Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mă îngrijorează că totul va izbucni curând și lumea o va lua cu adevărat razna

Sincer, sunt foarte multe lucruri care mă îngrijorează.
În primul rând, războiul, care pare a fi la un pas să devină mondial (având în vedere posibila aderare a Finlandei și a Suediei la NATO), iar când devine mondial și se lansează nucleare nu va mai fi viață pe Pământ. Când spun viață nu mă refer doar la oameni. Nu vor mai fi animale, natură.

Mă îngrijorează economia și cum s-ar putea să ajungem să trăim, cum o mare parte dintre oameni vor fi la limita supraviețuirii, cum vom fi cumpărați rând pe rând.
Mă îngrijorează cenzura din ce în ce mai aspră, puterea marilor companii, Big Tech și Big Pharma, nebunii de genul lui Klaus Schwab și președinții unor țări puternice care au ajuns marionete, care nu mai reprezintă poporul. Chiar și ce scriu aici poate fi cenzurat, sau contul meu poate fi șters, iar toate datele mele, toate pozele, discuțiile, amintirile mele, nu vor mai fi ale mele și nu voi mai avea acces la ele, ci doar Facebook, care le va vinde mai departe.

Mă îngrijorează și faptul că este posibil, fie să revină Covid-ul, fie alt virus, iar clima să devină chiar o problemă. Cu alte cuvinte, vom avea toate acestea adăugate la criza economică, război, cenzură etc.
Mă îngrijorează îndepărtarea de la natura umană și de la logică, de la cunoștințe și simț critic, care ne duc într-o stare de programare mentală și spălare pe creier care nu mai au legătură cu dreptatea și cu libertatea fiecărui om, așa cum au fost gândite și prezentate inițial.

Mă îngrijorează felul în care oamenii s-au întors împotriva semenilor, formând tabere extremiste de ambele părți. Fie indivizi păroși care se îmbracă în femei și dansează vulgar prin spații publice, fie indivizi păroși care se îmbracă în neo-naziști, care îmbârligă Dacii cu Legionarii și cu domnitori precum Vlad Țepeș.
Mă îngrijorează că totul va izbucni curând și lumea o va lua cu adevărat razna, având loc multe ciocniri violente, fie între civili, fie între civili și organele de ordine.

Trăim vremuri foarte negre, pe care mulți nici nu le văd, nu realizează ce se întâmplă în lume. Poate vor realiza prea târziu. Sau, mă rog, cum spunea și sor-mea, „dacă știm, ce putem face?”. Răspunsul este unul trist: Nimic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Mă îngrijorează că totul va izbucni curând și lumea o va lua cu adevărat razna”

  • Daca te ingrijoreaza acestea cauta in tine si vei gasi si raspnsurile . Eu asa am facut si le dau gratis cui doreste adica care ma intreaba.

  • Omul inteligent este nelinistit.Doar idiotii sunt nepasatori, manelisti si..iau totul in bascalie. Ce putem face ????
    Sa nu fim nepasatori si comozi. Schimbarea sta in noi daca gandim si actionam. Sa nu fim mioritici.
    Orice societate are un echilibru social cu 90% idioti. Doar in RO avem 96% idioti pe considerente de emigrare.
    Pe prosti nu-i putem schimba, dar putem sa le limitam actiunile distructive si sa-i las sa dispara pe cale naturala.
    Citez : „..duc o lupta colosala cu prostul care are scoala”.
    Ref. sisteme sociale complexe noile dezvoltari in IT sub denumirea de AI sunt facute ptr controlul populatiei comode,
    primitive in gandire. Luptati antisistem ? Va protejati antisistem? Eu nu acord incredere NIMANUI (inclusiv medici).
    E mult de discutat. Am o vorba cand ma intalnesc cu cineva: „Cine esti si ce vrei ? ”
    Ma distreaza „parosii”, mercenarii (eu stiu sa folosesc arme), dar si sfarsitul tragic al unuia care a incercat sa faca o mini
    societate: agrara, mistica si hedonista.
    Ref. razboi , toate isi au timpul lor : Eclesiastul 3:8 „Vreme este să iubeşti şi vreme să urăşti. Este vreme de război şi vreme de pace.”
    Nota : pe 02.07 biserica ortodoxa a omagiat pe Sf. Stefan cel Mare , „un suflet chinuit intre desfranare si crima” cum
    zicea istoricul. Vad ca bigotii nu au probleme …

  • „Mă îngrijorează îndepărtarea de la natura umană și de la logică, de la cunoștințe și simț critic”
    Diagnostic perfect . Restul , consecinte…

  • Dacă știm,ce putem face?Nimic.
    Scapă cine poate,ne vom întoarce in viețile următoare sa terminam ce nu am terminat pe pământ și sa învățam noi lecții.

  • Razboiul e o constanta a „civilizatiei”. Nimic nou. La nivel cosmic nu reprezinta nimic. La nivelul nostru da. Dar ce reprezentam noi la nivelul timpului si spatiului presupus a fi infinit? Nimic, zero, nada, nix. Se mai despaducheaza planeta. Pe cine intereseaza ca un musuroi a fost distrus? Pe nimeni din afara musuroiului. Mai constientizeaza cineva efectele primelor doua razboaie mondiale? Mai doare pe cineva, mai ales dintre cei foarte tineri, obisnuiti cu PC War Games? Va garantez ca nu. Si apoi mai e o vorba inteleapta: cand Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva, mai intai ii ia mintile. Nu vi se pare cunoscuta?

    • Aveti perfecta dreptate. Si eu era tentat sa spun ca noi, oamenii, reprezentam mai degraba un cancer pentru planeta, iar planetei i-ar fi mai bine decat noi. De altfel, am tot scris despre asta pe blogul personal. Aici nu-mi permit astfel de remarci, desi nu cred ca mi-ar spune nimeni nimic.

      • Denumirea stiintifica de Homo Sapiens e doar o izmeneala de-a noastra si nu reprezinta nimic in realitate. De asemenea Darwin s-a inselat crunt. Oamenii nu au evoluat din nu stiu ce specie de maimute. Maimutele sunt mult mai inteligente si vor trai mult mai mult pe aici dupa ce noi vom fi disparut ca specie pentru ca am tinut neaparat sa ne dam singuri cu tesla aia pe care am inventat-o in oarece! Nu va ingrijorati, ieri a fost mai bine!

  • Se pare ca in curând vom asista la spargerea UE,fiecare Tara sa își hotărască propriul drum,nu sa urmeze măsurile idioate fără nici o logica luate de Parlamentul European,anul acesta?anul viitor? Creat pentru un comerț și o economie unitare,acest UE a devenit un instrument politic dirijat in prezent de SUA și de marile companii,auzi tu cretinisme, sa închizi ferme de vite ca poluează cu azot,nu sa închizi combinate chimice,aeroporturi,centrale,respect pentru olandezi care nu vor accepta așa ceva.In Germania ,Austria nu se taie nici o crenguța din păduri,legislația nu da voie,UE nu da voie ,dar in România se poate tăia pentru firmele austriece,aici UE de ce nu ne obliga sa modificam legislația ca in alte cazuri,sa nu se permită exploatarea pădurilor ?O mare teapa acest UE creat de Helmut Kohl și Francoise Mitterand.

    • Eu de cativa ani spun ca UE se va destrama, chiar vorbeam des cu taica-meu despre asta (el fiind unul dintre putinii cu care pot discuta despre politica fara sa ne dam in cap). Si sper sa se termine cu UE, sau cel putin sa ramana tarile facute pentru UE, nu noi, care suntem vai de capul nostru si suntem nevoiti (pardon, OBLIGATI) sa facem la fel cum dicteaza cei din UE. Cand am intrat in UE m-am bucurat, credeam ca se va schimba in bine. Asa parea din afara, la inceput, UE. Insa s-a dovedit a fi un imperialism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *