Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Macron: NATO este o alianță în Atlanticul de Nord, China nu are nimic de-a face cu Atlanticul de Nord

Emmanuel Macron vorbește, după summit-ul NATO, despre relația cu China: „În ceea ce privește China, cred că pot spune că nu trebuie să confundăm obiectivele. NATO este o organizație militară, subiectul raportării noastre la China nu este doar militar. NATO este, așa cum formulă o explică prin ea însăși, o alianță în Atlanticul de Nord. China nu are nimic de-a face cu Atlanticul de Nord. Este un subiect mult mai larg decât subiectul militar, este economic, strategic, de valori, este tehnologic și e important să nu deviem, mai ales că NATO are atât de multe subiecte de tratat – chestiunea teroristă, arhitectură de securitate cu Rusia, vecinătatea noastră și cred că trebuie să abordăm relația cu China de o manieră mult mai largă, așa cum am făcut la G7. China este o mare putere cu care lucrăm pe subiecte mondiale asupra cărora avansăm împreună. Dar este, în același timp o putere cu care avem de dezacorduri de valori când este vorba despre munca forțată sau de drepturile omului”. (Marcela Feraru)

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Macron: NATO este o alianță în Atlanticul de Nord, China nu are nimic de-a face cu Atlanticul de Nord”

  • Cu riscul de a i enerva pe multi dar la faza asta are dreptate Macron,chiar daca nu sunt un megafan Macron,la faza asta,ceea ce spune Macron este absolut corect.NATO se refera la zona Atlantica nu la arealul Pacific,iar China nu este dusmanul direct al Europei.Disputa SUA China nu ne priveste pe noi Europenii.Ca de fapt Chinezii nu au acele valori pe care le avem noi Europenii ,da de acord,China nu e o democratie de tip Occidental,e o tara asiatica si autoritara cu alte valori din punct de vedere sociopolitic,dar atata vreme cat China nu impune Europei sistemul ei de valori,si nici noi Europenii nu impunem Chinei sistemul de valori European,nu avem nimic de impartit unii cu altii.Doar daca China ar incepe sa impuna sistemul ei Europei(cum fac Americanii de pilda care isi baga sistemul pe gat Europei si intregii lumi) sau ar dori sa cucereasca militar Europa(cum vrea Rusia lui Putin),atunci ar fi China o problema pentru Europa.Deocamdata Chinezii vor doar sa faca comert cu Europa si sa mai preia ceva „tehnologie verde” de la Europa(China are problemele ei cu poluarea).NATO exista deasemenea ca sa combata amenintarea Rusa(NATO este o alianta creata impotriva pericolului rusesc de fapt,pentru asta a fost creata).China este alt subiect.

    • Ce este de facut in cazul Chinei,este limitarea achizitionarii de catre chinezi(si Petroarabi) a unor parti din marile banci si corporatii(mai exact Chinejii ca si Petroseicii Arabi au cumparat parti importante din marile corporatii si banci peste tot in lume,iar cum corporatiile si bancile conduc lumea si numesc liderii lumii,cine detine aceste companii si banci sau detine majoritatea actiunilor lor,acela conduce lumea).China cumparand,ca si Petroarabii multe actiuni la mari corporatii si banci(de multe ori nu direct ci prin tot felul de intermediari peste intermediari ,ca sa isi ascunda urmele),pot ajunge sa conduca lumea in modul asta.

      • Dar si aici treaba i vizeaza mai mult tot pe americani.

        • Cat despre Covid,si daca a fugit Corona din Wuhan,nu cred ca Chinezoii au avut intentia sa l lanseze(cum speculeaza cretinii Trumpisti) pentru ca oricum nu prea le a servit la nimic(imaginea si prestigiul Chinei in lume este tandari),si daca voiau sa declanseze un atac biologic nu il lansau asupra propriului teritoriu,sa se prinda altii ca s ei,ci il lansau direct peste Amerloci ,din America(in asa fel sa inceapa pandemia din America sau din vecinatatea Americii,din Mexic de pilda) sa nu se prinda nimeni ca virusul ar fi din China.Plus ca celebrul laborator din Wuhan a fost partial finantat cu sume consistente de catre Amerloci,deci mizeria este comuna Chino Americana.

    • Iar NATO nu are nimic de a face cu China si pentru ca e o alianta militara iar disputa Occidentului cu China este strict economica,galceava Occidentului cu China este cum sa si imparta pe planeta sferele de influenta economica(ce ia China si ce ia Occidentul).Cam asta e in mare treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *