Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis a descoperit „naționalismul sănătos”, adică naționalismul care nu tușește

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis a descoperit „naționalismul sănătos”, adică naționalismul care nu tușește”

  • Stiri din Bahmut. In seara asta se pare ca orasul Bahmut a fost cucerit de rusi. Ultima reduta in care ucrainienii mai rezistau a fost cucerita. Rusii au atins ultima linie de blocuri de la marginea de este a orasului. Inca nu pot intra in acele cladiri pentru ca trebuie curatate de explozibil. Defapt toate cladirile trebuie deminate. https://www.youtube.com/watch?v=UJHzcmGqbws&ab_channel=WeebUnion

  • @Online
    Aici e Clar in Clar…scopul lor…cu „razboiul din Ucraina”
    „Ex-MI6 boss says only a revolution will end the threat from Putin’s Russia – as he warns Britain has ‘lost its way’ since the end of the Cold War”
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12090805/Ex-MI6-boss-says-revolution-end-threat-Putins-Russia.html
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • rusii, spre deosebire de altii, deja au activata ‘starea de revolutie mondiala’
      asta e ‘starea’ in care se afla acum poporul rus.
      deci practic poporul rus e deja pregatit pentru o revolutie, insa pentru aia care acopera orice alta revolutie posibila si care e Revolutia Mondiala ( adica trecerea de la dinamici ale Naturii la alea Artificiale )

  • Frumoasă lecție de naționalism pozitiv de la Apărătorul Ardealului.

  • exista un singur soi de nationalism, ‘traitul pe limba neamului tau’

    referinta e Marea Revolutie

    prin urmare vorbim despre nationalism avand aceasta referinta. astfel natiunea devine brusc chiar Natura. sa fii nationalist pe vremea Marii Revolutii inseamna sa pastezi vie relatia dintre neam si Natura, adica sa gradinaresti datinile, traditiile si obiceiurile manifestate in familie si in gospodariile agricole, astea doua formand, prin impletire, matricea oricarei natii.

    Marea Revolutie e o trecere de la dinamici armonizate cu Natura la alte dinamici, care sint in mod fudamental deconectate de Natura.
    deci Marea Revolutie urmareste constituirea unei ‘noi natiuni’, armonizata cu Timpul, iar pentru asta e necesar ca ‘natiunile de azi si de alta data’ sa fie, mai intai, deconectate de legatura lor cu Anotimpurile, in fapt cu datinile, traditiile si obiceiurile lor gradinarite din generatie in generatie si dincolo de generatii.

    exact asta se intampla de zeci de ani in lume, insa acum procedura e pe cale sa se desavarseasca.
    si pentru ca ea s-a manifestat de zeci de ani de zile, intre timp bunul-simt care defineste un neam si doar neamul ala,
    adica rinduielile proprii unui neam si numai lui,
    in fapt datinile, traditiile si obiceiurile care se manifesta intr o natie si doar in aia,
    au fost dezradacinate in stil Popper, fara sa prinzi de veste,
    deci intre timp chiar Esenta natiei a fost redefinita (prin inserarea in ecuatia de miscare a natiei noi datini, noi traditii si noi obiceiuri, acestea fiind in mod fundamental decuplate de Natura)

    prin urmare ori gradinaresti Viitorul natiei, gradinarind datinile, traditiile si obiceiurile primite n dar de la Batrani, procesul numindu se nationalism, ori conduci o masa de oameni, fie ei si zeci, sute sau mii de milioane de oameni( caz in care vorbim despre ‘noua natie’, aia care nu mai are nicio treaba cu Dinamica Naturii, cu Anotimpurile, ci doar cu Timpul,
    numele acestei ‘noi natii’ fiind Natia Anti, Antinatia, parte a povestii Doctrinei Anti, esenta a Antinaturii, adica a Artificializarii.

    exista un singur soi de nationalism, ‘traitul pe limba neamului tau’ din generatie in generatie si dincolo de generatii.

    • nu e niciun pacat ca oamenii, prin lumea mare, simt instinctiv ca …tre sa protejeze ceva!
      pacat e, poate, ca simt instinctiv ca tre sa protejeze ceva, insa nu si mai amintesc ce anume, ei deja fiind dezRadacinati in sil Popper suficient incat sa se manifeste ca orbii…

      • pe Vremurile astea referinta e Marea Revolutie, Metamorfoza.
        ea e referinta, Referinta ei fiind chiar Adevarul,
        ala care e insasi Viata

        • referinta e Marea Revolutie

          oriunde pe planeta, deci si la turci.
          prin urmare diversiunile in Turcia…nici n au inceput. mai e mult pina la urmatorul tur al scrutinului prezidential din Turcia.

          spuneti ca lui Erdogan ii convine castigul facut in doi pasi. pai…de ce nu le ar veni manusa si celorlalti?:)))
          ar mai putea spune cineva ca …a fost o diversiune la mijloc, cita vreme in primul tur diferenta dintre cei doi a fost, dovedindu se public ca e asa!:)), atat de mica?

          vorbim despre Marea Revolutie, despre alte rinduieli, despre o Noua Lume, prin urmare …mai e mult pina la turul decisiv.

        • @Online
          Uite ce zic moldovenii…
          „Ca și alte țări din lumea civilizată, la ceva timp de la sfârșitul Războiului Rece, România a suspendat obligativitatea efectuării serviciului militar obligatoriu după ce s-a decis ca apărarea țării să se bazeze pe militari profesioniști. Drept urmare, România are acum 70.000 de militari activi, dar numai aproximativ 50.000 de militari în rezervă (și numărul lor scade constant), cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză, mai ales în contextul războiului din Ucraina.
          Spre comparație, Republica Moldova, de exemplu, are cu 16.000 de rezerviști mai mult decât România, dar la o populație de aproape zece ori mai mică.”
          https://timpul.md/articol/de-ce-a-ramas-romania-fara-militaris.html
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂
          ps.articolul asta de ieri seara nu e „fake news”…omul asta…Catalin Tache stie ceva…
          https: //www.national.ro/dezvaluiri/si-cu-banii-luati-nu-mai-vin-nici-f-16-din-norvegia-794923.html#comment-296251

          • și ce faci, iei activii și rezerviștii și ..arunci cuvl ei in dușman? Daia tre sa fie multi?:)))

          • eu și t primul care zi e că tre sa fie mai mulți!:))), Însă mai întâi schimbam definiția Armatei:))

          • @Online
            „și ce faci, iei activii și rezerviștii și ..arunci cuvl ei in dușman? Daia tre sa fie multi?:)))”
            Online…pai astea doua nu ti se par sincronizate…tandem…stiu foarte bine ce spui…astia n-au nici pusti de lemn si pistoale cu apa sa faca instructie…
            https://observatornews.ro/politic/nicolae-ciuca-sugereaza-reintroducerea-serviciului-militar-obligatoriu-trebuie-sa-se-revina-la-armate-de-masa-pentru-a-face-fata-unui-razboi-pe-scara-larga-524160.html
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • singurul război mondial posibil mai e ‘revolutia mondiala’, care e, ce i drept, cel mai cumplit război mondial. deci mai întâi schimbi definiția Armatei și abia dupaia vezi ce mai faci :))

          • Maestre, apropo de clubul de presa, saritura du Dan Andronic si Elena Udrea. Elena are dreptate pt ca sub conducerea lui Dan Andronic ziarul avea linie directa cu DNA-ul. Domnul Androbic impreuna cu Turcescu, alt alintat al DNA-ului pe vremea de trista amintire, au simtit si o inspiratie divina inteand in politica, Andronic fara succes. Dupa s-au dezis amandoi de ea. Pe mine ma umfla rasul cand ma uit la astia doi. Normal ca EVZ nu vrea in club pt ca acolo trebuie sa fii un pic deontolog ori speranta lui Andronic este sa reincalzeazca povestea de amor cu serviciile. In club nu prea merge. Ca sa nu ziceti ca vorbesc prostii mai tineti minte cand povestea Andronic despre Coldea pe aeroportul din Stanbul, ei venind din vacanta de prin Bali parca sau Dubai. Deci matale nea Andronic faci vacante cu seful binomului? Pai te mai lasa Sorin Rosca Stanescu sa mai faci vreodata asa ceva daca esti parte din club?

        • @Online
          https://www.ziuanews.ro/externe/joe-biden-vrea-neap-trat-s-l-vad-pe-xi-jinping-in-contextl-in-care-china-detine-o-buna-parte-din-datoria-externa-a-sua-1576638
          „Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că va vorbi cu preşedintele chinez Xi Jinping, dar nu a precizat când, informează Reuters. China detine aproximativ 24% din datoria externa a SUA, iar dolarul se devalorizeaza pe zi ce trece, iar tara risca sa intre in incapacitate de plata.”
          https: //usdebtclock.org/
          Datoria publica a S.U.A e de 31.79 trilioane $ iar datoria detinuta de alte tari e de 7.28 trilioane $.
          Asta inseamna cat P.R.C detine toata datoria Externa a S.U.A
          Seara Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

      • @Online
        A gavarit si sefu la planeta…
        „Harry Kissinger: „Dacă ar fi să vorbesc cu Putin, i-aș spune că și el este mai în siguranță cu Ucraina în NATO” ”
        https://ziare.com/ucraina-razboi-rusia-invaqzie-nato-harry/ucraina-razboi-rusia-invaqzie-nato-harry-kissinger-1805508
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • e cu ..la est de Nipru și la vest de Nipru.

          istoria spune că în ultimii 30 de ani rușii au fost din ce in ce mai în siguranță, odată ce fosti vecini au intrat pe rind in Nato:)), pesemne că pe calapodul asta rusii ar trebui sa se simtă cel mai în siguranță atunci cînd ei înșiși vor intra in Nato :))
          pesemne că vor refuza, respectuos:))

          • …mai in siguranta in raport cu ce, care e referinta?

          • * la …vest! :))
            ( la est de Nipru manifestandu se cealalta jumatate din Lumea Mare, ai amultipolara )

        • ‘Ucraina in NATO’ e …despre ce va fi la est de Nipru, doar ?…sau despre ce va fi la vest de Nipru, in primul rind ?!:)))

          • NATO e o uniune care tinde sa acopere orice uniune care mai misuna prin curte:)), pe principiul capitalismului
            un Razboi Geros duce la manifestarea unei noi uniunii politice, economice, financiare, sub umbrela esentei Razboiului Geros, deci mai devreme sau mai tarziu ‘la est de Nipru’ va exista …O Lume, evident unipolara

      • energia potentiala pe care Marea Revolutie o are la dispozitie e …suficienta:)), de la asta pornim.

    • @Online
      Nici asta nu e „fake news”…adica 20 Miliarde Euro deficit bugetar…154 Miliarde Euro datorie…deficit comercial…arierate…datorii ale companiilor de stat…datorii catre furnizorii de energie…lucrari de infrastructura(drumuri,poduri) facute pe datorie…mai nou cei care i-au cazat pe ucrainieni nu si-au primit banii de 5 luni…etc… =200 Miliarde Euro Plus…
      https://ziaristii.com/deficitul-bugetar-al-romaniei-explodeaza-2023-va-fi-de-100-de-miliarde-de-lei-anunta-catalin-drula-au-capturat-statul-si-il-jumulesc-timp-ce-isi-cultiva-bufonul-extremist/
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *