Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni în PSD

De data aceasta miercuri, 4 martie 2020 și nu joi, 5 martie 2020, a avut loc obișnuita emisiune „Gândurile lui Cristoiu” de pe Mediafax. Cu Monica Mihai am abordat mai multe probleme ale actualității: de la comedia anticipatelor până la teatrul coronavirus. Nu putea lipsi din acest dialog decizia conducerii interimare a PSD de a declara suspendat automat din partid pe oricine e convocat la DNA. Din răspunsurile mele, agenția Mediafax a realizat un material pe care îl reproduc mai jos.


Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, riscă să fie boicotat la congresul din 21 martie dacă nu rezolvă problema baronilor locali care vor să ajungă în conducerea partidului sau să rămână singur dacă insistă ca membrii cu probleme penale să nu acceadă la funcții, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu.

Acesta a afirmat miercuri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că amânarea congresului, programat inițial la 29 februarie, a avut drept cauză pretențiile baronilor locali de a se regăsi în echipa lui Marcel Ciolacu, până acum singurul candidat la șefia PSD:

„Înaintea acestui congres, asupra domnului Ciolacu au venit băieții, baronii, «vrem și noi, vrem și noi, vrem și noi în echipă» pentru că și-au dat seama că ei nu pot să facă o moțiune, am înțeles. (…) De atunci au amânat congresul sub pretextul dat de coronavirus, domnul Ciolacu a impus la ședința asta informală să nu fie nici un baron local, într-un fel bine pentru că poate unii din ei erau cu probleme, dar problema este că din surse știu că nu s-a rezolvat (…) Domnul Ciolacu le-a zis că vor fi și baronii, șefii de organizație, vor fi în Comitetul Politic Executiv, deci acolo lucrurile încă nu sunt rezolvate pentru că ne putem confrunta cu o boicotare a congresului”.

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu are deja echipa lui cu care va candida la congres și nu vrea să mai primească și pe alții, fiind deja vreo 30 de lideri locali care vor să i se alăture:

„Pe de o parte domnul Ciolacu care nu vrea în ruptul capului, nici nu are cum, vă spun, că sunt vreo 30 care vor, nu au unde, iar el are echipa lui, nu știu, președinte, vicepreședinte, secretar general, conducerea centrală, da? În conducerea asta centrală vor să intre și alții”.

Ion Cristoiu a avertizat că planul lui Marcel Ciolacu de a interzice membrilor PSD cu probleme penale să candideze la alegeri sau să acceadă la funcții este catastrofal:

“Acest film cu Partidul Social Democrat care vrea să fie pur, să nu mai aibă corupți și lume penală, l-am mai văzut, l-am văzut, dacă nu mă înșel, în guvernarea Ponta, sub conducerea lui Ponta, și este catastrofal dintr-un simplu motiv, în momentul în care anunți oficial că oricine are probleme penale, e foarte importantă această precizare, una este să fii condamnat, gata, după părerea mea nici nu ai ce căuta în politică, și alta este conceptul de penal pe care domnul Ciolacu și-l însușește de la domnul Klaus Iohannis, care este aiurea și anume că penal e cel împotriva căruia începi o investigație, este totalmente aiurea și din punct de vedere juridic”.

Ion Cristoiu a atras atenția că președintele Iohannis este cel care a introdus în viața politică eticheta de “penal” oricărei persoane convocate la DNA și DIICOT, iar dacă Marcel Ciolacu va proceda la fel, atunci va decima PSD:

„Klaus Iohannis a introdus în viața politică românească un lucru foarte periculos, la care și el va fi victimă, că nu va mai fi șef, și anume orice om convocat la DNA sau la DIICOT, nu la instanță, convocat deja, adică subiect de anchetă penală, el este considerat penal, trebuie să se auto-suspende, numai că eu sper că domnul Ciolacu își dă seama că dacă vrei să decimezi PSD acum, declanșeze anchete, da? Ca o concluzie, domnul Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD, inclusiv el, pentru că băieții s-au prins: «A, îi suspendați? Îi chemăm pe toți». Oricum, eu știu de o listă de 10 inși. Se pare că va veni rândul și domnului Cuc, îi cheamă.”

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni în PSD”

  • Stelea, Balint și cu Miță,
    Au o făină … „reclămiță”,
    În care plantează brazi,
    Exact ca Iohannis, azi!
    „Răcorind” ei, Romania,
    Și schimbându-i „entropia”!
    Pe cei trei îi prindea clipu’,
    Berea, masa, chiar și „chipu”,
    Dar, in ce văzurăm azi,
    Un „guvern”, la plantat brazi
    Și-ntre ei … „șeful” cel mare
    Chiar că-mi vine o-ntrebare:
    Oare asta-i „răcorire”,
    Sau e doar o „amăgire”,
    Ca sa nu zic nesimțire?!?
    Știți la cine mă gândesc,
    Nu-i nevoie să-i numesc!

  • Romanashii vs Coronavirus
    Dimineata, n-am putut pleca din parcare, fiindca mă blocase unu cu nr de VS, asa ca am plecat spre statia de autobuz. In timp ce ma deplasam usurel-usurel spre statie, aud in spatele meu … ‘pciuuu, exact in urechea mea, dupa care a urmat o injuratura neaoşă, la adresa … nimanui si-a tuturora, dupa ce i-am atras atentia! Am ajuns in statie, a venit si autobuzul, am prins si un loc, dar aveam sa am alta surpriza!
    M-asezasem langa un moş care tuşea! Ghinion, mi-am zis, si bineinteles că m-am ridicat, intrucat moşu’ cred ca n-auzise de batistă, sau servetel, sau chiar … cotul propriul! Intre timp am primit un telefon de la sotul meu, care a reusit sa plece cu masina, si m-a intrebat unde am ajuns, ca sa vina sa mă „preia”, sa ma duca la serviciu. Ceea ce s-a si intamplat! Asa ca ce sa mai vorbim de reguli, de prevenţie, de …altceva, atata timp cat noi nu le respectam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *