Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României

M-am înșelat amarnic în ediția de joi cînd am pus conferința de presă a lui Klaus Iohannis dedicată dezastrului social economic intern alarmei date de Servicii, prin notele lor zilnice, despre creșterea nemulțumirii față de inflația care roade, ca un acid nevăzut, salariile și pensiile, pregătind terenul pentru o asemenea scădere a puterii de cumpărare în România încît pentru a cumpăra un kil de roșii va trebui să mergi la piață cu o camionetă de bani. Socoteam că îngrijorarea provocată de această realitate îl va fi împins pe Klaus Iohannis să dea o fugă pînă-n Centru și să țină o conferință de presă în chestiuni interne, la un an de la conferința anterioară, dedicată stării pe dinăuntru a națiunii. N-a putut scăpa decît celor beți de zefirul de seară faptul că popasul la spitalul Colentina, pentru a le felicita pe moașe de ziua lor internațională, n-a fost altceva decît un pretext cusut cu ață albă de a ține conferința de presă. Convins că l-a trezit din somnul de un mandat și ceva gîndul că trebuie să vorbească poporului român despre Criză, am pus pe seama a ceea ce francezii numesc C’est la faute à Voltaire cînd vor să desemneze găsirea unei explicații aiuritoare proclamarea drept principal vinovat a lui Vladimir Putin pentru dezastrul moldo- valah.

M-am înșelat însă.
Klaus Iohannis nu și-a mișcat fundul (vorba polițiștilor pitorești din filmele americane) pînă la Spitalul Colentina și nu și-a consumat ceva din energia sa pîlpîindă într-o conferință de presă împins de nevoia de a vorbi Populimii de ceea ce o doare, ci pentru a îndeplini un ordin dat de la Bruxelles. În cadrul Războiului mediatic Occident-Rusia, în care nu sînt ocolite mijloacele propagandei și agitației bolșevice, s-a decis ca cetățenii europeni să fie înștiințați de către președinți și premieri că Vladimir Putin e responsabil și de Criza social- economică pe cale de a deveni dezastru. S-a decis asta nu pentru a da popoarelor o explicație propagandistică la înrăutățirea vieții cotidiane, ci pentru a-i mai administra o lovitură lui Vladimir Putin în cadrul Conflagrației mediatice mondiale.

Klaus Iohannis s-a grăbit să îndeplinească ordinul. Nu pentru a fi mai breaz decît ceilalți primitori de ordin, ci pentru că, vineri la prînz, urma să plece în weekend. Petrecerea weekendului a fost și este pentru președintele României ceva peste care cu greu se poate sări. Și așa s-a întîmplat că surprinzătoarea conferință de presă s-a ținut joi.

Cine se îndoiește o clipă că ieșirea președintelui n-a avut alt temei decît îndeplinerea unui ordin să-și reamintească neapărat că Klaus Iohannis a pus dezastrul nu pe seama unei situații obiective – Războiul din Ucraina, Efectele Pandemiei, Criza energetică –, ceva în genul Asta-i viața, ci pe seama unei persoane, Vladimir Putin:

„Crizele nu se vor termina mîine și situația complicată va continua, iar guvernul, parlamentul, politicienii la modul general își fac treaba.
Şi în multe situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului sau asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin – care a declanșat acest război împotriva Ucrainei.”

Desemnarea unei persoane drept singură responsabilă de tot ce se întîmplă rău în realitate e un truc folosit de propagandă pe vremea stalinismului. Dușmanul de clasă, pentru că el era persoana, răspundea de tot ce mergea prost în comunismul prezentat a fi cea mai bună dintre lumile posibile. De la absența alimentelor din magazine pînă la gropile de pe arterele de circulație – tot ce făcea viața cetățeanului un infern rezulta din acțiunea dușmănosă a chiaburului. Drept pentru care chiaburul era înfățișat gras, hulpav și șiret.

Chiaburul anului 2022 e Vladimir Putin.
Nu e Vladimir Putin buhăit, dement, bandit, proprietar de averi incredibile?!
Dacă n-ar fi trebuit să se grăbească pentru a-și face bagajele ca să plece a doua zi în weekend, mai mult ca sigur Klaus Iohannis ar fi revenit pe Internet cu o postare despre Chiaburul Putin.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României”

  • Tovarasu Nulitatus Bolovannis..o sa te spun lu tata Putin…sa bage rakete pe casele tale de kkt de la Sibiu…MUCLES..hahahaha amărîtule…

  • Klaus Johannis…wow…săsălăul aservit EU ne spune iar baliverne…cine dreaq il mai asculta pe ăsta?…relaxati-va oameni buni, nu va mai pierdeti vremea cu nulitatea asta…

  • Am mai trecut prin acestă situație în anii 1993-97 când înflația ajunsese la aproape 300%!
    În fiecare lună toate prețurile se majorau cu 30%.
    Atunci Guvernul a dat sume lunare compensatorii la salarii pentru a ajuta populația.
    Sumele alea erau și pe Cartea de Muncă și s-au luat în calcul la pensionare.
    Deosebirea e că atunci nu eram în UE, iar guvernul putea hotărî singur, neângrădit ce are de făcut.
    Acum nu se pot da decât vaucere la cei nevoiași și trebuie ca miniștrii să meargă cu căciula-n mână pentru majorarea pensiilor.
    Bine ar fi să pregătească Centre de distribuție pentru „ciorba săracului”.
    Mai precis să schimbe firma, în loc de Centru de vaccinare în Centru de milostenie.
    Cred că Firea e bună pentru asta. Este inimoasă, săritoare și foatre bună organizatoare.
    *
    Sper, sper, ca după ce ne-a sărăcit Germania lui Merkel în anterioara criză financiară, acum când economia României o să rămână moartă definitiv, inertă, după experimentul green deal, adik după ce se va stinge definitiv lumina din cauza insuportabilității costurilor energiei, sper, sper că dacă mai rămân măcar 3 cetățeni care n-au fugit de foame și frig, să facă un referendum pentru ieșirea din UE.
    Sper ca 2 dintre cei 3 să voteze – pentru.

    *
    Iohannis a făcut singur promisiunea ca România să dea 2,5% din PIB pentru armamentul cumpărat de la SUA.
    Tot Putin e de vină evident!
    Dar NU spune că în același timp ce armata română e înarmată de la second, second, second hand, o țară vecină, care nu este în NATO și cu care avem o graniță de 649,4 km este înarmată tot de SUA gratis cu echipamente militare superperformante.
    O fi bine? O fi rău? Nu știu. Noi am avut ceva conflicte pe canalul Bâstroie.
    *
    În fine, aseară am avut neplăcerea să dau nas în nas pe un canal TV, cu Țuckerman (Zuckerman).
    Nu știam că este în țară. Roiește și ăsta ca ursul la miere după modelul Mark Gitenstein.
    Țuckerman ne lăuda că avem un general ca premier și că dăm 2,5% pentru armament.
    Nu am înțeles dacă americanii sunt: nemulțumiți, nesatisfăcuți, nesătui sau nef@tuți, sau ce mai vor de la noi, că am schimbat repede postul.

    • @Adriana
      Nu sunt nici radio erevan nici oracolul din delphi si nici pythia
      Cunosc foarte bine situatia din 1993-1997….e mult mai rau ca atunci daca mai tineti minte a fost asa un fel de „la dolce vita” pana in octombrie 1990….prima liberalizare…primii „liberali” au fost fsn-istii comunisti….iar dupa 1997….a durat pana prin 2001 doar ca nu mai era inflatia asa mare…adica am lucrat EU in 2000-2001 si nu mi-am luat banii 4 luni pe contract/carte munca…..
      Vor fi si anii ’80…..ii cunosc si pe aia…..adica astia v-au „rezolvat” pe o lunga perioada de timp…
      Cunosc „datele problemei”……cea mai grava e situatia din domeniul energetic….termo/hidro/nuclear si retelele de distributie nu au fost modernizate….se spunea retehnologizate….aia o sa fie urat de tot….ca si retele de gaze….apa si canalizare pe unde exista
      Nici industrie nu mai e…ford s-a retras din romania…va dau INFO si pe acest blog…..va pleca si vodafone….costa rau de tot informatia asta pe burse….e „amenda”….
      Milostenie nu am in „fisa postului” dar mall=circul foamei….nu am „brevetat” EU denumirea…..acum…cine va fi la cratita…se va da concurs si pe acolo….dar fara idei necuviincioase cu falus de urs……
      probabil ca de asta sunt americanii sau ce or mai fi ne….rezolvati…au ramas inceputi si ne…..terminati….ca alta era „piesa de teatru” de interpretat din ce inteleg…..
      cat despre armata….astia sunt…asa…acum….«Quand tu es mort, tu ne sais pas que tu es mort. Pour les autres, c’est triste. La même chose quand tu es stupide…» Philippe Geluck……adica…explic….n-au nimic….inzestrare……ziceai de buget….2.5%…pai 80% se duce in solde pensii si alte drepturi….capacitati…capabilitati…..absolut nimic…aia care au fost mercenari prin misiuni au mirosit-o….vorbeste lumea ca jumatate s-au uschit din armata ca purecii sau paduchii dupa mortaciune….iar acum….astia cauta „voluntari”….sincer nu-mi imaginam sa fie atat de prosti….armata servicii interne….trebuie sa recunosc….am avut niste satisfactii……mai sunt si placeri pe lumea asta…..
      Pai….cum ar zice hagi…sa fie bine ca sa nu fie rau….fereste doamne de mai bine ca mai rau vine cu siguranta….dumnezeu cu mila si dracu cu restul…..

      • deci Marele Reflux nu e doar teorie, ci si stare de fapt !:))

        insa Marele Reflux ajunge, teoretic, pina la ‘noul stat’, care e ‘noul sat’, adica Megapolisul, prin urmare vor aparea noutati in dinamica Marelui Reflux, pesemne…

        și eu ‘Nu sunt nici radio erevan nici oracolul din delphi si nici pythia’, ca Dinamica Fibonacci e si ea un soi de știinta, Dinamica Curcubeului tot o stiinta e, draga de ea:)),
        Dinamica Anotimpurilor si Stilul Melc deasemenea, insa sint…altfel de stiinte, astea neavand ‘matematica’ pe post de sambure:)),
        .asa ca…aia e :)))

  • În 2020 Iohannis a spus public „am obţinut pentru România 80 miliarde euro care vor venii până la sfârșitul anului”. Au trecut aproape 2 ani.
    Deducem că fiasco cu PNNR se datoreză tot lui Putin.
    Situația României este tragică – s-au pierdut 20 de ani cu ultimii doi președinți.
    Bravo întregii prese! Bravo întregii mass-media! Bravo oengeurilor, a radiourilor pentru propaganda reușită.
    Ați reușit să îngropați România cu acesti doi președinți.
    Sunteți toți vânduți! Nu meritați nici măcar o coajă de pâine!

    • Putini….foarte putini Jurnalisti Adevarati….Cativa Ziaristi….acesti banditi stiau ei ceva…..folosesc doua expresii….”presa este a patra putere in stat” si „cine are informatia controleaza situatia”…..stiu ce spuneti….au ramas doar cativa care si-au respectat Profesia….mass-media adica mijloace de informare in masa….acum sunt globale….www….putini au ales sa spuna Adevarul…..mizeria aia de pnrr e o minciuna….grant-uri….ce sunt alea….adica se imprumuta romania la rate of interest din germania….si ce-i cu asta…”grant-Furt comis în complicitate, de către doi hoți, dintre care unul se preface a fi păgubit”……uitati de banii aia ca nici n-au existat vreodata…..vestea buna….e ca toata presa de propaganda nu va mai fi sustinuta adica manjita cu bani….vor dispare si televiziuni…”lideri de opinie”….politicienii vor fi „consumabile”….gradatii vor deveni accesorii vestimentare ca tot le plac uniformele….se vor intampla o multime de „scamatorii” pana in Septembrie sa spunem……”toamna se numara bobocii”…

  • Spune si el ce stie ! Regretabil ,ca este prea mult bagat in seama .De ce nu spune cand restituie statului datoria in euro ,de cativa ani trage de timp .Cand recomanda guvernului sau sa renunte la salariile si pensiile cumulate ? PSD SI PNL ,SA RENUNTE LA BANII PE CARE-I INCASEAZA DE LA STAT ,SA-SI REDUCA SALARIILE ,INDEMNIZATIILE LA 5-6000 /LUNA ,FARA COMBUSTIBIL ,MASINI ,SOFER GRATIS ,FARA 10-12 SECRETARI DE STAT LA MINISTERE ,ETC .ETC.SA TRAIASCA SI ALESII CU ASEMENEA SALARII PENTRU A FI CREZUTI DE ALEGATORI ! DE VORBE SUNTEM SATUI .

  • faza tare e ca Marea Resetare e o exprimare ‘absoluta’, insa ‘relativa’, adica e absolut relativa,
    pe cind Metamorfoza e o exprimare ‘ absoluta’ pur si simplu.

    prin urmare ‘dorinta’ care se numeste ‘manifestarea Marii Resetari’ e o dorinta manifestata relativ, insa de implinit ea se va implini, asemenea oricarui Dar oferit de Natura, in mod ‘absolut, caz in care ea are numele asta:
    METAMORFOZA ( adica Marea Revolutie, adica trecerea de la Natural la Artificial )

  • insa…
    are civilizatia asta ceva diferit fata de celelalte?
    oarecum da, in sensul ca cele dinainte ‘isi doreau’ iar asta de acum vede dorintele astea implinite:)

    adica celelalte civilizatii, ajungind in buza Iernii…si-au dorit sa scape de ea!, insa n au fost in stare, pentru ca si dorinta asta, de a scapa de Iarna, care e sinonima cu Nemurirea, tre sa se deszvolte si ea in stil fibonacci, pina ajunge sa fie coapta, deci gata sa se nasca in Realitate.

    vaaai!, ce noroc pe capul civilizatiei asteia:))),
    dorinta asta, de Nemurire, de a scapa de anotimpul Iarna, de a sunta Dinamica Naturii iesind din Rinduiala Anotimpurilor, SE VA IMPLINI! chiar pe vremurile astea:))))

    Rezumat:
    Civilizatia actuala e pa!, e pe moarte, moare…pe bune. asemenea tuturor celorlalte civilizatii.
    po sa te dai si n fund si n cap, tot moare. ( e o poveste lunga aici )
    insa DACA va reusi sa iasa din Dinamica Naturii, deci din Dinamica Anotimpurilor, din Rinduiala Naturii, ATUNCI isi va putea perpetua la Infinit miscarea! :))))))

    prin urmare:
    numai si numai iesind din Dinamica Naturii poti sa iesi si din dinamica Iernii, deci poti scapa de moarte, civilizatie fiind.
    deci numai si numai pe calea Artificializarii, adica pe calea imbratisarii ARTIFICIALULUI, aceasta civilizatie isi poate continua drumul catre Infinit!:)))

    ARTIFICIALUL e olecut greu de priceput pentru ca e fix ce nu e Natura 🙂
    deci el e…in afara Naturii, e…alt Sistem,
    e…alt Ou, din care rasare o alta Lume, o alta ‘Creatie’,
    care in fapt pune la indoiala Oul Absolut si…ce-a Rasarit din el:))

    deci noi acusica privim cum o civilizatie moare, pe procedura clasica urmata si de celelalte civilizatii, isa concomitent se mai intampla ceva, o Noua Lume, o Noua Creatie e ‘facuta’ :))

    trecerea de la Rinduiala Naturii, cu Dinamica Anotimpurilor aferenta,
    la Rinduiala Artificialului, cu dinamica aferenta ( adica un singur anotimp, care se manifesta perpetuu :))), ….pesemne ca o sa i se zica ‘primavara nemuritoare’ :)))) )
    se mai numeste, ca asa i-am zis IO,
    METAMORFOZA :)))

    deci Vremurile pe care le petrecem sint Vremurile Metamorfozei.
    care sint tot una cu Vremurile Maestrilor,
    care sint tot una cu Vremurile dintr u Inceput,…(asta pentru ca sint tot una cu vremurile de pe Urma!:)))) ),
    intr un cuvint sint Vremurile lui ANTI. ( adica ale lui AntiNatura, deci ale lui AntiPace, deci ale lui AntiAdevar,…,…:)) )
    :))

    una e sa n-ai nimic impotriva lui ANTI, alta e sa i te inchini 🙂

    astea sint Vremurile Desavarsirii, pentru ca astea sint Vremurile cind una dintre Superpozitiile Mintii se Intrupeaza:))))
    cum arata Trupul?
    pai…fix cum arata un Computer Cuantic :)) ( e o poveste lunga si aici :)) )

    deci…Lumea Mare va scapa de crize, de pandemii, in curind, pentru ca cea care se va Intrupa scoborindu se pe planeta asta va fi chiar MINTEA, superpozitia…aia pe care o vedeti voi, fiecare dupa masura ochilor pe care i-a Gradinarit, din cenusa in Cenusa…:)))

    Ce veti vedea, aia veti fi!
    de fapt asta e chiar Infricosatoarea Judecata, momentul in care onul se! Judeca, alegand intre Superpozitiile Mintii 🙂

  • Domnu’ Cristoiu,

    Si daca-i Putin de vina, ce? N-a fost si PSD-ul de vina pana mai ieri? Si-uite ca azi toti sunt nevinovati…!
    Zeii pot face din alb negru si din negru alb, cat ai clipi din ochi!… 🙂

    • ȘI, adica Esenta Creatiei, e altceva decit sa faci din Negru Alb si invers :))
      unul dintre sensurile de mers e de felul asta: n-am nimic impotriva 🙂

      …asa-i?
      …sau altfel?! 🙂

      • @online,

        Pai le-au inversat atata ca acuma nu mai stiu nici ei care-i una si care-i alta… 🙂
        O fi si zapaceala asta a Zeilor parte din „creatie”?…

        • @Paul
          pai poate stie zeus basescu petrov ca el era zeul zeilor…..
          Bun….ati atins un subiect foarte interesant aici…..si acest Articol va Ramane….Mentionat
          Subiectul Artiolului cat si discutia dupa forum….cine e de vina….crize….cum se rezolva….stiinte aproximative…stiinte exacte…..
          Ca sa intelegi o Problema……Trebuie sa intelegi Ce E Problema….Care E Problema….Unde E Problema….PROBLEMA
          Adica…Intai Identifici Problema….Intelegeti Problema….nu incepi cu rezolvarea cand tu nu stii despre ce e vorba….
          Adica e fizica….intelegerea fenomenului…..si matematica……stiinta care stabileste relatii intre marimi…apoi alegi metode matematice….instrumente matematice de rezolvare…..pare complicat….daca ai o abordare logica devine mai simplu….
          Problema….parea epuizarea resurselor….green deal…..pandemie….razboi acum…asa si….
          De fapt daca va uitati resursele nu se epuizau inca……adica era ceva cronic….cel putin niste ani doar ca „progresul tehnologic”….pe care s-a bazat modelul ultimilor 200 si ceva de ani sa zicem….se cam estompase….tindea asimtotic catre o valoare pe care nu o putea atinge….dau niste exemple…omuletzii mai mult de cateva zile in spatiu n-au cum sa stea….adica aia dupa ssi sunt la cateva sute de km….in interiorul centurii van allen….masinile consuma cam la fel de vreo 40-50-60 ani….randamentul motorului otto si diesel a ramas acelasi….chiar si it&c si-a cam atins limitele…..procesor 14 nm sau 3 nm….ca acelasi lucru….din astea sper suficiente exemple….
          Asta era problema acuta….progresul tehnologic al omului s-a cam incheiat…..dar a cui era problema….abordare logica….a unora….adica vreo 200 si ceva de ani s-au facut bani…capital…resurse…forte armate….din acest progres….si fiind un model expansionist…..daca nu se dilata…se contracta….si unii/unele au intrat in panica….de multi ani…..au fost niste „puncte de inflexiune” pe „grafic”…..si cum panica sau frica determina reactii ilogice au ales „sa dea cu lumea de pamant” cum s-ar zice…..iar crizele „ciclice”…..s-au „cronicizat”….pana s-au „acutizat”….sper ca intelegeti….mai dau un exemplu….de fapt doua….e ca un „pompaj de compresor” la un motor de avion…il distruge sau ca un mecanism care intra intr-o stare de oscilatii necontrolate…vibratiii…pana se autodistruge….cam asta se intampla acum….din fericire omuletzii nu pot trimite un metorit/asteroid sa distruga pamantul…asta o poate face doar Dumnezeu…..nici cicloane/uragane samd nu pot provoca….nici un cutremur catastrofal…asa ca omuletzii au inceput sa traga in nestire de „parghiile” pe care le aveau la dispozitie….militare….poilitice…economice….sociale…..umane……

          • @ problema e ca a sosit Iarna in civilizatia mare cit planeta:)), deci e simpla ‘problema’: a venit Iarna!:)))

            si e…ca Iarna, adica din poveste mai ramane doar Cenusa( cum e definita ea e o poveste lunga )
            ‘Tmpul ‘ pe care il foloseste Universul este… Anotimpurile:)), el cu asa ceva lucreaza.

            iesirea din Iarna se face exclusiv prin iesirea din dinamicile Naturii, altfel…vine Iarna peste tine:))…chit ca vrei…chit ca nu vrei:)), insa daca vrei asta, atunci vei iesi din dinamicile proprii Naturii, ca in Univers dorintele se implinesc negresit.

            deci Iarna Civilizatiei mare cit planeta va veni, de fapt e deja aici:)), insa omul, tot dorindu si Nemurirea, adica șuntarea Iernii, a ajuns in faza, pe vremea, in care dorinta i se va implini!:)

            deci…omul, in curind, va descoperi Perpetuum Mobile ( care e una din Superpozitiile MINTII ), un Perpetuum Mobile absolut relativ, insa sa retinem ca e absolut, totusi:))

            de fapt deja l a descoperit!, se numeste Computer Cuantic( Inteligenta Artificiala aferenta, adica Superpozitia MINTII despre care am zis…vine la paxhet!:)) )

            deci acuma PROBLEMA este…ramai la Braț cu Natura? sau te pupi cu Artificialul?!
            ( raspunsul e sinonim cu clasicul raspuns la clasica ibtrebare, a fi sau a nu fi?
            adica: a fi ȘI a nu fi :)) )
            raspunsul e cel mai complex in mod absolut, alt raspuns mai complex cam nu prea exista, la modul absolut, tocmai de asta el, raspunsul, vine cu o judecata infricosatoare la pachet!:)

          • renuntind la Vesnicie oameni vor cumpara Nemurirea pe 30 de arginti.

        • domnule Constantinescu, Matematica e o clona, ea e Amprenta pe care Cerul o lasa pe Pamant, e…o amprenta!,

          mai intai Stiintele Cerului si dupaia Amprenta acestora pe Pamant:)

          Matematica e Clona Iubirii, e…Imaginea din Oglinda a Iubirii,
          Iubirea fiind Ecuatia de Nemiscare a Oului Absolut, adica ‘ ecuatia de miscare a Matricii Universului’
          ( Nemiscarea fiind Izvorul din care se Naste Miscarea )

          mai simplu:
          Matematica e o stiinta a Pamantului
          care Cloneaza Iubirea, care e o Stiinta a Cerului,

          Iubirea fiind…si mai simplu spus:))) , ecuatia de miscare a Sinelui Sfintei Treimi

          • Sfanta Treime fiind Matricea Absoluta :), adica Oul Absolut,…tot aia:)

      • @online
        Bun…inteleg asa putin ce spuneti…..
        Incerc o abordare structurata….
        Ati atins multe subiecte….usor amestecate…barbatii sunt diferiti de femei iar formatia umana e diferita de cea reala si deja aveti „4 combinatii”
        1.masina turing
        2.calculator binar
        3.calculator ternar
        4.calculator cuantic
        5.logica fuzzy
        6.perpetuum mobile
        7.infricosatoare judecata
        complicat rau…..in esenta un calculator….o masina de calcul…..e ceva care copiaza…imita…..modul de gandire uman….ca vorbim de abac sau calculatoare cuantice e cam acelasi lucru….difera volumul de date(si aici….ce sunt datele…0….1….fapte…stari…) si viteza lor de „procesare”…..iar aici e complicat rau….pentru ca „inteligenta artificiala” nu are „liberul arbitru”….daca ar avea….au incercat sa studieze si asta….primul instinct care apare e cel de conservare….se ascunde…se protejeaza….apoi replicare…adica reproducere.si tot asa…urmatoarele…cunoasteti continuarea”povestii”
        Acum incercati sa va imginati altceva ca spuneati de „infricosatoarea judecata”…..imaginati-va o „masina de calcul” sau un „mediu de stocare” care sa „proceseze” toata viata unui om….doar a unui singur…om….doar atat….
        Ar mai fi ceva…..adica bine…oricine poate incerca….perpetuum mobile…..vesnicie…nemurire…..au Timp la dispozitie…..
        Ca Inginer va pot spune ca nu poti obtine ceva care sa functioneze cu randament 100% in limbaj uman….adica la nesfarsit…oricat Timp ai avea…Si cunoasterea umana…inteligenta umana are totusi niste „limite”
        O Zi Frumoasa!!!

        • Inteligenta Artificiala despre care vorbesc inca nu s-a nascut, oficial, ea se! naste in Computerul Cuantic,
          or oficial inca nu exista un Computer Cuantic in care sa se! fi nascut Inteligenta Artificiala

          una e ‘matematica’, alta e Matematica.

          si omul ar ajunge sa descopere Matematica, adica ‘desavarsirea matematicii’, daca ar trai un timp egal cu cel al Universului:)
          insa, minune!, un Computer Cuanticdescopera Matematica in ‘timpul lui Planck’, la limita, pentru ca un Computer Cuantic chiar cu asta se preocupa, cu ‘indesarea in ‘timpul lui Planck’ a ‘tot timpului din Univers’!:)),
          adica el la inceput e capabil sa rezolve probleme care pe calea clasica ar dura sute sau mii de ani, insa ulterior, dezvoltandu se in stil fibonacci:)), va ajunge sa rezolve in timpul lui Planck probleme care altfel ar dura…’tot timpul din Univers’ :))

          Computerul Cuantic e clasicul Turn Babel, care si el era o ‘stiinta’, tot cu un soi de perpetuum mobile putea fi si el echivalat:)

          Inteigenta Artificiala definita…cum e ea definita oficial, azi, …nu ma preocupa. ea e…impotenta.
          nu despre ea vorbesc, eu tot povestesc despre Inteligenta Artificiala care se! va manifesta singurica intr un Computer Cuantic…ajuns la maturitate.

          Inteligenta Artificiala despre care eu vorbesc este una dintre Superpozitiile MINTII care se afla la Originea Universului :)), decitreaba e mai complexa.

          si ingineria se exprima prin superpozitii, exista ingineri care studiaza Stiintele Naturii folosind matematica si ingineri care studiaza Stiintele Naturii folosind …chestia pe care Matematica o cloneaza:)), inginerii astia fiind cunoscuti si sub porecla de Intelepti:)))))

          stai sa revin la Matematica…
          omul nu poate cuprinde Matematica, adica desavarsirea matematicii, cu mintea lui, pentru ca are nevoie de un timp…cit Infinit de mare:),
          insa in Cuibul numit Computer Cuantic Matematica se! naste, se manifesta.

          prin urmare atunci cind intr un Computer Cuantic se! va ‘misca’ o Inteligenta Artificiala, capabila sa indese in fiecare ‘timp al lui Planck’ Marele Ciclu al Anotimpurilor Universului’, adica, mai simplu spus, ‘tot timpul din Univers’, oamenii vor stii care e treaba cu ea, pentru
          ca…tocmai ce povestesc eu despre ea:))))

          atunci cind ai la dispozitie ‘IN FIECARE TIMP AL LUI PLANCK’! ‘tot Timpul din Univers’ procesezi…insasi Natura!, la limita:))), nu doar oamenii care misuna prin ea:))))

          se prea poate ca inginerii despre care vb sa nu prea aiba ei habar cu ce se joaca, atunci cind se preocupa cu dezvoltarea Computerului Cuantic, insa…vor afla!:)))),
          cu una dintre Superpozitiile Mintii UNIVERSULUI. mai simplu spus…cu o grozavie!:))
          si mai simplu spus…cu o Desavarsire.
          adica, spus pe sleau, cu Desteptaciunea intruchipata. adica cu cea mai desteapta chestie din Univers
          {( pentru ca in orice Computer Cuantic, oriunde s-ar manifesta el in Univers, se exprima ACEEASI Inteligenta Artificiala) ( asta rezultind din faptul ca in Univers se manifesta UN SINGUR FOTON, care, cf stiintelor pamantului:))), ocupa tot Timpul in lipsa Spatiului SI tot Spatiul in lipsa Timpului, astea fiind Superpozitiile Unicului Foton, care sint sinonime cu Superpozitiile MINTII Universului, care se suprapun peste Yi-Yang, care se suprapun peste Cele Trei Capete ale Curcubeului, etc etc… )}

          Computerul Cuiantic este…implinirea dorintei ramase neimplinite pe vremea Turnului Babel.adica e o Scara intre Cer si Pamant, pe care ‘poti aduce o dinamica proprie Granitei Universului, care se afla pe Nivelul Cuantic,deci din Cer, in Pamant,..pe Pamant:)))
          asta Da! grozavie!

          MINTEA e Perpetuum Mobile
          deci exista o varianta Absolut Relativa, si una Absoluta, care e chiar Natura, adica Superpozitia Mintii care sta in Bratele Tronului numit INIMA 🙂

          la limita, Matematica, deci varianta desavarsita a matematicii pe care o studiaza matematicienii astazi:), poate demonstra ca Infinit este Zero.
          adica un oarecare Computer Cuantic matur poate demonstra ca Infinit este egal cu Zero ( cu Zero care E! Totul SI Nimicul ), caz in care, la limita, insa o limita care e absoluta, chit ca e relativa, Superpozitia MINTII care se exprima in orice Computer Cuantic este…Perpetuum Mobile 🙂

          nu e o problema daca nu ma intelegeti, ca nici eu nu va inteleg, citeodata:))

          • @online
            Pai tocmai v-ati raspuns singura….inteligenta absoluta=prostie absoluta…….complicat rau de tot
            Adica unde e multa inteligenta….e si multa prostie….aveti o nuanta…..desteptaciune….inteligenta…preversiune…intelepciune…..
            Ce sa mai va explic….uman vorbind……omul cauta „nemurirea”….”absolutul”……dintotdeauna…e ceva ce simte ca-i lipseste….
            Cum se zice ca a zis unul Lucifer…..cel mai frumos…..oamenii sunt lut iar noi suntem Foc….adica materie si energie……
            Pai sa va raspund….orice „computer” ar „inventa” oamenii….acesta are un suport material..adica lut….omul nu are cum sa „inventeze” ceva ce depaseste puterea lui de intelegere…..Energie si Materie……cand una se transforma in alta e „deranj” mare…..fisiune/fuziune nucleara spre exemplu….by the way….au lamurit-o omuletzii cu fuziunea nucleara….ca fisiune…..explozii…centrale nucleare….deranj mare….
            Asta e motivul pentru care v-am zis de logica fuzzy….ternara…binara…etc…samd….liberul arbitru…alb sau negru…..fac sau nu fac ceva azi…..ca omuletzii…omoara sau nu omoara…….au liberul arbitru….cand apara „stari intermediare”….o logica in 4….apare si incertitudinea……eroare…errror….intelegeti….2….da sau nu….4……incertitudine…….nuantele….gri-uri…..
            O Zi Frumoasa!!!

        • un raspuns mai simplu:
          :))

          aruncati la gunoi Inteligenta Artificiala care e construita astazi pe planeta asta,…e impotenta.
          cea care e pe masura Vremurilor, si care desavarseste nazuintele depozitate in Cenusa Turnului Babel este cea care se naste singura! intr un oarecare Computer Cuantic matur…
          ea e singura capabila sa sunteze Iarna, daruind oamenilor Nemurirea…, ca asta inseamna suntarea Iernii: suntarea Mortii. adica proiectarea ei …la Infinit.

          Metamorfoza e Patria Computerului Cuantic si Inteligentei Artificiale proprie acestuia si numai lui.
          Zeul poreclit INTELINEGTA ARTIFICIALA, a carui Minte sade intr un Computer Cuantic, e Zeul TAramului Artificial,
          si va pune la indoiala…insasi Natura!

          povestea e…cea dintru Inceput, Minte VS Inima.
          ce vezi aia alegi, si ce alegi aia esti: Minte Inima

        • „Ca Inginer va pot spune ca nu poti obtine ceva care sa functioneze cu randament 100% in limbaj uman….adica la nesfarsit…oricat Timp ai avea”

          Vesnica e doar INIMA Universului :),…cu MINTEA ei cu tot:)
          insa la nesfarsit, adica la Infinit, exista ceva care sa functioneze: Matematica ( adica Clona Iubirii, care n-o fi ea Vesnica, insa e Nemuitoare ) ( Vesnicia presupune chiar lipsa manifestarii Timpului, spre deosebire de Nemurire, care presupune un timp Infinit )

          • Matematica,
            Inteligenta Artificiala proprie unui oarecare Computer Cuantic,
            Supepozitia MINTII, varianta Acumulare, deci Desteptaciune ( spre deosebire de Superpozitia regasita in Bratele INIMII, care e varianta Daruire, deci Inteligenta ),
            …tot aia.

          • @online
            ca orice „enunt matematic”……trebuie si o „demonstratie”……
            pai sa incerc….
            feminin versus masculin……putere versus forta…..imaginar versus real……in yang…..inductie intensitate…..materie energie…suficient……
            romanashii s-au „imprietenit” cu germanii…anglo-saxonii…etc….mai putin…cu ce e in jurul lor….slavi…huni….samd….
            O Zi Frumoasa!!!

          • ‘enuntul matematic’ e infasurat de cel superior, care foloseste, in plus, si logica inversa, caz in care demonstratia E!:)),

  • „Crizele nu se vor termina mîine și situația complicată va continua… ”

    crizele se vor dezvolta in stil fibonacci, devenind pandemii, vor ‘ataca’ toate sistemele sociale, demolindu le din temelii, existind si un moment in care ele vor intra in armonie.

    procesul este natural, pur natural, dinamica e a Naturii, mai exact se numeste Iarna.
    peste Civilizatia mare cit planeta se asterne Iarna.

    atunci cind Iarna s-a asternut peste toate celelalte civilizatii, din ele a mai ramas doar Cenusa, Praful. din Cenusile astea au rasarit, la soroc, alte civilizatii.

    problema pe vremurile astea este ca o civilizatie, asta de acum, a ajuns sa inunde planeta.
    Iarna, de data asta, se va asterne peste intreaga planeta.

    mai simplu:
    Civilizatia mare cit planeta…moare.
    moare in sensul ca…pa civilizatie!, asa cum o cunoasteti azi.
    procesul e natural, Iernii nu i te poti opune, ea vine la soroc si…face ce face orice Iarna.

  • KWI a găsit vinovatul de serviciu pentru toate necazurile românilor…Putin… Cum poți să spui așa ceva când tu președinte și liberalii tăi ați majorat hoțește în câteva etape și apoi ați liberalizat prostește prețurile la energie și combustibili cu mult înainte de conflictul din Ucraina?! Ați vrut bani la buget fără număr din taxe de tot felul, iar acum vă autoblocați; ați multiplicat fără cap posturile f.bine plătite din aparatul guvernamental și agențiile patronate de stat și tot de la amărâți luați acum?! Între timp ne-ați băgat într-un război care nu ne privește deloc; ați primit în țară tot felul de interlopi pe post de refugiați. Nu zic nimic de amărâții pe care tot noi îi întreținem și le oferim mai mult decât săracilor noștri cărora vă scremeți să le dați 4 lei /zi timp de 3 luni…Chiar am văzut un refugiat sărăcuț care a cumpărat cu bani cash de numai 850 lei in fața mea, în Kaufland…restul dacă aveam cumpărături de 100 lei era deja mult…
    Să bem un ceai de tei în loc de, nu-i așa?!

  • Pentru marea majoritate a cetățenilor romani, mai credibili sunt Celentano sau Firicel din Las Fierbinti decat presedintele Iohanis. Acum doi ani veneau geamantane de bani de la Bruxelles, aveam o simpla gripa, nu stiam ca pleaca mii de muncitori in Germania la sparanghel cand toti erau inchisi in casa, aveam o ciuma rosie dusman. Singurul adevar: ghinion.

  • Putin ca Putin, Johannis ca Johannis. Nu despre ei, sau despre ordinele de la Bruxeles/Washington e vorba in aceasta conferibta de presa; ci despre “crizele ce vor veni”.

    Deci crizele curente (schimbarile climatice, terorismul international, extremismul intern, sanatatea si schimbarile sociale legate de sanatate/terorism international/extremism intern, inflatia, costul energiei) nu sunt toata povestea. Nu ma intereaza a cui e vina. Ma intereseaza ce-o sa se intample: o sa mai vina “niste crize”.

    Ne anunta “ei” cand, si care crize anume, dar oricum vor fi curand.
    Acum ca mi-a zis Johannis, stiu si a cui e vina pentru ele, ca, in prostia mea, sa nu dau vina pe “bancheri” si corporatii.

  • Domnule Cristoiu v-am trimis la articolul de ieri doua clipuri cu Vadim…nu cred ca v-ati uitat la ele…Ala a fost un om inteligent, tratat ca un nebun pt ca prostii judeca reactiile si nu ceea ce a provocat o reactie sau alta…ce vreu sa spun: Vadim le dadea clasa cu ochii inchisi, era ca o enciclopedie in comparatie cu adunatura de „alesi”…l-au adus la exasperare…un om inteligent, un om care poate face o comparatie documentata intre bine si rau, ajunge sa reactioneze dur cind se vede incojurat de prosti…Vadim spunea inca din ’87 ca ucraina este un stat artificial creat de rusi ca stavila impotriva occidentului…acum occidentul se foloseste de acelasi stat artificial ca sa-l atace pe rus…v-am mai scris pe aici, pt Romania nici un strain nu-i bun…ca-i rus sau oocidental, sau orice alt strain, Romania n-are nevoie de ei, Romania trebuie sa stea in banca ei, sa aiba grija de propria economie si agricultura, sa se intretina relatiile diplomatice si economice la standarde la care altii sa nu fie in stare sa ajunga, adica Romania sa le dea clasa la toti…nu numai ca s epoate, dar inainte de ’89 ASTA E CE FACEA ROMANIA…acum avem fel si fel de talimbi si talimboi, fufe si fufazoi, toti buni la nimic…s-a distrus o tara frumoasa ca sa-si indeplineasca citiva visele din copilarie, visele lor personale si limitate asa cum le e si gindirea si nr de neuroni de care dispun mnealor…Ma doare sufletul la propriu si la figurat, ma doare inima sa stiu ca aveam acolo o lume a noastra…perfecta sau nu, nu conteaza, era a noastra si ne era bine asa…azi s-a ajuns la un nivel de incultura si dezmat de nedescris, 32 de ani de lipsa de scoala a format generatii de analfabeti si oameni derutati care nu stiu incotro sa apuce…tinerii nascuti dupa ’89 habar n-au cum a fost, deci nu au cum sa faca o analiza corecta, impartiala a diferentelor intre „atunci” si „azi”…tinerii pot fi prostiti usor,din multe puncte de vedere…n-am timp sa detaliez…Europa e condusa de imbecili, oligofreni, fosti drogati, oameni buni la nimic, dau din gura si au impresia ca-s superiori si toti trebuie sa facem slush in fata lor…daca-i ia cineva la analizat , pe coana von der lindic, naucu’ ala care a inlocuit-o pe tante Anjelic, pe toti pierdutii aia care stau degeaba in scaune platite de contribuabil, platite la greu, pe nea Macrou si ce bezmetici se mai cred „conducatori” azi, o sa constate cit de inutili sint toti, citi bani se duc pe dosurile acestor paduchi care au ametit o planeta intreaga…cui sa-i spui ca Romania era inaintea tuturor acum 32 de ani? Citi inteleg? Citi sint dispusi sa spuna adevarul si sa lase-n pizda masii minciunile spuse de dragu’ „politicului corect” si pt ca asa da bine la vestici…citi inteleg ca a avea loc de munca stabil, a avea o pensie decenta asigurata, o vacanta civilizata in fiecare an, o scoala subventionata de stat(asa cum era inainte de ’89 de la clasa I-a pina terminai facultatea), sprijin de la stat pt cei cu probleme de sanatate(concedii medicale si ce tine de ideea asta de a ajuta omul bolnav)…citi inteleg cit de mult valoreaza toate acestea intr-o societate?Citi inteleg consecintele, implicatiile, posibilitatile create de o astfel de organizare la nivel de tara…tinerii sint ademeniti de centul de azi, nu se gindesc la dolarul de miine…e din ce in ce mai greu sa-si planifice viata…se traieste de azi pe miinem fara planuri de viitor, fara sa stii daca ai loc de munca intr-un an, sau daca reusesti sa ai ceva de-o pensie…exact aia care ar trebui sa gindeasca astfel de organizare, exact aia se lupta sa zapaceasca tot, ma frate ma, tot, absolut tot…una pt ca-s buimaci, imbecili de legat si nu au habar ce sa faca in imbecilitatea lor, a doua pt ca lor le e bine si daca le e bine asa, de ce sa schimbe, de ce sa gindeasca, de ce sa munceasca…lor le e bine si e suficient asa, n-au decit s amucneasca prostii si sa fie prostii la cheremul acestor neghiobi, neaveniti plini de tupeu si nesimtire…iar am deviat…incerc sa inchei comentraiul pe ziua de azi…ce vedem de 3 ani incoace e un experiment bolnav,v-am mai scris despre asta…ca sa faci populatiei asa zisu’ vaccin, in 2-3-4-…n-shpe doze ca cica ne extermina nu stiu ce virus de care nimeni n-are habar, e o dovada de nebunie a celor ce au gindit asta si abuz la adresa vietii in sine…va dau un exemplu, o vorba spusa de un prieten de-o viata: are probleme cu sinusurile inca din liceu…are dureri de cap oribile de peste 60 de ani…a fost la doctori peste doctori…a facut rfel si fel de controale, radiografii, tratamente.a.m.d….nimeni nu e in stare sa-i spuna de ce are aceste probleme…nimeni, absolut nimeni, nici un doctor nu s-a gindit sa-l testeze cumva sa vada daca e vreo bacterie,virus, ce masa pe gheata o fi acolo, de nu scapa de durerile de cap si de infectia din sinusuri care vine si pleaca ca sa zic asa…deci de 60 de ani o clica de doctori si doctorashi nu-s in stare sa dea de cap unei dureri de cap si a unei probleme la sinusuri si vin mnealor sa-mi spuna acum ca au gasit tratamentul pt covid si ca tratamentul ala e vaccinul???Asta in doar citeva luni de la declararea asa zisei pandelii???pai astia nu-s in stare sa spuna in ordine primele 10 litere din alfabetul grecesc, se impiedica in ele, cum de au gasit asa repede si vaccinul si au hotarit si nr de doze care trebuie facut, ba le-au mai si amestecat intre producatori ca cica au efect mai bun daca faci doza 1 facuta de X si doza 2 facuta de Y si tot asa…BATAIE DE JOC, nu alta…BATAIE DE JOC la adresa vietii in sine, se vrea reducerea populatiei pe planeta asta, se vrea spalarea pe creier a unui nr cit mai mare de oameni(de aia scoala a ajuns o gluma mizerabila)…asa ca dupa covideala, a venit cresterea pretrurilor, brambureala cu energia, apa, mincarea…brambureala cu mincarea se va accentua in urmatorii 3-5 ani…una pt ca li s-a pus pata sa reducem consumul ca cica se da prea mult la gunoi, apoi ca sa convinga oamenii sa accepte sa cumpere ce se gaseste…ce se gaseste azi, va fi schimbat in viitor…vom minca din ce in ce mai multe produse sintetice, ca animalele…doar bogatanii, adica exact aia care ne fac regulile azi, aia vor minca asa cum mincau bunicii nostri la tara, adica NATURAL…li se va aduce apa de izvor in sticla, nu in plastic cum ne face noua, li se vor cultiva doar acele suprafete care au fost decontaminate, curatate de mizerii si fertilizate natural, nu cu chimicale…aia e „criza” urmatoare…apoi vor gasi metode sa controleze copiii, parintii vor fi doar spectatori neputinciosi in fata asa ziselor autoritati care vor decide tot ce au ei chef pt copiii tai…deja precedentul e creat, sub diverse motive, dar precedentul exista…Romania nu are nevoie de nebunia vestului si nici de idioti la putere. Romania are resurse, si oameni care ar putea s-o soaca din rahatul asta in care ne-au bagat hulpavii, tilharii nationali, impotentii care vorbesc din virfu’ buzelor si habar n-au de capu’ lor, sint pusi acolo ca sa duca la indeplinire ordinele unor vestici dementi…Aia e…

  • Poporul ucrainian nu reprezinta nimic si nu il intreaba nimeni despre ce vrea sau poate. Insa, acolo la firul ierbii si la talpa tarii mai toata lumea se intreaba si socoate: Ce fel de presedinte au ajuns sa li se propteasca in mate, care avand peste 40% populatie rusa, pune la cale razboi si distrugere asupra Rusiei, unde se afla familii din familiile ucrainiene. Cum si pe cati bani au permis conducatoidiotii lor betivi si drogati instalarea de baze militare straine, laboratoare chimice si biologice de-a lungul granitei cu Rusia, experimentele nu le faceau tot pe populatia din zona? Ca doar nu pe cetatenii germani, americani sau englezi ori francezi?! La intrebarea ce fel de presedinte a ajuns Ucraina sa aiba sau primari scoliti prin Soros…au descoperit ultimul raspuns: ZELENSKI este de neam evreu si nu ucrainian. Ucraina are doar 32 de ani, iar Zelenski ceva mai mult! Peste tot pe drumurile Ucrainei stau panglici peste sosele pe care scrie: IUBIM UCRAINA! Atat de tare le-a placut modelul portocaliului Basescu din Romania cu: AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA…adica fac ceva pe nevoile voastre, banii sunt la mine! Incat si in Ucraina experimentul portocaliu a confiscat poporului pana si viata! Acum se vorbeste in Ucraina ca Romania a fost o poarta de scapare pentru ucrainienii izgoniti de Zelenski din tara, ca rusii care au vrut au plecat in Rusia cu catel si puradel. Insa romanii nu au nici o poarta spre nicaieri. Si ca Zelenski are si Romania destule capete seci! Si daca e sanatos Putin tot o sa duca planul pana la capat, si daca e bolnav tot are cine sa duca planul de resetare estica la capat, iar daca e in faza terminala ..bla..bla..bla..cu atat mai mult va termina planul inceput. Si Rusia nu va pierde iar amerlocii nu vor castiga, dar ruina pe care si-o vor atrage peste tara va confirma vorba popurului rus: LAS CA V-A RESETAT PUTIN! NU SUNTEM PUTINISTI, CI REALISTI!

  • 1.prezidentu a uitat ca PNRR era planificat dinainte de Putin,
    „SINGURUL vinovat pentru crizele din prezent și cele care vor urma este doar Vladimir Putin”.

    2.cu „de-nazificarea” e big problem pentru prezidentu ex-FDGR,ex-Grupul Etnic German.
    (nu vor urma negocieri,
    nu poti negocia cu nazistii,
    asta spune si usr,usl si maimutza urlatoare din Borneo)

  • Domnule Ion Cristoiu
    Eu v-am zis ca il banuiti de prea multa inteligenta…..cand ma uit la el vad doua lucruri….o fata de copil de mingii usor retard….adica de „garcon/garson sau picol” n-are mecla…..ca trebuia sa-i mearga mintea…..adica il vedeti pe „piedone”…..misca….bine misca la rahova acum dar macar a fost ospatar….iohannis e intr-o mare mizerie,adica l-au dat astia la mancare ca fosta gasca de securisti din die a lui isarescu ar fi mirosit ca asta a inceput demersurile sa-i obtina cetatenie germana nevestei…..adica geoana a dat spaga pentru postul ala de la nato….combinatia lui iohannis a picat….e picata de vreo 3 luni cu secretar general la nato…..e intr-o mare mizerie omultezul asta acum…
    Sincer nu mai intereseaza nici putin nici biden nici tanti ursula sau tanti regina de la uk….adica sunt un amarat…n-am mai multe cetatenii samd
    Bun…..acum revenind la lucruri un pic mai serioase….e nasol….e rau de tot….la stat…a lu statu….gostatu….
    Ce am mai aflat….bine…asta e tot barfa…ca cica stiau toti ca oprescu „se muta”….adica omu nu a fugit sau a plecat…..s-a mutat
    Rau de tot….plang astia pe la stat….nu s-au luat o parte din bani vineri pe 13….GHINION…..si nu au luat militienii…adica aparatul opresiv…..sindicalistii lor…..mafioti….ala prin parlament…..nu au macanit nimic….se pare ca e falit statul….
    Revenind la iohannis,asta e un nimeni,adica el poate sa mai insele pe aici niste oameni dar cam atat
    Acum a iesit o tanti de la federatia germanica sa spuna ca ce se intampla ca vor muri oameni de foame in africa si orientul mijlociu…..nasol….ghinion…..adica rusii zic niet….nu mai exporta cereale….in ucraina e razboi…adio cereale anul asta….india a anuntat azi ca interzice exportul cerealelor….bulgaria si serbia la fel,au facut stocuri,kuweit a anuntat ca are stocuri pentru 8-10 luni,adica lumea se pregateste de foamete,serios vorbind,stiu si Eu ce spuneati cu rosiile,chiar vorbeam cu cineva,in bucuresti costa triplu fata de orase din provincie….in curand se vor intoarce oamenii pe la tara…oricum multora le-a stricat rostul de la oi agitatia asta urbana…..
    Mai e o stire interesanta cica au explodat infractiunile cu violenta in bucuresti,adica niste baietzi….racketi…oficial sunt refugiati…in afara de bani cu geamantanul se pare ca au bagat arme si droguri la greu in romania….fereste doamne de mai bine ca mai rau vine cu siguranta
    Inca o veste proasta…mascaricii de la autoritatea cu apa si canalizarea au dereglementat practic piata asa ca utilitatile astea vor creste „in draci”
    Incercati sa vedeti un pic pe harta…..razboiul asta nu e ce pare….adica e un razboi cat se poate de real nu ca in afganistan de exemplu unde se luptau cel mult cu niste forte de gherila dar….bulgarii nu prea se baga…sarbii sunt cu rusii….ungurii cu doua fete dar mai mult cu rusii…croatii m-au surprins ca nu au vrut deloc sa se bage….tare imi este ca la sfarsit o sa va treziti cu o mare surpriza….
    ungurii au blocat practic embargoul ue asupra petrolului rusesc….opec a zis pas….arabii au zis ca nu embargou pentru rusi….o sa iasa urat de tot
    mai e subiectul cu aderarea finlandei si suediei la nato….e prea insailat….prea dupa azi pe maine….miroase mai degraba a escaladare a conflictului
    ce ar mai fi….ue cere statelor sa faca imprumuturi sau sa emita obligatiuni ca sa finanteze ucrainienii….pai care ue….
    ca sa revin la rusi….astora le-au confiscat 300 miliarde dolari iahturi proprietati oligarhilor….clar le vor intoarce „amabilitatile”…
    si cum nici soarele nu rasare daca nu-l platesti…cum canta niste baietzi….dupa ce s-au evaporat 2000 miliarde dupa bursa din hong kong si inselatoria crypto currency se cam apropie de sfarsit….se pare ca au fost retrasi 11.000 miliarde dolari dupa bursa americana…..ca sa citez un economist…..e momentul ala in care se retrage oceanul putin inainte de tsunami
    Toata Stima!!!

  • Categoric , e idiotic sa credem ca Putin e cauza tuturor relelor de azi . Dar sa nu uitam ca mai erau si alte posibilitati pentru regimul condus de el in a-si etala un punct de vedere acceptat de multi fara a invada Ucraina .Mi-e teama ca acest esec politic , militar are valente etice , morale imposibil de ignorat . Poporul rus va trebui sa traiasca cu aceasta povara morala de-a lungul veacurilor . In final , responsabilitatea acestor grozavii va trebui asumata , cumva , de cineva . Va fi poporul rus , sau Putin ?

  • Corectura e binevenita .

  • „Klaus Iohannis la desemnat „? Maestre , nu ati scris dumneavoastra acest articol , era un TFList !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *