Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis i-a încălcat fostei șefe a DNA liberul acces la justiție și nu Curtea Constituțională

În plină pandemie de coronavirus, chiar dacă mai toate statele mapamondului se află în carantină, iar milioane de oameni sunt izolați la domiciliu și practic tot ce mișca pe lumea asta înainte de apariția covidului este amorțit într-un lockdown nemaivăzut până acum, iată că Bruxelles-ul nu doarme: judecătorii CEDO s-au dus la muncă să-i facă dreptate fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, împotriva României.

Conform minților luminate de la CEDO, cică primul procuror-șef al UE nu a avut posibilitatea să se apere în fața mârșavului atac pus la cale de fostul Guvern PSD. Din decizia CEDO reiese aşadar, fără putinţă de tăgadă și dincolo de orice dubiu, că LCK a fost abuzată de statul român, pentru că i-a fost încălcat dreptul la libera exprimare și liberul acces la justiție.

Este de la sine înțeles că atacul respectiv nu o viza doar pe Laura Codruța Kovesi, ci pe toți procurorii independenți. Nu despre LCK era vorba! Fosta șefă a DNA a fost întotdeauna un procuror obișnuit, un fel de Silvia Conti din serialul “La Piovra” hotărâtă să urce 7 munți și să coboare 7 văi doar să-l aresteze pe Tano Cariddi alias Liviu Dragnea, în varianta românească.

În situația aceea disperată de sfârșit de lume, rămasă singură în lupta năprasnică  împotriva corupților pentru păstrarea independenței procurorilor controlați de către SRI, atacată din toate părțile, încercuită ca la Stalingrad de forțele răului, ce putea să facă fosta șefă a DNA? Ar fi putut LCK să arunce bastonul de mareșal și să ceară îndurare?

Poate că da, dar Laura Codruța Kovesi nu este Friedrich von Paulus. LCK nu a capitulat niciodată! Ea este o femeie puternică și a luptat mereu până la capăt. Așa că precum orice biet muritor european, ca un român obișnuit care crede cu toți neuronii SRI-ului în sfânta Uniune Europeană, Laura Codruța Kovesi s-a dus la CEDO. A călătorit mai ceva decât Avram Iancu în peregrinările sale la Viena și s-a întors cu „dreptatea în traistă”.

Acum deontologii securiști au toate motivele din lume să le bage românilor în cap o dată pentru totdeauna că Laura Codruța Kovesi și-a câștigat funcția de procuror șef european pe drept, că a fost selectată pe merit de către comisia de experți constituită la nivel european și nu pentru că UE și-a apărat creația și că a vrut să transmită un semnal rebelilor, că vremea dezordinii a trecut. Uite că LCK, la fel de singură, săraca  de ea, și-a câștigat dreptatea până și la CEDO.

Fără nicio ironie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a judecat cu prioritate maximă cazul Kovesi, de parcă întreaga Uniune Europeană depindea de rezultatul acestui proces. Și, într-un fel, cam așa și este. Iată de ce!

Oricât de surprinzător ar fi și imposibil de înțeles de către mulți dintre români, am convingerea, bazându-mă pe lege, logică și bun simț că această situație a fost creată chiar de către Președintele Klaus Iohannis prin refuzul de a da curs propunerii de revocare inițiate de Tudorel Toader. În această poveste de doi bani, pentru a nu știu câta oară, Klaus Iohannis a încălcat Constituția României. Orice student de la Drept poate să explice că Laura Codruța Kovesi putea să conteste în instanță revocarea semnată de către Klaus Iohannis dacă nu se ajungea la judecata CCR.

Pe scurt să înțeleagă toată lumea: dacă un angajat al statului român consideră că a fost dezavantajat de o decizie poate să dea instituția în judecată, dar doar după ce a epuizat instituțional calea internă de atac. Adică, în cazul LCK, prin faptul că s-a ajuns artificial la mâna Curții Constituționale nu a fost parcursă întreaga procedură internă și astfel “i-a fost încălcat dreptul la liberă exprimare și liberul acces la justiție”.
În realitate, Klaus Iohannis i-a încălcat fostei șefe a DNA dreptul la liberă exprimare și liberul acces la justiție și nu Curtea Constituțională!

După Decizia CEDO,Klaus Iohannis a atacat CCR, deși singurul vinovat pentru toată nebunia aceasta este chiar domnia sa, pe motiv că are “obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații fie ele și politice. Reamintesc faptul că la referendumul din 2019 românii au decis ca atribuțiile CCR trebuie modificate”.
Asta înseamnă că urmează o reformă românească a Curții Constituționale pusă la cale de către SRI. În al doilea mandat, Președintele dorește să nu fie contrazis de niciun judecător constituțional.

În fine, teza mea este că judecătorii CEDO i-au dat câștig de cauză doamnei Kovesi dintr-un motiv simplu: LCK are multă treabă, în calitate de procuror șef european, să găsească afacerile de corupție ale politicienilor din Ungaria și Polonia, cu fondurile UE. A venit vremea ca Angela Merkel să facă ordine în UE pe model românesc, iar politicienii precum Viktor Orbán și alții ca ei să fie îndepărtați din cauza unor acuzații de corupție dacă popoarele nu înțeleg să-i lase din brațe și să-i arunce în groapa cu lei. Nicio grijă, Laura Codruța Kovesi va rezolva problema doamnei Merkel cu politicienii turbulenți care nu ascultă ordinele Berlinului.
În curând, în fiecare școală din România, Laura Codruța Kovesi le va zâmbi copiilor noștri din tabloul așezat pe perete, în locul reacționarelor icoane ortodoxe. Progresul a înfrânt!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis i-a încălcat fostei șefe a DNA liberul acces la justiție și nu Curtea Constituțională”

  • El a mazilit o pe Kovesi si pe Coldea,dar a fost suficient de smecher sa nu o faca cu mana lui,si astfel sa nu i supere pe Sorosisti,ci s a folosit de PSD isti,si de Dragnea,care a fost Acarul Paun in treaba asta,dar a stiut sa faca pantofii lui Trump si a anti Sorosistilor conservatori,si sa devina vasalul astora,fara,insa a se rupe de Sorosisti,de tot,adica joaca la doua capete.

  • Trump este ocupat cu Chinejii in schimb si nu vede lucrurile astea,si cand le va vedea va fi prea tarziu pentru amerloci.(Sau le vede dar nu i pasa).

  • Foarte corect articol.

    • E cam asa insa sunt si niste mentiuni aici,daca polonezii si ungurii vor fi calcati pe coada prea tare se poate ajunge la polexit si hungarexit,iar nemtilor nu le prea convine sa li se desire Imperiul European,Polonia s ar duce spre anglo-americani,Alianta Trump Boris Johnson,sau o noua axa Washington Londra Varsovia,iar Ungaria s ar duce impreuna cu Serbia catre Grupul de la Shanghai sau axa Moscova Beijing Budapesta,nu pare tentant pentru nemti,in alta ordine de idei,nemtii totdeauna au fost in cardasie cu ungurii,plus ca nici nemtii cu Viktor Orban nu sunt atat de dusmani pe cat vor sa ne arate ca ar fi,cel mai probabil Viktor Orban poate sa fie omul de legatura al nemtilor cu rusii(o parere personala).Cat despre nemti,astia,(cel putin asta auzisem de la unii teutoni neaosi),ar cam vrea sa faca o alianta cu rusii lui Putin,ca sa i arunce pe amerloci peste Atlantic,cu un sut in fund,doar ca nemtii i considera pe rusi,pe buna dreptate,cam imprevizibili,faza e insa ,ca daca rusii ar deveni ceva mai previzibili si mai de incredere,nemtii ar fi dispusi la o alianta cu rusnacii(oricum fac niste afaceri teribil de banoase pentru ambele parti,nemtii cu rusii) ca sa le dea un sut in fund la amerloci afara de prin Europa(asta graiau destui teutoni cu gurita lor).

      • Iohanila si gasca lui si au facut calculul bine,au facut legamant de dubla vasalitate,si cu nemtii ,si cu Trump,si unii si altii sunt interesati sa fie stapani peste teritoriul romanesc(cu valoare strategica pentru ambii jucatori)obtinand protectie de la amandoi,si poate jongla intre Merkel si Trump,pentru a se mentine vataf peste Romania.El joaca si cu Sorosist globalistii,si cu Conservatorii antiglobalisti deopotriva,si asa se mentine vataf peste Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *