Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Kisseleff despre boierii noştri bărboşi

Între 1829 şi 1834, Pavel Dimitrievici Kiseliov, cunoscut la noi sub varianta franţuzească, Kiseleff, a condus administraţia militară rusească a Ţărilor Române.

Sub influenţă franceză, Ţarul impune, prin Pavel Kiseleff, Regulamentul organic.
În pofida întăririi dependenţei faţă de Rusia, Regulamentul contribuie decisiv la modernizarea Ţării Româneşti.
Boierii profitară de Regulamentul organic, introdus în Principate de ruşi prin pacea de la Adrianopol (1829), pentru a înrăutăţi soarta ţăranilor.
Prestaţie de clasă leneşă, trăitoare pe spinarea altei clase.

Rusul Pavel Kisseleff, unul dintre străinii care au dat un nume de bulevard, rămas neschimbat în ciuda tuturor revoluţiilor schimbătoare de nume, îi scrie ambasadorului rus la Constantinopol în 30 octombrie 1832:
„De 15 zile mă bat cu bărboşii din Moldova (boierii din clasa I, care purtau barbă la vremea aia – n.n.) care sînt, neîndoielnic, cei mai turbulenţi intriganţi dintre toţi oamenii cu barbă care viermuiesc sub căciula cerului“.

Efortul Înaltului Comisar ţarist de a impune o îmblînzire o soartei ţăranului a fost zadarnic.
Bărboşii din Moldova l-au răpus şi pe el!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Kisseleff despre boierii noştri bărboşi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *