Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Lovitura dată de KGB prin conflictul dintre Armenia și Azerbaijan

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Lovitura dată de KGB prin conflictul dintre Armenia și Azerbaijan”

  • Rusia nu susține Armenia în conflictul său cu Azerbaidjanul, ci își susține propriile interese. Odată cu eradicarea oricărei opoziții din Georgia, survenită la rându-i tot pe filieră occidentală, prin care se urmărea controlul conductelor prin care se transportă produse petroliere din Marea Caspică înspre Europa, Rusia se afla într-un control relativ asupra oricărei intenții a Azerbaidjanului de a folosi altă rută de transport spre Europa. Pentru a fi înțeles, cât mai pe scurt. La începutul anilor 90, Armenia și Karabahul nu numai că s-au unit teritorial, dar au ocupat o zonă tampon între Karabah și Iran care tăia orice legătură terestră între Azerbaidjan și Turcia, un culoar destul de îngust dar pe care ar fi purtut fi amplasată o magistrală pentru transportul resurselor petroliere. În timpul ultimului conflict, Azerbaidjanul ajutat de Turcia și alte părți interesate, au reușit să refacă legătura terestră cu Turcia. Abia atunci a intervenit forța rusească de… menținere a păcii care controlează orice teritoriu care ar putea înlesni transportul produselor petroliere din Caspica.

  • Sunt de acord sa fac economie de gaz si curent ca sa contribui la salvarea planetei,nu ca sa ajut la continuarea razboiului..pentru ca,de fapt,asta e.

  • atunci cind Globalizarea si a incheiat numarul, si a consumat potentialul, deci atunci cind Marele Flux si a epuizat energia, a devenit de bun-simt ca cel care urmeaza sa se manifeste sa fie Marele Reflux,
    intoarcerea la obarsie, …in stilul lumii mari!, bineinteles,
    prin urmare ‘primul pas’ in poveste, asteptat, urma sa fie…o Polarizare a Sinelui Civilizatiei.

    deci mi intai s a manifesta Globalizarea, iar mai apoi, in sanul Civilizatiei mare cit planeta incep sa apara 8-urile, polarizarile,
    importanta, capitala, fiind prima.
    adica despletirea Civilizatiei in doua plete lipsite de intersectie.

    prin urmare ce e de asteptat e ca Lumea Mare sa se mpaarta in doua:
    Est
    Vest

    stiind asta, noi in heia asta privim dinamicile care se manifesta pe planeta.
    facind asta observam ca diversele ‘Pandemii de efecte ale…’ urmaresc reconfigurarea Estului si reconfigurarea Vestului, ele fiind, mai degraba,
    probleme de politica interna, ale Estului,
    probleme de politica interna, ale Vestului.

    adica, pentru Este, Vestul e Sperietoarea, doar!, toate dinamicile intreprinse in Est vizand recongurarea din temelii a Estului! :)))
    iar pentru Vest, Estul este Sperietoarea,atat si nimicmai mult!, toate dinamicile intreprinse de Vest vizind reconfigrarea din temelii a Vestului 🙂 :)))

    adica ‘pndemia de efecte ale sanctiunilor…n a vizat Estul, u nu!, ci chiar reconfigurarea Vestului :)), si din cite se vede ea a reusit, ca in Vest se manifesta suficiente reactiuni pentru ca o configurare sa devina ceva de bun-simt.

    lumea din Est, …si ramane de vazut care si cum va face parte din ea, e …o Lume
    iar lumea din Vest,…si ramane de vazut care si cum va face parte din ea, e o ‘alta Lume’

    Lumea si ‘alta Lumea’ fiind cei Doi Poli ai Civilizatiei, rezultati din Polarizarea Sinelui Civilizatiei, rezultata din manifestarea Marelui Reflux.
    _______
    Marele Reflux e un proces natural, deci implacabil, prin urmare Polarizarea Sinelui Civilizatiei e un proces nenegociabil, prin urmare se vor manifesta, la nevoie, fix atatea ‘ploi de la Waterloo’ cite se vor dovedi suficiente pentru ca despletirea civilizatiei in doi poli sa se manifeste.

    • in final Estul va deveni, pentru Vest, Dracu’ care vrea sa distruga planeta,
      iar Vestul va deveni, pentru Est, Dracu’ care vrea sa distruga Civilizatia.

      la un moment dat, la soroc, vor conchide observand ca Dracul e acelasi

    • vremea va trece, deja trece, iar la un moment dat
      Estul va observa ca e un Taler,
      Vestul va obseva ca e un Taler,
      insa Balanta nu are reazem, referinta.

      ( povestea se regaseste si in dinamica din sanul Unicului Foton, unde Unda e un Taler, Corpuscului e un taler, iar ‘A Treia Componenta a Unicului Foton e Referinta Talerelor, care e si reazemul Absolut )

      ute ca io zic ca ‘nemul nostru’ e tocma bun de ‘Reazem al Balantei Est-Vest’
      cei din Est vor pune la indoiala zicerea,
      cei din Vest vor pune la indoiala zicerea.
      uite ca io zic ca ea nu va pica.

      • :))))))
        mortuleeee!, iar vorbesti?:))))

        • @offline a scris pe 17/09/2022 la 11:53
          Deocamdata au inceput sa nu se mai plateasca pensiile.
          Urmeaza bugetarii.
          Cica se va muri bine la spitalele sri agrippa ionescu si balotesti.
          De asemenea se va muri si la spitalul gerota al mai.
          Se va muri si la spitalul militar al mapn.
          Se pare ca mai ales copiii angajatilor sistemului national de aparare ordine publica si siguranta nationala vor muri de boli incurabile.
          Va ofer un exemplu concret:un chirurg de la spitalul militar bucuresti s-a infipt cu parapanta intr-o stanca in Grecia cu ceva timp in urma.
          Acum nu mai are nevoie nici de sporturi extreme,masini sport sau femei frumoase.
          Urmeaza altii/altele la rand.
          Sfat.
          Cautati alt loc „virtual” de „joaca”.

  • Știu și eu cofetaria cu pricina. Grație unei delicioase „pavlova” preparată acolo. Din ce-am văzut, clienții care aleg să răsfoiască o carte în vreme ce mănâncă ceva dulce sunt, în proporție covârșitoare, trecuți de 45 de ani. Dintre tinerii care caută la raft ceva de citit la cafea majoritatea sunt bărbați. Niciodată (când am trecut eu pe acolo) n-am observat vreun adolescent să fie interesat de citit. Ăștia mici mănâncă, beau și conversează cu ochii lipiți de telefon. Le-am întrebat și pe doamnele care lucrează acolo care e impactul bibliotecii asupra clienților. Una dintre ele mi-a spus:”Oricum, mai mare decât mă așteptam eu!”
    Până la urmă, în viață e ca în alpinism: depinde din ce perspectivă privești.

  • n am mai auzit ca vreun ‘proprietar de saorma sau catering’ sa se ocupe cu manipularea la un nivel care pe alocuri tinde sa fie desavarsit.

    • intr o perioada a vietii lui, ziarecom a fost un sait cum…nu prea cred ca a mai existat in ro,
      de fapt io zic ca n a mai existat si punerea la indoiala e libera sa se manifeste!

      gaseai opinii…adanci, cu greutate, chiar si in comentarii, dezbaterile erau libere, pe tot felul de teme, iar oamenii prezenti in poveste erau de a dreptul grandiosi.

      comunitatea ziarecom era, pe atunci, un loc in care petreceai cu placere, ba chiar si cu drag, ceva timp,
      poate chiar ceva mai mult timp, fiind luat de valul dialogurilor provocatoare, intr atat incat chiar si muzele veneau, fugutza, sa le asculte…

  • Asta inseamna sa fi ziarist adevarat si analist politic,fler,cunoastere,interpretare,a vedea intotdeauna ceea ce altii nu vad ,dedesubturi,nuante,,de a scrie despre ce altii ascund si vor sa ramana ascuns ,de aceea va urmaresc si pretuiesc cititorii dvs.RESPECT!

  • Pe vremuri în timpurile atât de mult incriminate – și pe bună dreptate – pentru multe rele, ei bine atunci copil fiind îmi aduc aminte săptămânal venind în cartierul meu ceva ce azi ar suna neverosimil, anume bibliobuzul. Adică un autobuz transformat în biblioteca care bătea orașul în lung și-n lat burdușit cu cărți. Și confirm că era foarte popular in special in randul copiilor de atunci. Pe urma îmi aduc aminte de altă realitate care azi suna nedrept de vetust: biblioteca din parc. In parcul Herăstrău erau mici perimetre acoperite, dotate cu mese și o mini-biblioteca de unde se împrumutau cărți care se citeau acolo în liniștea parcului. Într-unul din aceste locuri acum se află… un bar (!!!). Într-o societate de consum, a plăcerilor imediate și cât mai intense placerea meditativă a lecturii nu are cum sa mai fie
    o aplecare comună. Răsfoind o revistă cu idei pentru o casa modernă, am constat că se prezintă tot ce poate fi mai șic in materie de confort și design dar articolului de mobilier numit biblioteca lipsea cu desăvârșire.

  • Domnule Cristoiu vă rog să lăsați rubrica de comentarii deschisă două trei zile ,că sunt persoane ca mine la care tableta are semnal pe sponci și nu pot să nu dorm ca să va fac comentarii fix intr-un anumit moment !
    Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *