Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Maratonul vaccinării. Mai mare daraua decât ocaua

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu vor susține mâine, 11 mai 2021, începând cu ora 10:00, o conferință de presă, la Palatul Victoria.

De obicei, cuplul Gheorghiță-Baciu, care stau în capul mesei, susținuți de niște acrituri pe margini (cel de la DSU, de exemplu, care stă în dreapta lui Baciu, pe colț, și care tună și fulgeră din senin) face această conferință la ora 14:00. Cred că au deja reflex pavlovian și marți dimineața vedetele rup ușile saloanelor de înfrumusețare. E, acum au încurcat-o, căci, precum miresele, la ora 6 dimineața sunt la salon, să fie gata la ora stabilită. Cred că de-aia au și mutat conferința, că ard de nerăbdare să ne prezinte succesele pe ramură.

Gheorghiță a fost luni și în Craiova, unde a înțepat în deschiderea maratonului vaccinării. Sau, cum este supranumită campania, „vaccinare cu buletinul”. Pentru cei care au luat țeapă cu „credit doar cu buletinul”, este un fel de a învârti cuțitul în rană.

Dar, să vedem ce s-a întâmplat în București în week-end, așa cum este prezentat pe pagina Ro Vaccinare.

„Record la Maratonul Vaccinării București: 20.360 persoane vaccinate! Se poate!
1.349 de medici, rezidenți, asistenți medicali și studenți;
două locații: Sala Palatului (12.650 persoane vaccinate) și Biblioteca Națională (7.710 persoane vaccinate);
50 de fluxuri de vaccinare;
Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”.

Duminică, vreme frumoasă, numai bună de mers la plajă, a fost un record de vaccinări, la nivel național, peste 100 000 de oameni. 49.116 persoane vaccinate cu 1 doză; 54.821 persoane vaccinate cu 2 doze. Bănuiesc că sunt incluși și cei din București de la maraton. Și din Sibiu și de unde or mai fi fost maratoane și spectacole.

20 000 de vaccinați în trei zile! Cheltuieli fără limită și fără contabilizare, că așa au zis încă de la început eroii: Noi vă salvăm, dar să nu fim vreodată judecați pentru cât a costat. Dacă ar ploua din cer cu bani, nu ar fi nicio problemă.

Și cheltuială mare și fără rost. Să zicem că eu sunt cârcotașă. Dar Ioana Mihăilă, ministra Sănătății, a spus duminică: „Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie”. Duminică, după ce a fost și ea la maraton și a văzut cum stă treaba, nu s-a luat după cum se lăudau unii pe Facebook. Dacă vedea că dă lumea buluc, sigur era mai optimistă. S-au înghesuit în prima zi, atât.

De dragul imaginii, au fost mobilizate armate de oameni, în timp ce cabinetele deschise pentru vaccinare erau goale, iar medicul sau asistenta erau plătiți să șadă și să se uite pe Facebook. Că-s plătiți la oră, nu la bucată. Și, să zicem că unii erau voluntari, dar sigur s-a mers pe modelul din campaniile electorale: „Cu cât se plătește voluntariatul?”. Ceva de mâncare li s-a dat, apa la WC au tras-o, lumina au consumat-o, precum și materiale sanitare: măști, halate etc. Plus badge-urile, pe alea s-au prăduit alți bani. Pe românește, badge-urile sunt ecusoanele alea legate cu panglică de gât. Apropo, duminică, în jurul orelor 16:00 eram la Biblioteca Națională și plecau asistentele. Toate erau cu ecusoanele agățate de gât. Una vrea să și-l dea jos, că mergea la autobuz. Au sărit celelalte: „Mergi, dragă, cu el, să vadă lumea că ești erou!”. E, cam la asta s-a redus tot maratonul: să vadă lumea!

La asta mai punem și artiștii și cadourile pe care anumite firme și edituri anunță că le vor da vaccinaților de la maraton. Nimeni și nimic nu mă va putea convinge că ăștia, după ce au pierdut atâta într-un an, au fost loviți brusc de filantropie.

Mai punem și că trei nopți au circulat autobuzele goale prin București pe anumite trasee. Bine, or fi mers cu ele petrecăreții, dar nu cei de la vaccinare. Cine s-ar duce să-și facă vaccin la miezul nopții sau spre dimineață, când vaccinatorii sunt rupți de somn?

Dacă m-aș duce la conferința lui Gheorghiță, asta l-aș întreba: Dacă a fost mai mare daraua decât ocaua, s-a meritat? Dar nu voi fi, așa că domnul colonel suspinând ușor, așa cum vorbește el, va povesti despre succesul maratoanelor. Și nu se va găsi nimeni să-l întrebe: „De ce vă îmbătați cu apă rece?”.
Mari scamatorii trebuie să facă guvernanții să ajungă la 5 milioane. Sau ar putea să interzică celor care nu se vaccinează să mai iasă din casă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Maratonul vaccinării. Mai mare daraua decât ocaua”

  • Cand iti doresti extinctia speciei proprii pentru a salva planeta, sau cand vrei sa intepi toata populatia globului doar ca s-o obligi sa treaca Styx-ul, cum ma-sa se cheama?

  • Dar Bonam nu a sunat nici pana acum?

  • E panica planetara. Se stinge „pandemia” si nu s-au vandut toate „vax”-urile. Na belea! Plus „lebada neagra” cu divortul lui Bill al treilea. Ce poti pentru ca sa mai zici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *