Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Klaus Iohannis a creat spaima în rândul oamenilor că România va fi dată afară din U.E. dacă nu îl votăm pentru al doilea mandat

Cea mai bună comedie, pe care am văzut-o vreodată, a fost filmul dezbaterilor Iohannis – Ponta, din noiembrie 2014. Înainte de prima confruntare, pentru că îmi era foarte foame și nu vroiam să pierd niciun cuvânt, niciun gest al candidaților, mi-am făcut rapid un sandwich gigant cu tot ce am găsit prin frigider. N-am vrut ca nimic să-mi distragă atenția, de la cei doi politicieni, așa că am aruncat telefonul printre pernele de pe canapea și am dat sonorul televizorului la maxim să acopere muzica rusească a vecinelor din Basarabia.  Ce a urmat știe toată lumea. Eu, unul, am râs cu lacrimi. Era cât pe-aci să mă înec cu pâinea prea tare pentru sandwich-ul meu cu de toate.

După parodia celor două dezbateri televizate, nu credeam că Iohannis este un om competent sau potrivit în vreun fel pentru funcția de președinte. Cu toate acestea, l-am votat. Pur și simplu, nu am putut să trec peste ceea ce s-a întâmplat cu votul românilor din diaspora. Mi-am pierdut rațiunea și am acționat pe baza emoțiilor primare: furie, ură, durere și altele de felul ăsta.

Apoi, aproape pe durata întregului mandat, președintele nu a făcut absolut nimic să aflăm ce s-a întâmplat cu votul din diaspora. Chiar dimpotrivă, de fapt, din acțiunile DNA-ului în această privință se poate înțelege că s-a preocupat mai mult să îngroape adevărul despre alegerile din 2014. Pentru un președinte ales în acele condiții, în mod normal, moral, din orice punct de vedere, descoperirea adevărului ar fi trebuit să-i fie preocuparea de căpătâi. De aceea, pentru mine, Klaus Iohannis este un președinte ilegitim cu toate milioanele lui de voturi primite în turul al doilea.

Ajungând în zilele noastre observăm că ceea ce a făcut atunci încearcă să repete și acum, prin amplificarea instinctelor bolnăvicioase ale oamenilor.
În ultima vreme, poate că mai mult decât oricând, Iohannis creează subiecte și dispute artificiale în societate, deoarece nu are ceva de spus care să conteze cu adevărat pentru viața românilor. Face orice să păstreze câmpul tactic electoral ocupat cât mai mult timp cu non-idei și cu vasta sa personalitate.

Conform manualelor de marketing politic știe că nu trebuie să piardă inițiativa. Oricând poate să apară un posibil pretendent, la tronul republicii, care ar putea să aducă discuția acolo unde avem nevoie: în mijlocul problemelor reale cu care se confruntă românii.
Astfel „Acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României”, deși are valoarea unui sul de hârtie igienică, a fost  întocmit de funcționarii Administrației Prezidențiale/SRI-ului, pentru a provoca spaima în rândul oamenilor că România va fi dată afară din U.E. dacă Iohannis nu va câștiga al doilea mandat. Această bucată de hârtie transmite non-ideea că președintele „luptă, luptă și dă-i, și dă-i și luptă […] neicușorule”.
Întreaga țară trebuie să priceapă că Domnul Președinte, Klaus Iohannis, este singurul politician responsabil care luptă zi de zi, ca nimeni altul, pentru ca România să rămână în U.E., iar românii să muncească în continuare oriunde, în spațiul european, doar în țară să nu se întoarcă prea curând.

De data asta nu mai râd, comedia politică a devenit un film horror cu monștrii națiuni puși la ordin să joace ciuleandra cu viața noastră.
Securitatea lui Ceaușescu transformată în serviciile lui Băsescu, și apoi transferate pe baza procesului verbal de predare-primire lui Iohannis, au reușit atât de bine să controleze poporul român că nici nu ne mai afectează, luăm totul ca pe-o normalitate. Practic, nici nu mai gândim cu mintea noastră. Formatorii de opinie gândesc pentru noi. Ei ne spun în cine să aruncăm cu pietre, pe cine să urăm, pe cine să votăm… șamd.

P.S. 1  Până și arhiereii BOR-ului sunt controlați prin intermediul dosarelor, la fel ca politicienii. ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat în dosarul Nazarcea. Doamne ajută!

P.S. 2 În timpul ăsta, Dan Barna construiește în tăcere coaliția care îl va susține la președinție. De ce l-ar susține pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului dacă nu pentru asta? Aaa… sigur că „pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român” și pentru că dl Kovacs este foarte competent, mai ales în treaba asta cu apărarea poporului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Klaus Iohannis a creat spaima în rândul oamenilor că România va fi dată afară din U.E. dacă nu îl votăm pentru al doilea mandat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *