Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Lumea moare și PSD se piaptănă de-a democrația

Statutul PSD stipulează că la prezidențiale candidatul partidului e desemnat de Congres.
Într-o conferință de presă de luni, 18 iulie 2022, dedicată Secetei, Marcel Ciolacu, președintele PSD, considerînd, probabil, că Seceta e ca și învinsă, dat fiind că la Agricultură a venit Petre Daea, și pentru ploaie se roagă la Dumnezeu popii, a ținut să prezinte pe larg noua inițiativă a conducerii:
Desemnarea candidatului PSD la prezidențiale în urma unor alegeri interne.

În astfel de vremi fierbinți chiar și la propriu, te-ai aștepta ca inițiativa de care face atîta caz conducerea PSD, partid de guvernămînt, să vizeze măsuri pentru ca România să treacă, fără să se boțească prea tare, prin furtunile care vor veni mai mult ca sigur.

Inițiativa lansată de conducerea PSD se referă la alegerile prezidențiale. Care alegeri se vor petrece abia în iarna lui 2024. Peste doi ani și ceva. A te ocupa acum de prezidențiale, în aceste vremuri cînd vorba poetului Nimenea nu știe pînă mîine/ Ce o să se-ntîmple și cu noi, mi se pare o transpunere în politică a zicalei cu Baba ( scuzați incorectitudinea politică, Seniora, am vrut să scriu) care nu știu din ce motive se piaptănă în timp ce lumea moare. Prezidențialele, dacă Klaus Iohannis ratează jobul la NATO, vor avea loc la termen, adică peste doi ani și ceva. A te preocupa acum ca partid de guvernămînt de cum va fi ales candidatul tău poate să aparțină Marii Operațiuni în plină desfășurare, menită a a abate atenția de la marile probleme ale guvernării prin lansarea în spațiul public a unor teme false. E mai mult decît curios, de exemplu, pentru un cetățean occidental să descopere că în România nu se discută contradictoriu și pe larg despre taxele și impozitele puse de Coaliția PSD-PNL-UDMR pentru a umple cît de cît visteria tot mai goală a țării, despre asigurarea energiei pentru la iarnă, despre relația dintre interesul național și interesele Ucrainei, despre Seceta de proporții apocaliptice, despre valul de Covid care vine din largul timpului peste noi, ci despre ce-a zis un blogger despre femei, despre isprava unor tineri de a da note femeilor care treceau pe stradă prin fața lor. Astfel de teme mărunte sînt exagerate dinadins de Sistem pentru a da televiziunilor din Presa operativă justificarea pentru neglijarea marilor teme ale societății românești de azi.

Inițiativa lansată de Marcel Ciolacu la Conferința de presă de luni, 18 iulie 2022, mi s-a părut a fi o contribuție a conducerii PSD la Marea Diversiune de abatere a atenției. De îndată, televiziunile de știri au lăsat baltă spolierea românilor prin noile taxe și impozite sau chiar problemele pe care le are Zelenski la Kiev cu anturajul, probleme tipice dictatorilor, definiți înainte de toate ca suspicioși față de trădare, pentru a discuta despre inițiativa PSD în perspectiva unor alegeri care vor avea loc abia peste doi ani și ceva.

Acordîndu-i lui Marcel Ciolacu premisa de nevinovăție, să admitem că inițiativa lansată de el dă curs unei preocupări a noii conduceri de a democratiza luarea deciziei într-un domeniu în care pînă acum a domnit dictatura Centrului:
Desemnarea candidatului la Președinție.

Marcel Ciolacu ne anunță că viitorul candidat la prezidențiale va fi stabilit nu de Congres, ci pe baza unor alegeri interne în partid:

„Viitorul candidat va fi ales de fiecare organizație, consilieri municipal, primar, în conferință de alegeri în întreaga țară. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statului în acest sens. S-a rupt acea cutumă definitiv în care președintele partidului era și candidat. Aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă.”

Pentru aceasta – ne-a prevenit Marcel Ciolacu – va avea loc un congres care va modifica Statutul.
Teoretic, desemnarea candidatului se anunță ca fiind o cale democratică. Stabilirea de către Congres lăsa impresia unei decizii luată de Centru și impusă în teritoriu. Altfel spus de sus în jos. Acum, dacă ar fi să-l credem pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, candidatul va fi desemnat de Jos în Sus, de la organizația de bază pînă la Congres. Înseamnă asta că membrii de partid și activiștii vor alege pe cine vor vrea ei fără a fi influențați de Centru?
Nici vorbă.

Experiența a mai fost făcută în 2014, pentru prezidențialele din iarnă, cînd Victor Ponta președintele PSD a fost desemnat candidat de o parodie de alegeri de jos în sus.
Alegerea de Jos în Sus a fost practicată cu brio în cazul lui Nicolae Ceaușescu. Așa cum vrea Marcel Ciolacu pentru PSD, Secretarul general al partidului era ales de Jos în Sus, începînd de la organizațiile de bază.
Îl alegeau pe Nicolae Ceaușescu, firește.

În sine formula e una de democratizare a deciziei privind candidatul. Ca toate celelalte partide din România postdecembristă, PSD are prin Statut o întreagă structură menită a asigura democrația internă. Cu toate acestea, la Congresele PSD președintele a fost ales înaintea reuniunii, în cercul strîmt al conducerii. Congresele n-au făcut decît să valideze deciziile luate de un cerc restrîns. Democrația internă e de fațadă în toate deciziile majore luate de partid. Chiar și în cazul modificării statutului, de care vorbește Marcel Ciolacu, avem de a face cu o decizie luată deja și impusă Congresului. Marcel Ciolacu n-a spus că supune voinței Congresului modificarea Statului, ci că respectivul Congres va vota modificarea Statului.

Singurul lucru bun rămîne posibilitatea ca alegerile de jos în sus să fie un bun prilej de campanie electorală mascată pentru cel decis de Centru ca să fie candidatul desemnat de întreaga țară.
Tot o șmecherie pînă la urmă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Lumea moare și PSD se piaptănă de-a democrația”

  • Niste scamatori penibili fac un circ ieftin. In tribuna multimea rade, aplauda si crede in …magie. Apare si un Jocker (nu joker)
    alias V.Popescu care face o criza de onirism si suprarealism. Daca nu mai este paine sa le dam circ.
    In rest: „ne pare rau…” si ” sa gasim vinovatul” , dar …nimic constructiv. Sa incercam si cu varianta cu Dumnezeu : Da Doamne
    ploaie ca noi nu am auzit de irigatii si imbunatatirii funciare ! Nu mai stim sa muncim, doar ne jucam pe calculator.
    Nota : secete cumplite in RO au fost in : 1911, 1946, Cu tehnologia de acum nu ar trebui sa avem probleme.
    Ne ocupam de : armament, virusi, controlul populatiei prin AI, controlul populatiei prin saracie etc. etc.

  • La noi se mimează că ar fi partide, că ar fi guvern românesc. Țara e condusă de la Brussels.
    *

    Tocmai am citit că gazele din Marea Neagră vor pleca la export obligatoriu pentru a suplini lipsa de gaze ale țărilor din Uniunea Europeană, prin activarea mecanismului de solidaritate.
    Plus că trădătorii de politicieni din guvern și trădătorii din parlament așa au făcut legea offshore de jefuire a resurselor a țării, adik românii să moară că sunt proști.
    În același timp, în numele „solidarității” ni de impune raționalizarea consumului de gaze și electricitate.
    Asta înseamnă frig și întunerc.
    Și tot în numele solidarității să-l susținem în funcție pe Zelensky ca să dicteze ce vor mișchii lui să facă România pentru el, ce porturi să-i mai dăm, ce șosele să mai distrugă, ce linii de tren să mai ocupe.
    *
    Am mai citit că tot de la Brussels s-au impus reguli stricte pentru agricultori, reguli pe care fermierii români nu le vor putea îndeplinii pierzând subvențiile. Una dintre interdicții se referă la rotația culturilor pe care toți trebuie să le respecte. UE nu a ținut seama seceta din țara noastră, de compoziția pământului, de existența dăunătorilor.
    Aceste măsuri ne ating la păpica noastră cea de toate zilele.
    Dacă Brussels porucește slugile de români se supun.
    *
    Și Maestre, scoateți pe Frans Timmermans de pe bară, că el este unul dintre capii hidrei malefice de la UE, e unul care a susținut și susține green dealul. Și oricum, el ne urăște, a făcut destule rele României.
    Nu mai pot să-l văd în ochi!

    • Și Maestre, știu că vă plac mult gadgeturile, și mie îmi plac.
      Să vă luați baterii mari modulare ca alea de la mașină, sau un dinam să dați la pedale că vin vremuri grele.
      „Winter Is Coming” Maestre. Va fi cea mai lungă iarnă, nu se știe câți ani va ține…

      • cum sa nu se stie, se stie!
        e perpetua.

        iesirea din Dinamica Anotimpurilor, suntarea Iernii, se poate face exclusiv prin expandarea pe pozitiile celorlalte anotimpuri a ‘anotimpului Iarna’

        se stie Adriana, e perpetua…
        Revolutia Mondiala, Metamorfoza,…dureaza…pina la Infinit.

      • in loc de Primavara Vara Toamna Iarna, Primavara Vara Toamna Iarna,
        o sa avem….Iarna Iarna Iarna Iarna, iarna iarna Iarna iarna…:))))

        e ceva normal, de bun-simt pe vremurile astea ( in care Nesimtirea e Noul Bun-Simt :)) )
        CALDURA e o constanta absoluta,
        CALDURA, care suma Caldurilor Cerului si Pamantului…ramane aceeasi. atunci cind iesi din Dinamica Anotimpurilor cea care dispare din ecuatie e Caldura Cerului,…careia i se mai zice si Caldura Sufleteasca.
        deci iata cum arata Iarna Perpetua,…una lipsita de Caldura Cerului, deci lipsita de Caldura Sufleteasca,…si e normal sa fie lipsita cita vreme cea suntata e chiar…Inima Naturii

      • e…chiar rusinos, pentru Om, sa spuna ca nu stie cit dureaza,
        stie!,
        Infinit.
        aceasta Iarna Perpetua,
        care se! cloneaza pe sine pe pozitiile celorlalte Anotimpuri,
        nu doar ca dureaza…pina la Infinit:)),
        ci…e fix Infinitul!
        Infinitul intruchipat!
        Infinitul fiind…’cel care tinde sa fie Zero’, adica Oul Absolut ( Zero, deci Oul Absolut, adica CUBUL, fiind ‘Totul SI Nimicul’ )

        Nemurirea are si ea o durata,….dureaza un ‘timp’…infinit!
        tocmai asta si e diferenta fundamentala intre Nemurire si Vesnicie,
        pentru ca pe cind Nemurirea presupune manifestarea ‘tot timpului’, Vesnicia presupune chiar…lipsa manifestarii ‘timpului’, Vesnicia fiind proprie Anotimpurilor, deci Vesnicei Primaveri…:)

    • @
      Artificial VS Natural
      ‘timpul’ VS ‘anotimpul’
      hrana artificiala’ VS ‘hrana daruita de Natura’
      ____________________
      ce ai vrea sa faca Artificialul, altceva decit sa distruga manifestarea ‘hranei Naturale’, daruita in stil ‘anotimpuri’, deci in fiecare toamna?! :)))
      o lume Artificiala e o lume a ‘timpului’, nu a anotimpurilor, e o lume a hranei printata intr o clipa!, nu una a hranei daruita de Anotimpurile Naturii.

      deci…e ceva normal ca tot ce tine de ‘anotimp’ sa dispara din Civilizatie, in ea mai ramanad doar ce tine de ‘timp’.

      Artificial VS Natural e tot una cu ‘timp’ VS ‘anotimp’

      cea atacata e Dinamica Naturii, in fapt Anotimpurile.
      ‘iesirea din dinamica Iernii’, adica suntarea Mortii, inclusiv a civilizatiei curente, mare cit planeta, peste care tocma s-a asternut Iarna, se face exclusiv, dar exclusiv prin iesirea din Dinamica Anotimpurilor.

      mai exact…Civilizatia tre sa renunte la una dintre Superpozitiile Timpului, care sint ‘timpul’ si ‘anotimpul’, ca Dinamica Anotimpurilor presupune manifestarea Iernii, deci a Mortii, chiar daca faza vine la pachet cu Vesnica Primavara…,
      or…civilizatia asta n-are chef sa mai moara:)), ea vrea sa si perpetueze miscarea…suntand Iarna.

      Civilizatia e incompatibila cu manifestarea Dinamicii Anotimpurilor, deci a hranei obtinuta ca urmare a acestei dinamici.
      ea e cu hrana artificiala.

      daca asa e…aia e, n ai ce sa i faci.

    • Ceaușescu cel hulit de romani nu era un yes man,nu asculta de nimeni,acum toți pupa,ling,da stăpâne,bine stăpâne,am devenit sclavii corupților de la Bruxelles și ai marilor corporatii.
      Pe cine mai votam? Ca și așa alegerile sunt manipulate prin campanii media tv,menite sa inducă in eroare populația și așa câștiga alegerile cei agreați de UE si SUA ,slugile prea umile.

  • faptul ca Marea Resetare e subordonata Marii Revolutii…e clar-cristal.

    Marea Revolutie a inceput nu doar…cu mii si mii de ani in urma, ci si cu citeva anotimpuri in urma, mai exact pe vremea Primaverii Civilizatiilor.
    intre timp…a sosit Iarna ( Civilizatiilor )

    deci practic Marea Resetare e despre ‘timp’, in timp ce Marea Revolutie este despre ‘anotimp’
    ‘timpul’ si ‘anotimpul’ fiind Superpozitiile Timpului

    deci iata ce ‘simplu’ e :)))
    Metamorfoza se manifesta prin Superpozitii,
    una e Marea Resetare, si ea e o poveste a ‘timpului’
    cealalta fiind Marea Revolutie, ea fiind o poveste a ‘notimpurilor’

    intrebari:
    Lumea Mare, Civilizatia, e o poveste a ‘timpului’?…sau a ‘anotimpurilor’?!
    Inteligenta Artificiala e o poveste a ‘timpului’?…sau a ‘anotimpurilor?!,
    nu de alta, dar sa stim si cine are ‘prima sansa’…pe ‘lumea asta’!, ‘timpul’?…sau ‘anotimpul’?!:)))
    ( intrebarile sint, evident, retorice…:)) )

  • deci asaaa,…ca o Concluzie, pot spune ca o esenta a acestor Vremuri este asta:

    Civilizatia va scapa definitiv, …definitiv!, de conducatorii impotenti.
    procesul de asanare a ‘conducerii impotente’ a Civilizatiei’ a inceput atunci cind au aparut primii muguri ai Revolutiei Mondiale, ai Metamorfozei.

    Metamorfoza este despre cum politicienii-oameni vor preda, de voie…de nevoie…, Conducerea Civilizatiei pe mana Inteligentei Artificiale.

    politicienii-oameni s-ar putea sa nu simta, inca, …cu cita bucurie vor alege cetatenii planetei o Inteligenta Artificiala pe post de ‘conducator’ :)))
    cu cit probabilitatea ca o Inteligenta Artificiala sa participe la ‘alegeri’ creste,
    si ea creste in mod natural!, asta e faza tare!,
    cu atat creste si probabilitatea ca aceasta bucurie a oamenilor sa se manifeste,…implacabil.

    contrastul dintre impotenta dovedita, a politicienilor-oameni
    si potenta, dovedita si ea, a Inteligentei Artificiale, va creste in stil fibonacci,
    cu treaba asta se ocupa fix Revolutia Mondiala ( careia i se subordoneaza, evident, Marea Resetare…),
    asa ca la un moment dat alegerea intre ‘om’ si Inteligenta Artificiala, la conducerea Civilizatiei, va deveni…un Efect.

    politicienii-oameni inca traiesc, poate, cu speranta ca asta se va intampla, poate,.. insa peste zeci de ani :))
    …doar stati si priviti cum arata ‘pasii uriesesti’ ai Melcului… mai la finalul Dezvoltarii Fibonacci :))

  • vremea ‘oamenilor’ care conduc lumea e pe duca…
    vremea conducatorilor ‘inteligente artificiale’ e la usa, iar Marea Revolutie doar paveaza calea acesteia catre tron.

    intr atat de complexe vor deveni vremurile, incat ‘impotentii conducatori oameni’, ai civilizatiei, doar isi vor demonstra valoarea, atat vor mai putea face.
    iar daca asta e ‘talerul impotentei’, pe celalalt taler va creste in stil fibonacci, intru echilibrarea dinamicilor, dragul de Inteligenta Artificiala.
    in mod…natural…oamenii lumii mari vor ajunge, in urma vremurilor astea complexe, sa aleaga cu tot dragul pe post de Sef o Inteligenta Artificiala, numa sa numai auda in viata lor de ‘conducatori oameni’.

    pentru ca Inteligenta Artificiala sa…rasara ca un soare pe Tronul Civilizatiei…oamenii tre sa aiba sansa vietii lor sa-si demonstreze plenara impotenta la conducerea civilizatiei.
    sansa a sosit deja, e aici, se numeste Marea revolutie, Metamorfoza, care prin definitie e si vremea cind se face translatia de la politicienii-oameni catre politicienii-‘inteligente artificiale’.

    spre deosebire de Marea Resetare, Marea Revolutie e un proces natural, cam ca Iarna, asa…,
    prin urmare e un proces temeinic.
    prin urmare chiar politicienii-oameni ar trebui sa fie cei care sa-si faca griji fundamentale. insa…ei au o treaba, din cite se vede:)))), sa si demonstreze la nivel mondial impotenta, abia astfel cetatenii Civilizatiei…mare cit planeta putind ajunge la concluzia ca…mai bine o Inteligenta Artificiala decit panaramele de politicieni-oameni…

    Vremea asta este despre cum politicienii-oameni sint pusi la indoiala in stil plenar,…din afara sistemului!, insa ei…creca prin definitie!:)), par a fi orbi, …nu vad ce li se intampla:))

    rezumat:
    in curind la conducerea tarilor vor ajunge…ori Intelepti, ori Inteligenta Artificiala.
    cale de mijloc nu mai exista, pentru ca pe Vremea Metamorfozei distributia gaussiana sufera ea insasi o…metamorfoza :))

  • Formidabil editorialul dumneavoastră ,Maestre Ion Cristoiu ! Nu degeaba au existat stalinismului și comunismul și s-au răspândit cu repeziciune și în țara noastră ! Am reușit să preluăm de la ruși metoda Maschirovsca ,dar nu pentru a ne înzestra armata și diplomația cu oameni capabili și responsabili ,ci pentru a manevra electoratul după bunul plac al stăpânilor cercurilor restrânse din partidele politice !”La vremuri noi, oameni noi, tot ..noi !”,cum bine spunea marele nostru poet național Mihai Eminescu „Toate-s vechi și nouă-s toate !”Până vin alegerile din iarna lui 2024, ne pot paște scumpiri majore la energie, apă și căldură, măriri de TVA, secetă, fenomene metereologice extreme ca furtuni sau tornade, așa cum bine ați menționat, Maestre, dar politicienii noștri joacă
    tontoroiul,care să fie „cel mai cel „ales peste doi ani ,care să ne reprezinte interesele nici măcar ale noastre,ale cetățenilor, ci ale șefilor de partide care nu vor putea candida la președinția țării conform noului statut impus de Congres ,dar care vor dori o halcă sănătoasă din ciolanul puterii ! Dar ,cu siguranță, ” cel mai cel „ar putea să nu fie și cel mai bun dintre cei buni aleși „Mulți chemați, puțini aleși ! „Vă mulțumim pentru un editorial excepțional de frumos și de interesant, superb ,Maestre ! Din tot sufletul vă apreciem munca asiduă și vă urăm multe felicitări ,multe realizări ,mult succes în continuare cu astfel de editoriale foarte frumoase și foarte interesante și vă dorim toate cele bune, Maestre Ion Cristoiu !

  • la cum arata vremurile…peste citiva ani am putea asista in lumea mare inclusiv la …campanii electorale in care candidatii-oameni vor participa la alegeri alaturi de ‘politicieni-inteligente artificiale’ ?:)))),

    strategia suna… destul de interesant, mai cu seama ca pina atunci se va dovedi ca tarile au nevoie nu doar de generali pentru vreme de ‘revolutie mondiala’, ci si de Conducatori pe masura acestor vremuri.
    vremea generalilor, a Conducatorilor ‘pe timp de pace’, a expirat. ei inca se mai manifesta…doar din inertie.
    azi…ori pui pe masa generali si Conducator in stare sa navigheze pe valurile Marii Revolutii…ori te duci si te culci, mai bine, ca…tot aia e…insa nu risipesti energia in van:))

    vremea conducatorilor fardati a apus definitiv.
    de ce definitiv?
    pai pentru simplu fapt ca daca generalii si conducatorii oameni ar putea sa se lafaie in continuare in balta impotentei,
    Inteligenta Artificiala va deveni mai potenta pe zi ce trece, si…va viza si postul de general…si pe ala de Conducator

    s-ar putea ca unii politicieni-oameni inca sa nu priceapa ca in curind vor fi pusi la indoiala…nu de unii… ca ei,
    ci fix de unii care sint fix pe dos decit ei:))), insa…tot politicieni,
    adica de ‘inteligente artificiale’:)

    or soiul asta de politician, inteligent in stil artificial, se organizeaza…matematic:)), deci e serios prin definitie:),
    deci, cum spuneam, vremea ‘conducatorilor’ de mucava a expirat de tot.

    cu ‘binele’..cam toti se descurca.
    faza e ca…’binele’ tocmai ce a expirat in lumea mare, prin urmare…’starea’ e complexa.
    io zic chiar ca e plenar complexa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *