Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ludovic Orban nu a putut explica de ce sunt atât de scumpe testele Covid-19 în România

Prezent, duminică seara, la emisiunea „Dosar de politician”, la B1Tv, premierul Ludovic Orban a dat o explicație ilogică legată de prețul testelor pentru depistarea Covid-19.
Realizator: Înţeleg că în Europa este 11 euro testul PCR, iar în România este foarte scump, undeva la 100 de euro, și într-adevăr am făcut și eu asemenea teste. Oare ce se întâmplă pe piața asta?
Ludovic Orban: Noi decontăm 200 de roni pe un test efectuat.
Realizator: E foarte mult. Repet, în Europa este 11 euro testul.
Ludovic Orban: Domnule Mănăstire, am stat şi ne-am gândit să reducem decontarea. Dacă reducem decontarea vom crea un inhibitor în realizarea testelor şi toată lumea ne-a acuzat că reducem suma decontată pentru efectuarea…
Realizator: Nu, acuma, în situația asta decontaţi o sumă importantă 200 de lei. Întrebarea mea e de ce este aşa de scump acest test în România?
Ludovic Orban: Vă referiţi la privat sau la…
Realizator: La stat cât este?
Ludovic Orban: La stat se decontează 200 de roni.
Realizator: Da, 200 de lei şi atunci la privat, de ce e…
Ludovic Orban: Costul efectiv variază de la centru la centru, pentru că depinde de cine organizează centrul, depinde cine operează centrul, depinde de o serie de factori. Adică, nu poți să spui că e un cost fix. Din cauza asta noi ne-am dus la costul maximal și decontăm către centrele, indiferent că funcționează la nivel de spital sau că funcționează la nivel de direcție de sănătate publică sau, inclusiv la centre private, decontăm 200 de roni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Ludovic Orban nu a putut explica de ce sunt atât de scumpe testele Covid-19 în România”

  • Ati incercat sa-i priviti ochii astuia cand se uita concentrat in obiectivul camerei de luat vederi? Ati vazut ceva?

  • Macar daca ar „inginerii” sa isi traga si el malaiul, sa se asigure pentru viitor. In rest sper ca este destul de destept sa inteleaga ca totul este o afacere, testele, spitalizarea, vaccinul, munca la domiciliu, retelele sociale, globalizarea, chiar si alegerea unui presedinte. Daca nu pricepe, ar trebui sa vorbeasca cu presedintele, dar al Tanzaniei.

  • Ce pretenții putem avea de la un subinginer făcut la apelul de seară!
    Pe ăsta îl vrem în fruntea bucatelor,da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *