Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis, un valet de inimă neagră pentru partida de poker a lui Trump

Trump la pas. Pe lângă sas

Vizita din 20 august a unui părinte al grupurilor „rezist” din România, așa cum s-a manifestat președintele Klaus Iohannis, în casa unui opozant deschis al mișcării „resist” din Statele Unite, cum este președintele Statelor Unite, Donald Trump, ar putea să apară stranie. Când vor fi schimbate vorbele, costumele și decorurile, totul va căpăta explicații: căci Trump- ca tip practic și abil ce se știe, îl aduce pe Iohannis la Casa Albă din trei motive esențiale – vrea o adâncire a „breșei balcanice” în Uniunea Europeană, vrea blocarea sau limitarea participării multinaționalei chineze Huawei pe piața din România și vrea să-și păzească teritoriul de terorism islamist dinspre Balcani, în contextul revenirii iminente în Europa a așa-zișilor „Luptători Străini” din grupul Stat Islamic, încă deținuți în Siria. Din acest punct de vedere, Iohannis nu merge în Statele Unite ca președinte de țară, ci ca valet de inimă neagră, într-o partidă de poker pe care Trump vrea s-o câștige.

Aș lua-o pe cărare, da’ se clatină prea tare

Drumul președintelui român spre actualul său statut de pitic politic-făcut (nu născut) ca să împlinească mereu planurile altora, nu a fost unul complicat, fiind netezit de protectorii săi „multilateraliști” de la Bruxelles. cristoiublog.ro a atras atenția de timpuriu că prin „politicile” promovate de Iohannis și de grupa lui mică de consilieri de la Cotroceni, România a ajuns un stat izolat față de vecinii săi apropiați sau mai îndepărtați din Estul și Centrul Europei. Orientat printr-o slugărnicie crâncenă spre „elite” ale UE și nu spre Uniunea Europeană, Klaus Iohannis se trezește azi singur, cu sinistra echipă Jean Claude Juncker – Frans Timmermanns – Antonio Tajani – Angela Merkel pe cale să se retragă din șefia UE și cu nou-veniții aleși la recentele europarlamentare din mai a.c. mai puțin interesați de chefuri cu țuică și salam în București sau Sibiu.

Coboară jos Iohannis blând, alunecând spre breșă

Prin invitarea președintelui român la Casa Albă, Donald Trump dorește la viteză mică, să adâncească breșa deja existentă în „unitatea de monolit” a Uniunii Europene și să îl conducă pe Iohannis spre un „club” al aliaților săi europeni- țări care au propria politică externă precum Polonia, Cehia sau Ungaria și care s-au opus constant dublului-standard rușinos practicat de Comisia Europeană, respectiv Parlamentul European, instituții controlate de alienarea neo-marxistă din Germania, Franța, Suedia sau Olanda. Ca o confirmare că lucrează la „breșa din UE”, Donald Trump a sprijinit în ultimii doi ani tot ce ar fi putut conduce la iritarea Bruxelles-ului „progresist”: cel mai recent, administrația Trump a promis în această săptămână că SUA vor fi un aliat al Regatului Unit dacă britanicii vor părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie 2019 prin „no deal”, adică fără niciun fel de înțelegere bi-laterală cu Bruxelles. Prin „no deal”, UE va pierde banii britanici de „compensații” (un „divorce bill” estimat la o sumă de până la 40 miliarde euro), va pierde masiv din credibilitate și (ceea ce este cel mai serios) va fi deschisă calea unor noi tendințe de a părăsi mamutul super-centralizat de la Bruxelles.

UE: tunși, frezați, fardați și rași, și spălați pe creierași

În 2 august 2019, Donald Trump avertiza statele membre ale Uniunii Europene că dacă nu își recuperează cetățenii- cca 2600 de foști membri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic (aka IS sau Daesh), aflați în detenție în Siria, ei vor fi „probabil” eliberați. Spectrul unei afluiri necontrolate de suspecți de terorism spre Europa, care ar urma acestei eliberări în masă, poate desigur să îngrijoreze cetățeanul de pe stradă, nu neapărat și pe unii lideri politici europeni. cristoiublog.ro a descris cum, la mai mult de un an de la înfrângerea militară a Stat Islamic (finele lui 2017), state membre UE conduse cu roboței prelucrați în garajele sorosiste precum Suedia, nu aveau în 2019 nici măcar legislația care să înlesnească punerea sub acuzare a teroriștilor suedezi ce luptaseră pentru Califat în Irak și Siria. Informația era, însă, „interesantă” pentru un stat ca România, care s-a aflat permanent pe ruta ce a aprovizionat cu voluntari și fonduri grupurile înarmate Daesh. Pentru o Uniune Europeană unde, potrivit raportului Comisiei Michael Mccaul (congresman R-Texas), publicat de cristoiublog.ro (ianuarie 2018), serviciile secrete europene nu cooperează sau cooperează „preferențial”, iar migranții ilegali pătrund prin Italia în spațiul UE fără niciun fel de act de identificare, fiind lăsați să treacă mai departe spre Franța, Germania sau statele nordice, decizia lui Trump de a elibera mii de membri Stat Islamic ar fi trebuit să-i provoace o minimă „mobilizare”. Nu a existat, însă, nicio reacție din partea „greilor” blocului european, iar această apatie a UE, mai interesată să „salveze” migranți dinspre state africane care găzduiesc terorism, decât să-și „recupereze” proprii cetățeni-teroriști din Siria, pune sub semnul întrebării racordarea la realitate a unor lideri „luminați” precum Emmanuel Macron (Franța), Mark Rutte (Olanda), Stefan Löfven (Suedia) sau Angela Merkel (Germania). În context, este de prevăzut că Trump va ridica în discuția cu Klaus Iohannis chestiunea presantă a cooperării pe „inteligență” care să prevină îmbarcarea unor suspecți Daesh spre Statele Unite, folosind aeroporturi din România: în 2018, cristoiublog.ro dezvăluia că Washington a activat planul „Combating terrorist and Foreign Fighter Travel”, în cadrul căruia ofițeri FBI și Secrete Service monitorizează și previn călătoria unor operativi Daesh din România și Bulgaria spre SUA.

Huawei, „spionaj nedetectabil” prin 5G

Este destul de străveziu motivul pentru care Klaus Iohannis și-a anunțat intenția de convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru  a discuta problema riscurilor prezentate de produse ale gigantului chinez de telecomunicații Huawei: a fost un gest de „bunăvoință” al Bucureștilor față de administrația Trump, în contextul apropiatei vizite la Casa Albă. Anterior deciziei, Iohannis declara (cu o evidentă referire la serviciile secrete românești) că „actualii operatori de telefonie mobilă, dar probabil și oameni din instituțiile care protejează țara, nu sunt suficient de îngrijorați cu privire la riscurile de securitate aduse de către echipamentele Huawei”. Declarațiile prezidențiale soseau la mult timp după ce Administrația Trump și Agențiile speciale din SUA (FBI, CIA și NSA) avertizau americanii (în februarie 2018) împotriva produselor “next-generation” ale Huawei, proiectate pentru “spionaj nedetectabil” al clienților prin tehnologia 5G și pentru stocarea datelor la dispoziția autorităților chineze.

La festivitățile prilejuite 

…de sărbătorirea Zilei Marinei din 15 avg. a.c., discursul președintelui român Klus Iohannis a făcut prima victimă americană: un militar a leșinat i s-au acordat îngrijiri la fața locului. Așa încât, este de prevăzut că la discuțiile cu Iohannis de la Casa Albă, președintele SUA să vină însoțit de medicul personal, cu o trusă de prim-ajutor: când un Dumnezeu al președinților de țară l-a creat pe Iohannis, și-a dat seama că poate face ceva mult mai eficient și mai activ și l-a adus pe Trump.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis, un valet de inimă neagră pentru partida de poker a lui Trump”

  • uatever

  • Ce o sa faca iohanita daca democratii revin la anul,o sa revina la prima iubire?

  • Ca sa nu uitam ca Iohanita va primi ,cel mai probabil si ordinul ca Romania sa devina principala baza de operatiuni in zona in cazul unui razboi SUA Iran,ce prinde tot mai mult contur.

  • Iohannis nu stie decit ca merge la Washinton. El zice ca America o sa-i dea voie sa cistige alegerile anul asta, da ca sa ajunga la America trebuie sa treaca de Trump. Nu-i prost iohanellu, e doar prost informat 😀

  • De ce credeti ca sint chemati Johanis si Borno in Uniunea Sovietica Ailalta ? Nu din cauza de Exxon ? Hotii aia tre’sa ia gazul pe veresie . De aceea vor alege presedintele (Johannis ) si primul ministru (Borno) . Merg la instructaj . Bonus : mai luam neste fieratanii

  • Pe o planeta indepartata exista o tara mica si prapadita,unde sef de clan era un individ numit Multe Case,acest individ avea un rival pe care voia sa l elimine,numit Mikey Mouse,si cum nu putea sa se scape de el,Multe Case si tovarasii sai au gasit de cuviinta sa urmeze un plan,intr o zi de toamna sa dea foc la o casa pentru tineri,si sa l invinovateasca pe Mikey Mouse,rivalul lui Multe Case de faza asta.Mikey Mouse speriat a dat bir cu fugitii, astfel ca Multe Case a ramas jupan.Problema era ca dupa plecarea lui Mikey Mouse,in locul lui a aparut un clan periculos zis „ciuma rosie”,condus de doi interlopi periculosi Mustata si Chiorul,Mustata se credea sef,dar Chiorul conducea de fapt,in fine,acest clan nou aparut i stia secretul lui Multe Case,acela ca Multe Case a fost in spatele arderii casei pentru tineret,mai ales ca Mustata a facut parte din planul lui Multe Case de a scapa de Mikey Mouse,pentru ca vezi coincidenta,si Mustata il voia matrasit pe Mikey Mouse. Clanul „ciuma rosie” i a propus lui Multe Case un armistitiu,”ciuma rosie” mentine tacerea in ce priveste arderea casei pentru tineret,iar Multe Case i elimina pe the general,si pe cucuveaua justitiara,oameni loiali lui Multe Case in trecut,principalii adversari ai „ciumei rosii”,si ai lui Mustata si ai Chiorului,deasemenea banda „ciuma rosie”primeste dreptul de a modifica legile tarii aceleia dupa bunul plac,iar Mustata,cu ocazia asta isi executa si doi locotenenti pentru nesupunere intr un an,pe care tot el i bagase la miere,si promoveaza un al treilea,toate astea cu binecuvantarea lui Multe Case,insa i fac o concesie lui Multe Case,acesta are dreptul sa critice mereu deciziile „ciumei rosii”,pentru ca cei care urasc”ciuma rosie”sa creada ca,el,Multe Case,chipurile,lupta cu „ciuma rosie”,si sa nu se prinda ca Multe Case este blat cu banda”ciumei rosii”. Nu de alta,dar haterii „ciumei rosii”nu ar trebui sa aleaga un nou jupan,un tinerel tras printr un inel,protejat al lui the general,dornic de revansa.Aceasta este o povestioara,daca seamana sau nu cu realitatea,cine stie,hotarati dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *