Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

La Procesul de la Târgoviște, Elena Ceaușescu avea la mînă o brățară de aur

Dezvăluire din Adevărata Stenogramă. Tresar citind în Adevărata stenogramă a Procesului Ceaușescu despre momentul în care un militar vrea să-i ia Elenei Ceaușescu brățara de aur de la încheietura mîinii:

(Un militar îi pune lui Nicolae Ceaușescu căciula pe cap. Alți militari îi leagă pe Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu).

Elena Ceaușescu: Mă, copii, mă!
Nicolae Ceaușescu: Vă e teamă, asta e!
Elena Ceaușescu: Nu-mi rupeți mîinile, mă, copii, mă!
Nicolae Ceaușescu: Vă e teamă! Niciodată n-am…
Elena Ceaușescu: Mă, vă e teamă, mă!?

Un militar: Da’ ăia care trag în noi ce sînt?
Elena Ceaușescu: Ăia sînt ai Securității, voi n-ați auzit? Nu mă legați!

Nicolae Ceaușescu: Rușiiine!
Elena Ceaușescu: Rușiine! V-am crescut ca o mamă!

Un militar: Luați-i brățara de la mînă.
Elena Ceaușescu: Stați la un loc, mă!
Un militar: Las-o, mă, dracu’n pace!
Elena Ceaușescu: Ce-i asta? Îmi rupeți mîna! Dați-mi drumuʼ la mînă!”

Secvența dezvăluie că:

  1. Elena Ceaușescu avea la Procesul de la Târgoviște o brățară de aur. Asta însemna că o purta în mod obișnuit. Ajunsese la cazarmă de la serviciu, cum s-ar spune și nu de la bal.
  2. Un militar încearcă să i-o ia cînd o leagă la mîini. De ce? Primise ordin s-o facă? Era zelos? Sau cumva voia s-o șterpelească, s-o dea nevestei sau ibovnicei?
  3. La intervenția brutală a unei alte huidume, militarul îi lasă Elenei Ceaușescu brățara.
  4. Elena Ceuașescu e împușcată cu brățara la mînă.

Cu ani în urmă, am vizitat Tezaurul Băncii Naționale. La un moment dat, Mugur Isărescu, ghidul nostru prin Muzeu, ne-a arătat o brățară de aur lovită de glonț. Brățara Elenei Ceaușescu purtată în clipa execuției! Cum a ajuns aici brățara, pe care voia s-o șterpelească militarul, rămîne un mister. Pe 11 octombrie 2011, cînd i-am luat lui Victor Stănculescu interviul de comentare chiar de către el a Procesului, am abordat chestiunea brățării:

„– Vreau să-mi confirmaţi sau să-mi infirmaţi un amănunt. Ea avea o brăţară de aur, lovită de glonţ, care este acum la Banca Naţională a României. Ştiţi ceva de ea?
– Nu mai ştiu nimic.
– Deci, tot ce-au avut ei, cine le-a luat?
– Efectiv nu mai ştiu. N-am stabilit nimic. Dacă s-a ocupat, se putea ocupa ori procurorul, ori cineva din Completul de judecată. În nici un caz dintre participanţi.”

*

Garsoniera lui Carol al II-lea. Consemnez abia acum, pentru că abia acum mi-am amintit, dezvăluirea făcută de un participant la lansarea numărului despre Gavrilă Marinescu al revistei Historia.

Respectivul, al cărui nume l-am uitat, pentru că, între noi fie vorba, nici nu şi l-a destăinuit, susţine că, la un moment dat, prin anii ʼ50, a locuit cu chirie în garsoniera folosită de Carol al II-lea drept cuibuşor de nebunii. Tot respectivul mărturiseşte că sub garsonieră, în apartamentul de la etajul inferior, locuia o bătrînă care apucase frumoasele vremi ale Majestăţii Sale. Respectiva i-ar fi povestit multe întîmplări interesante, auzite de ea prin tavan.

Autorul Dosarului, situat în prezidiul improvizat, confirmă existenţa garsonierei.
Întrebare:
Cine o sta acum în ea?
Ştie respectivul despre ce obiectiv istoric e vorba?

*

Ăștia da istorici de casă! Despre Mehmet al II-lea, Cuceritorul Constantinopolului, biografii consemnează încurajarea de către Sultan a Istoricilor însărcinaţi să lase posterităţii imaginea unui Mare Cîrmuitor de Popoare.

Citind nume şi opere, cum ar fi, de exemplu, Târîh-i Ebü’l-Feth, de Tursun-Beg, care avertizează chiar din Prefaţă că şi-a propus descrierea unui Conducător fără cusur, biografii lasă să se înţeleagă că e vorba doar de cronicari, ziariştii vremurilor cînd nu apăreau ziare. Apare consemnată însă şi o Istorie universală, scrisă în persoană de un anume Şeikrüllah. Un adevărat istoric de casă, cel care ar fi meritat banii, s-ar fi cuvenit să întocmească Istorii Universale, în cadrul cărora Stăpînul să beneficieze de un loc crucial.

Istoricii de casă ar putea fi găsiţi şi azi, în Era Internetului şi a Libertăţii presei, cîntate de toţi muritorii. Un asemenea istoric ar urma să scrie o istorie naţională în cinci volume din care patru ar fi consacrate perioadei administrate de Stăpînul care l-a încurajat în toate felurile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „La Procesul de la Târgoviște, Elena Ceaușescu avea la mînă o brățară de aur”

  • ?? Mehmed II (bin Murad) sau pe romaneste Mahomed al II lea. S-a tradus si publicat in lb. rom si parerea „istoricului bizantin”.

  • Maestre, ce draq e asta? Și-a pierdut Regina Maria un nasture? și ce?
    Maestreeee, breeee, se demolează țara, ăsta nu e un fapt?
    Gata, e lege, se închid toate termocentralele! Se închid toate minele de cărbune în plină criză energetică!
    De mâine poliția va da ordin la țigani să intre ca termitele și să le dărâme piatră cu piatră și să vândă utilajele și osaturile din fier, la fier vechi.
    Așa s-a procedat cu toată industria României. Doar nu credeți că țiganii fac ceva de capul lor într-o țară militarizată ca România.
    Cu țiganii a dărâmat și Ceaușescu bisericile că muncitorii români nu îndrăzneau să bage buldozerul în altar.
    Liberalii cu Ciucă în frunte sunt niște nebuni scelerați, dărâmă tot.
    *

    Mă întreb ce s-a întâmplat cu noi, că suntem același popor care în comunism am reușit să constuim o țară.
    Noi ca popor am avut diplomați deștepți și abili, am avut școală de medicină bună, constructori de mari platforme industriale, fabrici unicat ca cea de diamante sintetice, constructori de vapoare sau platforme maritime, ingineri în metalurgie – oțeluri rare, scriitori, pictori, arhitecți.
    Cum draq am decăzut în acest hal? Cum de am permis să ajungă toți vânduții și toți derbedeii la putere?
    Cum de am ales un chior care singurul ochi era doar la licurici și un sas indrăgostit de sri și tinichelele date de ambasade?
    Nu vedeți că nu există nici o reacție din partea populației? Oare de ce? Cred că orice voce se ridică este anihilată. Cred că-l bate poliția până-l bagă la nebuni
    Să înlelegem toți că România NU este liberă de aia nu merge nimik. Nu este justiție liberă, administrație liberă, presă liberă.
    Suntem un stat militarizat cu șapte feluri de poliții, șapte feluri de securiști, jandarmeria. La o adică scot peste noi armata ca în pandemie.
    Băsescu și Iohannis au băgat miliarde la SRI pentru echipamente de supraveghere, se dau sute de mil. euro lunar pentru salariile acestei armate, pe echipamente, popotă, mașini etc.
    Pentru ce au dezvoltat un stat militarizat în țara cu criminalitate minimă? Simplu pentru ca toți golanii să stea la putere.
    Oamenii nu au după ce bea apă dar întreținem ditamai aparatul opresor.

    • Liberalii în frunte cu Ciucă, Popescu și toți care au hotărât și semnat ONG-ul cu termocentralele sper să sfârșească într-o ocnă, să dea la târnăcop la sare cu lanțul de picioare, cum era înainte.
      Să nu mai vadă în veci lumina soarelui pentru distrugerea și vânzarea țării în care s-au născut!
      PSD, nu o să uităm că ai închis ochii. Ești complice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *