Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis pregătește punerea între paranteze și a Parlamentului Meu

În comentariul anterior, luînd seamă la întrebările de tip masaj adresate lui Florin Cîțu la interviul pentru care a acceptat să vină la TVR, am atribuit anunțului său că Guvernul va face reforme prin ordonanțe de urgență, punînd între paranteze propriul Parlament, atmosfera de temenele cu care directoarea interimară a TVR, Ruxandra Săseanu, Pupilica lui Ludovic Orban, a ținut să-l întîmpine pe noul El Însuși al României. Înainte de descinderea premierului în studio, s-a stricat aerul condiționat. De regulă, în astfel de împrejurări vin niște tipi de la Tehnic să-l repare. Pupilica a simțit nevoia să coboare ea personal ca să conducă lucrările de Cioca-Boca, toată numai o palpitare la gîndul că vine Șeful cel Mare și aerul menit a-l opri să asude pe la subțiori întîrzia să apară pe țevi. Comentariul meu intitulat Florin Cîțu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pornea de la întregul moment în care sub privirile duioase ale ziaristei, Florin Cîțu a denunțat Parlamentul care l-a ales pe el premier ca fiind anacronic, antieuropean și antireformist, drept pentru care Guvernul își va asuma rolul de reformator apelînd la ordonanțe de urgență. Reaminteam în comentariu că Parlamentul denunțat de Florin Cîțu nu e Parlamentul majorității PSD, dinainte de alegeri, ci Parlamentul Coaliției de Centru Dreapta, alcătuite din PNL, USRPLUS și UDMR, zis și Parlamentul Meu al lui Klaus Iohannis. Punerea între paranteze a propriului Parlament, trecut pe linie moartă de către Guvern, în condițiile în care Guvernul depinde de Parlament și nu invers, era atît de fistichie din punct de vedere constituțional, dar mai ales al bunului simț, încît am pus declarația lui Florin Cîțu pe seama unei beatitudini din cap pînă-n picioare, stîrnite de primirea de Pașă care i s-a făcut de către colectivul de oameni ai muncii din TVR în frunte cu Ruxandra Săseanu.

N-a trecut nici o zi și un alt ștab din Guvern, vicepremierul Dan Barna, invitat la o altă baie comunală a Presei Românești – Digi 24 – l-a confirmat pe Florin Cîțu de la TVR:

„Împărtăşesc nemulţumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coaliţie, într-o măsură mai mică sau mai mare – dar care se regăsesc în programul de guvernare şi care nu s-au întîmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi, vorbim de SIIJ, de legile justiţiei, de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educaţiei sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă şi înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. (…) Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă. (…) În toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă şi vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanţe de urgenţă.”

Florin Cîțu e un personaj pitoresc. Dan Barna e un personaj insipid. Un fel de mămăligă fără sare și pe deasupra prost fiartă. Declarația lui Florin Cîțu ne-am permis să n-o luăm în serios. Pe cea a lui Dan Barna, nu. Cum să nu iei în serios declarația unui personaj țeapăn și rece ca un burlan?

Joi seara, a atacat Parlamentul o altă componentă a Grupării Cîțu-iste – Raluca Turcan – printre altele și vioară pe coarda căreia cîntă Klaus Iohannis.
Așadar, nu numai premierul, dar și vicepremierul anunță posibilitatea ca Parlamentul să fie pus între paranteze și Guvernul să facă așa-zisa reformă prin Ordonanțe de urgență. Atît Florin Cîțu, cît și Dan Barna înțeleg – după cum i-a mărturisit declarațiile lor – prin reformă Legile Justiției în primul rînd. Așadar, doi ștabi ai actualului Guvern anunță că Legile Justiției vor fi promovate prin Ordonanță de Urgență. Referendumul din 26 mai 2019, zis și Referendumul Meu, a decis, ca urmare a unei cereri din partea lui Klaus Iohannis, că în domeniul Justiției nu se pot da Ordonanțe de urgență. Nici Florin Cîțu, nici Dan Barna nu-și pot permite să anunțe folosirea ordonanțelor de urgență în domeniul Justiției, fără să se gîndească la reacția lui Klaus Iohannis. Prin urmare ei au fost siguri că Președintele nu va interveni public pentru a-i contrazice. Avînd în vedere relația de șerbie dintre membrii Guvernului Meu și Groful de la Cotroceni, e greu de crezut că inițiativa n-a pornit de la Președinte. Klaus Iohannis mai are doi ani de mandat real, 2022 și 2023. Deși are de aproape un an Guvernul Meu, Parlamentul Meu, SRI-ul Meu, TVR-ul Meu, CNA-ul Meu și alte Meu-ri în proprietate privată, nici una din făgăduielile sale de reformare a țării nu s-a îndeplinit. Și nici nu sînt semne că se va îndeplini vreuna în condițiile unei Coaliții de Guvernare de tip Tîrța-Pîrța. Singura soluție pentru el rămîne promovarea reformelor prin Ordonanțe de Urgență.
Nu ale Guvernului, ci ale lui.

S-a susținut că Renate Weber a fost demisă pentru că Ludovic Orban n-o suferea. Ludovic Orban e și el un pudel cînd vine vorba de Înaltul Crac al Pantalonului de la Cotroceni. Adevăratul tîlc al scandalului anticonstituțional trebuie căutat în principala prerogativă a unui Avocat al Poporului:
Cea de a contesta la CCR ordonanțele de urgență.

Klaus Iohannis pregătește punerea între paranteze a Parlamentului, o dizolvare din punct de vedere practic, și trecerea puterii în mîinile sale prin ordonanțele de urgență date anticonstituțional de Guvern.
Ar fi putut face așa ceva Klaus Iohannis dacă Avocat al Poporului ar fi fost Renate Weber?
Firește că nu.
Indiscutabil, Renate Weber ar fi contestat la CCR ordonanțele anticonstituționale din domeniul Justiției.

Pentru a evita o astfel de situație s-a pus la cale o Operațiune în doi pași:

  1. Demiterea Renatei Weber.
  2. Înlocuirea ei cu un personaj totalmente compromis, tărcat de atîta pete, pe deasupra și UDMR-ist: Fabian Gyula . Din 1990 pînă azi, UDMR a dus cu brio Politica Fetei de pe șoseaua de centură. S-a concubinat cu toți cei care i-au promis o friptură guvernamentală. Cînd spui om al UDMR, spui un ins dispus la orice compromis, cu excepția celor care l-ar supăra pe Viktor Orban, adevăratul Premier pentru UDMR.
    Îl vedeți pe UDMR-istul Fabian Gyula contestînd la CCR ordonanțele de urgență emise de Klaus Iohannis prin intermediul Guvernului Meu?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis pregătește punerea între paranteze și a Parlamentului Meu”

  • NU MAI VREAU HUNI IN GUVERN,NU MAI VREAU PARTID HUNESC. PARTIDELE PE CRITERII ETNICE TREBUIE INTERZISE PRIN LEGE.PUNCT.
    Cit il priveste pe „io no pot chivanocPeeeSeeeDeee”, astai el insusi o „paranteza” fara valoare pe harta politica a tarii. Ce-a reusit bombalaul asta?Sa dea cu miliardele pe rachetele lu’ ala de la Disney Land, in schimbul unei sepci de culoare rosie, pe care scrie”MAKE ROMANIA GREAT AGAIN”, de parca Donald duck ar stii ce-i aia, sau ar avea vreo notiune elementara de istorie a Romaniei….Al nostru ciolhanis e o umplutura vestica, o fatzada pt strainii care fac absolut ce vor ei in Romania, o tara cu resurse pe care le doresc multi, o tara cu o asezare geografica pe care baloshii vestici nu stiu cum s-o faca a lor. Ce cauta atitea aratari straine la noi in tara, nu cred ca poate fi explicat de nici un „mare” politician, aceste”paranteze”lamentabile care au intrat in istoria tarii ca fiind cei mai neghiobi conducatori pe care i-a avut tara asta de-a lungul mileniilor.Pina nu le da poporu cu”virgula”.nu se vor linisti, iar hunii sint irecuperabili, ambitia lor e de fapt o afectiune mintala serioasa.Nu sint hunii de vina in totalitate, ci „prantezele” astea de politicieni care, in prostia lor inegalabila,isi imagineaza ca voturile alea hunesti au vreo valoare.Nimeni nu intelege inca, pasii facuti de huni sint mici, agresivi,mirsavi,malitziosi,nu au egal in tradare, nu au egal in tupeu si ura fata de romani in special. Orice atinhe hunu’, il transforma in bun pt ei, sau in gunoi pt altii.In hamerica, daca dai de hun, sa te feresti.Au fitze si ifose, nu-s seriosi, sint shmecheri si fac rau constient,nu din greseala, ci intentionat.Daca ai nesansa sa lucrezi cu ei, se vor purta mizerabil, infect cu romanii si nu se vor lasa pina nu distrug locul, sa te fereasca sfintii sa ai astfel de colegi la munca sau angajati la companie.Astia trebuie trimisi inapoi de unde au venit.Sint multe de spus, dar cui sa spui?La „parantezele” care fac act de prezenta la TV sa-i vada lumea cum se rup ei cu munca?”Paranteze-s” toti fara exceptie, unii sint niste semne de exclamare, te intrebi cum mama,mamelor,mamitzicilor,masii, a fost posibil sa candideze cite-un prost si sa si cistige????!!!!!E ca o palma data bunului simt si a celui mai elementar IQ. Cum a ajuns un barna, un idiot ingramadit sa-si dea atita importanta si cu parerea, cum isi justifica imbecilu’ asta existenta?Pt ce anume e platit, ca din cite vad, de cite ori deschide gura aia proasta, spune numai idiotenii.Citzu e un prefacut, asta nu se comporta romaneste, nu foloseste expresii romanesti, nu are habar de metode romanesti de lucru, el face exact cum a fost invatat pe „afara”si pune in aplicare ce i s-a indicat din afara. Nu inteleg cum de nu-si dau oamenii seama de acest lucru. Asta trebuie scos din politica COMPLET, e pacoste pt Romania.La fel si ministrii aia neintzarcati, nasui,prostalaii aia de la sanatate si pe unde i-au mai infiltrat shacalii tradatori ai Romaniei. Cum s-a ajuns in halul asta in 31 de ani, nimeni nu va raspunde vreodata, din pacate se distruge sub nasu’ tuturor si nimeni nu mai vrea sa faca nimic, unii de sila, altii pt ca nu mai au puterea din tinerete.Tara asta e pe miini proaste, minti de oligofreni, curve si derbedei fac pe marii politicieni si ei n-au habar de Galaxia in care ne aflam. Nu e de ris, e de plins.Pt ce au avut parintii mei, copilaria pierduta?Bunicii mei au trecut prin 2 razboaie, parintii mei au suferit consecintele celui de-al doilea razboi mondial, familii distruse, copii care acum,ajunsi la batrinete, inca au cosmaruri cu ce-au vazut pe vremea razboiului. Generatia parintilor mei au construit, au avut grija de educatia generatiei mele, iar generatia mea a ajuns la mina unor putzoi retarzi care-s rupti de realitate si incearca marea cu degetu’?Generatiile astea de sub 40-45 de ani ar trebui trimise din nou la scoala, sint catastrofe pt omenire as zice. Copiaza ca prostii, ca maimuztoii ce vad la altii fara sa inteleaga ce-au vazut de fapt.Nu au pareri personale, gindite de ei, intelese inainte sa deschida gura.Doar copiaza si se lasa manipulati de strainii hulpavi.Pina nu-s inlocuit toti, TOTI fara exceptie, nu e nicio sansa de redresare. Nu fac parte din nici un partid, nu tzin isonul nici unui partid, dar cu astia care-s la putere azi, e dezastru pe toata linia.Cu citzu care are madat sa termine cit poate, cu idioti tineri la ministere care nu au habar ca nu ai voie sa faci poze sau sa filmezi in fabrica de armament, ba mai da si grafitul la futu-i masa pt ca asa i s-a ordonat, cu astia nu o sa fie bine. Asat e cind tara e in bataia vintului. Iliescu a fost un prost de zile mari, nu a fost in stare sa tina tzara pe o linie de plutire,nu a inteles ca daca te scufunzi un pic, cind ai ditamai corabia, sansa sa te redresezi e mica, or te tii la suprafata, or te pregatesti pt ce-i mai rau ca odata inceputa corabia s-o ia la fund, nimeni si nimic n-o mai paote opri. De la Iliescu si pina la ce e azi, pare doar un pas. Eu vreau ca toti astia din politica din ultimii 31 de ani sa se duca in masa pe gheata la ei acasa si sa ne lase in pace, sa vina oameni cu cap si cu inima curata, sa mai termine odata cu „politic corect” si cu tot felul de curve si derbedei promovati pe criterii dubioase….sint multe de spus, da’ cine mai da un spirc inghetat de furnica….

  • Sa nu va inchipuiti ca nu stim ! O Gloata de golani de prin Servicii au pus in fruntea tarii un puturos / prostalau care sa le slujeasca interesele. Va asteptam_ pe TOTI !

  • VII Resurse ale reconstituirii
    Surse si Concepte
    A Surse
    2. Depozitii in fata instantelor
    ( continuare )
    Exista insa si opinii contrare , care considera actele proceselor ca si pe cele constituite de catre Securitate , drept litera de Evanghelie :
    “Sunt însă în profund dezacord cu propunerea domnului Adrei Pleşu conform căreia „este urgentă reconsiderarea riguroasă a deciziilor luate de Tribunalele Poporului de la mijlocul anilor ’40“ de către „Ministerul Justiţiei“”
    [Radu Ioanid , Aproximaţiile păgubitoare ale domnului Andrei Pleşu http://adevarul.ro/news/eveniment/aproximatiile-pagubitoare-domnului-andrei-plesu-1_56b47d765ab6550cb879d576/index.html ]
    “Dacă nu ar fi existat astfel de procese în România, care au adunat zeci de mii de pagini de mărturii și documente, nu am fi știut mare lucru despre pogrom doar pe baza Arhivelor Militare și a Arhivelor Naționale. Majoritatea rapoartelor oficiale, fie ele române sau germane, minimalizează sau distorsionează faptele.”
    [De ce plătește Germania pentru Pogromul de la Iași? Pentru că așa trebuie ,
    Adrian Cioflâncă , https://www.rfi.ro/politica-96530-de-ce-plateste-germania-pentru-pogromul-de-la-iasi-pentru-ca-asa-trebuie ]
    https://www.mediafax.ro/social/istoricul-marius-oprea-despre-hodor-si-demetriade-preiau-pasaje-din-actul-de-acuzare-al-securitatii-18522812
    Istoricul Marius Oprea despre Hodor si Demetriade : “preiau pasaje din actul de acuzare al Securitatii “
    [https://www.mediafax.ro/social/istoricul-marius-oprea-despre-hodor-si-demetriade-preiau-pasaje-din-actul-de-acuzare-al-securitatii-18522812 ]
    D B
    “Acest Demetriade o data cu citirea arhivelor Securitatii si-a insusit si punctul de vedere al opresorilor comunisti: experimentul Pitesti (si in general tortura din inchisorile comuniste) a fost „mana legionarilor”, exact concluziile anchetei prin care capii Securitatii s-au detasat de Turcanu dupa ce l-au folosit “

  • Nu o sa lase ei democratia sa le puna bete in roate. 🙂
    Asa au inceput si nazistii in 1933: sistemul politic e corupt si nu poti face reforme. Asa ca democratia trebuie putin „ajustata”. Apoi o ajustam mai mult, ca unele lucruri trebuie facute fara aprobarea poporului. (care oricum nu stie ce vrea). Apoi ca sa nu ne mai batem capul cu alegerile si dezbaterile, implementam principiul liderului (Fuhrerprinzip), adica ce zice seful e bine si nu trebuie sa ne mai batem capul. Milioane de nemti au ascultat atunci orbeste ce venea de sus, cu cateva putine exceptii (de ex. 20 iulie 1944). Apoi au pierdut razboiul si statul era in debandada totala, dar puteau in continuare sa asculte de noul sef, american sau rus, dupa cum s-a nimerit. Ghinionistii dintre ei care au ajuns la Nurnberg au invocat exact acelasi lucru: Au urmat ordinele, nu e vina lor pt ce-au facut.
    –-
    Si nu numai nazistii, in istorie orice suspendare a democratiei a sfarsit rau.
    Si cam intr-acolo ne indreptam si noi. Noi, adica occidentul asta cu valori „democratice”.

  • punerea intre paranteze a parlamentului
    naste in acesta o reactie…tare deosebira, el isi va cauta starea de echilibru prin…exprimarea maximului de potential posibil:)), caz in care un guvern monocolor devine probabil:)))

    • deci:
      1.ridici capacul de pe oala care fierbe,
      2.aburul, miresmele si gustul…se arata, le potrivesti dupa cum ti e pofta, insa
      3.dupaia pui capacul…la loc.
      deci pare a fi in trei pasi, povestea:))

  • Foarte interesantă abordarea, Maestre!

  • „Reformele splendide” care nu au legatura cu democratia,ar trebui incheiate apoteotic cu schimbarea imnului.Potrivita este compozitia formatiei Sarmalele
    Reci „Tara te vrea prost!”

  • Romania e deja in disolutie. Marii Inaintasi daca ar vedea ce fac astia de azi, si-ar trage singuri palme vazand pentru cine au asudat si patimit. Ce-ar mai fi de adaugat?

    • ,,pentru cine au asudat si patimit”. Dar, s-au si pricopsit bine de tot, pentru milenii se poate spune, daca nu veneau in istorie comunistii si-i resetau. Imi vine in minte, batalia de la Stalingrad, in care a pierit toata armata romana, soldati incaltati in opinci pe timpul gerului rusesc, fara medicamente, fara armamenet, fara hrana. Pentru ca ,,Marii Inaintasi” ai vremii furau fondurile in complicitate cu ministrii si ofiteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *