Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ludovic Orban – un Liviu Dragnea updatat

Vineri, 19 iunie 2020, Ludovic Orban, premierul României, a făcut următoare declarație:

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”

Nu știu dacă veselul Ludovic Orban e însurat. Presupunînd că da, să zicem că Ludovic Orban în calitate de consort vrea ca soția să-i facă o ciorbiță. (De precizat că Ludovic Orban aparține bărbaților care nu spun ciorbă, ci ciorbiță, nu iubită, ci iubițel, nu carne, ci cărniță) Dacă ar fi redactată în stilul declarației de sus, zicerea sa ar trebui să sune cam așa:
Voi cere lui iubițel să investigheze posibilitatea de a-mi face o ciorbiță.

Cam așa de vag sună și chestia cu Avocatul poporului. Deocamdată să stăm liniștiți. Ludovic Orban n-a cerut încă grupurilor parlamentare să investigheze. Și chiar dacă ar fi cerut, e de presupus că grupurile doar investighează. Admițînd că investighează, vor ajunge la concluzia că deocamdată n-au majoritatea nici pentru a bea un pahar de apă, d-apoi să schimbe Avocatul poporului.

Asta nu înseamnă că declarația lui Ludovic Orban nu trebuie să ne îngrijoreze.
Pentru că:
Avocatul Poporului e o altă instituție pe care PNL prin vocea lui Ludovic Orban vrea s-o pună pe coji de nucă. Partidul Național Liberal, cunoscut pe vremuri drept partidul lui Ionel Brătianu, cunoscut azi ca Partidul lui Klaus Iohannis, se pretinde a fi credincios democrației, europenismului. Sub această flamură, PNL a dus, pe vremea Opoziției, o campanie spectaculoasă împotriva PSD pe motiv că vrea să distrugă instituțiile statului de drept, cîtă vreme acestea se țin independente. După parvenirea la Victoria, PNL, prin Ludovic Orban, s-a năpustit asupra instituțiilor statului de drept pe motiv că acestea nu-i ascultă comenzile politice. Se spune de către unii că Ludovic Orban e Viorica Dăncilă updatată. Eu cred însă, văzînd agresivitatea cu care lovește instituțiile statului de drept, că e un Liviu Dragnea updatat.

Renate Weber a atacat la CCR Legea de impozitare a pensiilor speciale. Deși consider Legea un produs eminamente electoral într-o țară a zicalei cu capra vecinului, eu nu am nici o poziție față de legea adoptată de Parlament. Renate Weber, care știe Drept cît zece Ludovic Orban cu mandolină cu tot, consideră că Legea are probleme de Constituționalitate:

„Sînt mai multe argumente, dar în linii mari este vorba de încălcarea articolului 16 din Constituție, iar a doua oară a articolului 56, pentru că, pe de o parte, este vorba de nerespectarea principiului unei juste aplicări a sarcinii fiscale, iar, pe de altă parte, este vorba de o discriminare pe care noi am identificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite. Taxa este ceva ce persoana trebuie să plătească și, în schimbul acelei plăți, obține un serviciu”.

Are legea probleme de constituționalitate?
Habar n-am, pentru că nu mă pricep la Drept.
Mă pricep în schimb la Logică.
Și din punctul de vedere al Logicii, consider că Renate Weber a făcut un gest normal. A atacat o Lege la CCR. Altfel zis, a întrebat CCR dacă nu cumva Legea încalcă Constituția. CCR îi poate răspunde că da sau că că nu. Decizia aparține CCR și nu Avocatului Poporului. De cînd și pînă cînd a întreba pe cineva ceva e o crimă?

Dar nu numai atît.
Dacă Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că Legea încalcă Legea Fundamentală e obligată s-o supună examenului CCR. Pentru că a asta e chiar menirea de esență a Avocatului Poporului. Să fie un radar proiectat a depista chiar și o boare cînd vine vorba de încălcarea statului de drept. Am mai scris că, în fine, după mandate în care Avocatul Poporului a fost fie un instrument politic, fie o sinecură, prin mandatul Renatei Weber, această funcție s-a umplut de conținut. Gestul normal, ba chiar și necesar, al Renatei Weber, e semnificat astfel de către Ludovic Orban:

„Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”.

Ați observat putoarea de sconcs din acest atac? Renate Weber e atacată nu din punct de vedere profesional, altfel spus nu prin demontarea argumentelor invocate în privința neconstituționalității, ci prin rău mirositorul proces de intenție, de tristă faimă în stalinism.
Să mai spună cineva că Ludovic Orban nu-i un Liviu Dragnea updadat?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Ludovic Orban – un Liviu Dragnea updatat”

  • Va rog frumos nu il jigniti pe Dragnea!!!!
    Pai Livache nu era asa de supus ca Lucovid!!!
    De asta a si patit ce a patit!

  • Din păcate pentru această țară, doamna Weber este una dintre puținele persoane cu funcții publice care înțelege ce este democrația și ce înseamnă statul de drept. Pentru instaurarea completă a dictaturii galbene în România, este necesar ca PNL să controleze și Avocatul Poporului.

  • Peneliștii, cu Orban în frunte, au o gândire de tip stalinist „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Așa s-au comportat și în campanie.
    Orban e fiert, e bosumflat că Isărescu nu-i dă măcar o schiță de plan economic că „guvernul meu” nu e capabil să-l facă.
    Isărescu i-a eliberat doar niște supape pe unde să vină ceva bani, atât.
    Între timp Rareș Bogdan, flașneta neobosită, îl face „jigodie” pe ministrul de externe al Ungariei.
    Noi știm că PNL îl pregătește să ia locul lui Iohannis la viitoarele alegeri, dar văd se crede deja președinte de înjură în numele României.
    Nici vorbă ca Orban, micul stalinist, omul de carton al lui Iohannis, să fie comparat cu Dragnea. În nici o privință.

  • „Ludovic Orban – un Liviu Dragnea updatat”
    O fi updatat , dar e clar downgradat

  • Dragnea era un lider deci nu seamana cu Sica,neam!
    O vor revoca pe dna Weber facandu-se de cacao ca si in cazul dlui prof. Tudorel Toader.

  • VIVE LA FRANCE! Liberté, égalité, fraternité

    Echipa de fotbal a Frantei a castigat MondialuI din Rusia, echipa Frantei e neagra. Da. Dar ei sunt fiii lor. Strarbunicii, bunicii si tatii lor sunt francezii care au fost in colonii. Si nepotii au venit ! Si ce sa vezi ! Ei sunt chiar buni ! Vive la France ! Vive la République ! Vive La Revolution!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *