Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis vorbește de la pupitrul prezidențial așezat în mijlocul drumului!

Am primit și eu ca tot omul pe Whatsapp poze care-l surprind pe Klaus Iohannis la un pupitru prezindențial în plină pustietate dată de o arteră rutieră încă neinaugurată. Pe Internet secvența a făcut furori. Români de toate categoriile sociale, ba chiar și de toate orientările politice, excepție făcînd PNL-iștii, temători să nu afle Imperator că zîmbesc privindu-l, s-au stricat de rîs, dar mai ales s-au distrat făurind bancuri și montaje hazoase cu insul țeapăn ca un stîlp de frontieră, purtînd o pălărie de gabor. Ca și cea – unică în Istoria României – fixîndu-l pe Klaus Iohannis o dată pentru totdeauna ca proprietar al Arcului de Triumf, fotografia cu pupitrul din pustietate a stimulat creativitatea românilor cînd vine vorba de a crîcni împotriva celor care, asemenea lui Klaus Iohannis, se cred însurați pe veci cu puterea. Ionuț Cristache mi-a trimis, cules de pe Facebook, unul din răspunsurile la noua joacă a românilor cu întrebarea:

De ce a cărat cu el ditamai pupitrul?
Pentru că acolo are bateriile care-l alimentează.

Am văzut la viața mea de Istoric al Clipei, ba chiar și de Istoric pur și simplu, multe ciudățenii semnate de puternicii zilei. Mareșalul Ion Antonescu vorbea despre sine la Persoana a treia. Carol I întindea interlocutorului pe post de mînă de strîns două dește. Nicolae Ceaușescu ținea cu Steaua în disputa acestei echipe cu Dinamo. Ion Iliescu dădea din mînă, ceea ce i-a adus strigarea, începînd cu mitingul din 12 ianuarie 1990, Nu mai da din mînă! Toate ciudățeniile își găseau explicația în diversitatea firii umane. Nu de alta, dar și puternicii zilei sînt oameni, cum s-a văzut la ieșirea din TAB a lui Nicolae Ceaușescu.
La Klaus Iohannis mi-e greu să găsesc o explicație în omul Klaus Iohannis.

Să recapitulăm la ce eveniment a fost invitat Klaus Iohannis să participe și să țină un discurs.
Miercuri, 2 decembrie 2020, a avut loc ceremonia de inaugurarea a unui tronson din centura Bacăului. Dat fiind că e vorba de o lucrare ce n-a fost terminată, inaugurarea se înscrie în campania electorală a PNL. O campanie avînd drept temei șmecheria cu halitul unei bucăți de mezel într-un supermarket. O jună care, spre deosebire de decorata lui Marcel Vela, vinde cu pasiune mezel și iaurt în loc de detergent aține calea clienților și le întinde pe o tavă bucățele de salam în care stau înfipte scobitori pe post de furculiță. Se presupune că după ce ia și halește o bucățică din produs, clientul dă fuga la raft ca să cumpere o coș întreg din produsul respectiv. Așa și cu inaugurările semnate de PNL în campania pentru parlamentare. Poporului i se oferă pe tavă o bucățică din ceea ce promite PNL că-i va oferi întreg dacă-l votează pe 6 decembrie 2020. Prezentări de simple planșe în marginea unui maidan, inaugurări de petece de drumuri, pe lîngă faptul că sînt petice, mai au și defectul de a nu fi terminate, călătorii experimentale cu trenul. E vorba de o strategie în genul îmbierii cu bucățele de salam pe gratis. Poporul e îndemnat să voteze PNL dacă vrea ca peticul de autostradă să devină ditamai autostrada.

La această acțiune electorală, altfel ieftină, a participat și Klaus Iohannis. Și nu în postura de președinte al României, invitat de premier să ia o gură de realitate, ci în postura de afiș electoral al PNL. Inutil să mai reamintim că astfel Klaus Iohannis a încălcat Constituția. E ca și cum ai atrage atenția unui criminal în serie, după ce și-a ștrangulat a zecea victimă, că a comis o crimă. Ca lătrău electoral al PNL Klaus Iohannis a trebuit să țină un discurs. Un om politic normal, chiar și la nivel de primar de cătun, făcea cîțiva pași de protocol pe petecul inaugurat, după care zicea ceva adecvat momentului. Cereau asta nu numai procedurile de demnitar în deplasare, dar și bunul simț. Ei bine, Klaus Iohannis a ținut un ditamai discursul. Și nu oarecum, ci de la pupitrul prezidențial. Așezat în mijlocul drumului. I l-or fi adus de la București, ca pe un coșciug, cu șefa de protocol, legendara Delia Dinu, stînd lîngă el cernită protocolar, sau i-au confecționat unul la fața locului? Indiferent de răspuns, ca și imaginea lui Klaus Iohannis la pupitru în fața Arcului de Triumf, cea cu pupitru în pustietate, întrece orice imaginație în materie de grotesc. Doar Hașek ar mai fi putut inventa atîta solemnitate de bășică goală.
E de rîs, spun mulți.
E de plîns, zic eu.

Afacerea cu pupitru trădează o schizofrenie a puterii prezentă deocamdată în ticuri de protocol, precum cel de a nu vorbi decît de la pupitrul prezidențial, gata să se manifeste în decizii paranoice după alegerile din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul scenei de la Arcul de Triumf Klaus Iohannis se crede situat mult deasupra omului pur și simplu. Mai ales după victoria asupra amărâtei de Viorica Dăncilă el a început să sufere de sindromul Ceaușescu. Acest sindrom constă în părerea ieșită din comun despre tine însuți, în credința că nu ești precum ceilalți oameni, din carne și păr, că nu transpiri, sau dacă se întîmplă asta transpiri direct parfum Channel, că nu caști, ci cînți la flaut fără a duce mîna la gură. Cum să vorbească Klaus Iohannis Națiunii altfel decît de la pupitrul prezidențial? Vorbesc pur și simplu doar oamenii obișnuiți. Cei care-i plătesc prin impozite și taxe alintările de lux.

La ferma Caillou din Genappe, unde Napoleon a stat în noaptea dinaintea bătăliei de la Waterloo, poate fi văzut și azi patul în care a dormit Împăratul. E un pat de campanie, ușor de strîns și de cărat.

Dacă în locul lui Napoleon ar fi fost Klaus Iohannis al nostru acesta din urmă ar fi pus să-i fie cărat în drumul către Waterloo patul din Palatul Fontainebleau. Cum să doarmă ditamai președintele României într-un simplu pat de campanie?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis vorbește de la pupitrul prezidențial așezat în mijlocul drumului!”

  • Vai, ce lectie vor primi unii pe 6 decembrie! Habar nu au ei acum. Mediocritatea si lipsa performantei, din orice punct de vedere, nu mai pot fi tolerate. E peste orice limita imaginabila deja…

  • Toate discutiile de azi sunt fara de folos. Lucrurile au fost clare de la faza cu paltonul.Oricum, deocamdata papusarii se felicita pentru alegerea facuta. Beleaua va fi cand papusa chiar va crede ca e de capul ei. Eh, atunci „-Houston, we’ve got problems!- don’t worry, you’ll be the next heroes!”.

  • Bovannis…qed…

  • mai important decit accesul in parlament e potentialul pe care l porti.

    apele, in lumea mare, se despart.
    Natura cu ale sale,
    Civilizatia cu ale sale,
    Civilizatia miscandu-se in stil Anti Natura. punind la indoiala, in felul asta, chiar Natura!, insa in stil Anti.

    deci mai poti fi doar asa:
    Pro Natura
    Pro Civilizatie

    avem partid Pro Civilizatie? avem, e USR.
    avem partid Pro Natura? nu, nu avem.
    rezumat: USR are un potential de 50%, iar partidul pe care nu-l avem un potential de 50%

    mai poti fi Pro Romania exclusiv fiind Pro Natura.

    insa noi n-avem partid Pro Natura, asta e faza, ca n-avem.

    la un moment dat USR va ajunge sa si implineasca potentialul,
    50%,
    fix atunci suprapunindu-se peste manifestarea Inteligentei Artificiale.
    la un moment dat ‘partidul pe care nu-l avem’ va ajunge sa-si implineasca destinul,
    100%,
    fix atunci suprapunindu-se nu doar peste Cerul Natiei, ci si peste Cerul Omului.( ca Cerul o fi el 50%, restul fiind Pamant, insa fiind asa, adica plin ochi!, devine 100% capabil sa se intoarca in Radacina! )

    lumea…mare inca se focuseaza pe produse expirate, ‘sistem politic’ gen.
    insa in mod implacabil se naste o Noua Balanta!, iar Noul Taler pune la indoiala plenar! ‘sistemul politic’, expiratul ‘sistem politic’!

    mai simplu: in timp ce unii se concentreaza pe ‘dinamica in! sistem’, cel care e expirat, fiind pus plenar la indoiala e chiar ‘sistemul’!
    iar…plenar inseamna ca ‘noul sistem’, cel care se va manifesta in stil Anti!, e cu…antioameni, nu cu oameni:)))

    astfel, agitatia politicienilor-oameni poate fi asimilata cu un ‘taifun in pahar’!, asta in timp ce ‘dinamica fibonacci’ isi bea cafeaua dintr-o ‘alta ceasca’, Artificial construita, insa Inteligenta tot asa!

    in lumea mare se intimpla ceva: e excitata!
    iar asta pentru a o ‘defini’ cu erori minime!
    deci cu cit popoarele se agita, ‘pastrand’, cu atit li se defineste mai clar ‘contramasura’ care le va…’secatui’! de data asta Plenar!

    atunci cind ‘apele se despart plenar’, adica acum, singura cale e aia clasica: ii dai Pamantului ce-i apartine si Cerului ce i se cuvine.

    …caz in care ‘urbanul’ si ‘ruralul’ sint multimi cu intersectie multime vida.

    • raspunsul clasic la clasica intrebare se dovedeste…la moda:
      ‘a fi SI a nu fi’

    • „avem partid Pro Civilizatie? avem, e USR.”
      Fratica, ai fost usor neglijent. Ai ridicat un pic cashcheta si s-a vazut discret dunga. Buey, nu v-a zis Staretul sa nu lasati jos garda si sa fiti mereu vigilenti? Pai se poate, ma Maestre?

      • domnu cib, :))), ce vezi aia esti!:))
        ai fi putut vedea si ceva care chiar sare-n ochi: „avem partid Pro Natura? nu, nu avem”

        • Previzibil, mr Watson, previzibil!

          • cibule, deci tu o banuiesti pe online ca ar fi securist!?
            Mei, nu pot sa cred! Ai luat-o rau, dar rau de tot pe aratura! Nu pot sa cred si gata!

          • @geo
            :)))
            opinia mea despre ‘serviciile de securitate’ e ca sint expirate.
            au nevoie de alte temelii, capabile sa se ridice la masura vremurior.
            pentru ca sa vezi asta tre sa privesti din afara ‘sistemului’, de unde rezulta ca eu, ‘vazind asta’, sint din afara ‘sistemului’ :))))
            logic vorbind:)

          • daca-ti spun ca sint din afara oricarui ‘sistem’, fie el si solar, ma crezi?:))))

          • spre ex boii mei sint pe Venus, ca nu pot sa i tin pe toti acas!:)))

          • @cib
            cind o s-auzi ca ‘serviciile’ isi au ca referinta absoluta fotonul,
            ca folosesc uzual un sistem cu 7 cifre,
            ca suprapun dinamica anotimpurilor peste dinamica fibonacci,
            ca peste referinta absoluta suprapun oul absolut,
            si mai ales ca folosesc logica inversa pe post de cauza a logicii,
            atunci sa m-anunti si pe mine, ca inseamna ca sfarsitul lumii e aproape!:))))

          • online, te cred.

          • creca universul are si el serviciile lui de securitate:)) pare ceva de bun-simt:)
            insa ele sint…’in afara sistemului’ ca creca si ele au nevoie de o privire de ansamblu!:)))
            una peste alta pare complexa treaba!:) :))

  • superpozitiile Pupitrului:
    -elev
    -profesor

    singura avere a presedintelui sint…’superpozitiile Pupitrului’, alta n are,
    si abia asa toate cele…’se’ invart in jurul presedintelui:))

    de unde rezulta ca presedintele e un Intelept.
    Of!, iar rezulta asta, Maestre!:)))

  • Ha, ha! Ar fi haios sa-l vedem pe Iohannis cărând cu el patul lui Procust, sa fie pe placul celor care îl admira.

    • Ha, ha!
      Iti dau si aici raspunsul ,ca sa stie lumea ce panarama esti:
      Militianule, “sa va elucideze” sau “sa va manance”, vazut de cineva care nu stie cat de prostanac esti, e egal. “Iti dai seama” doar cd ai de a face cu unul care este infinit mai putin dobitoc decat tine. Deci, ppcc (cu „a” dupa fiecare consoana), pana crapi, taran caruia ii sfaraie calcaiele de la greierii saltareti.:)))))

      • Mai bag-o si pe aia, ca-ti aduci aminte de mine cum m-ai facut de ras pentru ca am jignit o doamna de pe blog. Poate te crede totusi vreun coleg militian, chiar daca nu ai absolut nici o proba. :))) La voi e cu pulanul, scuzati, ce mai conteaza adevarul in ziua de azi!?
        Iar eu CHIAR mi-am adus aminte de tine, ca te acuzam ca esti TROLL!
        Troll militian, scuze! Nu e ca si cum ar fi vreo incompatibilitate. :)))

        • Omule, esti bolnav! Esti un biet agramat bolnav! Nu meriti sa-ti mai acord atentie si sa pierd timpul cu tine!

        • Lasa-l bre, e omu’ nostru de la Paris. Bai geo, te-ai pregatit nenica de vot-viteza? Ca sunteti vestiti pe tot globul ca Speedy Gonzales!

          • Îti raspund doar daca-i spui si tu agramatului de mai sus ca:
            .
            verbul „sa va elucideze” si „sa va manânce” nu este la diateza reflexiva si ca atunci când a scris „pe mine ma mananca, pe tine te mananca, pe dvs va mananca…respectiv va elucideaza, in caz ca-l folosesti ca reflexiv”, a demonstrat ca habar nu are de gramatica limbii române.
            .
            Poate daca-l lamuresti tu, se linisteste bietul dupa vreo 3 zile în care a tot repetat ca un papagal ceea ce am scris mai sus între ghilimele.

          • Bre, eu nu le are cu gramatica. Da’ cu votu’ viteza, cum e? Ca cu asta erea intrebarea!

          • Minti, tu le are cu gramatica. Tradu întrebarea ca eu nu întelege la tine ce vrei sa spune.

          • Da militianule, cum am spus, ai prins in gura un rahat cu reflexivul asta si nu-i mai dai drumul. Daca era reflexiv era”sa va elucidati” si „sa se elucideze”.
            Acum, daca ai depasit momentul cu rahatul (sau l-ai consumat), dovedeste ca „sa va elucideze” e corect. Si nu de la scriitori si poeti care isi permit sa reinventeze gramatica romana, pentru ca militienii nu au acest lux.:)))
            Dar daca ai treaba cu manarirea voturilor prin diaspora, cum se sugereza pe aici,vezi-ti de treaba ta. Nu ne-am dori sa fie mai putin de 6 pe secunda la Paris. :)))

          • Hahaha, uite daca nu citesc atent mizeriile tale. Afirmi mai sus ca „sa va manance” (pielea), nu este reflexiv? De ce militiene, pentru ca e la conjunctiv? Hai ca ti-am mai dat o tema de studiu.:))
            Ba, macar eu iti spun ca esti prost si gata, nu ma erijez in profesor. Cum ziceai: „dupa aceasta lectie pe care ti-am dat-o…”? Tulai Doamne! :)))

          • mike, la modul foarte serios, eu îti dau un sfat medical. Profita de el, ti-l dau gratis, ca daca ai veni la mine la cabinet te-as taxa 25€.
            Daca nu ai facut-o pâna acum, consulta cât mai repede un psihiatru, ca ti-ar fi de mare ajutor, te asigur eu!
            Si acuma gata, toate trebuie sa aiba o limita.
            Sanatate.

          • Geo, la modul si mai serios, daca ai veni tu la mine la cabinet, l-as taxa pe stapanul tau, pentru ca sunt medic veterinar.:))))

  • atunci cind toate se invart in jurul presedintelui, abia atunci toate acestea ‘se’.
    Maestre, presedintele are un singur bun: Pupitrul!
    faptul ca presedintele isi ia cu el averea pe un se duce e de inteles, pentru ca fundamental-importante sint superpozitiile lui!:)))

  • Aia cu reclama la mezeluri (bucatele de centura rutiera), este ca si inselaciunea cu reducerile din supermarket: pun eticheta rosie cu reducerea, dar daca ti pastrezi vigilenta constati o „reducere” de 10-20 de BANI.
    PRAF IN OCHI!
    Cu practica asta, obtin exact reversul medaliei, tentativa perversa de a l cataloga prost pe mujic, se soldeaza cu decizia si mai indarjita de a respinge oferta / ofensa.

  • Foarte greu au reusit (AUR)sa ajunga in atentia publica. Ma consider o persoana informata si cu toate astea, ieri l am vazut, pt. prima data pe un lider – G Simion, prezentand aceasta noua grupare politica. Ii felicit !
    Voi vota cu ei!

  • Zilnicele aparitii televizate frizeaza ridicolul. Ditamai palaria la o persoana inalta chiar ca il face sa se asemene cu o piramida geodezica; pupitru in camp deschis chiar e de zambit …
    Cu o singura soseluta de 16 km in regim de autostrada nu se rezolva problemele traficului rutier sufocat din Moldova uitata cu desavarsire de guvernanti si politicienii locului timp de 31 de ani.
    In planurile guvernului nu vad lucrari de modernizare nici la calea ferata in Moldova…numai restrictii de viteza datorita starii precare…

  • Dupa ce-ar fi citit acest articol , Arghezi , asa batos cum era ,v-ar fi trimis o scrisoare de felicitare.
    Prin posta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *