Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Maghiarii nu-l vor aresta pe Putin. Franța rămâne fără combustibil

În Franța, un nou conflict social perturbă aprovizionarea cu combustibili la benzinării. În ultimele zile, blocajele s-au intensificat în multe unități de producție, precum și în multe dintre cele 200 de depozite din Franța. Consecința nu a întârziat să se facă resimțită: 14,4% din benzinăriile din țară nu aveau nici benzină, nici motorină. Asta înseamnă un protest împotriva guvernului. (detalii: https://www.lefigaro.fr/conjoncture/penurie-de-carburant-19-departements-deja-touches-20230323).

Administrația din Ungaria nu l-ar aresta pe președintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra în țară, a declarat recent șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, adăugând că nu ar avea niciun temei legal (mai multe detalii: https://www.reuters.com/world/europe/hungary-would-not-arrest-putin-says-pm-orbans-chief-staff-2023-03-23/).

O eroare a ChatGPT a permis unor utilizatori să citească titlurile conversațiilor pe care alții le-au purtat cu chatbotul. Defecțiunea pare să indice că OpenAI are acces la toate chat-urile utilizatorilor. Dumneavoastră vă puteți juca cu ChatGPT de aici: https://chat.openai.com/chat.

DNA îi trimite în judecată pe primarul comunei Bălușeni (Botoșani) și pe directorul Sălii Polivalente din București, angajat și în cadrul primăriei. Cel din urmă a primit salariu, deși nu s-a prezentat la locul de muncă. Tipicul fanariotism banditesc.

Armata Chineză susține că a interceptat și alungat un distrugător american care a intrat ilegal în apele sale teritoriale din Marea Chinei de Sud.

Factorii de decizie din SUA se oferă să vândă Slovaciei 12 elicoptere de atac la o treime din prețul normal, asta după decizia administrației de la Bratislava de a trimite Ucrainei avioane MiG-29. Tot așa ne vor vinde și nouă, nu?

Populația Canadei a crescut cu peste un milion de persoane pentru prima dată în istorie în 2022, iar asta aproape în întregime datorită creșterii numărului de imigranți și de rezidenți temporari, au anunțat cei de la Statistics Canada (detalii: https://www.reuters.com/world/americas/record-international-migration-spurs-historic-rise-canadian-population-2023-03-22/). Acum a devenit un stat de aproximativ 39,57 milioane de locuitori.

Peste 1.000 de artefacte din catalogul Metropolitan Museum of Art sunt legate de presupuse jafuri și trafic de artefacte. Reporterii au localizat piesele, din India, Italia și Egipt, în cel mai mare muzeu din America de Nord (mai multe: https://www.icij.org/investigations/hidden-treasures/more-than-1000-artifacts-in-metropolitan-museum-of-art-catalog-linked-to-alleged-looting-and-trafficking-figures/).

Vice-ministrul rus de externe Serghei Ryabkov a declarat miercuri că riscul unei ciocniri nucleare se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, avertizând că Moscova se află într-un conflict deschis „de facto” cu Washingtonul din cauza războiului din Ucraina (detalii: https://www.reuters.com/world/europe/russia-says-risk-nuclear-conflict-highest-level-decades-2023-03-22/). Monitorizăm cu mare interes situația, asta și din cauza conducerii noastre politice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *