România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Klaus Iohannis le-a dat șah TeFeLiștilor prin Diversiunea Osul numit Plagiatul lui Sorin Cîmpeanu

Spre deosebire de Istoric, Istoricul clipei, care e comentatorul de la ziar, trebuie să se pronunțe despre fapte și evenimente în desfășurare. Ce-i pasă Istoricului? Scrie, de exemplu, despre al Doilea Război Mondial, știind că s-a încheiat cu Înfrîngerea Germaniei! Istoricul clipei scrie și el despre Războiul dintre Rusia și Occident. Un Război în plină desfășurare. Nu știe cînd și cum se va încheia. Și-n orice moment evoluția din realitate îi poate contrazice profețiile. Mie mi s-a întîmplat de multe ori asta. Am luat-o în bot pe 24 februarie 2022, cînd Vladimir Putin a declanșat Invazia. Am scris mai înainte de asta – riscînd – că așa ceva nu se va întîmpla.

Ca să fiu tras pe sfoară de realitate mi s-a întîmplat și în cazul unui Război mai mic decît cel dintre Rusia și Occident:
Războiul dintre Klaus Iohannis și Gruparea USR (lideri politici, presă de sprijin, ONG-uri bine chitite) în chestiunea Legilor educației!

Pe 14 iulie 2021, Klaus Iohannis a prezentat într-o ședință de Guvern sărbătorească Proiectul său Măreț România educată. Guvernul l-a aprobat entuziast și și-a asumat misiunea de a face din Proiect (un document teoretic, în genul Manifestului Partidului Comunist al lui Marx) o realitate concretă. Pentru asta, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a apucat de elaborarea a două Legi, a Învățămîntului universitar și a Învățămîntului preuniversitar. În 13 iulie 2022 cele două Proiecte au fost puse în dezbatere publică. De cum s-au ivit în spațiul public, Proiectele au declanșat una dintre cele mai ample și violente campanii politico-mediatice din postdecembrism. Inutil să trec în revistă elementele Războiului declanșat împotriva Legilor și prin asta împotriva Proiectului prezidențial, prost primit în spațiul învățămîntului.

Sigur e că denunțătorii celor două Legi au cerut – și printr-o Petiție – demisia lui Sorin Cîmpeanu și retragerea celor două Legi. Pe 24 august 2022, dezbaterea legală s-a încheiat. Urma ca Sorin Cîmpeanu, ținînd cont și de observațiile din timpul dezbaterii, să le prezinte Guvernului, Guvernul urma să le adopte și pe la mijlocul lui octombrie 2022, să le trimită la Parlament.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu își dă demisia.
La ordinul lui Klaus Iohannis.
Dar nu pentru că elaborase cele două Legi care au scos din minți pe adversarii Proiectului, ci pentru că împotriva lui se declanșase o campanie vizînd demiterea pe motiv c-a plagiat.

Pe 26 septembrie 2022, Emilia Șercan îl acuză pe Sorin Cîmpeanu c-a plagiat într-o lucrare de uz intern pentru studenți din 2006. Autoarea îi cere demisia. Imediat, ca prin farmec, o parte a presei, îi cere demisia. E vorba de presa care sprijină mediatic USR. Liderii USR îi cer și ei demisia.
Sorin Cîmpeanu refuză să demisioneze.
Vreo 10 cetățeni, cu fostul USR-ist Cristian Preda în frunte, îi pun la cale cunoscutul spectacol de protest în fața Ministerului, fiecare ținînd în mîini o hîrtie cu un înscris și în cealaltă recipientul de plastic cu cafea.

Campania se amplifică de la o zi la alta.
Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu demisionează.
Așa cum au cerut USR-iștii.
Pentru plagiat; în nici un caz, pentru că întocmise două Legi considerate ca fiind dezastruoase pentru Învățămînt.

Știind că Sorin Cîmpeanu nu numai că a elaborat Legile, dar le-a și apărat cu încrîncenare, am scris în 3 septembrie 2022 pe cristoiublog.ro comentariul Prin demisia lui Sorin Cîmpeanu, Mărețul Proiect de țară România educată riscă să rămînă o simplă broșură.

După cum spune titlul, textul își exprima îndoiala că înlocuitorul lui Sorin Cîmpeanu va fi în stare să ducă Legile mai departe împotriva forțelor care-i ceruseră la un moment dat ministrului să le retragă.

Presupuneam că:

 • a) Înlocuitorul lui Sorin Cîmpeanu nu va îndrăzni să ducă mai departe Legile atît de contestate.
 • b) Klaus Iohannis, sesizînd că Legile au stîrnit un asemenea Scandal, va cere noului ministru să le arunce la coș și să facă altele.
 • c) Dacă va vrea să le ducă mai departe, înlocuitorul va fi ținta unei campanii de presă și mai și decît cea la care a fost supus Sorin Cîmpeanu.

Biet istoric al clipei!
De unde să știu eu că toată afacerea cu plagiatul a fost o abilă Diversiune a lui Klaus Iohannis?
Diversiune căreia i-aș zice Osul cu plagiatul.

Inspirat în denumirea ei de la o situație întîlnită în lucrul cu cîinii.
Arunci un os la cîțiva metri de un cîine care înfulecă ceva și cîinele fuge după os.
Unii numesc asta mersul după fentă.

Luni, 3 octombrie 2022, deși luat prin surprindere, Consiliul Național al PNL, votează ca noul ministru al Educației să fie consilierul prezidențial Ligia Deca.
În prezentarea făcută Liberalilor, Nicolae Ciucă, purtător în cioc al plicului primit de la Cotroceni, motivează propunerea prin faptul că Ligia Deca a lucrat la cele două legi, le știe și s-a angajat să le preia de la Sorin Cîmpeanu, să le treacă prin Guvern și prin Parlament în ritm accelerat.
Ligia Deca îl confirmă.

Nicolae Ciucă îl laudă pe Sorin Cîmpeanu, pentru că s-a sacrificat demisionînd.
Cîteva luni, lui Sorin Cîmpeanu i s-a cerut demisia pentru Legile educației, nu înainte de a le retrage.
Sorin Cîmpeanu a reacționat dur, luîndu-se în gură cu Apostolii Neamului, susținînd că nu va demisiona și nu va retrage Legile.

Noul ministru, Ligia Deca anunță că nu va retrage Legile.
Ea se prezintă drept cea care duce mai departe ștafeta predată de Sorin Cîmpeanu.

Bine, bine – vor spune cetățenii – dar Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma campaniei duse împotriva sa.
Da, dar a demisionat nu pentru c-a făcut Legile, ci pentru c-a plagiat.

Ligia Deca n-a plagiat.
Așadar, ea poate merge mai departe.

Sorin Cîmpeanu a demisionat ciudat de repede.
La trei zile de la declanșarea Scandalului.

În 18 ianuarie 2022, Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat c-a plagiat teza de doctorat.
Cu toate că și împotriva sa s-a declanșat o campanie politico- mediatică, la opt luni de la acuzație, Nicolae Ciucă e încă premier.
Campania declanșată împotriva premierului n-a avut nici un rezultat nici după opt luni.
Campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu a avut rezultat după doar trei zile!

Cînd a izbucnit Scandalul mi-a exprimat credința c-ar fi o greșeală dacă Sorin Cîmpeanu ar fi sacrificat prea repede.
De regulă, Puterea rezistă unor campanii mult mai ample decît cea de 3 zile, cît a durat campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu.

După declarațiile lui Nicolae Ciucă și ale Ligiei Deca, noul ministru, legile merg mai departe.
Mă așteptam la o adevărată furtună în spațiul politico-mediatic.
Adversarii Legilor au sărbătorit cu șampanie victoria considerată de ei demisia lui Sorin Cîmpeanu, au fitirisit-o pe Emilia Șercan, care s-a umflat în pene, și s-au dus la culcare.

Strigătul Opriți Legile Educației nu se mai aude în spațiul public.
Nu se aude nici măcar murmurul că Ligia Deca n-a predat în viața ei nici măcar o oră, fiind de meserie navalistă.

TeFeLiștii ar fi trebuit să protesteze la această nouă sfidare adusă Școlii de Klaus Iohannis.
De ce tac?
Păi Ligia Deca e de-a lor. E TeFeListă cu acte în regulă.
Și astfel Legile Educației merg mai departe prin Ligia Deca.

De ce a demisionat Sorin Cîmpeanu așa de repede, fără a beneficia de sprijinul PNL și al președintelui?
Pentru ca Legile Educației să meargă mai departe.

Adversarilor Legilor li s-a aruncat osul numit demisia lui Sorin Cîmpeanu pentru plagiat.
Și ei s-au repezit la os, lăsînd în pace Legile educației.

Nu-i așa că Diversiunea e diabolică?
Întrebarea e dacă Sorin Cîmpeanu a fost și el, de la început, în piesă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis le-a dat șah TeFeLiștilor prin Diversiunea Osul numit Plagiatul lui Sorin Cîmpeanu”

 • Stimate Domnule Cristoiu,

  Va urmaresc cu deosebit interes atat „pastila” video pe care o publicati zilnic online cat si inregistrarile emisiunilor Dvs. care apar pe youtube (in special cele cu Dl. Cristache si cu Dl. Tuca).
  In numeroase instante am fost martorul lamentarilor dvs. despre lipsa totala de informatii ori de analize credibile referitoare la evenimentele curente din Ucraina si din lume, nu doar in mass-media romaneasca dar si in mass-media asa zis „consacrata” din tarile vestice.

  In masura in care limba engleza nu reprezinta un obstacol pt. Dvs., imi permit sa va recomand analizele si comentariile lui Alexander Mercouris care apar (deocamdata) si pe youtube. Analizele sale zilnice se refera nu doar la razboiul din Ucraina ci si la urmarile sale directe ori potentiale asupra tarilor vestice si in special asupra UK unde domnia sa locuieste de multi ani.

  Toate comentariile domniei sale pot fi accesate la adresa urmatoare:
  https://www.youtube.com/c/AlexanderMercourisReal

  Sper sa le gasiti macar interesante, daca nu si informative.

  Cu deosebit respect,
  VI

  P.S. Este impresionanta dedicatia Dvs. in sustinerea jurnalismului din Romania chiar si acum, intr-unul din cele mai negre momente ale existentei sale. Aceasta atitudine precum si intreg efortul pe care continuati sa-l depuneti in finalul unei cariere exceptionale, va onoreaza. Sunteti primul pe lista extrem de scurta a jurnalistilor din Romania pe care eu unul continui sa-i urmaresc si care pot fi numarati pe degetele unei singure maini.

  Sper sa reusiti sa publicati pana la urma si mult anuntata „Istore a Literaturii Proletcultiste din Romania”. Ca un consumator dedicat, pe vremuri, al respectivului gen literar, sunt convins ca (macar pt. mine) aceasta carte va reprezenta o lectura captivanta si extrem de instructiva.

  P.P.S. Imi cer scuze pt. lipsa diacriticelor dar calculatorul meu e setat pt. utilizarea limbii engleze in varianta sa americana.

 • Nu ați văzut ce plecăciune a făcut doamna Ligia Deca în fața lui Klaus Johannis când a fost investită în funcție, de parcă acesta ar fi fost un rege sau împărat ? După cum ați remarcat și ați repetat în mai multe rânduri dumneavoastră ,domnule Cristoiu ,politicienii noștri s-au învățat să fie slugarnici în fața președintelui , dar nu și să servească interesele românilor care i-au votat și care au investit încrederea lor în ei cu speranța că vor trăi mai bine ! Nu știu cât de bine vom trăi în viitorul apropiat și mai puțin apropiat într-o Românie care no
  se vrea educată prin oameni și legi impuse de la Bruxelles ,dar căreia i se toarnă pe gât în fiecare zi cu picătura chinezească recomandări ,legi și restricții impuse de UE !În aceste condiții ,”să tot trăiți bine ! „dragi români,dacă se mai poate face ceva viabil ,concret ,pentru prezentul și viitorul nostru….!

 • bolovanul kwj are in total 10 ani de mandat. 8 au zburat si el are niste hartii in mana.. N a fost nici o revolutie benefica pt sistemul de invatamant. In plus a blocat legea invatamantului elaborata de colectivul condus de Florin Colceag – un profesionist de vocatie ( a trecut de senat si s a oprit la deputati). Asa ca praf in ochi.
  Daca era sa faca ceva, in primul an avea legea aprobata in parlament si in urmatorii 9 era aplicata. La sfarsit de mandat prezidential aveam indicatori si puteam vedea rezultatele. Kanci, de la inceput pana la sfarsit, a fost o cacealma. Considerati ca are cruce deja.
  Pt Campeanu asta, nici o lacrima. Slab si servil..
  PS; Site-ul de la EVZ are titluri tot mai belicoase si e un vector de propaganda proucraina. S a aliniat langa digi si antene..
  nu mai ziceti la nimeni ca i cunoasteti pe Andronic si Curea..

 • Maestre, eu văd altfel. Iohannis nu le-a dat „șah Tefeliștilor” fiindcă Ligia Deca este pur tefelisto-useristă cu toate că nu este membru de partid. Este pe filiera Bruselles de unde au venit toți useriștii aduși de Cioloș, impusă de acolo.
  *

  Premierul Ciucă este cel vizat. Ciucă care este și el acuzat de useriști prin Emilia Șercan de plagiat.
  De ce? Ce a încercat Ciucă în mandatul său de a enervat și pe cine?
  În mandatul său Ciucă s-a străduit în problema asigurării combustibilului – gaz și petrol.
  Un scurt istoric:
  – În 2019, la inițiativa conducerii Romgaz se aprobă achiziționarea de către compania românească, pentru circa 13 milioane euro, a 20% din acțiunile emise de compania Gastrade parte a grupului energetic elen Copelouzos, care dezvoltă proiectul terminalului LNG.
  – În 2020 celebrul Virgil Popescu ministru al Energiei a considerat că nu mai este important, „în contextul actual” intrarea Romgaz în proiectul grecesc.
  – În luna iulie Ciucă s-a deplasat la Atena cu prilejul operaționalizării interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Nu știm ce a vorbit cu Kyriakos Mitsotakis, dar am fost excluși de la interconector.
  – La 1 octombrie 2022, Ciucă face o vizită la Sofia și participă la ceremonia de lansare a Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria (BRUIA).
  Discută cu președinții Bulgariei, Greciei și Azerbaidjanului și află că România nu mai poate încheia contracte comerciale deci nu poate beneficia de gazele decât dacă Bulgaria are surplus.
  Referitor la gazele din Marea Neagră:
  – pe 15 iunie Ciucă participă la inaugurarea primilor metri cubi de gaz din Marea Neagră de către Black Sea Oil@Gas (deținută de grupul american Carlyle).
  – în septembrie află că toată producția de gaze a acestora a fost vîndută la Budapesta, iar cota de 40% prevăzută de lege a fi vîndută pe piața din România, nu mai există (!!).
  Se pare că Ciucă ar fi cerut aplicarea legii și anume sacționarea Black Sea Oil@Gas până la ridicarea licenței de exploatare.
  Probabil că americanii de la grupul Carlyle s-au enervat și ca din senin a apărut DIICOT cu percheziţiile la NIS Petrol o companie sârbească controlată de rușii de la Gazprom. Deci o altă sursă tăiată de unde România importa gaz.

  • @Adriana a scris pe 06/10/2022 la 11:21
   Adriana…
   ciuca este o marioneta,omul mapn-ului facut general de ion iliescu in 2003.
   Din 2015 1 Ianuarie acesta a fost in mod continuu sef al marelui stat major ministru al apararii si prim ministru.
   Rezultate.
   marina=0,nici o nava „de lupta” romaneasca nu are ceva care sa semene a capabilitati.
   forte aeriene=0,acum scandalul cu kerosen contrafacut pentru mig 21,f16 la mana a doua,va mai dau o informatie „bomba”,alea 32 f16 din norvegia dupa ce ca suntr block15 probabil nu mai au nici macar 1.000 ore rezerva ramasa de zbor,nu cat spun ei 2.500 ore,norvegienii le-au zburat cate 120 ore pe an iar in ultimii ani doar cate 60 ore pe an,asta inseamna ca sunt pa pa pa…cumparati fiare vechi de aluminiu si materiale compozite cu 500 milioane dolari,alea cand au facut 8.000 ore de zbor le puteti arunca.a platit 7 baterii patriot anticipat si exista aici doar o baterie si aia neoperationala,de asta francezii au adus acel sistem mamba…stiu de la ofiteri superiori din mapn…nu exista aparare aa din 2013-2014 sa spunem…
   forte terestre…ca tot e iepuras de camp…mototalpa…tancuri=6 tancuri operationale…scandalul pirahnia…praf de pusca din Serbia…nici aia nu le mai dau samd…
   sa raspunda de astea…ca de 8 ani…a avut „painea si cutitul” in mana…
   Intelegi Adriana…asta e ciuca al vostru…
   Toate Bune!!!

 • ar fi un moment oarecum nemaivazut paici, daca despre legile invatamantului s-ar naste discutii care sa aiba alt fundament decit Acumularea.

  discutii despre definitia invatamantului in era inteligentei artificiale, sau rolul invatamantului pe vremea marii revolutii, sau rolul superpozitiilor in definitia sistemului de invatamant…par sf uri,
  cred ca toata povestea e legata de… ceva mai lumesc,
  deci despre Acumulare si felul in care ea se manifesta e vb in poveste, cel mai probabil

 • Ehh..cine mai se uita la Stat si la Iohannis?…lumea nici nu bese de ei…lumea se descurca singura, idiotul asta util Iohannis nu e decit o trista caricatura…nimic nou oricit s-ar screme el sa se bage in seama…un papagal…

  • @Momo a scris pe 06/10/2022 la 08:37
   Asa este.
   Romania ca stat nu mai exista.
   Destul de curand se va intampla asta si oficial.
   Romania e doar una dintr-un lung sir de entitati statele ce vor dispare.
   Toate Bune!!!

 • Numai circ pe scena politică, iar la nivel înalt legi confuze și interpretabile. Asta să fie un exemplu de Românie educată?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *