Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Klaus Iohannis s-a dus în Japonia ca să vorbească despre Ucraina, nu despre România, țara sa

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis s-a dus în Japonia ca să vorbească despre Ucraina, nu despre România, țara sa”

  • Germania azi in care eu trăiesc nu sunt in vizita in concediu
    Leipzig Globus 28 case de marcat și 4 fără angajat
    Kaufland Real Rewe intre 7 și 16 case de marcat toate cu personal
    Bauhaus Leipzig 11 case de marcat 3 fără personal
    Hagebau Helveg OBI 6-8 case de marcat toate cu personal
    In jurul meu 17 stații de benzina una singura fără personal

    Ca sa terminam porcăria discuției despre Navigația pe brațul Chilia
    Este in acest moment canalul cu senal navigabil trasat și balizat ?
    Sunt țărmurile Ucrainean și Românesc marcate cu marcaje specifice cailor internaționale de navigație ?
    In fiecare zi la ora 12 Radio România da cotele apelor Dunării sunt date cotele de navigație pentru Chilia ?
    Dacă la toate aceste trei întrebări răspunsul este NU atunci nu avem legal navigație pe acel brat
    Dacă avem răspuns DA la aceste întrebări atunci partea romană care a făcut balizajul senalului și a marcat malul românesc este parte din măgăria ucraineana

    Soția lui KWJ este profesoara și in acest moment nu este vacanța școlară
    Care este forma legală in care domnia sa lipsește de la cursuri pentru a însoțit președintele in excursia in Orientul îndepărtat

  • Vai, Maestre, ce umor aveți!!! M-a apucat râsul când v-am auzit spunând despre „neprețuitul” cunoscut sub numele conspirativ de „ministru de externe” că: „de toate femeile de care se îndrăgostește le ia de bărbat”. ? A fost o greșeală de exprimare, desigur! Dar tot am râs! ?
    Acuma, dacă ați adus vorba de veceuri și carduri să vă povestesc ce am văzut eu la Sinaia toamna trecută. După ce am călătorit ca-n autobuz, dar în tren, am intrat în veceul din gară să mă spăl pe mâini. Prefer apa și săpunul în locul șervețelelor antibacteriene. În vreme ce mă săpuneam tacticos, se deschide ușa și în prag apare o tânără frumușică, gătită în stil „piți” de Dorobanți. În afara femeii care vindea bilete (și care urmărea concentrată pe mobil un podcast cu teme politice) înăuntru eram trei femei. Toate trecute de 50 de ani. Frumușica face un pas spre interior, ne privește semeață și spune pe englezește că plătește cu … Ghici cu ce? Cu cardul. Fără să-și ridice ochii de pe ecranul telefonului, doamna de la bilete îi răspunde scurt:”Nț!” Și face cu brațul în aer un semn de baraj imaginar. Exact în acel moment din podcast se aude o voce extrem de cunoscută: „O să ne c_căm pe noi, asta o să facem!” La unison se declanșează o cascadă de râs. Străină tropotește mărunt din splendidele ei cizmulițe, ne fulgeră cu privirea și face stânga-mprejur. Îmi șterg lacrimile de râs, înșfac rucsacul și ies cu gândul să-i spun că am lăsat eu doi lei pentru ea. N-o reperez din prima fiind învălmășeală. Ies în fața gării. Acolo duduia făcea o criză de nervi în fața partenerului și înjura niște babe proaste care ar fi râs de ea. Partenerul îi promitea că rezolvă el. Dă-le dracu’ de babe! Doar n-o să-și strice ei ziua din cauza lor! Văzând eu că tinerii ăștia minunați se descurcă, am renunțat să le mai spun că duduia putea face un pipi pe banii mei. S-au aruncat pe trecerea de pietoni și apoi au luat-o la fugă pe scări spre oraș. Am zâmbit cu gândul că la majoritatea locantelor din apropierea gării nu te lasă la veceu fără să comanzi ceva. Peste zece minute, când am trecut prin parc, cei doi ședeau la o masă la cafeneaua din parc. După chipul senin și relaxat al tinerei, se ușurase. Vorbitoare de engleză cu accent exotic avea în față cafea și tiramisu.
    Ce am înțeles eu din această istorie: dacă nimerești într-o turmă de oițe nedigitalizate tehnica ultramodernă este uneori inutilă. Dacă nu te documentezi, poți să te scapi în pantaloni.

  • Johannis e un european adevărat cu care trebuie să ne mândrim. Va face carieră uriașă la Bruxelles, spre cinstea Patriei Române!

  • Înlocuirea banilor fizici cu cei digitali ,virtuali face parte din planul diabolic de limitare a Libertatii individului,de posibilitatea de a urmări unde se afla,cat câștiga,ce cumpara,ce nu cumpara,instrumente necesare subordonării totale,creării unor semiroboti executanți.Urmează cipul in buletin,cipul in corpul uman,fără Cip nu ai identitate electronica și fără identitate nu poți accesa magazinul unde vei plăti doar electronic.
    Mai e o speranta ca fentanylul sa pună capăt acestor planuri diabolice, acolo de unde știm cu toții ca cercetează și experimentează lucruri care l-ar eclipsa pe Mengele.

  • Dle Cristoiu, de ce nu faceți o solicitare la MAE că sa vă trimită documentul respectiv? Sunt obligați să vă de-a un răspuns.

  • Domnu’ Cristoiu,

    E clar ca vizita asta a lu’ Johannis se potriveste ca nuca-n perete cu problemele si interesele actuale ale Romaniei. In schimb, avand in vedere ce se intampla in Asia, faptul ca in China se fac pregatiri tot mai serioase pentru razboi iar Coreea de Nord e oricum pregatita de razboi, mie unu’ imi spune ca Johannis lucreaza deja pentru NATO si in calitatea asta neoficiala face el tot ce face.
    Mantaua de presedinte a Romaniei este doar camunflaj.
    Intrebarea mea este daca nu cumva si vizita SRI la CIA si vizita lu’ Johannis in Japonia sunt indicii ca NATO pregateste o lovitura nucleara in zona Romaniei. Asta ar fi si legatura cu Japonia…!

    • Depinde cum decurge meciu’. Daca Sultanul nu e clintit de americani, singura zona pe care o mai pot controla la Marea Neagra va fi Romania. Odesa o vor pierde. Transnistria este urmatoarea in meniu. Cu tacamuri romanesti. In bulgari n-au incredere. Mi-e ca Romania va deveni urmatoarea Ucraina. Praful se va alege. D-aia nici nu ne-au bagat in Schengen. Vestul se va retrage discret, va da doar din gura iar noi, polonezii si balticii o vom fura. Mai mult noi pen-ca polonezii si balticii mai au ceva proptele ba prin State sau UK, ba prin Scandinavia. Sa pregatim deci, valizele de lemn.

      • @cib a scris pe 07/03/2023 la 17:26
        In Romania s-a inventat Tradarea,nici nu ajung rusii aici ca aveti secera si ciocanul pe guvern parlament si presedentie.
        In 1944,cautati o poza,Ceausescu nici nu iesise bine din puscarie si ii intampina pe rusi in Bucuresti.
        Asa ca fara griji,mai apare un Ceausescu,un tatuc pentru acest popor de tradatori innascuti.
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

      • @cib,

        Pe „tabla de sah” a Zeilor, romanii sunt doar un simplu pion. Si pionii sunt sacrificati primii, indiferent ce culoare-ar avea. Pe de alta parte, piesele de atac sunt menajate pana in ultima clipa, cand se da de fapt batalia. Ori din cate se vede cu ochiul liber, intre USA si China s-a ajuns intr-un punct in care tensiunea e chiar mai ridicata decat intre Rusia si UK, ca UE oricum nu are alt rol decat de „nebun” ori „cal” de tractiune la caruta anglo-americanilor.
        Intrebarea este daca prima miscare de atac frontal se va da in zona Asiei ori in zona Romaniei. Ori, cine stie, poate se are in vedere un atac simultan, fiindca tema preferata a lu’ Biden este aia cu „coalitia” internationala pe care au strans-o impotriva ruso-chinezilor.
        Parerea mea este ca toata aceasta „coalitie” este extrem de fragila fiindca e formata din oamenii lu’ Soros promovati in posturi cheie ca exectuanti ai ordinelor venite de sus dar fara sustinere in populatia larga. Vezi ce se intampla in Franta chiar azi, oamenii sunt in strada cu sutele de mii chiar daca mass-media nu scoate o vorba despre asta ci ne „indoapa” cu subiecte despre Zelenski si alte teme de-astea care sa distraga atentia de la miscarile Zeilor.
        Apropo de asta, ai observat ca Biden a disparut de-o vreme din scena? Cica s-a operat de cancer la piele…
        o fi vorba de pielea ursului din padure cu care a reusit sa prosteasca aproape toata lumea?!… 🙂

  • D-le Cristoiu, vă dați seama că dispariția cash-lui poate duce la blocarea contului dvs. în cazul în care spuneți ceva „incorect politic”? Vezi Canada. Pur și simplu într-acolo duce folosirea exclusivă a cardului.

  • Nu sunt de acord cu scoaterea casieriilor,cu scoaterea banului numerar!Acesta este planul globaliștilor!Domnule Cristoiu,v-am crezut patriot,ce faceți acum,reclamă la digitalizare?Ea trebuie cu măsurâ.Bine,Dumneavoastrâ aveți ajutor de la cunoștințe ,în IT,dar părinții mei de la cine să aibă?Mulți oameni în România,nu au cunoștințe în IT.Nu cumpâr de la acele magazine fără casierie,punct.Nu merg la hotelurile fără recepționer,nu plătesc cu cardul,doar Cash.Nu ne Spune-ți sâ citim cârți de hârtie?Vă rog,mai puțin cu digitalizarea,mai analog,mai offline!

  • Românii nu se opun progresului, ci au nasul mai sensibil la înșelăciune, manipulare și tiranie.
    În ziua de azi lucrurile sunt mult mai complicate ca acum 50-100 de ani, astfel încât asemenea schimbări pot fi făcute peste noapte plesnind din degete și „totul se reglează de la sine”.
    Numai colectarea și procesarea datelor personale e un domeniu atât de complex încât ar trebui făcute studii și legislație separată și transparentă atunci când vorbim de plăți electronice, în schimb acest aspect nici măcar nu apare în discuție.
    Banii electronici sunt iarăși un domeniu în sine, care ar trebui studiat, discutat și legiferat înainte de a face o asemenea tranziție.
    Deși au aparența celor fizici care, măcar în principiu, sunt un fel de „chitanțe” reflectate în rezerva băncii emitente, „banii” electronici pot fi total diferiți, fie cifre scoase din burtă, fie unelte de credit social, sau alte tipuri de valori, fără nicio legătură cu banii clasici.
    Avem deja din ce în ce mai multe exemple despre modurile perfide în care acești „bani” pot fi folosiți. Vedeți criza financiară din 2009, când datoriile astronomice produse de dizolvarea peste noapte a diverselor tipuri de valori fictive a trebuit să fie acoperite prin producerea de datorii publice, sau modul în care în occidentul „liber și democratic” oamenii se trezesc peste noapte incapabili de a folosi orice fel de servicii, din cauza activității lor politice.
    Ce poate face un om atunci când nu poate plăti altfel decât cu cardul iar acesta refuză plata, din motive necunoscute, sau din cauză că a spus sau scris lucruri „incorecte”?
    Și nu, piața liberă nu poate regla orice anomalie. Unele sunt construite prin înșelăciune sistematică sau hățișuri legislative opace, rigide și interdependente, care nu se pot regla de la sine.
    Dacă piața liberă ar fi medicamentul universal pentru orice anomalie economică nu ar mai fi nevoie de legi antifraudă sau antitrust, pentru că oamenii sunt liberi să nu intre în scheme piramidale, sau să își facă propriile afaceri și să ducă o luptă la deal împotriva companiilor care distorsionează piața, de exemplu.

  • problema casierilor in romania / nu toti au carduri sau vor sa le foloseasca, avem o popuatie rurala mare ….nu toti stam in Buc sau suntem obisnuiti cu cardul…..o mare parte a populatiei va merge la piata sau mici magazine de cartier… IN PLUS, eu inca nu m-am angajat la Auchan ca sa-mi scanez singura produsele…eu mai si scanez dar prefer casieriile, chiar daca stau la coada…dar cum spuneti, mai conteaza parerea noastra? NU !

  • Tare am impresia că se va pune batista pe țambal în chestiunea Bâstroe…pierdem și Delta la ce politică externă avem.
    Ce a căutat nea cutare în Japonia chiar nu îmi dau seama, dar o plimbare la capătul lumii cred că i-a făcut plăcere, dar pe noi nu ne ajută.
    Legat de serviciile self pay de prin supermarketuri chiar sunt încântată. Oricum este o dnă acolo care te ajută când nu se scanează ceva sau se blochează casa. Dacă tot primim banii pe card e o adevărată problemă să scoți cash întrucât sunt tare puține bancomate.

  • Nea Ioane, am fost ieri la ora 15.00 la Carrefour Colosseum la cumpărături. Am reușit să plătesc după aprox.o ora deoarece erau doar 3 case cu caserițe, iar la celelalte am stat la o coada imensa.
    Eu zic sa o lași mai moale cu modernismul matale, in tara unde closetul este in fundul curții…

    • pai …io as zice chiar invers!:)),
      poti vorbi cu tot aplombul despre modernism, insa daca si numai daca o faci in tara unde closetul are toata libertatea de a fi si in fundul curtii :))

      • cum adica sa vorbesti despre modernism, scotind in afara legii colosetul din fundul curtii? :))), avind impresia ca ai propovaduit Pacea?!:))))

  • in general digitalizarea e privita folosind o juma de creier.
    si ceva dreptate e aici, penca e suficient doar jumate, iar asta pentru ca cu toate ca digitalizarea e doar unul din talerele balantei, lumea nu mai e preocupata de echilibru, ( minte-inima, fiind preocupata exclusiv de povestea mintii, a corpusculuilui, unda, inima, fiind declarata indezirabila )

    exista o balanta, asta in cazul in care urmaresti manifestarea echilibrului,
    si exista doua talere,
    tot asa cum si creierul omului are doua talere, doua emisfere. o emisfera e conectata la minte, ailalta la inima, ‘miscarea’, ‘viata’, fiind un efect al impletirii opiniilor celor doua emisfere, mai simplu spus, ‘viata’ fiind ‘fiul mintii si inimii :)))

    insa …pe cine mai intereseaza astazi manifestarea echilibrului in ecuatia de miscare a natiei?
    pentru ce sa ne folosim ambele emisfere, cind mai simplu e sa folosim doar una, deci sa fim preocupati exclusiv de digitalizare pina dincolo de prasele?

    nu e absolut nicio problema daca oamenii, in loc sa foloseasca o balanta, deci doua talere si un reazem, foloseste un singur taler care e si reazem si balanta:))), ca asta e digitalizarea pina dincolo de prasele.

    nebunie ar fi doar faptul ca, facind asta, oamenii sa ramana cu impresia ca ceea ce au facut s-a facut pastrand starea de echilibru:)),
    si …din cite mi dau seama, digitalizarea pina dincolo de prasele chiar e vazuta ca fiind ceva echilibrator :)))
    __________________________________________________________
    nu nenica!,
    exista unda, exista corpuscul, exista si-ul dintre ele
    exista doua emisfere ale creierului,
    exista inima, exista minte, exista ‘viata’, ca impletire a acestor doua.
    exista Cer, exista Pamant, exista ‘taria’ dintre ele:))
    toate astea exista si se manifesta in echilibru.
    Digitalizarea e toto una cu suntarea undei, e tot una cu suntarea Cerului, e totuna cu suntarea Inimii,
    si e tot una cu definirea unui nou univers, doar al mintii, doar al corpusculului, doar al Pamantului.
    despre astaa e digitalizarea.

    deci …digitalizati pina unde doriti!,
    tot succesul sa l aveti!, daca asta va doriti!,
    nsa indiferent care va e parerea, facind asta, in mod absolut voi construiti un Nou Univers, o Noua Lume, care e lipsita de Inima, de Unda, …de Suflet.

    deci …digitalizati pina dincolo de prasele!, daca asta va e dorinta!,
    insa …nu veniti, nenica, in fata oamenilor, vanzand castraveti gradinarilor, cotcodacind fericiti ca ati facut un Ou, pacalindu i ca el e leit Oului Absolut!
    nu, el e Oul Matematic!:))), adica fake-ul Absolut!:))), Esenta lui fiind faptul ca e Sec!, el fiind in fapt Secatura Creatiei 🙂

    ( bineinteles ca asta e Vremea Digitalizarii, a corpuscului, a mintii, a Pamantului, insa…opinia Omului va fi vesnic asta si doar asta: Digitalizati dupa dorinta!, insa folosind o balanta :), adica in timp ce digitalizati, pastrati si o ‘parte’ a tarii dincolo de digitalizare, adica pastrati-o Naturala :).
    mai altfel spus …daca exista un Minister al Digitalizarii, de ce nu exista si …celalalt taler, un Minster al Dinamicilor Naturale? de ce, nenica?! ?
    mai altfel spus,…bineinteles ca indragiti transumanismul!, digitalizarea fiind o poveste a transumanismului, insa …nu cumva e cu Pace daca se manifesta si celalalt taler, umanismul? :))) )

    e mai cu folos sa arunci la cosul de gunoi digitalizarea, daca ea se face fara ca balata sa fie echilibrata definind celalt taler ca fiind umanismul ( fiecare dintre talere avand propria ‘balanta’, etc… 🙂 )

    cum sa digitalizezi tot ce misca intr o tara?!:))) …fara ca undeva in bord sa nu inceapa sa clipeasca un bec:))
    si el clipeste intr una, de o vreme, anuntind nevoia de Pace, pastrand o juma de tara in afara procesului de digitalizare 🙂

    pe cine intereseaza cum se dezvolta civilizatia, daca ea o face stergind de pe Masa de joc Dinamica Anotimpurilor ?! pe mine nu!, sa fie clar! :)), eu aleg Pacea, il aleg pe SI,
    adica ‘Natura SI Digitalizare’, …daca Digitalizare va doriti!

    • orice discutie despre digitalizare, care nu e si una despre transumanism si care nu e si una despre umanism
      …nu face doua parale, insa ca pacaleala face mult mai multe :))

      • exista o civilizatie si alta civilizatie

        o civilizatie e Natura, alta e Civilizatia.
        una e ‘Cerul Si Pamantul, alta e ‘Pamantul’.
        una e Unda SI Corpusculul’, alta e ‘Corpusculul’

        …Corpusculul are nevoie de digitalizare, doar!:))) Cei care propovaduiesc Digitalizarea, propovaduiesc Pamantul, nu ‘Cerul Si Pamantul’ :)), deci propovaduiesc Antinatura 🙂
        Digitalizarea e despre Antinatura, nu despre Natura:)), si nu e nicio suparare ca unii asta doresc, pentru ca e absolut normal sa fie asa, …pe Vremurile astea 🙂

        • digitalizam satele. de ce? care e motivatia, alta decit distrugerea natiei ( ca asta sigur exista, indiferent care e opinia unui asau a altuia, daca se digitalizeaza cu toptanul :)) )?

          zona urbana n-are decit sa se digitalizeze, ca ea e din povestea modernismului, insa cum sa digitalizezi zona rurala, ca ea e din povestea ‘closetului din fundul curtii’
          zona urbana e a Civilizatiei, zona rurala e a Naturii, tot ce mai trebuie …nu cumva e sa l asezi pe SI intre ele?:))) ?

          zona rurala SI zona urbana
          Natura SI Civilizatie
          Iubire SI Matematica

          despletiti dinamicile natiei, ca sa mergi asa,..otova, nu se mai poate, fara ca ‘pe piata’ sa mai ramana altceva decit Mintea, Corpusculul, Matematica

    • @Online
      Nu „oul matematic,secatura creatiei,oul absolut” face asta ci oamenii,discutia e foarte simpla si a plecat din momentul in care au fost incurajate supermarket-urile,in occident acestea sunt scoase in afara oraselor,asa cum sunt depozitele pe aici si sunt incurajati micii comercianti,producatorii care aduc marfa in piete…vrei sa-ti spun ca acum 12 ani intram in tura la 6 dimineata si vedeam producatorii venind cu „rata” cu produsele in „saci sau papornite” si le vindeau mafiotilor din piete…
      Intre timp…
      https://www.national.ro/news/guvernul-vrea-sa-creasca-impozitul-pe-salarii-angajatii-care-vor-plati-statului-mai-mult-de-jumatate-din-leafa-789901.html
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • Marele Reflux e cu polarizarea sinelui, e cu polarizarea natiei in rural si urban, e cu manifestarea Pluralului Daruirii SI Pluralului Acumularii, cu …doua lumi.
        mai intai vedeti cum polarizati sinele natiei ( exista deja un calapod, rural-urban ) si abia dupaia vedeti cum continuati
        cum sa mai tragi nadejde ca vei putea sa mai gestionezi o tara, daca ea, odata cu Marele Reflux, are tendinta sa si polarizeze sinele?!
        nu i normal sa te dai pe val,..despletind dinamicile tarii in ‘dinamici urbane’ si ‘dinamici rurale’?, fiecare cu Pluralul ei?

        • inca nu pricep cum de nimeni nu deschide o discutie pe tema ‘Drepturilor Naturale’ SI ‘Drepturilor Artificiale’
          adica ce?!, in curind toti vom fi artificializati cu japca, (…istoric exista, s-a manifestat pe vremea pandemiei de covid ) in baza Drepturilor …Naturale ?:))))
          in baza Dreptului la Artificializare, omul se poate transumaniza …dupa cum ii cinta pasarelele:))), insa in temeiul Dreptului Omului de a alege Artificializarea, ca omul e liber chiar si s aleaga o asemenea grozavie!:))

  • Unde este obiectivitatea, domnule Cristoiu, atunci când acceptați eliminarea oamenilor din posturile de casieri, dar criticați eliminarea lor din posturile de relații cu clienții ale firmelor de telefonie, bancare, etc
    Susțineti că sunteți apropiat de oameni, ca acesta este motivul pentru care Ciolacu v-a dat exemplu de un bun candidat socialist la președinția României, dar argumentele dvs pentru eliminarea casierilor din supermarket-uri este libera decizie a capitaliștilor pentru obținerea de profituri
    De ce îi criticați pe Iohanis pentru că vorbește numai despre apărarea intereselor Ucrainei, când și dvs vorbiți numai despre interesele străinilor care au afaceri în România
    Dacă ați tăcut în cazul abuzurilor făcute de OMW, doar ca să treceți sub tăcere politica falimentară a lui Năstase, consider că ar trebui să vă abțineți și în cazul Auchan

  • Maestre,acea vizita in UK nu prea v-a facut bine.Ca multi politicieni ,jurnalisti sau oameni de opinie pare ca sustineti ideea ca noi trebuie sa copiem la indigo modul de viata al altora chiar sa primim si lectii de la ei.Ma mir ca un om de nivelul dvs nu observa ca ceea ce se intampla la acel magazin face parte din scenariul unor obsedati de a controla lumea.Cardul bancar este unul din aceste instrumente.Noi suntem romani si vrem sa traim asa cum dorim nu cum impun altii.Apropo prietenul dvs, ,dl doctor Marinescu a afirmat public faptul ca multitudinea de decese subite ale unor oameni in floarea varstei s-ar datora faptului ca la noi se mananca prea mult nicidecum vaccinului.Halal.Cu respect,

  • Vad ca sunteți progresist și susțineți progresismul. Este tot un fel de comunism, dar msi rau. Ce se întâmplă cu locurile de muncă ale oamenilor care nu au bani ca dvs.și postul acela de casier le asigura un salariu? Ni l-ați votat pe Nicușor, nu credeți că este cazul sa vă opriți si sa ne lăsați să traim cum vrem noi? Ați purtat masca aia luni de zile, noi nu vrem mască, dar nu venim să vă spunem că nu are rost să purtați. Nu au casieri, nu cumpărăm de la ei, simplu.