Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Klaus Iohannis a încadrat corupția la categoria riscurilor de securitate

Corupția nu mai reprezintă doar o vulnerabilitate, ci i-a fost atribuit un grad ridicat de atenție, fiind încadrată în categoria riscurilor de securitate”, a declarat, joi, consilierul prezidențial Ion Oprișor.
Afirmația lui vine la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a repus pe tapet tema corupției.

Potrivit consilierului prezidențial, în Noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024, document avizat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în şedinţa din 27 mai şi înaintat Parlamentului României pentru dezbatere şi aprobare, „fenomenul corupției nu mai reprezintă doar o vulnerabilitate, așa cum era menționat în strategiile anterioare, ci i-a fost atribuit un grad ridicat de atenție, fiind încadrat în categoria riscurilor de securitate”.

Potrivit acestuia, „strategia implică lupta anticorupție pentru realizarea obiectivelor naționale de securitate, din perspectivă internă, care vizează buna funcționare a justiției și asigurarea ordinii de drept, înlăturarea deficiențelor care afectează buna guvernare, precum și prevenirea și combaterea infracționalității de toate felurile”.

Miercuri seara, la emisiunea România 9 de la TVR, realizată de Ionuț Cristache, invitații Ion Cristoiu și Traian Băsescu au semnalat inconștiența și iresponsabilitatea declarațiilor făcute de Iohannis, care ar putea avea consecințe grave pe plan european.
„Este prima dată când nu se mai vorbește în Parlamentul European despre România coruptă”a spus Băsescu. „Și dintr-o dată vine șeful statului lansează în spațiul european o temă, a României corupte, care ar putea afecta primirea fondurilor europene”, a adăugat Ion Cristoiu.

În viziunea președintelui Klaus Iohannis, lupta anticorupție trebuie continuată fără rezerve, ceea ce înseamnă că se va aplica, chiar cu circumstanțe agravante, și liberalilor care au dat tunuri pe vremea perioadei de pandemie, în numele salvării de vieți. În cazul în care se vor face cercetări și în cazul lor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Klaus Iohannis a încadrat corupția la categoria riscurilor de securitate”

  • Asa a inceput si Base, cu coruptia risc de securitate. Onisor asta e cretin rau ,nu cunoaste nimic din istoria recenta. Sau ce zice Bossu e litera de lege si ei nu sint consilieri ci slugi? 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *