Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Lui Marcel Ciolacu i se pregătește o mineriadă

Protestele, în desfășurare, din țară au intrat într-o fază confuză.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu crede că toate semnele arată că i se pregătește o mineriadă lui Marcel Ciolacu. Și explică de ce.

Din capul locului, jurnalistul își declară susținerea, așa cum a făcut-o dintotdeauna, față de cei care sunt împotriva puterii.

Referindu-se la acțiunile fermierilor și transportatorilor, Cristoiu spune că protestul, la zece zile de la debut, „potrivit unei curbe pe care o cunosc este cam pe sleire”.

„Astăzi era pe ideea că mai sunt niște tipi la Afumați. Și de-odată, vine știrea că primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a scris pe Facebook că a aprobat un protest care va avea loc duminică, luni și marți, în parcarea din Piața Constituției, cu 5000 de persoane și 100 de tractoare și 100 de capete de tractor. M-am întrebat dacă Nicușor Dan era treaz. Până acum, protestatarii nu au fost lăsați să intre. Când să se stingă protestul, vine Nicușor Dan și ne anunță că se reaprinde. Până acum, când era nevoie ca ei (protestatarii) să fie în București, să facă presiuni asupra guvernului, nu i-a lăsat. Când s-au domolit lucrurile, vine și ne anunță că i-a autorizat”, a explicat Cristoiu.

Însă, de-abia acum începe buimăceala. Cererea de autorizare nu a fost făcută de protestatari.

„Domnul Nicușor Dan ne spune că a fost o solicitare făcută de un avocat din Baroul București, Petre Bogdan, care se prezintă drept membru al partidului Dianei Șoșoacă. El nu este un reprezentant al protestatarilor și a făcut acest demers ca un omagiu pentru cei aflați în stradă”, a spus Ion Cristoiu.

Prezent în studioul Gândul, la emisiunea lui Marius Tucă, jurnalistul a avut un dialog cu unul dintre protestatari, Dănuț Andruș, care a intervenit prin telefon. Acesta a spus că nu merg la protestul din capitală. „Eu nu am pomenit așa ceva. Eu, dacă merg să cer să protesteze aviatorii, cu F16 cu tot, primarul mă întreabă dacă am treabă cu aviatorii. Și eu îi spun că nu, dar vreau să-mi exprim solidaritatea. Domnul primar general este întrebat la televiziuni ce l-a apucat. El răspunde: Bă, e unul, nu știu cum îi spune, care mi-a trimis o hârtie și am aprobat-o (…) Efectul principal urmărit de cei care i-au ordonat lui Nicușor Dan este de a relansa protestul. Cineva are interesul să-l disloce pe domnul Marcel Ciolacu”, a afirmat Cristoiu.

Jurnalistul a făcut legătura cu ceea ce li s-a întâmplat medicilor de familie, tot legat de ațâțarea spiritelor. „Medicii de familie sunt ștafete de opinie, sunt apropiați de electoratul PSD. În februarie, urmează ca ei să semneze un contract cu Casa de Asigurări, pe care îl semnează anual. De-odată, Casa de Asigurări de Sănătate pune pe site un proiect prin care medicilor de familie li se tăia 30 la sută din finanțare. Începe bulbuceala, încep protestele. Azi, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, spune că valoarea punctului medical rămâne la valoarea din 2023, adică nu se reduce nimic. A fost vorba de o provocare, că azi au dat înapoi. Dacă aș fi în locul lui Marcel Ciolacu, aș lua elicopterul. E clar, cineva i-a pus gând rău. Se relansează scandalul cu fermierii, vine cineva și incită medicii de familie. Este clar un semnal că Marcel Ciolacu este sub asediu. În timpul ăsta, partenerul de guvernare, PNL, nu zice nimic. Ciolacu este cum era Ceaușescu în noaptea de 21 spre 22. Nu știe. Așa se explică paralizia lui”, susține Ion Cristoiu.

Jurnalistul mai adaugă și incidentele cu Realitatea Tv și abuzurile făcute de poliție în cazul lui Angi Șerban și crede că „cineva are interesul să plece de la guvernare Marcel Ciolacu, după ce pleacă e clar că nu mai are ce căuta în fruntea PSD și vine…ghici cine?”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Lui Marcel Ciolacu i se pregătește o mineriadă”

  • 15 februarie: nici urmă de “mineriadă“. Și nici de elicopter!
    Marele Jack nu e profet în țara lui 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *