Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis n-a îndrăznit să-i ceară voie lui Zelenski ca să meargă și la românii din Bucovina

Gestul președintei Ungariei. În cadrul unei vizite în Ucraina, sîmbătă, 26 noiembrie 2022, Katalin Novák, președinta Ungariei, s-a întâlnit cu Volodîmîr Zelenski, iar duminică a mers în Ucraina Subcarpatică, pentru a se întîlni cu maghiarii din această parte a Ucrainei. Președinta Ungariei și-a motivat vizita prin adevărul că maghiarii din Ucraina suportă ca toți ucrainenii marile dificultăți ale Războiului și prin urmare e normal ca ei să beneficieze de atenția liderilor de la Budapesta. În Ucraina trăiesc însă și români. Pe 16 iunie 2022, președintele României a fost și el în Ucraina. Cu acest prilej el a scris pe Twitter despre nevoia de a-i ajuta pe prietenii noștri ucraineni. Nici un cuvînt despre prietenii noștri, românii din Ucraina. Nici n-avea cum. El n-a fost în vizită la românii din Bucovina. N-a îndrăznit să-i ceară voie lui Zelenski!

*

Pariul lui Dacian Cioloș. Sondajul CURS, realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, situează pe ultimul loc la Capitolul Încredere, după Parlament, Partidele politice, cu un procentaj de doar 7%.
În urmă cu două săptămîni, la o emisiune Tv, Dacian Cioloș, președintele REPER, preciza:

„Şi mai e un lucru: eu cred că în România următorilor ani, partidele şi politicienii nu sunt singura soluţie. Sînt parte a soluţiei, dar eu cred că – şi asta am constatat în ultimii ani şi cu atît mai mult cu cît merg pe teren, dar încă din 2016, de cînd am fost prim-ministru, eu am văzut foarte multe competenţe şi soluţii la probleme pe care le aveam venind din societatea civilă, din mediul antreprenorial.

Eu, în ultimii doi-trei ani, în afară de perioada de campanie cînd partidele şi-au prezentat programele politice, nu prea am mai văzut în mediul politic dezbateri serioase despre perspectiva de dezvoltare a României, dar în schimb, am văzut în mediul de afaceri.”

Chiar dacă nu fără o anume prudență, tipică personalității sale, Dacian Cioloș pune la îndoială încrederea electoratului în partidele politice. Prevăzînd rezultatul sondajului CURS, el pariază pe societatea civilă și pe mediul de afaceri. După opinia mea, pariul e nimerit în ce privește alegerile prezidențiale. Sînt aproape sigur că viitorul președinte sau viitoarea președintă a României va proveni din societatea civilă. Nu cred însă că va proveni din mediul de afaceri. Românii continuă să creadă, în stil comunist, că nu te poți îmbogăți decît prin furt din conturile Statului. Parlamentarele vor fi însă ale partidelor.

*

O lege degeaba. Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care primarul capitalei și primarii de sector vor primi informări de la SRI.
Informările sînt niște note trimise de SRI cu poșta militară. Legea va spori consumul de carburant al Poștei militare. E singurul lucru care se va schimba în realitatea noastră ca urmare a acestei Legi. Nu văd cum va administra mai bine Bucureștiul Nicușor Dan după ce va primi informările de la SRI. Nu de alta, dar nici măcar aceste informări nu vor reuși să-l trezească din somn. Ele îi vor fi de mare folos lui Clotilde Armand, care va descoperi în ele ce să mai dărîme prin sector.

*

Cristian Diaconescu pune punctul pe i. La B1, Cristian Diaconescu, unul dintre cei mai bine pregătiți diplomați ai noștri, pune punctul pe i în chestiunea organizării la București a reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO:

„Este un aspect procedural. În fiecare an se organizează două reuniuni la nivelul miniștrilor de externe, una la Bruxelles și una organizată într-un stat membru NATO. În acest an au formalizat întîlnirea de la București.”

E vorba, așadar , de o chestiune procedurală organizarea la București a reuniunii și nu de o „recunoaștere a rolului internațional și regional tot mai mare al României sub conducerea lui Klaus Iohannis”, cum trîmbițează în cele patru zări mediatice presa regimului.

*

Ședință solemnă. Camera Deputaților și Senatul a organizat luni, 28 noiembrie 2022, o ședință comună dedicată Zilei Naționale a României. De la ședință a lipsit Klaus Iohannis, întîmplător chiar președintele României. La ora începerii ședinței solemne, Klaus Iohannis se pisicea pe lîngă secretarul general NATO într-o conferință de presă.

Lucru normal.
Viitorul său post, cel care-l va salva de anchetarea pentru multele case, depinde de NATO, nu de România!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis n-a îndrăznit să-i ceară voie lui Zelenski ca să meargă și la românii din Bucovina”

  • Interesantă opinia lui Cioloș. Adică în România după 30 de ani populația s-a plictisit de partide, dar în Franța nu. Asta e o scuza pentru viitorul rezultat slab din alegeri. Nu el vroia să aducă în guvern, la ministerul justiției, un șef de ONG care nu avea nici o treaba cu subiectul?

  • Papagalu de serviciu NATO Stoltenberg s-a intilnit cu papagalu de serviciu regional Iohannis sa propteasca in mass-media fl(e)anc(a)u estic …la Nato vine o țoapa evreica care e min. de externe in fascistoida Cacanada…nu pupă dulapu NATO…acolo e pe bani multi, nu se pun papagali…asta Stoltenberg pleaca guvernator la banca Norvegiei…alt tip de excroci trebuie acolo…poate sa faca rocada cu idiotul ala de Geoana, mai mult nu cred….

  • Temele sunt minore pentru ca-n max. 3 luni de zile va incepe razboiul pe fata NATO-Rusia care se va sfarsi cu activarea Butonului Rosu. De scapat vor scapa doar acele tari si popoare pe care Sfantul, Rabdatorul si Dreptul Dumnezue vrea sa scape. Adica acele tari si popoare care nu se vor implica im acest conflict impotriva Rusiei. Noi cu satanistii ce conduc din pacate Romania vom fi tarati in acest razboi si vom fi stersi de pe harta ca tara si popor.

    • @gelu
      A venit FOMICA shi la confederatzia helvetica.
      „Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) a oprit Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume pentru a economisi energie. De asemenea, anul viitor este prevăzută reducerea cu 20% a programului de lucru.”
      https: //www.ziuanews.ro/stiri/isteria-economiei-la-energie-opreste-universul-in-loc-celebrul-accelerator-de-particule-de-la-geneva-a-fost-decuplat-de-la-tainele-big-bang-1573780
      Toate Bune!!!
      Valentin Constantinescu

    • corect!

  • Deja temele de discutiii alese de Dvs încep sa fie minore
    Ma intreseaza ce face România pentru a împiedica presiunile americane in privința recunoașteri Kosovo
    Este important de știut in cazul supoziție Dvs privind posibila unire a Moldovei cu România dacă aceasta se face cu sau fără Transnistria
    Nu este legitim ca Moldova sa se lepede cit mai repede de acel teritoriu
    Poate România sa asimileze Transnistria in cazul unei eventuale uniri
    Cred ca acoperirea documentara și istorică pe care o aveți la aceste întrebări trebuie sa ne dea un punct de vedere
    De ce ne temem noi de Rusia
    Nu vorbim nici măcar o limba apropiată ca bulgarii și sirbii nu avem scriere slavona

    Ina alta ordine de idei ce citesc printre rinduri in presa de limba germana Bulgaria România Ucraina de vest au sa fie spațiul tampon al zonei Schengen tari in care au sa fie lagărele de tranzit și de unde lumea occidentala sa își extragă doar foarta de munca care ii interesează Croația Austria Ungaria Slovacia Cehia sunt un aliniament solid de protecție a spațiului Schengen
    Ratarea intrarii in 2011 datorită puciului PSD -PNL cu al doilea referendum de demitere a lui TB ne-au scos definitiv din cărți
    Este exact ce spuneti Dvs ne-au pus pe o lista și nu ne mai scot de acolo

    • Da… cam asta e ideea pe care eu o sustin de luni bune – Romania si Bulgaria zone de lagar la confluenta a doua mari imperii pentru a nu supara Rusia.
      Intrunirea de azi, e fix zero, plina cu vorbe goale, se bea un spritz pe la vilele de protocol si gata.. pleaca fiecare acasa.
      Avalansa de vorbe goale am auzit azi.

  • Lui WKI i se rupe de România și de români ! Ii provoacă greață țara pe care o conduce și poporul ei ! In 13 ani cât a fost primar la Sibiu nu a participat la sărbătorirea Zilei Naționale in Piata Mare ,la 1 minut de mers de cabinetul său ! Se uită pe geam și apoi plecă!Puturos,limitat,gomos,suficient,fecior de bani,nteligenta practica limitată gata, doar vânător de locuri călduțe furnizoare de excursii penru soția sa ! Toți îl pândesc la cotitură și nu va scăpa cum nu a scăpat nici Base ! Funcția de secretar general NATO este aproape decorativa,SUA conduce și decide tot,fiind principalul finanțator ! Marele summit de la București este organizat periodic de către o țară,acum revenind rândul RO !

  • „Cristian Diaconescu, unul dintre cei mai bine pregătiți diplomați ai noștri,” bine spus, chiar daca acest „bine pregătit” a fost atât de „bine pregătit” și de cine trebuia, fiind făcut membru PCR in penultimul an de facultate adică ” un viitor cadru de nădejde”

    • Îl știu personal din partidul in care am activat o perioada
      Vai mama lui om și caracter

    • Cristian Diaconescu e un porc politic traseist…un papagal ca om…numai după ibteres…nu-l baga nimeni in seama..se poate Maestre?!….

  • Romanii,cu mintea odihnită și spălați pe neuroni,tot îi trag cu furatul și corupția la români ! Să se dea legea lobby-ului,care stabilește ce comision va primi cel care inlesneste o afacere profitabilă ! La noi se dorește că procurorii și judecatorii imparțiali,vânduți partidelor,sa fie cei care decid lupta politica ! Se dorește în special pastrarea castei procurorilor în decizia tuturor problemelor cu care se confruntă România ,! In plus la noi acționează din plin dubla măsură ! Avem hoți buni si hoți răi ! Unii pot fura liniștiți,pe ceilalți,care nu sunt ai noștrii ii arestăm live,și la ora de maximă audiență ! Până la Badalau nu am mai văzut pe nimeni acuzat de dare de mită,in nici un dosar baban,nu găinarii ! Hoții cu gulere albe din USRsi din societatea politrucii, zisa civila, pot fura liniștit,protejați de procurori, presă etc !

  • Parerea mea este ca romanii n-ar mai trebui sa iasa la vot,pentru ca oricum o fac degeaba.Singurul lucru ce-l fac este sa inscauneze hoti si mincinosi. Daca nu sunt in stare sa iasa din case si sa manifeste,sa scoata acesti hoti din birouri,macar atît,sa-si vada de treburile casei.Sunt suficienti 33 de ani de hotie si minciuna,

  • Domnule Ion Cristoiu
    „O lege degeaba. Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care primarul capitalei și primarii de sector vor primi informări de la SRI.”
    „Drulă a anunțat că, de la 1 ianuarie, intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali.”
    https: //ziare.com/pensii-speciale-primari/catalin-drula-pensii-speciale-primari-2023-1774931
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • Existau si pana acum dar au fost „prorogate” (adica ascunse sub presh) de 3 guverne consecutive. Daca aveau de gand sa nu le dea.. de ce drku le-au mai trecut in lege? Asta e intrebarea fundamentala. In mod public se sparg in declaratii dar pensiile speciale sunt trecute in tot felul de legi. Daca vrei sa le anulezi, modifici legea…

    • Adică au voie sa candideze la funcția de primar doar cei care au certificate ORNIS ?
      Omisă citesc legea și mai revin dacă este cazul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *