Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

La atelier de reparat stilouri

Un indicator în genul celor plantate la intersecţiile marilor drumuri europene te îndeamnă să intri în gangul de lîngă Teatrul Ion Creangă. Dacă îl asculţi – lasă să se înţeleagă indicatorul – vei da de Atelierul de reparat ochelari, sifoane, brichete şi stilouri. E vorba de o încăpere strîmtă, prevăzută cu o tejghea în dosul căreia trebăluieşte un meşter cu ochelari.

Reparatul nu se face la voia întîmplării.
Obiectele despre care vorbeşte textul firmei sunt repartizate după cum urmează:
Luni şi miercuri se repară sifoanele şi brichetele, joia e consacrată stilourilor. Marţea, vinerea şi sîmbăta meşterul se ocupă de ochelari.

E 8 dimineaţa.
Bătrînul a venit doar de cîteva clipe. Îşi scoate dintr-o pungă de plastic buteliile de gaz, luate de acasă, pentru că, lăsate peste noapte în atelier, ar putea să dispară. După ce-şi aşază tacticos toate instrumentele pe măsuţa lipită de geam, trage din servietă un tranzistor, căruia îi potriveşte, ascultîndu-l atent, lungimea de undă, pentru emisiunea Muzică, antren, veselie.

Deşi mic şi cîrpit cu sîrme, aparatul revarsă în atelier veselia specifică unei noi dimineţi de lucru în patria noastră angajată pe drumul ferm al democratizării. Nici n-a apucat meşterul să-şi aşeze uneltele, că s-au şi ivit clienţii. Primul scoate din servieta diplomat cinci stilouri fără capac. Amîndoi, meşterul şi el, scotocesc într-o cutie de carton plină de capace tip. Găsesc vreo cîteva. Meşterul le dă pe dinăuntru cu ceară topită şi le înşurubează pe stilouri. Al doilea, care a stat pînă acum afară, pentru că odăiţa nu îngăduie mai mult de un client, vrea să-şi repare ochelarii. Meşterul îi ia, îi priveşte în zare, cîntăreşte în palmă cordonul de ebonită şi încheie declarînd că operaţia e destul de dificilă. Dintele din mijloc, pe care s-ar fi putut baza, s-a rupt. Trebuie să-i schimbe rama de tot. Clientul e de acord. Altfel ar trebui să meargă în Piaţa Sfîntul Gheorghe, la un atelier extrem de ocupat (părerea meşterului).

Vine rîndul meu.
Unul dintre numeroasele mele stilouri are peniţă groasă.
Poate să-i pună una subţire?
Meşterul ia stiloul, îl cercetează atent, îi declară marca şi trage concluzia:
– Nu se poate!

Restul timpului (pînă apare la geam un alt client) îl pierdem bîrfind amîndoi Word-ul care a luat locul scrisului caligrafic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „La atelier de reparat stilouri”

  • Si eu doresc sa repar un stilou Cerruti 1881. Ma puteti ajuta ? Multumesc anticipat

  • Buna ziua.Fetita mea a primit cadou un stilou Cerruti 1881,zilele astea isi pregatea ceva rechizite pt scoala.A constatat ca penita stiloului nu mai scrie,m am uitat cu atentie la ea si se vede ca sunt putin deplasati dintisori penitei.Credeti ca ma ti putea ajuta sa l rapar?

  • Buna ziua, dle Cristoiu!

    Daca aveti de reparat un stilou, de repus in functiune o penita sau de micsorat / modificat linia uneia, va rog sa ma contactati. Mi’ar face placere sa va ajut 😀 , daca exista ocazia.

    Scrieri bune!

  • Buna ziua!

    E intr-adevar mare pacat ce se intampla cu arta scrisului de mana. Cred ca multi dintre noi, cei care inca o practicam, am fi curiosi sa aflam mai multe despre stilourile aflate in colectia dumneavoastra.

    Cu respect,

    O cititoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *