Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La renegocierea Acordului de Guvernare PNL va pune drept condiție indiscutabilă obținerea ministerului Fondurilor Europene și ministerului Transporturilor

Rareș Bogdan a fost luni după-amiază invitatul emisiunii lui Ionuț Cristache de pe TVR1, botezată de moderator în chip polemic România9, deși emisiunea începe la ora 5 după-amiaza.
Sînt mai multe motive să văd în emisiune un eveniment. Ca de exemplu:

1) Rareș Bogdan n-a mai acordat un interviu despre situația din PNL și din țară de opt luni, mai precis din ianuarie 2021, de la interviul pe care i l-am luat la Aleph News. Despre evenimentele din ultimul timp Rareș Bogdan s-a pronunțat doar prin scurte intervenții tv.

2) Ionuț Cristache a fost un adversar al lui Rareș Bogdan. A primit o sancțiune de la CNA pentru un pamflet TV îndreptat exact împotriva lui Rareș Bogdan. Pe vremea cînd era moderator, nici Rareș Bogdan nu l-a tratat pe Ionuț Cristache altfel decît pamfletar. Și cu toate acestea, Ionuț Cristache l-a invitat pe omul politic Rareș Bogdan și omul politic Rareș Bogdan a acceptat. Ba chiar, la finele emisiunii, omul politic Rareș Bogdan și-a cerut scuze de la gazetarul Ionuț Cristache pentru înjurăturile la care l-a supus gazetarul Rareș Bogdan.

3) Emisiunea a avut un format aparte. Pe lîngă cei doi – moderatorul și invitatul – a existat un alt treilea personaj, și el invitat. Respectivul personaj se numește Ion Cristoiu. De regulă în astfel de împrejurări invitatul gazetar vine pe post de analist. El are misiunea de a comenta răspunsurile omului politic la întrebările moderatorului. În emisiunea de luni, potrivit înțelegerii cu Ionuț Cristache, eu n-am fost comentator, ci participant la interviu, mîna a doua a moderatorului, cum s-ar spune. N-a fost pentru mine o premieră. Sînt autor de interviuri. Din cînd în cînd, accept însă postura de secund al unui moderator pentru a-mi putea strecura și întrebările mele. Cel mai bun interviu TV dat vreodată de Klaus Iohannis a avut formatul emisiunii de luni, de la TVR. E vorba de interviul dat de candidatul Klaus Iohannis ziaristului Rareș Bogdan la Realitatea în campania electorală din 2014. În emisiune am fost mîna a doua, secundul lui Rareș Bogdan. Îmi păstrez aprecierea că interviul a fost excepțional mai ales datorită prestației lui Klaus Iohannis.

Principalul argument îl reprezintă însă adevărul că dintre toți membrii echipei cîștigătoare, cum își spun cei care-l susțin pe Florin Cîțu, Rareș Bogdan e singurul de la care poți scoate o știre. Despre evenimentele care au clătinat scena noastră politică, Rareș Bogdan s-a pronunțat doar prin scurte intervenții TV. Un interviu e însă altceva. Mă număr printre jurnaliștii care urmăresc atent bătălia din PNL. Era normal în aceste condiții să accept invitația lui Ionuț Cristache de a participa la emisiune pentru a pune întrebări și nu pentru a comenta.

Rareș Bogdan a devenit om politic. Și ca orice om politic vine într-o emisiune Tv nu atît pentru a răspunde la întrebări, cît mai ales pentru a da mesaje. Prin urmare, în multe dintre răspunsurile sale am deslușit mesajele pe care echipa lui Florin Cîțu ține să le transmită marelui public, delegaților la Congres, dar și adversarilor din PNL și de pe scena politică. Insistînd asupra unor răspunsuri în emisiune și dînd deoparte (după) bla-blaurile politice, am desprins din interviul dat de Rareș Bogdan următoarea concluzie:

Echipa lui Florin Cîțu (dacă Florin Cîțu va fi președintele PNL) va renegocia cu USRPLUS condițiile de refacere a Coaliției de Guvernare. PNL e decis să obțină o reducere substanțială a greutății USRPLUS în cadrul noului guvern. Rareș Bogdan a susținut că două dintre ministere – al Fondurilor Europene și al Transporturilor – trebuie să revină acum PNL. Întrebat de mine, Rareș Bogdan a răspuns că aceste ministere nu sînt negociabile.

Negocierile vor începe abia după ce atît la PNL, cît și la USRPLUS, vor fi avut loc alegeri interne. Deoarece teza renegocierii a fost susținută și de alți membri ai echipei Cîțu, pare a mi se confirma teza, lansată de mine chiar de la debutul Crizei, că toate acțiunile lui Florin Cîțu împotriva USRPLUS au drept scop să-i facă pe liderii USRPLUS să plece de la guvernare. Dacă miniștrii USRPLUS ar fi fost revocați, PNL ar fi avut două probleme. Pe de-o parte, fiind vorba de revocare, care schimbă structura politică a Guvernului, ar fi trebuit să meargă în Parlament pentru a obține un vot de încredere. Pe de alta, electoratul de Dreapta ar fi acuzat PNL c-a rupt Coaliția. Prin ce a făcut USRPLUS după manevrele lui Florin Cîțu (Moțiunea de cenzură, alierea cu AUR, atacurile la Klaus Iohannis) PNL a trecut drept victima USRPLUS. O spune și un sondaj național care dă dreptate PNL ( 24%) față de USRPLUS (20%). De fapt, PNL, sub conducerea lui Klaus Iohannis avea nevoie de supărarea USRPLUS pentru a putea renegocia Protocolul de colaborare. Pentru PNL și Klaus Iohannis e vital ca ministerul Fondurilor Europene să treacă în mîinile PNL. Miliardele primite de la Bruxelles trebuie administrate de PNL. Pe de o parte, pentru că dă putere PNL, pe de alta pentru că aduce spor electoral. Încep să cred că ușurința cu care Klaus Iohannis a acceptat ca PNRR să fie aprobat abia în septembrie 2021 ține de acest Plan secret, care urmărea ca momentul adoptării de către UE să fie unul fără prezența lui Ghinea în fruntea ministerului. După aprobarea PNRR, președinta Comisiei Europene va veni la București, pentru ceremonia aprobării. Credeți că va fi invitat demisionarul Ghinea?

Așa cum am remarcat în emisiune pare că PNL face totul pentru ca USRPLUS să nu mai revină la Guvernare. Sau mai bine zis, ca să refuze noul Acord.
N-au luat în calcul asta artizanii Planului vizînd regîndirea relației de putere din cadrul Coaliției?
Mai mult ca sigur, au luat în calcul.
Ei pariază însă pe:

  1. Procentajul de doar 34% din populația țării care declară că manifestă foarte mult și destul de mult interes. Acest procentaj redus înseamnă că românii nu văd un dezastru în ceea ce presa prezintă drept dezastru național.
  2. Folosirea refuzului USRPLUS pentru a arăta electoratului de Dreapta că USRPLUS sacrifică interesele Dreptei și ale Țării de dragul ciolanului.
  3. Ezitarea USRPLUS de a trece în Opoziție pentru trei ani de acum încolo. Dacă ar fi alegeri luna viitoare, USRPLUS ar merge în Opoziție. Dar așa, să stai trei ani în Opoziție, unde va trebui să te aliezi cu AUR și Ciuma Roșie nu e tocmai plăcut.
  4. Presiunile exercitate din afară și din interior asupra USRPLUS ca să accepte revenirea în Coaliție.
    Din afară, de la marile Puteri și de la UE.
    Dinăuntru de la clientela politică a USRPLUS care s-ar vedea despărțită de masa cu fripturi la care a ajuns atît de greu și cu atîtea sacrificii.

Acesta e Planul Grupării Reformiste și al lui Klaus Iohannis.Â
El are drept condiție crucială alegerea lui Florin Cîțu în fruntea PNL.
Dacă învinge Ludovic Orban Planul se năruiește.
Și nu numai acest Plan, ci și multe alte planuri, pe care doar le bănuim.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „La renegocierea Acordului de Guvernare PNL va pune drept condiție indiscutabilă obținerea ministerului Fondurilor Europene și ministerului Transporturilor”

  • Când doi se bat, al treilea câștigă. Mă rog, aici se bat ca fraierii trei, două grupări din PNL și PNL-PLUS, dar tot aia e. Al patrulea, PSD-ul, va câștiga. Cei din urmă nu au niciun interes să preia guvernarea în plină criză economică și sanitară, deci nu vor exista alegeri anticipate.
    Timpul tace și trece, PNL și USR-PLUS vor pierde următoarele alegeri din cauza lui Orban care a cedat ministere multe și importante pentru a fi el mare șef la Camera Deputaților. De acolo a pornit totul.

  • DE CATE ORI DOMNUL ION CRISTOIU SARE SA DEA O MANA DE AJUTOR CUIVA PARADIT…STIU CA E CA POPA CARE A VENIT LA MORT SA II CITEASCA STALPII, CUM SE SPUNE IN POPOR. PRIVEGHIUL. AM VAZUT IN MAI MULTE RANDURI CA ARE MANA BUNA. MORTU E DEJA SPRE LOCUL DE VECI. CEL MAI TARE MI-A PLACUT CRISTOIU CU ELENA UDREA. DEGEABA O RESUSCITA…EA ERA IN DRUM SPRE TARGSOR. CA SI AZI. IAR ACUM RARES BOGDAN. CINEVA I-A SPUS LUI RARES BOGDAN CA E BARBAT BINE. EL A CREZUT. SI SE TOT MAIMUTARESTE DE A AJUNS SA SEMENE CU BIANCA DRAGUSANU, VARIANTA BOTEZATU. DENISE RIFAI NU S-A DOCUMENTAT INDEAJUNS ASUPRA TEMEI BOTEZATU, ALTFEL STIA CA ATUNCI CAND A STAT LA INCHISOARE BOTEZATU ERA IUBITUL LUI ALEXANDRU RADUCAN, SI DOAR IMPREUNA AU DAT TUNURILE LA BANCA. SI TOATA PUSCARIA STIA CA SUNT POPONARI. ACU BOTEZATU VREA IMAGINE DE BARBAT -barbat! Trecutul ne bantuie pe toti! RARES BOGDAN S-A RIDICAT ZIARIST LA ZIUA DE CLUJ. MAI BAIETE, MAI, INAINTE SA IL IMPINGA COLDEA PE STICLA, ATI AUZIT DE VREO ANCHETA, INVESTIGATIE BETON FACUTA DE RARES BOGDAN? LINGAU SI ATAT. CA DESPRE SAREA PRADUITA DE TATAL LUI NU IL INTREABA NIMENI. DESPRE CONTRACTELE DE PUBLICITATE DIN VREMEA JURNALISMULUI MUCLES. ION CRISTOIU DA ORZUL PE GASTE. GASCA ASTA ORICUM E CA SI MOARTA LA CUPTOR…TRADATORUL GRUP AL CLUJENILOR VANDUTI UNGURILOR…BINEFACATORII ROMANIEI!! MARS LA COTET!

  • Dl Cristoiu isi face un titlu de glorie din faptul ca face anumite preziceri … una din preziceri , la timpul ei , era ca dupa debarcarea lui Voiculescu Catu nu mai ramane prim ministru… acum merge cu Catu pana in panzele albe … eu cred ca acest mediocru ingalat se va duce dupa dancila la bnr , daca asta a fost pretul tradatorului pentru indatorarea excesiva a tarii … Dancila , Catu premierii tarii , doi analfabeti , doi impostori

  • Fac apel la conștiința politicienilor să facă tot posibilul ca acest guvern să pice inainte ca acesta să semneze toate angajamentele păguboase făcute cu UE, altfel țara va fi iremediabil distrusă!!!
    România a intrat într-un vârtej fără ieșire. Dacă nu se face ceva acum, înainte de semnarea PNRR, vom fi terminați.
    Trebuie și un Referendum de modificare a legilor, ca politicienii care s-au dovedit rău intenționați față de România să fie condamnați, de la președinții de partide până la miniștrii și președintele țării.
    Fraților, nu se mai poate așa, este prea mare bătaia de joc!
    O să vedeți că o să plătim extrem se scump, se va institui unui regim de austeritate.
    Toate greșelile celor care ne conduc azi, în frunte cu Iohannis și Cîțu vor fi decontate din buzunarele noastre.
    Practic, următorii ani vor fi foarte grei ptr. toată populația, poate mai grei decât pe timpul lui Ceaușescu.
    Mă gândesc în primul rând la copiii României care vor suferii de foame, și la bătrânii acestei țări care vor murii cu zile.
    Fraților! nu e suficientă pandemia pe capul nostru? De ce să suportăm și sărăcia?
    Guvernul liberal trebuie spulberat!

  • Din emisiunea despre cine va administra banii în cantitate inimaginabilă, așteptați de la UE, va intra în istorie o secvență, conform presei: „ce le rămâne celor de la USR PLUS, Cultura?”„Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”.
    Se știe că disprețul cocalar pentru cultură ridică ratingul. Mai rar așa sinceritate ca la Rareș Bogdan! E subînțeles atâta dispreț miștocar de „nouveau riche“, pentru cultură și oamenii de cultură, în această declarație de mentalitate, încât te gândești că primește ceea ce merită însăși Tăcerea intelectualității în criza politică provocată de corupție, rapacitate și incompetență.

    • Haide, bre, îmi aduc bine aminte cât ai pledat în campanie pentru USR.
      Dacă și voi, useriștii sunteți intelectuali, atunci eu sunt academician.
      „tăcerea (așa-zisei) intelectualității” se datorează faptului că toți s-au mufat la diferite programe și oengeuri de unde sug bani europeni sau bani din donații fără să producă nimic „intelectual”, decât hâțogăraie, simpozioane etc.
      Se vorbește că unele ONGuri sunt în cârdășie cu alte „entități” și spală bani, că nici dreq nu-i controlează.

    • Singurul intelectual din ziua de azi pe care-l cunosc este doar dl. Cristoiu și probabil cei care mai lucrează la marele Dicționar explicativ al limbii române (ăla mare, verde, cu multe volume).
      Știu că acum 30 de ani ajunseseră la litera „r” cuvântul „răpciugă”, și era o polemică mare între ei.
      Înainte de pandemie îl vedeam zilnic pe dl. Cristoiu cum se îndrepta spre Academie cu un trăstoi mare atârnat de umăr și cu altul în mână.

  • Maestre, cu toată stima, ne ocupăm de nimicuri.
    Rareș Bogdan trebuia înghesuit la colț să răspundă ce angajamente a luat acest guvern la Brusselles în numele Rămâniei?
    Mai direct, în ce a împlicat țara, și de ce PNRR nu a fost supus dezbaterii publice?
    Vom îngheța la iarnă cu toții și vrem să știm de ce?
    Este posibil ca lumina și gazele să fie raționalizate și vrem să știm de ce?
    Deja un mare spital se plânge că nu mai poate plătii facturile, vor urma școlile, grădinițele, teatrele etc.
    Primăria capitalei va mai avea bani de iluminatul public sau ne lasă în beznă ca Ceaușescu?
    De ce plătim certificatele verzi când noi producem curentul electric preponderent din energie verde?
    Vrem numele echipei de negociatori.
    Vrem să știm dacă se fac minime eforturi diplomatice cu Rusia având în vedere că este unicul exportator de gaze pentru Europa. Ce se întâmplă cu conductele de gaze, ce se întâmplă cu huburile de gaze?
    Vreau să văd din partea guvernului un minim gest pentru România.

  • Eu cred in scenariul Maestrului.

  • De obicei urmaresc emisiunea lui Cristache pina la capat, acum am schimbat canalu dupa 10 min…Un clantau jalnic Rares Bogdan asta, un derbedeu…inteleg ca Cristoiu sta pe linga el sa mai scoata o stire, dar PNLeu e pt romani un partid mort, nu mai intereseaza…Cristoiu sufera de scenarita la 73 de ani, o boala grava pt un alt tip de clantau modern in ziua de azi numit ziarist..sinistru…raminem cu Nistorescu, nu-i bai…

  • Sincer nu cred o iota din aburelile si discursurile patriotarde ale lui batistuta. Guvernul Citu dispare la motiunea de cenzura si cu siguranta vor fi alegeri anticipate.
    PNL-ul si ulterior „coalitia” au luat masuri financiare si economice care au pus tara pe butuci si vor duce romanii in saracie lucie. Chiar daca nu iese lumea pe strada, toti cei cu drept de vot caraie si maraie nemultumiti fiind. Nu mai au cei de dreapta nici macar cu ce sa-i amageasca.
    Daca vorbim si de OUG privind infiintarea unei agentii independente si dea dreptul inchizitoriale in domeniul sanatatii publice, chiar se va depasi orice limita a umilei noastre democratii. Politicienii de dreapta nu vor avea nicio scuza.

  • Globalizarea si a epuizat potentialul. Acum nu mai are. Gata!

    Ce urmeaza e Unificarea,ea ea se face prin, mai intai, printr un reflux, printr o intoarcere in matca a apelor revarsate.

    Daca insista cu Globalizarea, UE va da erori fundamentale, care vor vira brusc in existentiale, pentru căspre ex, alte exituri in UE vor deveni realitate.

    UE pare a avea o singura cale disponibilaiar ea e calea statelor natiuni.
    Unificarea, care e un proces micro, se poate implementa exclusiv prin manifestarea statelor natiuni.
    Prin urmare chiar daca astazi poate parea a fi un demers ilogic, nivelul superior al Globalizarii, care e Unificarea, poate fi implementat exclusiv prin manifestarea statelor natiuni.
    De unde rezulta ca…bucuria nationalistilor, a celor care sustin statele-natiuni e un soi de … bucuria nebunilor. Insa ce e de luat in seama e ca asta e tendinta Lumii, iar asta inseamna inclusiv ca la nivelul UE se va regandi strategia, deci opiniile UE, azi, se vor dovedi…pe dos decat vor fi opiniile UE, maine, cand moda va fi cea a statelor-natiuni.

    Prin urmare paertidele care inca nu sia u limpezit doctrina…o vor face negresit, pentru ca una e sa fii progresist sadea, si cu totul alta e sa fii iliberal, protejandu-ti mai inainte de orice altceva dinamica proprie tarii tale, insa cu acelasi imbold si manifestarea pe acestui nou fond, a unei…practic Noi UE.

    De unde ar rezulta si ca, la anul, alegerile anticipate devin ceva de bun-simt, insa nu si cele prezidentiale. Iar in ce priveste PNL se prea poate ca el sa se despleteasca in doua…seminte fundamentale: progresism pur si iliberalism, acestea doua dind noua definitie a Dreaptei politicii.

  • Am zis, repet: PREA MULTE PARTIDE. Prafu’ si pulberea sa se aleaga de toate partidele astea inventate dupa’89, degeaba si-au luat numele asa ziselor partide istorice, canci istorie, n-are nimic de-a face sula cu prefectura.Daca s-ar ocupa mai putin cu circoteca si mai mult cu ce e nevoie de facut prin tara, n-ar mai cadea poduri, n-ar mai fi sosele pline de gropi, n-ar mai fi bilci cu „pandelia covid”, n-ar mai fi neghiobi in functii mari, n-ar mai fi multe rele, da cu cine sa indrepti ceva?Cu un rares bogdanel cu neuroni lipsa, cutia craniana vidata, da umbla el rujat?Umbla ca cica-i :gagiu mishto”, cred ca nu-i spune nimeni sa se uite mai des in oglinda si daca-i place ce vede, sa-i recomande orban si lu’ asta un „specialist” care sa-i rezolve problemele de la „mansarda”…Ma uitam azi la un articol in care apareau deshteptii tzarii:rares bogdan, citzu-pirtzu, orban si nu mai stiu cine, oricum n-are importanta, aratau de boala mintii, parca erau la caminu’ cultural in zi de bilci,daca astia sint „ginditorii” tarii si asteapta platitorul de taxe sa aiba problemele rezolvate, apai poate sa astepte pina la calendele grecesti. Eu zic ca e timpul de-o schimbare serioasa, ca banii aia la care viseaza toti ca la momeala pt electorat, tot ai nostri sint, nu da”bruselu'”nimic de-a moaca, iti da inapoi din ce ai cotizat acolo. Cind vezi istoria personala a unora, cum e handicapatu’ citzu, iti pui intrebari serioase, cum Doamne iarta-ma lasi un nenorocit, un hot pirlit, impostor plin de jeg sa se joace cu miliarde si sa aiba acces la informatii de interes national. Era un articol pe evz despre familia lui citzu, lasa ca e puscarias si datoreaza la o banca amerolaca niste mii de dolari, da’ am intrebat cu ceva timp in urma si vad ca cineva a cititi si a preluat ideea, intrebam cine i-a paltit studiile desteptului citzu? Ce bursa e aia cu care se lauda ca a facut scoli marete?De unde?Mai mult, in articolul de pe evz se spunea ca parintii citzului au intrat in osesia a 50 de hectare de padure la Voineasa, numai ei stiu cum, pt ca nu au avut neam de neamu’ lor padure de 50 de hectare, si totusi babacii citzu au „donat”, auzi/AU „DONAT” cele 50 de hectare de padure drogatului lor fiu si a fratelui drogatului.Deci secrete de stat stau la cheremul unui excroc care provine dintr-o familie de excroci?Pai asta nici nu se va gindi de 2 ori daca sa vinda cuiva informatii la care are acces. I-a facut cineva test cu poligrafu” Sa fie testat si herr ciolhanis, arogantul asta execrabil. Herr asta cred ca uraste romanii cu pasiune, ma uitam ;a clipul ala de la Sibiu unde-l ridicau in slavi pe criminalul „Samoila von bruchental”, si pe liga gesturile alea de superioritate absoluta, felul cum vorbea te facea sa vrei sa-i scuipi in gura scirbei asteia. Da, se ocupa de matrapazlicuri, se vedea pe moaca aia de degenerat ca-i face placere sa tina discursul de preaslavire a lui Samoila, parca ridea in nasu’ romanilor, si batea cimpii in avans stiind ca cineva se va lua te el pt aroganta asta de imbecil.Daca la politicienii nostrile plac jocurile, ca vad ca altceva n-au de facut, de ce nu pleaca ei de pe scaunele sus puse si sa se joace pina-or da in zbenghe si sa faca loc oamenilor normali.Ce se intimpla pe scena politica,numai normal nu e, asistam la o parodie ieftina intre partide, parca-r avea 2 ani: „…mama lu’ jijel, jijel m-a batut….; …nu mama, vasilica m-a scuipat primu’…” si uite asa nu se mai termina circoteca. Rares bogdan e un penibil de zile mari, nu stiu ce jurnalist crede el ca a fost, da’ daca a fost la fel de bun ca jurnalist, cum e ca politician, apai te shtergi cu el la cur…Politica nu-i pt orice caraghioslic de biped care se crede Fat-Frumos, politica trebuie facuta de aia care se pricep, pacat ca-i numeri pe degete pe cei priceputi…restul sint o adunatura de derbedei si parashute care s-au impins unu’ pe altu’ in sus si au facut din tara asta groapa de gunoi a Europei. Din partea mea n-au decit sa piarda toti alegerile, partidele, tot, sa se duca-n aia mamii lor…Statistica ziceti?34%?Pai statistica e mama, mamelor tuturor minciunilor, cind e vorba de politica nicio formula matematica nu are sens si nu poate arata cifre apropiate de realitate. Astia care fac statistici, sint cei care executa din pix cifre impuse…azi aratam atit%pt PNL, atit% pt USR si tot asa, ca nu sta oricum nimeni sa-i purice sa vada cine-s aia care au raspuns sondajelor…Minciuni peste minciuni, lumea e condusa prost, pt ca e condusa de oligofreni cu interese bolnave, nu e nicio teorie a conspiratiei, e realitate, pe fata, ni se ride in fata si sintem sfidati de o mina de impostori plini de tupeu,iar ca intelect?Pina si vacile alea care-s invatate sa foloseasca toaleta ca s-a nu mai lase balega pe cimp, pina si alea dovedesc ca au un IQ mai mare decit politicienii. AFARA CU TOTI POLITICIENII, citzu sa fie primu’, si sa-si ia dupa el toti jmecherii incepind cu boc, rares bogdanel si restul de banditi. Nu m-ar mira ca Mister Citzu-pirtu sa n-aiba cine stie ce aranjamente cu vulpea udrea si cu sprijinul lui boc.Tot face udrea blocuri prin cluj, or fara aprobare de la primarie faci in poteca, nu poti construi, deci e clar mina in mina cu boc.Iar Mister citu are donatie de la parinti didamai terenu’ in zona turistica de mare interes pt sporturi de iarna, ski mai ales, deci n-o fi prost sa nu faca vreun troc cu madama…Ia sa sape jurnalistii de investigatii mai adinc, sa vedem ce „surprize” mai ies la suprafata. TOTI politicienii romani din ultimii 31 de ani are trebui inlocuiti pina la unu’ cu oameni cu un dram de decenta si un IQ macar mediu, exista suficient de multi romani capabili sa faca bine tarii, n-au loc de reteaua asta de banditi care fac ei ce fac, si nu fac nimic in final, doar vorbesc sa se afle-n treaba si atit…ca pe vremuri „ne-am adunat ca sa vorbim discutii”…cam la nivelul asta sint mnealor.Aia e.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Apropo de „noaptea de la Waterloo”… se pare ca in Nordul Europei tocmai s-a dat semnalu’ unui val de schimbari politice asa incat social-democratii si partidele de stanga vor prelua conducerea prin Europa. Dupa ce v-am citit „scenariul” din articol, mi-a venit si mie asa, din senin, s-o pun si eu de-un „scenariu”. Nu va suparati, da?… 🙂

    1. PSD-ul voteaza motiunea alaturi de AUR si USR-PLUS iar guvernu’ Catu pica in bot.
    2. Johannis e suspendat de o coalitie PSD-AUR- USR-PLUS si, evident, PNL- „echipa pierzatorilor” lu’ Orban.
    3. Se fac alegeri anticipate, inclusiv la prezidentiale si partidele de stanga castiga si-si aleg si presedintele, iar „Napoleon” si „echipa castigatoare” ajung in exil… da’ in nici un caz nu la Bruxell!…

    PS. Ce ziceti?… Daca bietii din „gasca castigatoare” pretind ca scenariul lor e realizabil, asta de ce n-ar fi? Ca in septembrie vin ploile!… 🙂

    • Am sa spun si-o rugaciune ca sa se indeplineasca”scenariul” asta…Nici unu’ nu merita privilegiile, asa ca nu mai are importanta mare cine cistiga sau pierde, daca se indeplineste prezicerea, toti pierd…m-ar unge pe suflet sa-i vad in nas, incepind cu arogantul asta nenorocit care a fost instalat la cotroceni,masa pe gheata stie de cine…AFARA CU TOTI.

    • Mie imi place sceariul asta. Si da, nu vad motivele petru care n ar avea sanse, macar cat al „ëchipei castigatoare”.. Astia de pe dreapta sa defileze cu alti oameni. Cati -mati, nu sutem obligati sa inghitim. Domnul Cristoiu a imbatranit si tot face concesii.. Are el nus’ ce algoritm de calcul. N o sa iasa, da invata de la Ciolacu, le tot schimba..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *