România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Ludovic Orban, trup și suflet alături de aliați

Politicienii și-au găsit o agora unde pot bate câmpii cu grație, reduce la tăcere vocile critice și conviețui în bula lor, în care sunt frumoși și deștepți: Facebook. Exemple strălucite, din păcate neexploatate la adevăratul potențial, au fost Violeta Alexandru și Marcel Vela. Prima și-a făcut din Facebook o oglindă în care se admira singură și își aprecia hărnicia fără seamăn. Vela, bietul Vela, a fost probabil o victimă a unor consilieri plătiți să-și bată joc de el.

Am participat, astăzi, la masa rotundă organizată de Comisia de Apărare, Ordine publică și Securitate națională din Camera Deputaților, cu tema ”Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”.

Ne regăsim într-un moment special în care importanța noastră pentru Alianță și atașamentul nostru pentru valorilor ei sunt mai evidente decât oricând. Pe de altă parte, ne aflăm în fața unui moment în care Alianța urmărește să se adapteze unui mediu de securitate marcat de multe elemente noi.

Situația de securitate în regiunea Mării Negre este caracterizată, pe de o parte, de o creștere a prezenței militare și, pe de alta, de intensificarea acțiunilor hibrid, astfel că sunt necesare în continuare eforturi de punere în aplicare a măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare în regiune.
Sunt bucuros să afirm faptul că România reprezintă un pol de stabilitate prin participarea sa la misiunile aliate la Marea Neagră și prin găzduirea pe teritoriul său a structurilor multinaționale ale Alianței.

Suntem 100% alături de aliații noștri euro-atlantici în această luptă pentru viață și securitate comună, Alianța Nord Atlantică dovedindu-se mai puternică și mai solidară ca oricând, pentru a-și proteja statele membre și cetățenii lor. (Ludovic Orban)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *