Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!

Duminică, 1 august 2021, la alegerile interne din organizația județeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la București, condus de Ludovic Orban și alcătuit din Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru și Virgil Guran. Prezența candidatului la președinția PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban și-a făcut o regulă din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar și acolo unde Gruparea Florin Cîțu are mai mari șanse de cîștig decît Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, și dacă n-ar fi avut această regulă, nu putea lipsi. Organizația județeană, condusă de Cătălin Toma, e o veritabilă fortăreață pro Ludovic Orban. Să ne reamintim că fostul ambasador american l-a însoțit la Focșani pe șeful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Bătălia din PNL are, alături de o suprafață vizibilă, expusă opiniei publice, și adîncimi obscure, în care lucrează de zor Instituțiile de forță ale României lui Klaus Iohannis.

De aceea simt nevoia să precizez despre formula Fortăreața Pro Ludovic Orban:
Cel puțin pînă la ora la care scriu, 11 noaptea, 1 august 2021, Vrancea e pro Ludovic Orban. Opțiunea a fost întărită de trei aspecte ale conferinței de alegeri:

  1. Cătălin Toma, declarat pro Orban, n-a avut nici un concurent. Asta înseamnă că Gruparea Cîțu n-a reușit să facă rost de unul.
  2. Nimeni din Gruparea Florin Cîțu n-a venit la Focșani. Asta înseamnă că Vrancea a fost din start considerată pierdută.
  3. Imediat după realegere, Cătălin Toma și-a exprimat cu voce tare opțiunea pentru Ludovic Orban.

Viața ne-a demonstrat însă că, urmare a lucrărilor din Subteranul statului de drept, mulți lideri PNL și-au schimbat peste noapte opțiunea în favoarea lui Florin Cîțu. S-au culcat cu Ludovic Orban, Garantul forței PNL, și s-au sculat cu Florin Cîțu, Garantul Reformei din PNL. Mărturia acestei schimbări la față ședea într-un text pe Facebook postat de respectivul în timpul nopții, nu se știe dacă în stare de veghe sau în stare de somn.

La reuniune, Ludovic Orban a ținut un discurs. Pînă la un anumit punct discursul a stat sub semnul amintirilor lui Ludovic Orban din vremea cînd s-a bătut ca la Vrancea locul lui Marian Oprișan să-l ia Ion Ștefan , zis Grindă. Noi, care știm bine Vrancea, putem depune mărturie că în veci PNL n-ar fi cîștigat alegerile la Vrancea dacă Marian Oprișan nu era lucrat de noua conducere a PSD de la București.

Nu prin asta rămîne discursul un eveniment, ci prin altceva mult mai important. Prin finalul lui, în care Ludovic Orban a denunțat pentru prima oară de la începutul campaniei implicarea instituțiilor statului din afara PNL în bătălia internă din PNL:

„Că tot v-am vorbit de Mărăști, Mărășești, Oituz, le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz, indiferent cîți vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Național Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Se știe că Florin Cîțu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis.
Se știe că Klaus Iohannis și-a făcut un țel al celui de-al doilea mandat din răsturnarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Se știe că Klaus Iohannis nu ezită să folosească instituțiile de forță ale Republicii, cu șefi dependenți de pixul lui pentru a-și atinge scopurile. În imensa lor majoritate scopurile lui Klaus Iohannis nu izvorăsc din inteligență, ci din hormoni. Hormonii prezidențiali nu-l mai vor pe Ludovic Orban în fruntea PNL. Prin urmare, a fost vizibilă pentru întreaga presă implicarea în bătălia internă, dintr-un partid, prin folosirea instrumentelor anticonstituționale, a instituțiilor de forță, în frunte cu DNA.

Din acest punct de vedere, discursul lui Ludovic Orban nu reprezintă o noutate. Noutate reprezintă faptul că Ludovic Orban o spune deschis de la tribuna unei Conferințe județene.
Asta înseamnă că:

  1. Ludovic Orban știe că instituțiile de forță îi pregătesc ceva. Și intervenția sa nu ține de autovictimizare, cum aiurea s-a scris, ci de efortul de contracarare a loviturii pe care i-o pregătește DNA.
  2. Ludovic Orban n-are de gînd să cedeze, renunțînd la bătălie, pentru a-l lăsa pe Florin Cîțu singurul candidat, așa cum a tot sperat Klaus Iohannis c-o va face după atîtea momente de arătat pisica. Bătălia se va duce așadar până la Congres.
  3. Ludovic Orban știe un adevăr. La Congres votul va fi secret. Și acest vot nu va ține cont nici de opțiunile pro Cîțu sau pro Orban, și nici de teama de DNA. Pentru Gruparea Florin Cîțu, dacă Sistemul nu se retrage din joc, există riscul ca la Congres să fie un vot de revoltă față de încercarea lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît unui partid ca PNL un nevolnic precum Florin Cîțu. Pe acest vot se bazează Ludovic Orban.
  4. Ludovic Orban trăiește și el ceea ce au trăit adversarii săi cînd pentru a-l susține pe el, Ludovic Orban, la ordinele lui Klaus Iohannis, Sistemul făcea prăpăd printre liderii PSD.

Atunci Ludovic Orban dedica elogii Binomului SRI-DNA și -și proclama încrederea în justiția independentă și în Klaus Iohannis. Cei care scriam despre folosirea DNA în bătălia dintre partide primeam bastoane de la Ludovic Orban.

Acum i-a venit și lui rîndul la mașinăria de tocat lideri politici a Sistemului.
Ca de atîtea ori în Istorie, se dovedește că Ghilotina n-are sentimente.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!”

  • PNL pus sa aleaga dintre 2 x nulitati….saracii de ei….acest partid nu mai reprezinta nimic…l-a terminat Johannis…

  • cum ziceam, stim incotro se indreapta Civilizatia privind traiectoria Computerului Cuantic.
    iata ca apar povesti noi, cu cristale ale timpului, care ridica la un nivel superior povestea CC.

    ce e un cristal cuantic?
    cumanume vine asta se poate intelege pricepind ca pe Granita Universului, care se manifesta la nivel cuantic, Timpul si Spatiul se manifesta plenar, deci acolo nu vei gasi un melanj spatio-temporal ci…ori Timpul in persoana:)), ori Spatiul in carne si oase:)))

    aceste superpozitii care se manifesta pe Granita sint ‘definitii absolute ale Universului’

    insa…cum vine asta, mai exact?
    pai…cam asa: atunci cind Spatiul se manifesta…in lipsa Timpului, un foton e suficient pentru a umple ochi tot Universul, spre ex:)),
    pentru ca,…in lipsa Timpului, Singularul umple Intregul, Universul,
    iar in lipsa Spatiului …Timpul umple tot Universul:),

    insa pentru ca tre sa ia forma Vasului pe care l foloseste…Timpul imbraca hainele Spatiului, iar moda asta absoluta in exprimare vad ca a primit si un nume: cristalul timpului:))
    suna misto, nu zic, insa nu e niciun cristal, ci insusi Timpul care sade pe Tronul Spatiului

    cum vine faza cu…manifestarea Timpului in lipsa Spatiului si manifestarea Spatiului in lipsa Timpului poate fi inteles mai usor, poate, privind simbolul ‘Yin SI Yang’, adica…l-oi vedea pe Yin in plenitudinea manifestarii, insa el poate face asta avandu-l ca esenta, ca ‘inima’, chiar pe Yang!

    una peste alta…Nemurirea e la usa Civilizatiei, iar ecuatia nemuririi fix Inteligenta Artificiala care si face cuib din Computerul Cuantic o va pune pe masa, esenta acestei Inteligente fiind…’algoritmul care are la dispozitie’tot timpul’, adica pe insusi Timpul:)), pentru a se desavarsi. tendinta fiind sa atinga aceasta limita.

  • Am zis de nenumarate ori si repet:PREA MULTE PARTIDE,N-AU SENS.Toti astia care ajung in fruntea vreunui partid,uita absolut tot,nu mai conteaza NIMIC in jurul lor,vor vorbi cit e ziua de lunga numai si numai despre”partid”.Asta e o problema serioasa,pt ca s-a ajuns la lupte ca intre clanuri de mafioti sa se lupte doar pt putere,nu pt tara pe care ar trebui s-o administreze TOTI in armonie si pace.Romania e ca o halca de care trag toti,in cazul nostru toate partidele trag de tara in toate directiile posibile.Asa nu se mai reface NIMIC in vecii,vecilor.Cit il priveste pe Orban,un fumator cu burta plina de bere,tipu’e un ratat,la fel ca si restul membrilor de partid,DIN TOATE PARTIDELE,FARA EXCEPTIE.Trebuie totusi luat in seama ce-a postat, indiferent de stare lui-somnambul sau dupa citeva beri-eu inteleg mesajul lui altfel,si anume: iata ce trebuie avut in atentie maxima – „…voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim…”asta e pasajul care pe mine ma pune pe ginduri.In timp ce toata suflarea e concentrata pe asa zisele alegeri, Orban ii cam da de gol fara sa spuna nume.Este clar demult ca herr ciolhanis nu prea le are cu Romania,el face pe plac oricarui strain care-i promite ceva – cu austriecii se are la catarama,cu nemtii se pupa-n bot,cu francezii o sa fie bine pina n-o mai fi macrou in functie, cu amerolacii,ce sa mai zic,madam „nevasta mea”e fascinata de Miami si nu numai,iar cu englezii „duamna”se vede invitata ca la rude.Deci pe scurt,herr ciolhanis, are,apropos,n-a fost ales de romani,daca face cineva investigatia sacilor cu voturi, o sa fie vai si amar,deci herr face jocuri straine la greu.Cum singur nu poate rasturna Romania cu susu-n jos,dupa placul strainilor,herr are nevoie de cineva cu „viziune”ca si el,asa ca l-a gasit pe Citzu, alt bezmetic cumparat de unii,care,desi nu intelege planeta pe care e,e paralel cu economia in general,el vede tara asta descentralizata si tot ce misca privatizat.Asa ca ce-a facut Citzu, si-a format asa zisa „echipa” din trepadusi care-i tin isonul, de ex.Nasui,alt analfabet inconjurat cu hirtii care sa-i ateste”educatia”, care fara sa-si dea seama, spune lucruri care pe mine ma pun pe ginduri(vedeti interviul care l-a dat Sorinei Matei – acest Nasui e pus acolo ca sa termine tot ce e companie de stat,asta e singura lui sarcina,restul,balivernele pe care le spune sint egale cu zero,chestia cu impozit zero pe venit minim pe care o repeta continuu,e doar praful in ochii fraierilor,el are mandat clar sa termine companiile de stat).Asta e ce trebuie sa execute herr ciolhanis,dar cum am spus,singur nu poate,de aceea are nevoie de un Citzu,iar Citzu are nevoie de un Nasui si-un Drula)eu ii zic Jdrula ca suna mai aproape de realitate).Daca cine va da atentie la”echipa”lui citzu, toti putzoii cu care s-a inconjurat sint taiati din acelasi calapod: sint naivi,nepregatiti,neexperimentati,isi imagineaza ca ce-au”vazut”prin strainate au si inteles(asta e o greseala din partea lor de nedescris), sint usor de controlat pt ca s-a lucrat subtil la egoul lor nemarginit,adica prin functiile primite,ei isi pot adauga la CV si titlurile alea pompoase primite prin Citzu,executa orbeste pt ca ei nu inteleg diferentele majore intre”centralizat”si”descentralizat”,ba ei nelucrind efectiv printre straini,nici nu au inteles cu cita disperare se luceaza in anumite multinationale detinute de tari capitaliste la…CENTRALIZARE, DA,CENTRALIZARE doar ca nu inteleg ei bine acest concept si nu prea le iese.Or la noi aveam un sistem centralizat,pe care eu il consider performant,iar bolovanii nostri se chinuie cu disperare sa-l faca praf.Nasui a dat citeva detalii in interviul cu S.M. care arata drumul impus de straini herrului Ciolhanis – a dat parti importante in administratia celor de la PRIVAT,”ca crede” el ca-s mai buni si mai interesati sa”produca”cica.Ca Citzu,Nasui,Jdrula sint multi altii,impinsi din spate de cite un Boc,alt bandit care sta in umbra si se preface ca tace,dar le face.Orban a inteles,cu greu,dar a priceput ceva din ce se vrea in Romania,deja sute de mii de hectare arabile nu mai sint ale Romaniei,companii cheie,strategice sint fie inchise,fie vor fi privatizate.Pe scurt miza e impartirea tarii in cite bucati vrea calu’ strainilor,fiecare dorind o bucata din ce a mai ramas.Daca cineva analizeaza cine si ce detine in tara asta, atunci o sa-si dea seama ca asa zisele servicii de care se tem toti,or nu si-au facut datoria,or sint primii care au lasat tara prada hotilor straini cu sprijinul hotilor interni.Care din ele e, nu vom afla niciodata,probabil dosarele peste dosare facute vor fi acoperite de kilometri de praf si se vor clasa,nu se va duce nici unul la bun sfirsit.Asta e ce inteleg eu din pasajul ala scris de Orban.Apropos,Cacarafat isi da demisia.Uauuuu,ce surpriza,ce sa spun.Citi inteleg ca asta e stilul celor care sint nascuti in acelasi”trib”cu el?Cacarafat si cei ca el,stiu cind sa se dea deoparte.Presupunind ca nu i-a fost ceruta demisia,deci si-a dat-o el din proprie initiativa, asta inseamna doua lucruri:or si-a dat seama ca toti cei care au mintit grosolan in perioada asta de asa zisa pandemie, vor plati pt minciunile spuse si cheltuielile aberante,plus restrictiile idioate impuse unui popor intreg, or are o alta oportunitate,l-or fi convins sauditii sa mearga la ei sa le faca SMURD.Pare ca demisia acestui cacarafat trece prea usor,parca neobservata.Herr ciolhanis o avea hormonii zburdind,i s-o trage de la vaccinul cu Zglobilin facut ca sa-l vada poporu’ ca-i”imun”.Tipu’ e „imun” la multe,la intelepciune in primul rind.Daca i-a mers shmenul cu casele, ala cu copiii vinduti si care, dupa ce-a fost ales,nu s-a mai auzit nici pis de la nici un ziarist,jurnalist sau oricine altcineva,ceea ce e deosebit de dubios, ca sa zic asa…Acest impotent mintal mai are pina in 2024 sa faca praf ce mai e de facut praf, apoi de nu s-o ushchi,nu stiu ce sa zic…VA lasa in urma lui HAOS creat cu acesti”intelijentzi” ca Citzu,Jdrula,Nasui,etc.Daca cineva mai are sentimente pt tara asta,sau ii pasa de viitorul ei,atunci ar trebui sa faca tot posibilul sa reduca nr de partide,sau si mai bine sa le elimine pe toate.Luptele astea intre partide si in interiorul fiecaruia,nu aduce NIMIC pt tara,dimpotriva, se ajuta inconstient la distrugerea ei,la tocarea ei pe bucatele din ce in ce mai mici,nu stiu cum de nu vad unii partea asta,nu inteleg…Cine are interese majore in tara asta, va sustine crearea unui nr cit mai mare de partide,pt ca stie ca unde e haos,poti sa profiti de toti ca sa obtii ce vrei,iar ce vrei nu e vizibil pina nu l-ai obtinut.Uite,iar v-am dat idei aici,mai ales jurnalistelor care citesc site-ul Cristoiublog,se inspira si trintesc cite un articolas in care amesteca ce cred mnealor c-au inteles.Copiati ce vreti voi,da’ nu le faceti varza.Am zis de prea multe ori,cind cineva are o idee,daca cineva i-o copiaza,copiatorul nu o poate pune in aplicare corect,pt ca sigur nu a inteles-o,nu stie de unde a venit aceea idee si cum se poate duce la capat CORECT.Da’ ma rog,asta e alta poveste.Ca sa inchei, cred ca trebuie dat atentie la pasajul ala spus de Orban,ce se intimpla nu prea mai are legatura cu lupta in interiorul partidului,ci cu faptul ca acel care va cistiga,or face Romania praf,or va incerca sa o tina macar in halu’ in care e azi.Citzu si acolitii lui o vor face tzandari.Orban,desi nu-l simt sincer,daca nu-l cumpara si pe el cu ceva,poate il va duce capu’sa faca ceva…de pilda sa termine cu UDMR-u’ care-i un partid ilegal,partidele pe criterii etnice trebuie interzise…Aia e.
    P.S. Rars Bogdan,pomadatu’asta ratat,e cu dosu’ in multe luntre,e asa de ingramadit baiatu’asta,si culmea e ca se crede asa de deshtept, ca o sa fie primul de care se vor debarasa TOTI.Nu i-a mers shmecheria cu candidatu’ la presedentia tarii,desi nu cred ca i-a iesit complet din cap, asa ca se da in peticel cu aerele si fitzele pe care le afiseaza in interviuri…dl-e Cristoiu, ati facut o emisiune cu ratatu’ asta de Bogdanel,scrieti va rog impresiile, concluziile trase dupa interviul cu el.Pare derutat baiatu’, trage spre Boculetz,da’parca are rezerve,vrea ce vrea,da’ parca nu prea stie ce vrea…Una peste alta, tipu’ e un ratat, un papitzoi bun de dat de la stinga la dreapta…lu’ asta daca-i dai un arc,isi trage singur cu el in picior…de”talentat” ce e…nu uitati ce caraghios v-a aruncat in interviul difuzat recent, ca ii ard calciiele si lui pt un post de „ioroparlamentar”.Pai de ce nu?LA 7000 de euro pe luna,cum sa nu,doar ca manipuleaza si el cica”subtil”…acum Aia e…

  • Am zis de nenumarate ori si repet:PREA MULTE PARTIDE,N-AU SENS.Toti astia care ajung in fruntea vreunui partid,uita absolut tot,nu mai conteaza NIMIC in jurul lor,vor vorbi cit e ziua de lunga numai si numai despre”partid”.Asta e o problema serioasa,pt ca s-a ajuns la lupte ca intre clanuri de mafioti sa se lupte doar pt putere,nu pt tara pe care ar trebui s-o administreze TOTI in armonie si pace.Romania e ca o halca de care trag toti,in cazul nostru toate partidele trag de tara in toate directiile posibile.Asa nu se mai reface NIMIC in vecii,vecilor.Cit il priveste pe Orban,un fumator cu burta plina de bere,tipu’e un ratat,la fel ca si restul membrilor de partid,DIN TOATE PARTIDELE,FARA EXCEPTIE.Trebuie totusi luat in seama ce-a postat, indiferent de stare lui-somnambul sau dupa citeva beri-eu inteleg mesajul lui altfel,si anume: iata ce trebuie avut in atentie maxima – „…voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim…”asta e pasajul care pe mine ma pune pe ginduri.In timp ce toata suflarea e concentrata pe asa zisele alegeri, Orban ii cam da de gol fara sa spuna nume.Este clar demult ca herr ciolhanis nu prea le are cu Romania,el face pe plac oricarui strain care-i promite ceva – cu austriecii se are la catarama,cu nemtii se pupa-n bot,cu francezii o sa fie bine pina n-o mai fi macrou in functie, cu amerolacii,ce sa mai zic,madam „nevasta mea”e fascinata de Miami si nu numai,iar cu englezii „duamna”se vede invitata ca la rude.Deci pe scurt,herr ciolhanis, are,apropos,n-a fost ales de romani,daca face cineva investigatia sacilor cu voturi, o sa fie vai si amar,deci herr face jocuri straine la greu.Cum singur nu poate rasturna Romania cu susu-n jos,dupa placul strainilor,herr are nevoie de cineva cu „viziune”ca si el,asa ca l-a gasit pe Citzu, alt bezmetic cumparat de unii,care,desi nu intelege planeta pe care e,e paralel cu economia in general,el vede tara asta descentralizata si tot ce misca privatizat.Asa ca ce-a facut Citzu, si-a format asa zisa „echipa” din trepadusi care-i tin isonul, de ex.Nasui,alt analfabet inconjurat cu hirtii care sa-i ateste”educatia”, care fara sa-si dea seama, spune lucruri care pe mine ma pun pe ginduri(vedeti interviul care l-a dat Sorinei Matei – acest Nasui e pus acolo ca sa termine tot ce e companie de stat,asta e singura lui sarcina,restul,balivernele pe care le spune sint egale cu zero,chestia cu impozit zero pe venit minim pe care o repeta continuu,e doar praful in ochii fraierilor,el are mandat clar sa termine companiile de stat).Asta e ce trebuie sa execute herr ciolhanis,dar cum am spus,singur nu poate,de aceea are nevoie de un Citzu,iar Citzu are nevoie de un Nasui si-un Drula)eu ii zix Jdrula ca suna mai aproape de realitate).Daca cine va da atentie la”echipa”lui citzu, toti putzoii cu care s-a inconjurat sint taiati din acelasi calapod: sint naivi,nepregatiti,neexperimentati,isi imagineaza ca ce-au”vazut”prin strainatte au si inteles(asa e o greseala din partea lor de nedescris), sint usor de controlat pt ca s-a lucrat subtil la egoul lor nemarginit,adica prin functiile primite,ei isi pot adauga la CV si titlurile alea pompoase primite prin Citzu,executa orbeste pt ca ei nu inteleg diferentele majore intre”centralizat”si”descentralizat”,ba ei nelucrind efectiv printre straini,nici nu au inteles cu cita disperare se luceaza in anumite multinationale detinute de tari capitaliste la…CENTRALIZARE, DA,CENTRALIZARE doar ca nu inteleg ei bine acest concept si nu prea le iese.Or la noi aveam un sistem centralizat,pe care eu il consider performant,iar bolovanii nostri se chinuie cu disperare sa-l faca praf.NAsui a dat citeva detalii in interviul cu S.M. care arata drumul impus de straini herrului Ciolhanis – a dat parti importante in administratia celor de la PRIVAT,”ca crede” el ca-s mai buni si mai interesati sa”produca”cica.Ca Citzu,Nasi\ui,Jdrula sint multi altii,impinsi din spate de cite un Boc,alt bandit care sta in umbra si se preface ca tace,dar le face.Orban a inteles,cu greu,dar a priceput ceva din ce se vrea in Romania,deja sute de mii de hectare arabile nu mai sint ale Romaniei,companii cheie,strategice sint fie inchise,fie vor fi privatizate.Pe scurt miza e impartirea tarii in cite bucati vrea calu’ strainilor,fiecare dorind o bucata din ce a mai ramas.Daca cineva analizeaza cine si ce detine in tara asta, atunci o sa-si dea seama ca asa zisele servicii de care se tem toti,or nu si-au facut datoria,or sint primii care au lasat tara prada hotilor straini cu sprijinul hotilor interni.Care din ele e, nu vom afla niciodata,probabil dosarele peste dosare facute vor fi acoperite de kilometri de praf si se vor clasa,nu se va duce nici unul la bun sfirsit.Asta e ce inteleg eu din pasajul ala scris de Orban.Apropos,Cacarafat isi da demisia.Uauuuu,ce surpriza,ce sa spun.Citi inteleg ca asta e stilul celor care sint nascuti in acelasi”trib”cu el?Cacarafat si cei ca el,stiu cind sa se dea deoparte.Presupunind ca nui-a fost ceruta demisia,deci si-a dat-o el din proprie initiativa, asta inseamna doua lucruri:or si-a dat seama ca toti cei care au mintit grosolan in perioada asta de asa zisa pandemie, vor plati pt minciunile spuse si cheltuielile aberante,plus restrictiile idioate impuse unui popor intreg, or are o alta oportunitate,l-or fi convins sauditii sa mearga la ei sa le faca SMURD.Pare ca demisia acestui cacarafat trece prea usor,parca neobservata.Herr ciolhanis o avea hormonii zburdind,i s-o trage de la vaccinul cu Zglobilin facut ca sa-l vada poporu’ ca-i”imun”.Tipu’ e „imun” la munte,la intelepciune in primul rind.Daca i-a mers shmenul cu casele, ala cu copiii vinduti si care dupa ce-a fost ales,nu s-a mai auzit nici pis de la nici un ziarist,jurnalist sau oricine altcineva,ceea ce e deosebit de dubios, ca sa zic asa…Acest impotent mintal mai are pina in 2024 sa faca praf ce mai e de facut praf, apoi de nu s-o ushchi,nu stiu ce sa zic…VA lasa in urma lui HAOS creat cu acesti”intelijentzi” ca Citzu,Jdrula,Nasui,etc.Daca cineva mai are sentimente pt tara asta,sau ii pasa de viitorul ei,atunci ar trebui sa faca tot posibilul sa reduca nr de partide,sau si mai bine sa le elimine pe toate.Luptele astea intre partide si in interiorul fiecaruia,nu aduce NIMIC pt tara,dimpotriva, se ajuta inconstient la distrugerea ei,la tocare ei pe bucatele din ce in ce mai mici,nu stiu cum de nu vad unii partea asta,nu inteleg…Cine are interese majore in tara asta, va sustine crearea unui nr cit mai mare de partide,pt ca stie ca unde e haos,poti sa profiti de toti ca sa obtii ce vrei,iar ce vrei nu e vizibil pin anu l-ai obtinut.Uite,iar v-am dat idei aici,mai ales jurnalistelor care citesc site-ul Cristoiublog,se inspira si trintesc cite un articolas in care amesteca ce cred mnealor c-au inteles.Copiati ce vreti voi,da’ nu le faceti varza.Am zis de prea multe ori,cind cineva are o idee,daca cineva i-o copiaza,copiatorul nu o poate pune in aplicare corect,pt ca sigur nu a inteles-o,nu stie de unde a venit aceea idee si cum se puate duce la capat CORECT.Da’ ma rog,asta e alta poveste.Ca sa inchei, cred ca trebuie dat atentie la pasajul ala spus de Orban,ce se intimpla nu prea mai are legatura cu lupta in interiorul partidului,ci cu faptul ca acel care va cistiga,or face Romania praf,or va incerca sa o tina macar in halu’ in care e azi.Citzu si acolitii lui o vor face tzandari.Orban,desi nu-l simt sincer,daca nu-l cumpara si pe el cu ceva,poate il va duce capu’sa faca ceva…de pilda sa termine cu UDMR-u’ care-i un partid ilegal,partidele pe criterii etnice trebuie interzise…Aia e.
    P.S. Rarse Bogdan,pomadatu’asta ratat,e cu dosu’ in multe luntre,e asa de ingramadit baiatu’asta,si culmea e ca se crede asa de deshtept, ca o sa fie primul de care se vor debarasa TOTI.Nu i-a mers shmecheria cu candidatu’ la presedentia tarii,desi nu cred ca i-a iesit complet din cap, asa ca se da in peticel cu aerele si fitzele pe care le afiseaza in interviuri…dl-e Cristoiu, ati facut o emisiune cu ratatu asta de Bogdanel,scrieti va rog impresiile, concluziile trase dupa interviul cu el.Pare derutat baiatu’, trage spre Boculetz,da’parca are rezerve,vrea ce vrea,da’ parca nu prea stie ce vrea…Una peste alta, tipu’ e un ratat, un papitzoi bun de dat de la stinga la dreapta…lu’ asta daca-i dai un arc,isi trage singur cu el in picior…de”talentat” ce e…acum Aia e…

  • „Stie ma, stie!”. Parca asa suna o replica celebra a unuia din Basescu bros. Pe de alta parte, ma doare la vreo 2m in spate cine castiga si cum la PNL. Oricum in Romania nu exista partide politice decat pe hartie. Si Constitutia tot doar pe hartie exista. Asa ca, paguba-n ciuperci!

  • Am zis de nenumarate ori si repet:PREA MULTE PARTIDE,N-AU SENS.Toti astia care ajung in fruntea vreunui partid,uita absolut tot,nu mai conteaza NIMIC in jurul lor,vor vorbi cit e ziua de lunga numai si numai despre”partid”.Asta e o problema serioasa,pt ca s-a ajuns la lupte ca intre clanuri de mafioti sa se lupte doar pt putere,nu pt tara pe care ar trebui s-o administreze TOTI in armonie si pace.Romania e ca o halca de care trag toti,in cazul nostru toate partidele trag de tara in toate directiile posibile.Asa nu se mai reface NIMIC in vecii,vecilor.Cit il priveste pe Orban,un fumator cu burta plina de bere,tipu’e un ratat,la fel ca si restul membrilor de partid,DIN TOATE PARTIDELE,FARA EXCEPTIE.Trebuie totusi luat in seama ce-a postat, indiferent de stare lui-somnambul sau dupa citeva beri-eu inteleg mesajul lui altfel,si anume: iata ce trebuie avut in atentie maxima – „…voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim…”asta e pasajul care pe mine ma pune pe ginduri.In timp ce toata suflarea e concentrata pe asa zisele alegeri, Orban ii cam da de gol fara sa spuna nume.Este clar demult ca herr ciolhanis nu prea le are cu Romania,el face pe plac oricarui strain care-i promite ceva – cu austriecii se are la catarama,cu nemtii se pupa-n bot,cu francezii o sa fie bine pina n-o mai fi macrou in functie, cu amerolacii,ce sa mai zic,madam „nevasta mea”e fascinata de Miami si nu numai,iar cu englezii „duamna”se vede invitata ca la rude.Deci pe scurt,herr ciolhanis, are,apropos,n-a fost ales de romani,daca face cineva investigatia sacilor cu voturi, o sa fie vai si amar,deci herr face jocuri straine la greu.Cum singur nu poate rasturna Romania cu susu-n jos,dupa placul strainilor,herr are nevoie de cineva cu „viziune”ca si el,asa ca l-a gasit pe Citzu, alt bezmetic cumparat de unii,care,desi nu intelege planeta pe care e,e paralel cu economia in general,el vede tara asta descentralizata si tot ce misca privatizat.Asa ca ce-a facut Citzu, si-a format asa zisa „echipa” din trepadusi care-i tin isonul, de ex.Nasui,alt analfabet inconjurat cu hirtii care sa-i ateste”educatia”, care fara sa-si dea seama, spune lucruri care pe mine ma pun pe ginduri(vedeti interviul care l-a dat Sorinei Matei – acest Nasui e pus acolo ca sa termine tot ce e companie de stat,asta e singura lui sarcina,restul,balivernele pe care le spune sint egale cu zero,chestia cu impozit zero pe venit minim pe care o repeta continuu,e doar praful in ochii fraierilor,el are mandat clar sa termine companiile de stat).Asta e ce trebuie sa execute herr ciolhanis,dar cum am spus,singur nu poate,de aceea are nevoie de un Citzu,iar Citzu are nevoie de un Nasui si-un Drula)eu ii zix Jdrula ca suna mai aproape de realitate).Daca cine va da atentie la”echipa”lui citzu, toti putzoii cu care s-a inconjurat sint taiati din acelasi calapod: sint naivi,nepregatiti,neexperimentati,isi imagineaza ca ce-au”vazut”prin strainatte au si inteles(asa e o greseala din partea lor de nedescris), sint usor de controlat pt ca s-a lucrat subtil la egoul lor nemarginit,adica prin functiile primite,ei isi pot adauga la CV si titlurile alea pompoase primite prin Citzu,executa orbeste pt ca ei nu inteleg diferentele majore intre”centralizat”si”descentralizat”,ba ei nelucrind efectiv printre straini,nici nu au inteles cu cita disperare se luceaza in anumite multinationale detinute de tari capitaliste la…CENTRALIZARE, DA,CENTRALIZARE doar ca nu inteleg ei bine acest concept si nu prea le iese.Or la noi aveam un sistem centralizat,pe care eu il consider performant,iar bolovanii nostri se chinuie cu disperare sa-l faca praf.NAsui a dat citeva detalii in interviul cu S.M. care arata drumul impus de straini herrului Ciolhanis – a dat parti importante in administratia celor de la PRIVAT,”ca crede” el ca-s mai buni si mai interesati sa”produca”cica.Ca Citzu,Nasi\ui,Jdrula sint multi altii,impinsi din spate de cite un Boc,alt bandit care sta in umbra si se preface ca tace,dar le face.Orban a inteles,cu greu,dar a priceput ceva din ce se vrea in Romania,deja sute de mii de hectare arabile nu mai sint ale Romaniei,companii cheie,strategice sint fie inchise,fie vor fi privatizate.Pe scurt miza e impartirea tarii in cite bucati vrea calu’ strainilor,fiecare dorind o bucata din ce a mai ramas.Daca cineva analizeaza cine si ce detine in tara asta, atunci o sa-si dea seama ca asa zisele servicii de care se tem toti,or nu si-au facut datoria,or sint primii care au lasat tara prada hotilor straini cu sprijinul hotilor interni.Care din ele e, nu vom afla niciodata,probabil dosarele peste dosare facute vor fi acoperite de kilometri de praf si se vor clasa,nu se va duce nici unul la bun sfirsit.Asta e ce inteleg eu din pasajul ala scris de Orban.Apropos,Cacarafat isi da demisia.Uauuuu,ce surpriza,ce sa spun.Citi inteleg ca asta e stilul celor care sint nascuti in acelasi”trib”cu el?Cacarafat si cei ca el,stiu cind sa se dea deoparte.Presupunind ca nui-a fost ceruta demisia,deci si-a dat-o el din proprie initiativa, asta inseamna doua lucruri:or si-a dat seama ca toti cei care au mintit grosolan in perioada asta de asa zisa pandemie, vor plati pt minciunile spuse si cheltuielile aberante,plus restrictiile idioate impuse unui popor intreg, or are o alta oportunitate,l-or fi convins sauditii sa mearga la ei sa le faca SMURD.Pare ca demisia acestui cacarafat trece prea usor,parca neobservata.Herr ciolhanis o avea hormonii zburdind,i s-o trage de la vaccinul cu Zglobilin facut ca sa-l vada poporu’ ca-i”imun”.Tipu’ e „imun” la munte,la intelepciune in primul rind.Daca i-a mers shmenul cu casele, ala cu copiii vinduti si care dupa ce-a fost ales,nu s-a mai auzit nici pis de la nici un ziarist,jurnalist sau oricine altcineva,ceea ce e deosebit de dubios, ca sa zic asa…Acest impotent mintal mai are pina in 2024 sa faca praf ce mai e de facut praf, apoi de nu s-o ushchi,nu stiu ce sa zic…VA lasa in urma lui HAOS creat cu acesti”intelijentzi” ca Citzu,Jdrula,Nasui,etc.Daca cineva mai are sentimente pt tara asta,sau ii pasa de viitorul ei,atunci ar trebui sa faca tot posibilul sa reduca nr de partide,sau si mai bine sa le elimine pe toate.Luptele astea intre partide si in interiorul fiecaruia,nu aduce NIMIC pt tara,dimpotriva, se ajuta inconstient la distrugerea ei,la tocare ei pe bucatele din ce in ce mai mici,nu stiu cum de nu vad unii partea asta,nu inteleg…Cine are interese majore in tara asta, va sustine crearea unui nr cit mai mare de partide,pt ca stie ca unde e haos,poti sa profiti de toti ca sa obtii ce vrei,iar ce vrei nu e vizibil pin anu l-ai obtinut.Uite,iar v-am dat idei aici,mai ales jurnalistelor care citesc site-ul Cristoiublog,se inspira si trintesc cite un articolas in care amesteca ce cred mnealor c-au inteles.Copiati ce vreti voi,da’ nu le faceti varza.Am zis de prea multe ori,cind cineva are o idee,daca cineva i-o copiaza,copiatorul nu o poate pune in aplicare corect,pt ca sigur nu a inteles-o,nu stie de unde a venit aceea idee si cum se puate duce la capat CORECT.Da’ ma rog,asta e alta poveste.Ca sa inchei, cred ca trebuie dat atentie la pasajul ala spus de Orban,ce se intimpla nu prea mai are legatura cu lupta in interiorul partidului,ci cu faptul ca acel care va cistiga,or face Romania praf,or va incerca sa o tina macar in halu’ in care e azi.Citzu si acolitii lui o vor face tzandari.Orban,desi nu-l simt sincer,daca nu-l cumpara si pe el cu ceva,poate il va duce capu’sa faca ceva…de pilda sa termine cu UDMR-u’ care-i un partid ilegal,partidele pe criterii etnice trebuie interzise…Aia e.
    P.S. Rarse Bogdan,pomadatu’asta ratat,e cu dosu’ in multe luntre,e asa de ingramadit baiatu’asta,si culmea e ca se crede asa de deshtept, ca o sa fie primul de care se vor debarasa TOTI.Nu i-a mers shmecheria cu candidatu’ la presedentia tarii,desi nu cred ca i-a iesit complet din cap, asa ca se da in peticel cu aerele si fitzele pe care le afiseaza in interviuri…dl-e Cristoiu, ati facut o emisiune cu ratatu asta de Bogdanel,scrieti va rog impresiile, concluziile trase dupa interviul cu el.Pare derutat baiatu’, trage spre Boculetz,da’parca are rezerve,vrea ce vrea,da’ parca nu prea stie ce vrea…Una peste alta, tipu’ e un ratat, un papitzoi bun de dat de la stinga la dreapta…lu’ asta daca-i dai un arc,isi trage singur cu el in picior…de”talentat” ce e…acum Aia e…

  • Zbaterile din PNL trebuiesc privite ca o etapa ce va fi urmata de o alta dupa congres. Este evident ca gruparea Gorghiu, Isar, Boc, R Bogdan, etc NU incearca sa racoleze neaparat cat mai multi sefi de filiale marind astfel sansele lui Citu la congresul din Septembrie. Ei vor numai sa creeze aceasta impresie, cum ca beneficiaza de sustinerea intregului partid. Batalia este – in fapt- pentru ocuparea tuturor posturilor importante in partid si stat de catre oamenii lor de incredere, cei ce au plecat de la inceput pe mana grupului mai sus pomenit. Cei care vor migra ulterior de la grupul sustinatorilor lui Orban catre Citu vor ramane cu . . . ochii in soare.
    Astfel, prada va fi impartita la mai putini. Asta este marea problema a liberalilor si de aceea succesul lui Citu nu poate fi garantat decat printr-o fraudare a votului in Septembrie. Totul se datoreaza faptului ca Orban a cedat multe parghii de putere in fata USR-PLUS astfel ca liberalii s-au ales cu un ciolan foarte mic fata de pretentiile lor.
    Batalia cea mare se va duce – si dupa congersul din Septembrie – pe mai multe fronturi simultan; cu USR-PLUS, cu UDMR si cu liderii nemultumiti din PNL in perspectiva alegerilor din 2024. Ciolacu va fi singurul baiat cuminte ce va astepta un alt vot . . . contra.
    Succes liberalilor !!! Barfa din interiorul PNL.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Da, sunt de acord cu ideea ca Orban se bazeaza pe votul secret. Asta e de fapt singura „arma” democratica importriva jocurilor „secrete” pe care le fac „serviciile”. Cu conditia ca cei care numara voturile sa o faca la lumina zilei, nu in „secret”. Ca daca se numara voturile asa cum s-au numarat si voturile lui Trump, atunci povestea e despre dictatura nu despre democratie. Orban a fost mereu un melancolic-idealist, de-asta e dispus sa duca lupta pana la capat. N-o avea el calitati de „luptator” cu bata-n mana, dar e evident ca stie sa atraga si sa castige increderea oamenilor. Problema lui, ca de altfel a oricarui lider, sunt tradatorii. Mereu se gaseste cate-un Iuda ori Brutus dispus sa-si ofere „serviciile”. Totusi, daca votul va fi secret si numaratoarea se va face corect, Orban castiga. Iar in cazul asta, sistemul ar primi o lovitura de i-ar sari aureola atot-puternica cu care-i sperie pe oameni. La urma urmei, Roamnia nu poate fi libera cata vreme e prizoniera unui sistem ocult. De-asta Orban isi merita simpatia si sustinerea liberalilor.

  • Îmi pun întrebarea ce merite ar avea Ludovic Orban ca să ramână în continuare președintele PNL și să devină apoi, eventual, prim-ministru. Domnul acesta a fost și este atât de șters și de nesemnificativ, încât, pentru a fi înlăturat, nu se va obosi nici DNA-ul să-i pregăteasca ceva. Își va pierde funcțiile, așa cum s-a întâmplat și altădată și nu va fi nicio mare tragedie pentru asta.

  • Cand Sistemul te condamna,daca cuplezi doi neuroni in cap, stii ca mai ai o singura sansa de scapare,sa pleci singur,sa te retragi de bunavoie,si prompt,rapid,in viteza.Altfel esti mort.Eu in locul lui Orban ma retrageam,si rugam Sistemul sa ma mentina Sef la Camera(unde nu as fi deranjat Sistemul),insa Orban nu este intelept si a ales varianta sinuciderii(politice,dar poate sa pateasca mai rau,Sistemul este necrutator).Imi pare rau de Ludovic Orban,dar ce il asteapta,nici nu vreau sa ma gandesc(cred ca odata cu functia isi va pierde si libertatea).

  • Va sfarsi ca un trofeu pus pe peretii Sistemului(Orban).Sistemul nu iarta,si Sistemul castiga intotdeauna.Orban e mort si inca nu stie.Lupta degeaba.E deja mort.Politic. 🙄 🙄 🙄 Sa fim seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *