Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Măi, Climatule, măi, stăi ghinișor!

Cică liderii lumii s-au întâlnit în Dubai, la COP28, ca să certe Climatul.

În primul rând, care lideri? Ridicolii aceia nu sunt liderii lumii noastre, ci liderii lumii lor. Ei și ele trăiesc în palate, vile, case de lux, au limuzine și mașini blindate, au avioane sau le sunt puse la dispoziție avioane. Climatul ne e prieten numai nouă, pe ei demult îi dușmănește. Nu am zis eu, a zis Eminescu, într-o scrisoare deschisă. Marii furnizori de armament ucigător de om și de natură s-au întâlnit în Dubai ca să dea vina pe Viață. Nu am spus Dumnezeu pentru că bogătașii i-au stârnit demult mânia și numai șezuturile dumnealor se pregătesc pentru cărbuni încinși. Se cheamă iad și acolo și-au dat întâlnire toți oamenii de afaceri care și-au tranzacționat sufletele la bursa pe profit. ‘Summit’ nu înseamnă decât o însumare de it-uri, it-ul fiind, în viziunea lui Freud, cea mai mizerabilă parte a ființei umane.

În al doilea rând, nu putea fi decât Dubai. Dubai-ul e un oraș din plastic, unde arabul își lasă învățăturile din Coran la ușa camerei de hotel, unde europencele devin modeluri (nu modele, după cum greșit se interpretează) și se apucă de afaceri. Pe bani peșin. Dubai e și orașul prin care au trecut toate falsele vedete ale planetei, cu treabă sau fără. În timp ce Dubai-ul își măsoară greutatea în aur, săracii lumii arabe încă mai trăiesc în case de lut și prin peșteri, încă sunt asmuțiți împotriva școlii și a învățăturii, fetițele încă sunt măritate cu boșorogi, femeile sunt încă violate și discreditate. Așa le-o fi spus Allah drept-credincioșilor să-și trăiască viața? Familiile regale arabe și-au ținut popoarele în sărăcie și barbarism, în timp ce credința lor s-a rezumat tot la it.

În al treilea rând, după covid19 a venit cop28. Nu m-aș mira ca, ofensat, Climatul să-i vaccineze pe toți aroganții ăia care cred că au un cuvânt de spus.

Sper că vă mai aduceți aminte, deși a dispărut din faptele zilei, de războiul ucrainean al NATO (the not applicable theorie of the oafish) cu Rusia. Un război cu boi, deși toți taurii comunali ai planetei s-au perindat prin zonă. Și toate caprele. Și totuși, niciun obuz, niciun glonte, nicio dronă nu i-a lovit, mai ceva decât în filmele americane. Acum zâzania s-a mutat în stima și mândria lumii arabe. Șlăparii lăsați fără învățătură au violat, au decapitat, au ars de vii oameni nevinovați. Toții taurii comunali și toate caprele s-au perindat prin zonă. Niciun obuz, niciun glonte, nicio dronă nu i-a atins. Apoi s-au întâlnit la summit. Au pus afișe pe toți sateliții. Nimic. Niciun obuz, niciun glonte, nicio dronă. Or fi ca Iancu Jianu, de numai glonțul de argint le poate sfârși exhibițiile. Or poate or fi doar niște moroi. Summit-ul din Dubai e și o ofensă adusă Israelului, a cărui plan de înfăptuire a chemărilor Bibliei a fost finanțat de americani.

În timp ce summit-ul se perpelea pe kebab, în Bolton, Marea Britanie, țara ploii, geruia. După care a nins. După care a plouat. După care a înghețat. Let it go voi, măi nesimțiților, din mințile alea toropite deja de atâta lux!

Deși pe mințile liderilor le trec sudorile, America își caută președinte. Lui Biden Dumnezeu i-a luat demult mințile, pentru că nu avea ce căuta la Casa Albă. Președintele în exercițiu al Americii e Donald Trump, el a câștigat detașat alegerile din 2020. America însă abia a început să plătească pentru luxul de a face pe-a importanta. Între timp miliardarii s-au mai uscat, faraonul care a crezut că-și poate lua râul cu el și-a dat seama că era doar un râu de nisip, așa că după ce au aranjat alegerile din 2020 s-au gândit să pună în scenă o piesă de teatru de îndreptare. L-au purtat pe Trump prin tribunale, l-au speriat, l-au educat cum să le reprezinte interesele. Când lui Bezos, ca și fraților miliardari, i s-a cerut să-și plătească impozitele, pe care le-a evitat ca pe agheazmă, umplând însă toaletele publice ale lumii de vouchere (știe să joace arta filantropiei, dar numai când se uită la el însuși, narcisistic vorbind), Trump i-a luat apărarea. Presiunea fraților miliardari a dat roade. Șobolănime adică. Proiectul de pace al lui Trump ar fi fost un succes, iar America și-ar fi putut păstra prosperitatea câștigată pe spinarea altora. Miliardarii au vrut, însă, să triumfe asupra Bibliei, impunând propriile profeții, aranjamente și descifrări. Declinul este inevitabil. China râde, dar are același destin. Și America și China s-au făcut frați (sunt conduse de frății) cu dracul ca să construiască podul. Podul lor, însă, nu se sprijină pe picioarele lui Dumnezeu, ci pe nisipuri mișcătoare.

Au făcut ăștia un summit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Măi, Climatule, măi, stăi ghinișor!”

  • In sfarsit ai inteles ca vb. de-a moaca!

  • Top300 Forbes = distrugerea planetei,secătuirea resurselor,sărăcirea omenirii=eșecul sistemului social actual.Acolo e sursa răului.

  • Taci si nu te baga in sfertul si jumatatea mea, nici calare,nici cu odorul in brate nici cu fiica imaginara. Dormi cu dorul strans in brate primavara pe veci.

  • daca nu ma citesti atunci nu sint obositor
    e simplu :))
    e atat de tentant sa nu ma citesti incat …s ar putea sa ti iasa din prima:)))

    • …@dora

    • Ce fr. ca online este online?? cati bani castigi?

      • cistigi, pierzi,…negustor te numesti:)))
        desavarsirea negustorimii e sa tratezi cu egala consideratie pierderea si castigul :)))
        cum spuneam mai jos …asa face si Universul, disponibilizeaza dezvoltare si pe crestere si pe scadere… :)))
        de unde rezulta ca inca nu m am desavarsit in negustorit 🙂

  • cui ii pasa daca Civilizatia, la un moment dat, ajunge ‘sa nu mai polueze Pamantul Naturii’, daca Polueaza Cerul Naturii ?!
    cui ii pasa ca tu nu mai generezi nicio ‘noxa’ , daca ceea ce faci inseamna ca poluezi plenar Cerul Naturii

    Poluarea Plenara a Naturii se manifesta in Cerul Naturii,
    pentru ca daca Cerul Naturii ramane ‘pur’ …se aplica vorba ‘mai intai Cerul si dupaia Pamantul’, caz in care dupa o vreme Pamantul se va primeni, pentru ca el de fapt e o Oglindire a Cerului

    insa daca ajungi sa Poluezi Cerul Naturii atunci cel dezechilibrat in mod fundamental e chiar Cerul!, caz in care zicerea devine o poveste despre cum dezechilibrul manifestat in Cer se va oglindi in Pamant

    mai altfel spus …cui ii pasa cit de mielusel te dai cu Pamantul Naturii, daca te dovedesti Dracul gol pusca in relatie cu Cerul Naturii, pe care il Hacuiesti dupa dorinta?!

    la umbra deciziilor care vizeaza pastrarea echilibrului Climei se afla decizii care dezechilibreaza ‘ecuatia de miscare a Climei, in fapt a Naturii

    ecuatiile de miscare ale Naturii sint Echilibate in mod Absolut
    atunci cind te apusi sa redefinesti aceste ecuatii ciopirtindu le pe cele existente ….ce rezulta e un Dezechilibru Plenar …rezultat din faptul ca Natura va Initia Singura Procedura care mai poate Echilibra Procesul de Artificializare, adica Prezenta Antinaturii: Se Daruieste pe Sine Insasi!

    …procesul a inceput.
    ce urmeaza, din acest punct de vedere, …nici n ati mai vazut …insa nici de inchipuit nu va puteti inchipui

  • Metamorfoza e un proces irepetabil, unic pe o oarecare planeta, ba chiar si in cazul unui binedefinit ‘Cer si Pamant’

    un nou nivel de desavarsire se va manifesta, Ulterior, exclusiv printr ‘un nou Cer si Pamant’.
    dar asta deja vi s a spus :))

  • orice discutie despre Clima care nu ia in calcul si ‘procesul fundamental, Unic, Irepetabil, prin care Natura se Daruieste pe Sine ( pentru a Echilibra Creatia ) nu face doua parale in mod absolut 🙂

  • totusi, in Univers te poti dezvolta pe doua cai
    o cale e …sa apuci pe ‘calea Naturii’. dupa o vreme te armonizezi cu ea si devi una cu ea, deci te desavarsesti asemenea Naturii, caz in care fix in acel moment esti …leit Naturii
    cealalta cale e sa apuci ‘pe calea Imaginii din Oglinda a Naturii’, asta fiind calea Artificializarii, adica a Antinaturii

    prin urmare putem spune ca pe planeta Pamant se manifesta, deja, si o cale si cealalta cale,
    pentru ca Artificializarea ‘a scos capu’ din cutie’ :)))

    exista doua cai pe care te poti desavarsi, una e Acumularea, alta e Daruirea
    Daruirea n are nimic impotriva Acumularii, insa Acumularea n are intersectie cu Daruirea

    Civilizatia nu e Natura, ci Antinatura, Artificialul
    Civilizatia nu suporta Daruirea, ci doar Acumularea
    Natura e cu SI, Pacea Absoluta fiind chiar SI-ul din ‘Daruire si Acumulare’
    Antinatura e lipsita plenar de Pace, deci de Iubire, pentru ca Iubirea este SI,
    Antinatura ‘lucrind’ cu Antiiubirea, adica cu imaginea din Oglinda a Iubirii, in fapt cu matematica cu m mare 🙂

    orice conferinta despre Clima care nu ia in seama Natura si Antinatura …nu face doua parale.
    Clima se dezechilibreaza ca urmare a Daruirii de sine a Naturii, atunci cind Artificialul, Antinatura ‘scoate capu’ din cutie’

    deci exista doua cai de dezechilibrare a Naturii,
    una e proprie Naturii si Balantele Creatiei voe echilibra procesul, indiferent cum arata el’
    a doua cale e o Reactie la prezenta Antinaturii, caz in care Natura se daruieste pe sine insasi, deci procesul duce pina la …’un alt Cer si un alt Pamat’ :))),

    insa pe parcurs Dezvoltarea Fibonacci se va manifesta negresit, polarizarea avand tendinta sa devina plenara la un moment dat, caz in care ‘oamenii’ or se vor desavarsi ca Om, or se vor desavarsi ca AntiOm,
    de ‘desavarsire’ nu vor scapa ( cei ‘dintre Barci’ practic …nu exista )

  • ‘Declinul este inevitabil.’

    pai daca in Univers exista doar dezvoltare perpetua, deci nu exista declin, …atunci ‘Declinul este inevitabil’ nu exista

    povestea asta se cheama ‘Foarfeca Fibonacci’ :))))))
    mai altfel spus dezvoltarea maximala, adica de tip Fibonacci, este Cale catre starea de echilbru absolut pe care Universul si o cauta tot asa :))

    daca undeva e un declin, atunci in alta parte ceva ‘se hraneste’ cu ‘declinul’, dezvoltandu se ca Fat-Frumos :)))
    deci …stergeti, daca vreti!, din text, zicerea ‘Declinul este inevitabil’ pe motiv ca …e un nonsens:)))
    daca faceti asta …o sa va zic ca aveti dreptate :)))))

    • Universul este o platforma pentru dezvoltare maximala, orice ai face …tot la dezvoltare maximala ajungi.
      e cam cum e cu bursa, unde poti cistiga parale si pe crestere si pe descrestere:))
      prin urmare bursa e despre ‘castig’, tot asa cum Universul este despre ‘dezvoltare fibonacci’

      • Poti tacea? Esti obositor.Scrie ca invitat pe Cristoiu blog.

        • daca minotaurul e jumatate om jumatate taur,
          minodorul e jumatate om jumatate dor,
          atunci minodora e jumatate lady, jumatate dor? :)))

          • daca o jumatate dor, atunci cealalta jumatate mangaie :))
            ce mai, Minodora e …jumatate de personaj pentru jumatate de basm calare pe jumatate de zambet schiop :)))

          • Sigur ca da,cum vrei tu. Treci la scris pe Cristoiu blog! Comentezi ca mini taurul degeaba.Sau ma insel?

          • Marian Nazat comentezi?De ce nu?

          • eu doar …comentez.
            deci …spre ex tu zici, iar eu comentez.
            daca tu nu zici atunci eu tac :))
            io n am nimic de zis…

            pai eu chiar scriu pe cristoiublog, …iauite ma!:)))

          • ‘ce mai, Minodora e …jumatate de personaj pentru jumatate de basm calare pe jumatate de zambet schiop :)))’
            cealalta jumate fiind, evident, Minodorul :)), odorul fiind fiul Minodorei si Minodorului, odorul fiind chiar dorul intrupat’ :))))
            exista si odora, …fiica:)), despre ea ramanand in folclor povestea miresmei-zambet, …care poarta dorul :)))), a miresmei intrupate in zambetul primavaratic …:)

          • ‘Marian Nazat comentezi?De ce nu?’

            urmăresc fenomenul cu același interes cu care văd că îl urmărești și tu :)))))

        • Poti tacea? Esti obositor.Scrie ca invitat pe Cristoiu blog.

          rezulta ca daca as scrie ca invitat pe cristoiublog as …tacea :)) :))) ( nici macar n ai luat o pe la ploiesti :))) )
          iti multumesc frumos pentru invitatie:))), comentariile sint suficiente pentru ce am io de zis :))

          • ai dreptate, nu te inseli, cam toti cei care scriu la etaj …nu se coboara sa stea de vorba cu cei care comenteaza la subsol:))
            deci in timp ce comentatorii au cu cine sta de vorba, cu cei de la etaj, cei de la etaj ..tac!:), pesemne ca lor nu le place dialogul:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *