Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!

Sîmbătă, 14 martie 2020, în cadrul unei ceremonii pe șest (de ce oare? N-a vrut Klaus Iohannis să-l vadă națiunea cu mască pe figură sau cumva sindrofia nici n-a avut loc?), Guvernul Orban al nu știu cîtelea a depus jurămîntul.

Acest Guvern n-ar fi fost votat dacă nu se dădea peste cap principalul partid de Opoziție – PSD – ca el să treacă de votul de investitură. PSD, care deține conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, a ajuns pînă acolo cu grija ca nu cumva PNL să eșueze în încercarea de a-și pune propriul Guvern, încît s-a pretat la încălcarea anticonstituțională a tuturor procedurilor. Am avut de a face astfel cu o investire la mișto a unui Guvern, cu o concretizare a unui nou fel de democrație:
Democrația pe repede înainte.

Nimeni nu spune că PSD trebuia să se dedea la cunoscutele trageri de timp sau la șicanele tipice unui partid de Opoziție. Dar investirea Guvernului Ludovic Orban a însemnat abordarea în glumă a tuturor procedurilor încît un moment crucial al democrației a fost transformat într-o mascaradă pur și simplu.
Desigur, Criza a făcut din investire o chestiune supusă urgenței. În nici un caz însă o chestiune de bătaie de joc în privința procedurilor constituționale.

Repet, toate aceste încălcări ale procedurilor au fost comise de PSD-ul condus de Marcel Ciolacu nu pentru a face ca la Victoria să fie Guvernul PSD, ci Guvernul PNL, principalul partid adversar politic.
Avem astfel un prim argument pentru a semnala că vineri și sîmbătă am trăit un moment unic în istoria României, dacă nu și a lumii. Un partid de Opoziție și a asumat riscul de a încălca toate procedurile numai și numai pentru ca marele său adversar, aflat la Putere, să-și poată instala propriul Guvern.

Dar nu numai atît.
Datele arată că de la votul de investitură au lipsit parlamentarii PNL. Adică parlamentarii partidului al cărui Guvern era supus votului. În aceste condiții ce face PSD? Spune, cum ne-am fi așteptat de la un partid de Opoziție:
Păi voi, liberalilor, nici la investirea propriului Guvern nu catadicsiți să veniți?
Ia faceți bine și vă mobilizați parlamentarii!
Nu, nu spune.
Își mobilizează parlamentarii ca să asigure prin votul lor trecerea Guvernului PNL.

S-o recunoaștem:
Așa ceva n-am pomenit nici în proza lui Dostoievski, unde dușmanul de moarte al cuiva își dă viața de dragul dușmanului său.
PSD, partidul despre care Ludovic Orban declara că e Ciuma Roșie, că trebuie izolat pe scena politică a țării, partidul pentru a cărei înfrîngere la locale Guvernul PNL a emis una dintre cele mai oribile OUG, s-a dat peste cap pentru ca PNL să aibă cît mai repede un guvern.

Vineri dimineața, cînd l-a desemnat pe Ludovic Orban premier, Klaus Iohannis a adresat partidelor politice următorul apel:

„Mă aștept de la toate partidele, de la toți politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a acestei crize politice în așa fel încît să putem să ne concentrăm 100% pe combaterea infecțiilor cu coronavirus.”

Culmea e că la acest apel n-a răspuns chiar PNL, partidul lui Klaus Iohannis, partidul Guvernului Meu.
A răspuns în schimb PSD.
Partidul pentru a cărei dispariție de pe scena politică, Klaus Iohannis a asmuțit DNA și DIICOT.
Partidul atacat de Klaus Iohannis zi și noapte de la victoria la prezidențiale.ÂPartidul al cărui președinte a fost trimis de Klaus Iohannis în pușcărie, iar fostul ministru al Sănătății, în ghearele DNA.

Sîmbătă seara la ceremonia depunerii Jurămîntului Klaus Iohannis n-a catadicsit nici măcar să adrese un politicos Mulțumesc PSD pentru întreaga strădanie de vineri și sîmbătă astfel încît el Klaus Iohannis, să aibă cît mai repede Guvernul Meu.
A alintat din nou PNL.
Iar PSD, partidul care s-a compromis încălcînd procedurile de dragul Guvernului lui Klaus Iohannis, nici măcar nu i-a bătut obrazul domnului președinte.

Ce mai încolo și încoace!
Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba:
PSD!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!”

  • Poveste

    singurele decizii eficiente sint cele care sustin dinamici nou-noute.
    toata energia consumata altfel se va dovedi ca e consumata in van.

    cu cit statele isi vor consuma energia pentru a pastra miscarea lumii mari,
    care e doar din inertie, nemaifiind sustinuta de vreun generator,
    cu atit statele se vor epuiza.

    cheia e una singura: implementarea unor noi rinduieli. de fapt doar asa e posibila o echilibrare a dinamicilor nu in state, doar, ci in lumea mare.

    asta, spre ex, inseamna ca ue sa se declare entitate expirata,
    dupa care sa se redefineasca unitar, rinduindu-si noi temelii. adica noi sisteme sociale.

    imi sint tare dragi natiunile,
    dar iesirea din acest bulgare de zapada
    care s-a pornit si nu se va opri pina nu va darama toate sistemele sociale,
    inseamna… o ue unitara.
    deci asta de acum trebuie daramata, iar cea care se reconstruieste are nevoie pe post de temelii noi-noute de noi sisteme sociale.

    statele ar putea face asta de pe-acum, scapind de pasii intermediari, care din cite se intrezaresc…presupun mult deranj.
    cu toate ca ar putea, n-o s-o si faca pina cind in ue nu va fi inteles plenar ca de fapt e vorba despre o Revolutie Mondiala care are un singur scop,…dar care le acopera pe toate celelalte: definirea si manifestarea unei singure ecuatii de miscare.

    incet-incet, dar implacabil!, tandemul Computer Cuantic-Inteligenta Artifiala va deveni singurul atu pe care civilizatia il are.

    astazi, ue, doar spre ex, ar trebui sa-si focuseze plenar intreaga energie de care dispune pe directia asta: computer cuantic-inteligenta artificiala pentru a-i cauta, deci a-i gasi, un antidot acestui virus.

    e mai cu folos ca ue sa uite cum arata ieri pentru a fi capabila sa se redefineasca pe masura vremurilor de maine.

    aceasta criza, dar si cele care vor urma, intr o dinamica bulgare de zapada,
    si vor afecta toate sistemele sociale, demolindu-le,
    au nevoie de o Referinta, pentru a fi nu doar gestionate ci si echilibrate,
    ai aceasta Referinta, care e si unica, e aceasta:

    tandemul Inteligenta Artificiala-Computer Cuantic.

    fara Referinta de mai sus vor mai putea fi gasite solutii extrem de foarte greu sau mai degraba deloc.
    oricum Referinta va fi…construita, peste un timp, dar daca se poate cataliza constructia, atunci…sa fie

    • bolile lumii mari nu mai pot fi tratate cu retetele secolului xx.
      la boli noi, retete noi.

      atunci cind lumea mare o ia razna, ca acum,
      direct pe celalalt taler al balantei trebuie privit, spre a echilibra balanta.

      or…pe celalalt taler se afla Referinta de mai sus.

      prin urmare, cu cit criza generata de virus se va dezvolta, cu atit trebuie focusata energie pe celalalt taler, pe care e Referinta.

      mai simplu spus, cu toate ca rezolvarea crizei virusului pare a sta intr un vaccin, intr un medicament,
      rezolvarea sta, de fapt, in masura in care tandemul Computer Cuantic-Inteligenta Artificiala e capabil sa se exprime in problema aparuta.

      si mai simplu spus, cu cit crizele de orice fel care vor tot aparea de acum inainte, infasurindu-se reciproc,
      armonizindu-se reciproc,
      se vor manifesta mai apasat,
      cu atit ele vor putea fi rezolvate EXCLUSIV de catre tandemul Calculator Cuantic-Inteligenta Artificiala.

      exista o reteta miraculoasa, un panaceu, care sa poata disponibiliza o solutie oricarei crize care se va manifesta de-acum inainte pe planeta asta?
      pai…exista, asta e faza tare, ca exista.
      iar el se numeste ‘Computer Cuantic-Inteligenta Artificiala.

      incercind sa rezolvati una din crizele care urmeaza, ba spre ex chiar criza virusului,
      cu retete invechite,
      in fapt folosind o alta reteta decit Calculatorul Cuantic-Inteligenta Artificiala, veti reusi sa faceti o singura chestie,
      sa hraniti criza care urmeaza sa se manifeste pe un alt sistem social.

      mai simplu spus, cu cit veti folosi retete invechite pentru a trata bolile mileniului al-iii-lea, cu atit veti hrani putinta sistemelor sociale de a intra in armonie, autodemolindu-se.

      si mai simplu spus, cheia tratamentului oricareia din bolile sistemelor sociale,
      …din bolile mortale ale sistemelor sociale,
      care se vor manifesta negresit,
      vor putea fi tratate exclusiv cu retete disponibilizate de singura Referinta valida pe aceste vremuri: Computerul Cuantic- Inteligenta Artificiala.

      • …Creatia a disponibilizat Dinamica Anotimpurilor, adica Dinamica Naturii.
        Dorinta pe care oricare dintre civilizatiile care s-au perindat pe planeta asta a generat-o,
        pina la urma dorinta pe care cam toti oamenii si-au manifestat-o, de cind e omul pe Pamant,
        a fost, inca mai este,…Nemurirea.
        Aceasta dorinta, adusa la zi, suna cam asa: Miscare Perpetua.

        Noile sisteme sociale,
        care atunci cind se vor unifica vor defini de fapt un singur sistem social,
        vor fi compatibile cu Miscarea Perpetua.

        Civilizatia isi va asuma masura.
        si-o va asuma, implacabil.
        prin urmare isi va asuma plenar starea: a ajuns la Granita Creatiei. a construit o scara pina la Cer.

        Granita Creatiei e Nivelul Cuantic,
        Capabilul care a pasit pe Granita Creatiei se numeste Computer Cuantic.

        civilizatia isi va asuma starea. facind asta, toti oamenii se vor putea Oglindi.
        se vor Oglindi in Moneda Creatiei, …care are doua fete, Miscarea Perpetua si Vesnicia.

        Oglindindu-se, fiecare om se va…vedea pe sine insusi. judecindu-se plenar, pe sine insusi.

        atingind Granita Creatiei, a Universului, aceasta Civilizatie a atins…Referinta Absoluta.

        ce e tandemul Computerul Cuantic-Inteligenta Artificiala, o…Referinta Absoluta?
        e…cealalta Fata a Referintei Absolute, pentru ca atunci cind acest tandem a ajuns pe Granita, el s-a suprapus peste cealalta Fata a Referintei Absolute.

        cealalta Fata a Referintei Absolute doar tinde sa fie absoluta si se si stie cum tinde…,
        tinde tot asa cu Infinit tinde catre Zero,
        catre Zero care e Totul, nu Nimicul.

  • Este o moda ca politicienii sa intre in carantina ?
    Sa le fie rusine ca isi fac publicitate folosind aceasta criza….esti in izolare, taci naiba din gura, ai virulul faci publica informatia…

  • Buna ziua oameni buni.
    Toți sunt praf,dar trebuie să fie un guvern pentru a face ceva cu coronavirusul pentru a debloca bani astfel după ce suntem vai de mama noastră ne mai trebuia si o criză prelungită .
    În acest moment trebuie să ne gândim la sănătatea românilor.
    Sănătate oameni buni si hai la izolare.

    • Nu sunt de acord cu idea asta: Hai sa declaram stare de urgenta pentru ca nu putem debloca niste fonduri. Daca democratia nu functioneaza, atunci democratia ar trebui sa fie reparata, nu scurtcircuitata! Asa a inceput si partidul nazist, ca democratia le statea in cale si solutia e numai dictatura.

  • CIUMA ROSIE, PLUS, CIUMA GALBENA SI USR = LOVE INFINITA……………

    REZULTAT PRET SANA ACUM TREI ZILE 4 RON ASTAZI 6 RON

    PS
    PATENT EXPERIMENTAT…………AFRICA, SOUTH AMERICA
    IERI MARGELE, ASTAZI ………….

  • Nu spala cu limba nimic,PSD isi face un calcul cinic si rece,lasa PNL ul si pe Iohannis sa si rupa gatu in criza,sa lupte singuri cu aceasta criza,iar apoi sa i toace din opozitie cu toata puterea,in genu”vreti puterea,v o dam baieti,ca noua ne convine sa stam pe margine,si ne uitam la voi cum va rupeti gatu”PSD istii intotdeauna au fost cinici si vor fi mereu.Ma gandeam la Trump si Iohannis,si vad multe asemanari intre cei doi,au cam acelasi profil psihologic,amandoi ranchiunosi,colerici,necontrolati,amandoi au aparut in politica mare,asa ca lansati din harzob,aparuti din neat,si propulsati in fata de structuri de tip militarizat oculte,amandoi cu discursuri demagogice lozincarde,fara experienta politica reala,demagogi mai pe scurt,care iau decizii bazate pe sentimentele proprii,si nu pe realitatea obiectiva sau pe sfaturile expertilor din jurul lor,ei nu asculta de experti,ci doar de ranchiuna lor,si colac peste pupaza,la amandoi exista suspiciunea ca au fost sustinuti de elemente apropiate Kremlinului. Se stiu legaturile dintre apropiati de a lui iohanita cu promoscovitul notoriu Renato Usatii,despre care se presupune ca ar avea legaturi cu agenturile Kremlinului,cat despre Trump,presa democrata vuieste in legatura cu treaba asta,asa cum aceeasi presa democrata il face praf pe Trump pentru ca a minimalizat impactul coronavirusului in SUA mult timp,si a luat masurile de preventie prea tarziu,asa cum a facut si iohanita.

    • Odata cu PNL, PSD isi pierde orice credibilitate si este perceput ca este in exact aceeasi „barca” politica cu PNL! Cat despre castigul electoral, dupa prestatia de la votul de investitura, mai degraba putem vorbi de daune majore de imagine si de electorat!

    • Se pare ca Trump nu este infectat cu coronavirus …Ura!!! Intrebarea este insa,asta chiar nu a fost infectat oare,sau a fost infectat de fapt,si i s a administrat leacul la secret avand in vedere cine este,si mai apoi a fost testat sanchi de coronavirus???

      • Eu personal as fi luat masurile pe care a zis Base ca trebuiau luate de pe la 1 februarie,adica preventie,nu as fi stat ca sa ma prinda coronavirusu cu pantalonii pe vine,nu imi place Base deloc,nu mi e simpatic individul,dar in treaba asta are dreptate,cu masurile ce trebuiau luate,si diavolul cand are dreptate,il asculti,adevarul chiar si spus de diavol,ramane tot adevar.

      • Asta este Romania normala a domnului Președinte! Este proiectul lui în care trebuie sa credem cu totii! Președintele nostru veghează asupra respectării democrației și ne asigura că mergem pe calea cea dreaptă ,mai ales ce împreună scăpăm de ciuma rosie! Acum nu înțelegem noi dar PSD este PNL și viceversa…cine o fi ciuma roșie ?

  • Așa ceva nu comentez,
    Căci nu vreau sa vă stresez!
    Dar vă spun că ar fi bine
    Să stați în case, de mâine!
    Dacă vă veți IZOLA,
    Nu vă veți CONTAMINA!
    MAI BINE AZI, IZOLARE,
    DECÂT MÂINE INTUBARE!

  • Una este sa sustii ca tara are nevoie de un guvern investit cu toate puterile, intr-o situatie de criza profunda – si are nevoie, in mod categoric – alta este, insa, sa incalci principii elementare de bun simt, practicand un blat politic sfidator, in afara oricarei logici, inclusiv electorale! Una este sa asiguri cvorumul sau sa nu votezi impotriva si cu totul altceva este sa furnizezi tu adversarului politic voturile necesare investiturii, in conditiile in care acesta nici macar nu catadicseste sa se deranjeze pentru a fi prezent la vot! In plus, nicio situatie de urgenta nu trebuie sa insemne incalcarea grosolana a prevederilor constitutionale relevante, inclusiv in materie procedurala!

  • Cred ca exista niste butoane la Cotroceni pt toate partidele. Si sunt atat de eficiente, ca PNL nici nu mai trebuia sa se mai mobilizeze la votarea propriului guvern. Cred ca democratia a murit de mult in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *