Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marele maestru internațional de șah Florin Gheorghiu a fost sărbătorit la 80 de ani

Am dat un telefon marelui maestru internațional de șah Florin Gheorghiu să îl felicit pentru cei 80 de ani împliniți pe 6 aprilie.

Ca de fiecare dată, a răspuns cu multă amabilitate, deși  avea numeroase solicitări, nu numai să răspundă la telefon, dar să și facă un drum la Radio România Actualități pentru o emisiune – sărbătoare, de o oră, intitulată ,,Arena Națională”. La final, a primit un tort și a suflat în lumânări.

  Are un palmares impresionant din care amintesc doar câteva date:

A fost de 9 ori campion național de șah al României, iar în 1963 campion mondial la juniori.

Florin Gheorghiu a obținut în 1963, la Campionatul Mondial de juniori din Serbia primul titlu de campion mondial pentru șahul românesc, performanță în urma căreia Federația internațională i-a acordat titlul de maestru internațional.

În 1965 a devenit primul mare maestru român la șah.

Între 1960 și 1967 a reprezentat România la șase ediții ale campionatelor mondiale studențești pe echipe

A jucat pentru România la 14 olimpiade, de 10 ori la prima masă. La patru olimpiade (Lugano 1968, Nisa 1974, Buenos Aires 1978 și Dubai 1986) a terminat neînvins. De asemenea, Florin Gheorghiu a participat cu echipa României la cinci campionate europene: Hamburg 1965, Bath 1973, Moscova 1977, Haifa 1989, Debrecen 1992, de fiecare dată la prima masă.

Are o impresionantă activitate editorială. În 2022 a lansat trilogia “Artă în şah şi viaţă”; cele trei volume de tip album conţin povești, prezentări și fotografii inedite din cele aproape 400 de partide jucate de-a lungul carierei sale prestigioase. Este autorul cărții „Partide alese”, apărută în anul 1980 care cuprinde cele mai bune 103 partide ale sale, selectate dintre cele jucate în perioada 1960-1970. A publicat mai multe volume sub titlul „Integrala de șah”,  a semnat zeci de articole pe teme șahiste și partide comentate în presa autohtonă: „Scânteia tineretului”, „Sportul” și „Revista Română de Șah” și revista „Șah”.

La rândul nostru îi spunem din inimă ,,La mulți ani!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *