…o desavarsire!, ca tre sa fii desavarsit sa escaladezi un asa Pisc ultra deosebit!:))
      prin urmare inaltimea piscului e fix cea care-ti disponibilizeaza capacitatea de a filozofa mai adinc decit orice alt filozof…al altor vremuri:)))
      …’filozof om’!, ca ‘filozoful Om’… s-a manifestat deja!:))))

      • @Emil
        a cincea roata…e aia in plus?…sau chiar esenta?!:)))
        roata de rezerva e chestia aia pe care insasi Natura o defineste, dupa ce pune ‘raul’ inainte?
        :)))
        creca statul in casa si…vremea, predispune cumva la filozofat…:)))

    • atunci cind nu pui ‘raul’ in fata, el devine realitate.

      prin urmare o realitate in care ‘raul’ se exprima e una in care el n-a fost pus in fata.
      ‘pus in fata’…adica nu s-a facut din el lanterna care sa-i lumineze calea, ‘binelui’.

      raul devenind Rau ,
      si Realitate,
      deci aducind o exprimare plenara, absoluta, in Realitate,
      trece…Realitatea pe dinamici absolute, asta insemnind ca…’Raul a fost pus in fata’, dar doar pentru ca Binele sa se manifeste, absolut.

      adica…
      cu toate ca omul,
      nepunind raul in fata,
      de-a lungul vremurilor…il desavarseste in Rau!,tot aducindu-l in Realitate pina il aduce plenar!,
      fix plenara manifestare a Raului e cea care devine Lanterna Binelui, luminindu-i Calea…
      Iar asta doar pentru ca in mod absolut vorbind, Raul doar ii lumineza Calea Binelui, care abia asa se poate implini Plenar.
      Nu poti implini Binele fara sa cunosti Raul, daia s-a si numit Pomul…’al cunoasterii ‘Binelui SI Raului’ …

      ( prin urmare de fiecare data cind un ‘trist’ dasta pune la indoiala ceva, ajungind sa fie fiind definit ca un negativist sadea!,…luati de la el ce e de folos!, ‘punind in fata raul’ pe care el l-a…vazut…teoretic!, pentru ca nu cumva raul ala sa devina Realitate… )

      • sa pui raul in fata…sa pui raul inainte

        • un exemplu…:
          vine unu si zice, pe vremurile astea, asa:
          -Bai, vedeti ca o sa se moara de foame!

          decit sa-l definiti ca fiind un trist negativist!,
          mai bine…verificati stocurile!,
          puneti la indoiala orice socoteala!,
          orice calcul!,
          si abia atunci cind veti fi pus totul la indoiala,
          dar totul se va dovedi ca rezista oricarei indoieli,
          atunci si abia atunci veti putea spune…

          -Fals, nu se va muri de foame!

          • …lu’ Ro ii lipseste ceva…: ‘Ministerul Punerii la Indoiala’.

          • de fapt e chiar mai rau,…daca te apuci sa pui la indoiala ceva oficial, esti mai degraba bestelit!
            pai…ce e de remarcat e ca o astfel de abordare e fix pe dos decit se intimpla in Creatie!
            …pentru ca intreaga Creatie sa fie ‘buna foarte’, Creatia a fost pusa plenar la indoiala si s-a dovedit ca resista oricarei indoieli, fie ea si absoluta…

  • Maestre Cristoiu, de ce nu v-ati retras la Gagesti cu pisicute cu tot, sa puteti iesi noaptea sa va plimbati cu Max în lesa? Sau, nu-l mai aveti pe Max? Atunci, ma gândesc ca aveti un alt Max.
    Mi-e o mila de nedescris pentru copiii din familiile sarace, care locuiesc în apartamente foarte mici, fara sa aiba un balcon, cel putin! 😥

  • ‘A cazut si Parisul!’
    Maestre, …a cazut omul!, Parisul e doar Oglinda in care ‘omul cazut’ se oglindeste.
    Nu parisul il vedeti…cind priviti Parisul, ci ‘goliciunea’ omului.
    …cred.

  • Breaking News-ul cu Suedia, de pe cristoiublog…e chiar asa, un Breaking News! :))

    spuneam ca… nicicind Dreptatea nu s-a manifestat atit de…in fata ochilor!:)))
    nicicind-ul tinzind sa fie o manifestare absoluta…

    ca urmare a Reactiunii ultradezechilibrate manifestate in fata Actiunii virusului, conducatori ai lumii…vor manane in offside,
    pentru ca toate crizele care vor urma vor avea o cauza clara,
    nu Actiunea virusului, ci Reactiunea ultradezechilibrata a conducatorilor.

    incercind sa coafeze realitatea, unii conducatori vor spune ca…’daca nu faceam asa, muream toti!, disparea omenirea, etc.’
    faza e ca astea sint ‘vremurile punerii la indoiala’, si de treaba asta se ocupa fix Universul,
    asa ca se prea poate sa auzim cum cineva va spune…, poate chiar constiinta, ca…
    ‘Ba nu e asa! Ati reactionat disproportionat!, disproportionat rau de tot!, daca nu faceati asta…iauite cum ar fi fost!”
    …si va arata spre Suedia…,
    pentru ca Dreptatea e o prezenta plenara pe ‘vremurile punerii la indioala’, deci poti s-o vezi aievea, …ca pe Suedia, spre ex.
    s-ar putea sa fie asa cum zic? …bineinteles ca s-ar putea, cum bineinteles ca s-ar putea sa fie altfel:))). Totusi, sa retinem ca s-ar putea.

    ‘fricile oamenilor’ vor fi cele care demoleaza sistemele sociale, nu virusul,
    ‘indoiala’ va avea propria oglinda, GB,
    ‘echilibrul’ va avea si el oglinda lui, Suedia…,…
    …po sa stii?!…

    in orice caz…nu m-am gindit ca Dreptatea va fi atit de…palpabila, iauiteo, gen!
    se manifesta implacabil. orice fel de…ochi ai avea, o vezi…, pentru ca e…’intrupata in Realitate’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *