Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis, un președinte mercenar

Ați constatat vreo urmă de regret, de remușcare a președintelui român cu privire la muncitorii români îmbulziți pe aeroportul de la Cluj-Napoca? S-a deranjat președintele să ne dea o declarație citită? Sau subiectul nu este unul care să-i merite atenția? Nici tăierea salariilor nu i s-a părut un subiect pe care să se exprime! Dacă El, președintele care-și face treaba, îi trimite pe cei care-l reprezintă într-un stat mult mai afectat de pandemie ca România, cum putem să-l catalogăm? Evită sau nu evită președintele contactul real cu cetățenii? Este rupt de realitate sau pur și simplu nu-i pasă? Suntem într-o relație de vasalitate față de Germania?

De ce și-ar dori (în caz că ar fi în stare) președintele Iohannis să micșoreze ecartul dintre România și statele occidentale? Are vreun plan în acest sens? Vreo strategie? Nu este mai bine să se simtă mai confortabil și băgat în seamă de liderii din U.E. care-l sună pentru a trimite muncitori la muncile pe care cetățenii din statele lor nu vor să le facă? Președintele a cerut Consiliului European întoarcerea românilor la începutul crizei Covid-19 pentru a-i trata statul român și a lua o povară de pe ”umerii Germaniei, Franței, Italiei, etc” ca apoi să observăm cum îi trimite pe contracte de doi lei cu încălcarea ordonanței militare! Când se vor întoarce cei care sunt acum muncitori sezonieri (în jurul datei de 1 iunie) ce vor spune autoritățile? Că sunt de-ai noștri și trebuie să avem grijă de ei!

Fără a fi atins de problemele reale cu care ne confruntăm, cu gândul la sărbători, ne adresează câteva cuvinte pe care le încheie cu FIE! Mediocritatea celor care folosesc cuvinte de genul fie, trebuie, foarte este vizibilă și la acest nivel din păcate.

Fiind un subiect care implică cel puțin două state ar fi fost logic să avem un punct de vedere, o explicație și din partea ministrului român de Externe. De ce pleacă românii în Germania, în ce condiții, de ce încalcă ordonanța militară cei care se deplasează în Germania sau cum de Ludovic Orban a zis că guvernul nu poate (sigur poate!!!) să facă nimic în privința celor 90 000 de români care merg în Germania?

S-a gândit cineva de la Comitetul pentru Situații de Urgență să ancheteze nerespectarea ordonanțelor militare? De ce mai avem ministru de Interne după cozile de la aeroportul din Cluj Napoca? Mai găsim și noi vreun politician responsabil sau toți stau liniștiți la locurile lor? Ce fac în aceste momente generalii din MAI și MApN? Sau cei din Servicii? Există vreun reprezentant al statului care să renunțe la funcția de demnitate publică pentru a nu fi asociat cu aceste măsuri împotriva sănătății la nivel de societate?

În timp ce Poliția taie amenzi pentru oamenii care merg în piețe, autocare, chiar și din zone aflate în carantină, circulă liber către aeroporturi pentru a duce oameni să le culeagă sparanghelul din Germania. Dacă nu este evident ce atitudine are acest președinte, dacă nici acum nu sunt suficiente dovezi cel puțin de indiferență înseamnă că suntem controlați pe o perioadă nedeterminată!

Între timp generalii din MApN sunt puși la conducerea spitalelor de parcă medicii militari sunt super medici în comparație cu cei din civil. Chiar dacă multora li se pare o atitudine normală pe timp de criză, nu cred că punerea la conducerea spitalelor a medicilor militari este una inspirată, ci o palmă pe obrazul medicilor. În fond, nu de militărie au nevoie doctorii și pacienții, ci de servicii medicale optime în aceste momente.

Dacă cei care merg la muncă în Germania o pot face cu sprijinul instituțiilor statului, de ce nu pot merge și românii în România la muncă? Dacă tot zboară în Germania la muncă, de ce nu pleacă cu companii românești? Punem umărul la supraviețuirea companiilor aviatice străine? De ce tot cu asigurări de sănătate făcute în România pleacă?

Subiectele pe ordinea de zi a televiziunilor și a radiourilor stau departe de Klaus Iohannis. Se fac că nu știu, nu cunosc, nu văd că toate deciziile pleacă de la el. Preferă să nu-l deranjeze în continuare. Oare de ce?
Fie criză, fie ordonanță militară, fie orice ar fi, tăierea pădurilor rămâne o constantă! Să mai subliniez rolul președintelui, a guvernului, a poliției, a serviciilor?
Pe cine deservesc?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis, un președinte mercenar”

  • .. e ca n „stapanul inelelor”.. „o umbra” patrunde insidios, tacut in lumea oamenilor.. responsabilii desemnati ai societatii: presedinte, guvern, servicii (si aici ma refer in primul rand la sri, sie, etc) este clar ca nu apara interesele natiunii pe care le reprezinta. Cu parlamentul avem inca sperante. Fiind mai multi si alesi direct, au mai scapat si oameni „liberi” -ma refer la cei care inca au puncte de vedere personale si nu ne recita slogane „mesterite”de comunicatorii partidelor .. cum am ajuns aici? serviciile de informatii sa si tradeze natia, propriul neam? sa faca jocurile electorale in asa fel incat sa ne bage pe gat „conducatori” atat de slabi, mediocrii si mai ales straini de neam? ce natiune mai permite sa i se faca asa ceva? este o tradare pe fata, a institutiilor care au menirea sa apere natiunea si care au jurat sa faca asta! suntem in antecamera unor prefaceri extraordinare. la un moment dat toate se platesc, pe lumea asta si/sau pe celelalte.

  • „… nu de militarie au nevoie doctorii si pacientii …”
    … poate au nevoie, pacientii in masura 100% (doctorii aproape 0%) , de un procedeu antigripal natural – gratis – cu eficienta incredibila : “aspirati aer spre plamani numai pe nas” ; „poarta de acces a virusului spre plamani e gura : inchide-o – virusul e oportunist, perfid dar nu e inteligent !” … gura nu filtreaza… nasul, pasajele nazale, mucusul retin din aerul aspirat aprox. 95% din virusii calare pe aerosoli, sputa din stranut, vorbire, tuse, praf, scame, etc. iar 5% reprezinta “doza de vaccin” careia sistemul imunitar face fata si genereaza anticorpi specifici virusului detectat… daca din nestiinta sau neatentie modifici acest raport „mama natura” iti da o mica lectie gripala sau te elimina daca tragi necontrolat aer pe gura… prin urmare: vorbesti, razi, canti expirand pe gura, apoi strangi buzele si aspiri pe nas !!! … pare simplu pana incerci … cati neuroni sunt necesari pt. a pricepe ca virusii pe aerosoli, praf, scame, sputa din tuse, vorbire sau stranut intra masiv spre plamani pe gura, nefiltrati, pina in alveole si nu prin ochi, maini sau de pe fata ?????… pe vremea lu’ gigi si ceasca la scoala din capu’ dealului invatatorul striga elevului : ” inchide gura si respira pe nas !”…
    … paremi-se ca-s o relicva ce-si aminteste indemnul si-l aplica ; azi toata romanica ar trebui sa recepteze acel mesaj daca vrem sa evitam virozele pulmonare … deoarece nu am contact cu personalitati din „media”, lansez pe asta cale apel celor ce au posibilitate sa-mi faca legatura…
    am cumulat, cu mijloace modeste si proprie experienta, date aferente „gripa20” si am dedus cele expuse in paginile ce vor urma… stiind ca la fiecare zi intirziere „virusul” ucide aproape zece mii oameni si estimarile pentru final dau peste doua sute mii spre un milion victime, va rog nu ezitati : impreuna putem opri macelul – nu e prea tarziu ! … astept nonstop apel/mesaj la o723 492 o89 – univers.apicol(a)gmail.com -apitoni …

  • Foarte bine punctat!
    Ati pus o serie de intrebari pertinente si ma intreb si eu la randul meu, cine si cand va raspunde la ele?

  • In orice tara atunci cand un ministru de interne declara public ca un grup de oameni, in conditiile starii de urgenta s-au deplasat pe drumuri agricole, i se cere demisia. Ce incredere mai poate sa aiba cetateanul in cel care trebuie sa-i asigure siguranta. Se vor gasi poate inregistrari video ale transporturilor organizate, ale trecerii aprobate din zone de carantina. Poate vor exista si dosare penale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *