Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Klaus Iohannis a oferit Poporului Român o femeie gonflabilă pe post de femeie reală

Solicitat de un post, al cărui nume n-am nici un chef să-l scriu aici, să apreciez conferința de presă a candidatului Klaus Iohannis de miercuri seara, am răspuns, spre spaima moderatoarei, că mi s-a părut ceva în genul unei femei gonflabile în locul unei femei reale la așternut.

N-am putut explica mai mult.
După această intervenție telefonică, am fost prezent într-un dialog unu la unu cu Ionuț Cristache, la emisiunea sa de la TVR, România 9. La emisiunea lui Ionuț Cristache am avut posibilitatea de a-mi explica pe larg opinia despre femeia gonflabilă.

Miercuri seara a avut loc în București ceea ce Cartelul de presă Pro-Iohannis a numit Confruntarea dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Pentru cei mai puțin atenți la întîmplările din Bordelul politic românesc, se impune a reaminti că imediat după primul tur așa zisa campanie electorală a fost parazitată de Dezbaterea despre dezbatere. Viorica Dăncilă a cerut contracandidatului Klaus Iohannis participarea la o tradiționala confruntare dintre cei doi pretendenți la tronul de președinte al republicii semiprezidențiale. Luîndu-și prin surprindere susținătorii, Klaus Iohannis a refuzat oferta. Limbile lui Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Raluca Turcan s-au angajat într-un duel pe viață și pe moarte care e mai dulce în justificarea acestei decizii. Presa e acum împărțită în două. Nu însă după criteriul PSD-antiPSD, ca pînă nu demult, ci după cel al Activilor și Rezerviștilor. În pregătirea campaniei, Activii, în frunte cu Eduard Hellvig, au luat măsuri de constituire a unui Cartel Pro- Iohannis. Așa a apărut presa Activilor, în război cu Presa Rezerviștilor. Cum pericolul numărul unu pentru Klaus Iohannis era intrarea lui Dan Barna în turul al doilea, presei Activilor i s-a oferit pretextul luptei împotriva lui Florian Coldea. De fapt, scopul strategic al generalilor activi era intrarea Vioricăi Dăncilă în turul al doilea. Nu a lui Dan Barna, nu a lui Mircea Diaconu, nu a lui Thedor Paleologu, ci a Vioricăi Dăncilă. Unul dintre punctele cheie ale acestei Operațiuni a fost jihadul anti-USR de la Digi 24. Digi 24, televiziune înființată de Florian Coldea, era unul dintre instrumentele de presă ale Rezerviștilor. La un moment dat, la nivelul Consiliului de conducere au avut loc schimbări spectaculoase, puse de TeFeLiști pe seama unei treceri de partea PSD. Nu acesta a fost scopul schimbării, deși unele persoane promovate se afirmaseră la Antena 3. Scopul de esență a fost înlocuirea echipei USR-iste cu o echipă PNL-istă. Din proprietatea lui Florian Coldea, Digi 24 a trecut în proprietatea lui Eduard Hellvig. Au rămas însă în presă și site-uri, posturi de radio USR-iste. Să le zicem ale Rezerviștilor. Acestea au fost purtătoarele de stindard în Războiul declanșat împotriva refuzului lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis s-a trezit atacat din partea Dreaptă. Pentru el atacurile periculoase sînt dinspre Dreapta. Deloc paradoxal că Presa așa zis independentă și Presa așa zis a PSD a sărit în ajutorul lui Klaus Iohannis. Mulți ziariști au apelat la lingurița de argint pentru a justifica o decizie greu de justificat.

Klaus Iohannis a refuzat nu numai confruntarea cu contracandidatul. A refuzat – și acesta e un periculos atac la adresa democrației – și necesarele interviuri acordate presei de candidați. Inutil să mai spun că aceste interviuri, refuzate de Klaus Iohannis, atît la turul al doilea, cît și la turul întîi, sînt obligatorii din punct de vedere democratic. Grație lor electoratul află mai întîi în chip detaliat Proiectul de țară al candidatului. Grație lor electoratul află amănunte pe care candidatul ar vrea să le țină ascunse. Grație lor electoratul își dă seama dacă e păcălit sau nu de un candidat.

Pentru a contracara campania dusă mai ales de presa USR-istă, Klaus Iohannis a pus la cale un simulacru de confruntare cu opinia publică. Așa-zisa conferință de presă de miercuri seara a fost o imensă tragere pe sfoară. Klaus Iohannis a vrut și a reușit să bifeze îndeplinirea a două condiții cerute de democrație:

 1. Să participe la confruntarea cu Viorica Dăncilă
 2. Să acorde interviuri de candidat presei mai mult sau mai puțin independente.

Într-un cuvînt, să ne prezinte o femei gonflabilă drept o femeie reală.
Și trebuie să recunosc:
I-a ieșit.

Această păcălire a opiniei publice a fost posibilă din două motive:

 1. Viorica Dăncilă, dinadins promovată de Activi în turul al doilea, pentru a servi de marionetă de box lui Klaus Iohannis, a legitimat așa zisa confruntare organizînd imediat după așa zisa conferință de presă propria-i conferință. O uriașă greșeală strategică. Nu numai pentru că a legitimat farsa pusă la cale de Klaus Iohannis, dar și pentru că, plasată imediat după conferință, a intrat din start în umbra evenimentului creat de Klaus Iohannis. Absența unei strategii, vizibilă în ultima vreme la PSD, s-a desprins și din balamucul de la conferința ei de presă. În timp ce Klaus Iohannis a impus regula celor două întrebări, favorabilă lui, Viorica Dăncilă a admis formula tărăboiului de tip Fierăria lui Iocan. Fiecare jurnalist putea s-o întrebe, din fundul anonimatului, ce-i trecea prin cap. Adăugînd proasta inspirație de a citi după foi atacurile la adresa lui Klaus Iohannis (e ca și cum ai băga pe cineva în mă- sa citindu-i asta de pe o fițuică), avem unul dintre răspunsurile la întrebarea:
  Cum a fost posibil ca opiniei publice să i se ofere o femeie gonflabilă pe post de femeie în carne și oase?
 2. Un alt răspuns îl dă prestația presei noastre atît pe parcursul conferinței de presă.
  Din acest punct de vedere, putem semnala chiar din start că trișeria lui Klaus Iohannis ar fi fost imposibilă în condițiile unei prese profesioniste, cu adevărat independente, și nu a unei prese fie plătite, fie șantajate de Generalii din Camarila lui Klaus Iohannis.
  Presa, presa adevărată, e Arbitrul bătăliilor politice. Mai ales în timpul campaniilor electorale, Presa e cea care impune candidaților, în numele opiniei publice, propriile condiții. Așa zisa conferință de presă a lui Klaus Iohannis e o tentativă de manual a unui politician de a impune el presei condițiile proprii, și nu invers. Reuniunea a fost convocată în grabă, pentru a putea ajunge la ea doar jurnaliștii cu misiunea de a pune întrebări ajutătoare. Unei prese lipsite de profesionalism minim un candidat i-a impus din start formula care-l favoriza:
  Cea a limitării la două întrebări.

Inutil să mai spun că prin asta s-a dat posibilitate candidatului să mintă cu ochii larg deschiși, fără ca opinia publică să-și dea seama. Jurnalistul, venit din redacție cu întrebările în gură, trecea imediat la a doua întrebare. Au lipsit ceea ce în presă sînt numite întrebări de urmărire, fundamentale în descoaserea unui interlocutor.

Dacă n-am fi avut o presă vîndută Generalilor activi, ar fi fost normal ca jurnaliștii prezenți să refuze condițiile puse de candidat și să ceară o formulă mult mai apropiată de interesul public pentru aflarea adevărului. Chiar și în condițiile în care candidatul ar fi refuzat condițiile puse de presă, tot s-ar fi putut face ceva pentru salvarea onoarei. Și anume că întreaga conferință să se transforme în întrebări de urmărire. Iată un exemplu. După ce Klaus Iohannis a mințit în legătură cu dosarele sale penale, prin răspunsul la întrebarea pusă de un jurnalist, următorul trebuia să reia chestiunea, obligînd candidatul să aducă noi amănunte despre controversata chestiune a celor șase case, devenite, iată, cinci case.

Prin limitarea întrebărilor la două, pregătite dinainte în redacții, astfel de întrebări nu s-au putut pune.
Dar nu numai atît.
Cei din sală erau în marea lor majoritate complici ai candidatului. În acestă ipostază impusă de mogulii pro-Iohannis, mulți din sală au pus întrebări numite în breaslă ridicare la Plasă. Trimisa Agerpres (de ce dracu e nevoie să întreținem pe banii noștri o agenție de stat, ca pe vremea comunismului?) a creat următoarea scenă halucinantă:

„Bună seara! Domnule președinte, vorbeaţi de decizii pe care le regretați. Puteți să ne spuneți care este cea mai mare realizare a mandatului dumneavoastră?”

Las la o parte divorțul logic dintre cele două părți ale întrebării. În introducere se vorbește de decizii pe care candidatul le regretă, pentru ca întrebarea propriu zisă să se refere la cea mai mare realizare. E limpede că întrebarea a avut menirea de a-i da candidatului posibilitatea de a se lăuda cu marile sale realizări.

Au fost în sală și ceea ce am putea numi spărgători de atmosferă profesionistă. Misiunea lor a fost de a parazita conferința cu întrebări de complezență, întrebări clișeu. Atît întrebarea, cît și răspunsul au cheltuit în mod perfid din timpul programat pentru conferință.

Trimisul lui Digi 24, televiziunea lui Eduard Hellvig, l-a întrebat pe candidat:

„Ne puteți spune cum arată o săptămînă normală de muncă la Palatul Cotroceni? ”

E genul de întrebare pus invitatului pentru a-i da posibilitatea să se fudulească pe tema cît de mult muncește el.
Prilej pentru candidat de a se prezenta ca dedicat trup și suflet muncii, cînd toată lumea știe că vineri la prînz o taie spre Sibiu.

Culmea a fost de atinsă de trimisul unui site obscur, care l-a întrebat astfel pe Klaus Iohannis:

„Reporter: Şi încă o scurtă întrebare: cu ce gînd pleacă în seara asta la culcare omul Klaus Iohannis?”

Prilej pentru candidat să dea un mesaj electoral în finalul conferinței de presă:

Klaus Iohannis: Cu gîndul că mîine îmi voi continua campania și sper să conving cît mai mulți români să mă voteze; aşa e în campanie.”

Candidatul Klaus Iohannis ar putea fi felicitat pentru felul genial în care a tras pe sfoară Poporul român.
N-ar fi putut face asta dacă Poporul român n-ar avea presa de azi.
Presa care s-a făcut de rîs miercuri seara.
Presa care se va face de rîs mergînd la cacealmaua numită de Klaus Iohannis propria dezbatere de marți, săptămîna viitoare.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis a oferit Poporului Român o femeie gonflabilă pe post de femeie reală”

 • Pretuiti Bunul-Simt!
  Cea mai desteapta chestie de pe Pamant va fi computerul cuantic.
  Cea mai inteligenta chestie de pe Pamant va fi …Inteligenta Artificiala care si va face cuib in computerul cuantic.
  Practic Desteptaciunea Plenara va tine locul Inteligentei…Naturale. Va tine locul…adica i l va ocupa.
  Singura in stare sa faca diferenta dintre Inteligenta Artificiala si aia Naturala,
  dintre Viata Infinita si Vesnicie,
  dintre Infinit si
  Zero care e Totul, nu Nimicul, fiind Oul Absolut,
  va fi Bunul-Simt.
  Iar toate astea sint tot atit de departate pe cit de departe e computerul cuantic. adica…sint deja printre noi…
  Pretuiti Bunul-Simt!

 • Stai linistit, ce dracu sa-ti raspund la un comentariu in care imi transmiti sa nu stau in spatele tau , pentru ca te ba*esti mult ??? Cel mult: evita locurile aglomerate! 🙂

  • Ce faci Bazdaganie ba*inoasa? Dai copy-paste la un articol intreg? De ce nu o carte, daca te-ai pornit? ¨Omagiu¨ , ca e genul tau.

   • Ba, înca nu te-ai saturat de gaze puturoase?! Bine, ba, inhaleaza în continuare, daca atâta placere ai si tu pe blogul lui Cristoiu. Gusturile nu se discuta, ce-i drept.

    • O sa-ti vina greu sa crezi, dar in mediu virtual putoarea ta nu ajunge la ceilalti..In cartier la tine, probabil ca-i tii pe toti la o distanta respectabila.. 😛

    • Auzi bă, retardat mic si păros? Glume cu bă*ini se fac prin clasa a 5-a..chiar atat de infantil esti?

     • Baiu-i ca asta nu-i o gluma! Toata lumea poate vedea ca te tii de mine ca un scai, de aici si vorba ca stai la c.ru meu tot timpul. Oricum, vreau sa-ti spun ca daca ai gânduri spurcate, eu nu sunt pe invers, ba, ciudatule! Vezi-ti de treaba ta si nu ma mai calari cu ideile tale nepotrivite (referitoare la postarile mele… nu te gândi la prostii). Dégage!

 • Bazdaganie, mi-am facut timp sa ma uit pe site-ul tau preferat, ziaristii.com , din care citezi mereu. Ba, baiatule, Vadim, cu Romania Mare, era mic copil!
  Nu e de mirare ca esti asa defect; atata mizerie, atata ura si ticalosie, sunt greu de imaginat intr-o singura publicatie.
  Si, dupa ce ne dai linkuri si citate din astia, cam cat de ipocrit poti fi sa declari asa ceva:
  ¨Am afirmat mereu si-o spun si acum ca jurnalistii nostri au facut cel mai mare rau posibil poporului român în perioada post-decembrista, informând partinic si partinitor despre personaje si evenimente importante care au decis sau au influentat puternic existenta lui. Pacat, mare pacat!¨
  Trebuia sa adaugi: ¨ca piticul s-a-necat¨…ca erai mai credibil. 😀 😀

  • Sfinte Nikola, ai si tu un scop în viata: acela de a sta nonstop la c-ru meu pe acest blog. Ba, nu ar fi mai potrivit sa-i dedici tu lui Ion Cristoiu timpul pe care-l pierzi cu mine p-acilea, ca tu îti respecti gazda, nu esti mitocan ca altii.
   Stai calm, nu sari în secunda urmatoare la gâtul meu, ca o sa-ti raspund la comentariu când o sa am timp. Pâna atunci, atentie la flatulente, ca fiziologia individului nu tine cont de vreun element minuscul care-l importuneaza.

 • zice batrinul Cristoiu despre Presa, si zice cu folos.
  totusi, mai adaug ceva:
  ziaristii sint cei care-i reamintesc poporului care i sint Referintele. adica…poporule, misca-te cum doresti, dar iata care sint Referintele! iar Referintele trebuie sa fie de Bun-Simt.
  …pai ce Bun-Simt, domne, sa fie azi, in felul de-a fi al ziaristilor, cind foarte multi dintre ei au ei insisi referinte strimbe?! or daca referintele le sint strimbe, ei nu Referinte de Bun-Simt ii vor arata poporului, ci fix pe dos!, adica vor face Referinta Nationala din strimbaciunea lor. Gramezi de jurnalisti Strambi au ajuns sa fie Referinte Nationale, formatori de opinie.
  adica ce au ajuns sa fie, de fapt?
  …pai ei au ajuns sa fie fix cei care-i spun Raului, Bine
  care-i spun Uratului, Frumosule
  care spun, privind spre Dictatura, Iata Democratia!,
  care i spun Nesimtirii…Iata Noul Bun-Simt.
  Care mai sint, oare, Referintele acestu neam? …oare nu cumva am ajuns in faza in care raspunsul ar putea fi: Dracu’ stie…!
  ?

  • O Romanie normala…
   Pai, domne, normalul e..ceva foaaarte deosebit, in lumea mare, azi, in dinamica lumii mari.
   Daca ‘normalul’ nu s-ar manifesta, cum ar mai putea fi intors pe dos Bunul-Simt?!
   Ceea ce e normal, azi, se prea poate sa fi fost anormal, ieri. cee ce pentru o generatie era o nesimtire, pentru o alta generatie e ceva…normal, iar pentru generatia care vine dupa ea ar putea deveni…chiar ceva de bun-simt!…
   Chiar si Bunul-Simt poate fi intors pe dos!, ba chiar asta e si tinta!, sa ajungi sa i spui Nesimtirii…Iata Bunul-Simt!
   Prin urmare…ceva normal ar putea fi chiar si Nesimtirea.
   Astfel, ‘o Romanie normala’ poate deveni ‘o Romanie a lipsei Bunului-Simt’, in care Nesimtirea isi face de cap, pentru ca Nesimtirea a devenit ceva…normal.
   ‘Romania normala’…e o eroare. Si ea ar trebui corectata, pentru ca cea care chiar conteaza e Romania Bunului-Simt.

   • o confruntare 1 la 1 intre cei..doi ramasi in cursa e ceva…de bun-simt!
    e ceva de bun-simt!
    de ce oare se apuca unii sa intoarca pe dos chiar si Bunul-Simt, doar pentru a gasi o ‘demonstratie’ care sa spuna ca…normal e ca aceasta confruntare sa nu existe?!
    confruntarea e ceva de bun-simt!
    …ca participi sau nu, la ea, e o optiune, fiecare cu alegerea lui, nu e nimic in neregula sa alegi!
    … o nebunie curata pare a fi. insa, sa sustii ca e insasi Nesimtirea, participarea la o astfel de confruntare.
    nu, domne, participarea la acest tip de confruntare e ceva de pur bun-simt!

    Pretuiti Romania Bunului-Simt, nu Romania…normala.

   • Anotherline, Excelent ati punctat „normalitatea” acestui timp ! Cu permisiunea dv, voi distribui.

 • @Ion Popescu
  Măi băiete, tu nu cumva ai încurcat catindații, intre ei?
  Adică sasu’ a fost mielușel, iar VV a fost întruchiparea răului pe pământ, după tine?!?
  Păi cine are drept LAITMOTIV, în discurs, LUPTA IMPOTRIVA PSD-ului? Nu cumva sasu’! Era să zic … generalu’!
  Ăsta nu-i stil stalinist, oare?
  Tu chiar crezi că dacă a spus că vrea o Românie „normală, asta înseamnă că el are un „program”?
  Îmi pare rău, dar te înșeli amarnic!
  Decât așa „conferință”, mai bine spunea doar MU13 PSD, de câteva ori, și se înțelegea ce și cum vrea el să facă!

 • Dictatura e noua Democratie, iar asta e cea mai simpla cale prin care Raul devine noul Bine, mai nou: ii schimbi Definitia.

  • …azi am citit o astfel de redefinire, iar in sprijinul noii definitii, strimbe, erau chemati marii filozofi greci!…
   Iti sta mintea n loc.

 • Traim vremuri foarte interesante, in care Albul e noul Negru, Binele e nou Rau, Nesimtirea e Noul Bun-Simt, iar toate astea noi sint, in plus, cocotate pe piedestalul Referintelor Nationale.

  Traim vremurile in care Ura e noua Iubire,
  iar ‘sa va uriti unii pe altii asa cum eu v-am urit pe voi’ e indemnul fundamental.
  Ura a ajuns politica de stat, paici.
  …creca ceva e defect rau de tot.

  • Mesimtirea a ajuns sa fie Noul Bun-Simt cu sprijinul nemijlocit al ziaristilor. Altfel nu s-ar fi putut. Ei sint cei care au redefinit Nesimtirea, spunind: Iata Bunul-Simt!
   …si n-a fost suficient, ei au facut asta punind pe masa chiar si o demonstratie! Strimba, stilcind astfel perceptia mai cu seama a noilor generatii.

  • Urâți-vă, dar aveți-vă ca „frații”! Eu cre’că ăsta-i îndemnul „fundamental”, despre care vorbești! Îți spun eu că ăsta se va aplica, mai ales în provincie, in mai toate orășelele mici, sau în mediul sătesc!
   Acolo, oamenii (cei care n-au plecat „afară”) au devenit deosebit de pragmatici, de la o vreme, ne mai interesându-i, chiar deloc, cine îi „mână”!
   Cât despre primari, ce să mai zic, decât că ei sunt așa de bine îngemănați, încât
   orice schimbare a guvernelor, reprezentate prin prefect, chiar nu-i mai interesează, fiin’că e imposibil că sa nu existe un dram de „prietenie”, sau rudenie între ei!
   Așa că, cel puțin în provincie, asta cu URA nu ține, atât timp cât omul de rând știe ce să facă pt că lui să-i fie bine!

   • Atunci cind te joci cu Ura, influentezi viitorul.
    Cind cei care conduc se joaca cu Ura, influenteaza viitorul.
    Cind Ura devine politica de stat, generatiile care se vor naste sint influentate, prin urmare ce spui tu ca se intimpla in provincie nu ramane intr un sistem inchis.
    Nimic ‘nu tine’…in Prezent, altceva decit felul de-a fi al oamenilor.
    Odata nascuti, pe oameni n ai cum sa i mai schimbi,
    Faza e ca cei inca nenascuti se vor naste paici ca intr un cuib, iar…cum e cuibul, asa si ce se naste in el. Cu Ura impletesti cuibul,…pai Ura se va naste in el, in niciun caz Iubire. Joaca cu Ura e o pierdere fundamentala, oricum te ai uita la ea. Or e clar ca cineva se joaca cu Ura, paici. Ura a ajuns politica de stat. Daca scoti Ura din ecuatie, astia care conduc statul creca habar n au sa se mai miste, ei functioneaza pe baza de Ura!
    Iei o halca din tara si cu ea ii dai pe circa restului tarii…
    Ura de azi e o samanta! Astia care Gradinaresc neamul, azi, insamanteaza Ura..pe ogor. Generatile care se vor naste vor avea Ura in inimi. Iar odata nascuti, n ai ce sa le mai faci…

    • Adică e o chestie asemănătoare cu zicala:
     Gura bate koorul, completată cu
     Ura bate gura !

 • Sublim, Maestre! Felicitări!

  • Agerpres, niște sclavi pe bani publici. Scribi.Parcă ar fi condusă de Coloneleasa Dogioiu, aia care își scrie articolele prin telefon la dictarea lu Coldea. După 2000, cea mai mare generație de lingăi din presă. Cum putem proceda să nu ni se mai oprească bani din taxe ptr ruina Agerpres?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *