Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Mareșal Ion Antonescu: „Trebuie ca adversarii să te socotească mai bine mort decît viu, decît să te socotești viu cînd ești mort”

1. Scrie Arghezi într-o tabletă din “Adevărul”, 16 noiembrie 1946:

„O vorbă franceză spune că nimeni nu e om mare pentru sluga lui. Valetul, aducîndu-i stăpînului papucii, apa caldă, numărîndu-i ciorapii şi cum le zice izmenele pentru spălătoreasă şi uitîndu-se în fundul lor, are motive să fie decepţionat. Prestigiul se chirceşte şi se face meschin”.

Adevăr valabil nu numai pentru valeții valeți, dar și pentru valeții din politică.

2. Lecția numită Mareșalul Antonescu:

„[25 februarie 1943] – Scrisoarea scriitorului I. Al. Brătescu-Voinești, membru al Academiei Române, către Ion Antonescu

Domnule Mareșal,
Te rog, te conjur, dă-mi autorizația să public acest articol pe care îl socotesc foarte necesar, pentru spulberarea ticăloșiei ce se comite, punîndu-se în circulație zvonuri perfide privitoare la sănătatea dumitale.

Cele mai distinse sentimente.
Brătescu-Voinești
25/II 1943”

Răspunsul Mareșalului

„Iubite și Stimate Domnule Brătescu,

Să mă ierți dacă am să te rog să renunți la publicarea articolului D-tale:

1. Fiindcă este mai bine ca adversarii să te socotească mai bine mort decît viu, decît să te socotești viu cînd ești mort.

2. Nu e momentul să fac public nici o declarație politică. Generalul Pantazi ca exponent al Armatei a spus clar și răspicat ce avem datoria să facem [după eșecul de la Stalingrad] și ce ne impune un sentiment elementar de onoare.
Cînd intri în război pentru drepturile sfinte ale Neamului cu gîndul, iartă-mi expresia neacademică, să tragi chiulul, îți bați joc nu numai de tine, ci și de morții și de istoria noastră care trebuie să rămînă nepătată.
Am încredere în judecata acestei istorii pentru acțiunea mea de astăzi.

3. Nu vreau să atac public pe nimeni.
Am luptat pentru înfrățire. Stau și astăzi și voi sta oricare ar fi neînțelegerea altora pe această linie.

Primește te rog o amicală și cordială strîngere de mînă.
Mareșal Antonescu”
(ANIC, fond PCM – CM, dosar 103/1043, f. 10, 13-14). Gh. Buzatu, Stelea Cheptea, Marusia Cîrstea, Corneliu M. Lungu, Pace și Război (1940-1944) Jurnalul Mareșalului Ion Antonescu (Comentarii, Anexe, Cronologie, vol. II: Succese și eșecuri (1.I.1942-30.VI.1943), Ediția a II-a, revăzută și adăugită, editori, Tipo Moldova, 2011.

De reținut formula genială:

„Fiindcă este mai bine ca adversarii să te socotească mai bine mort decît viu, decît să te socotești viu cînd ești mort.”

3. Sclipiri chiar dacă rare în volumul IX al Operelor lui Nae Ionescu:
Despre o afacere a prefectului liberal Osianu de Sălaj publicistul notează în comentariul Record… din Cuvîntul 5 mai 1928:

„Din nefericire, noua moșie a d-lui prefect e o biată bucată de pămînt sterp, numai prund și curmătură. Asta ar fi o nefericire cel mult pentru un muritor de rînd. Nu și pentru eroul nostru, care e o dată Osianu, a doua oară prefect, și a treia oară liberal.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Mareșal Ion Antonescu: „Trebuie ca adversarii să te socotească mai bine mort decît viu, decît să te socotești viu cînd ești mort””

  • In repetate rinduri spun și scriu
    Nu mai exista fondul genetic din care sa se nască Pamfil Seicaru Ion Antonescu și multe alte nume pomenite de Dvs aici
    Nu mai avem și trebuie sa ne împăcăm cu asta

    • 🙂
      sa…ne impacam?
      n am nimic impotriva 🙂
      insa…hai sa impacam si cu faptul ca neamul asta se manifesta sub Timp si dimcolo de el,
      deci cu Insamantat fond genetic s au preocupat si cei care au facut o sub Timp, insa si cei care au facut o dincolo de el, adica pe taramul Anotimpurilor 🙂
      Rezumat:
      tot asa cum e imposibil de iesit din dinamicile Yaomnei, fix asa va rasari pe Ogor fond genetic armonizat cu ‘masura vremurilor’
      prin urmare bineinteles ca…noi, cei preocupati cu Timpul, sintem impotenti, insa pacilea au insamantat si Batranii neamului, Inteleptii, iar ei au facut o dupa cum le a fost masura…, asa ca io zic cum ziceti, sa ne impacam, insa…numa pe jumate :))), ca jumatea ailalta nu va pica in veci!, ca ce au insamantat Batranii e fix Iubirea 🙂 …
      fiti mai optimist, domnule Tatulescu,
      Toamna, cu roadele ei cu tot, e o manifestare implacabila, deci barim atat de optimist, pe cit de implacabila e ea 🙂
      :))

  • Conectati-va de graba la inverterul din dotare: nu întunericul, ci bezna totală a pus stăpânire – din pacate- pe mintea dvs. Fiat lux! Atenție, nu e vorba de un anumit model auto…

  • Domnule Cristoiu, terminati cartea aia despre legiune, legionari.. va rog! Daca nu o faceti dumneavoastra, o fac altii si o fac prost, ca pana acum…

  • @Gh Grosu
    Alegerea citatelor caracterizeaza mai mult pe cel ce face alegerea decat ceea ce de fapt zice autorul citatului .
    Postarea Dv e din aceeasi categorie cu „textul” pe care l-am descoperit azi pe un site:
    https://playtech.ro/stiri/o-familie-de-romani-a-plecat-fara-sa-plateasca-consumatia-de-la-un-restaurant-reactia-patronilor-de-zile-mari-563177
    „O familie de români a plecat fără să plătească consumaţia de la un restaurant. Reacţia patronilor, de zile mari”
    Deci , la Satu Mare, patronul reclama clienti care nu au platit consumatia . Titlul nu zice ” clienti ” ci zice „romani” . Materialul are si un video in care se vad „romanii”.
    Sant de acord ca romanii nu-s precum sir Lancelot du Lac. Insa nu santem nici mai rai decat altii ( la „altii” , puneti evrei , unguri , tsigani , burkinafasolezi etc)

    • @nae girimea
      „Sant de acord” ” Insa nu santem”-ERATA:sunt de acord si insa nu suntem.
      Sunt.
      Daca tot ati pomenit de „sant”…va povestesc ceva de acum vreo 14 ani…Cumnatul Meu…terminase Academia de pompieri si merge cu plutonul la o interventie la inundatii…aia se organizeaza…baga masina sa traga apa…aluviuni…si romanashii…defecau…”pe conducta”…aia venisera sa le desfunde canale…ce mai aveau acolo…si romulanii klingnonieni..se „defecau” in capul lor…si-a retras oamenii si i-a lasat cu apa si fecalele lor…PE BUNE….POVESTE ADEVARATA.
      Toate Bune!!!

  • Domnule Ion Cristoiu
    Nu Voi Comenta Nimic Eu.
    Doar Voi Cita.
    A.Chirieac: Spaţiul opoziţiei este liber la acest moment, iar AUR a prins culoarul.Cimpoi Adrian Ultima actualizare 30/08/2022.60m.ro
    Lista ofiterilor si agentilor sub acoperire din presa romana 14/02/2014
    Într-o postare pe pagina de Facebook, Corneliu Vadim Todor a dezvăluit 12 nume de jurnaliști care ar face parte din structurile SRI și SIE
    I. S.R.I.:
    * Robert Turcescu (colonel)
    * Sebastian Ghiţă (maior)
    * Andreea Pora (maior)
    * Nadia Ciurlin (căpitan)
    * Cătălin Striblea (căpitan)
    * Mădălina Puşcalău (lt. major)
    II. S.I.E.:
    * Andrei Bădin (colonel)
    * Corina Drăgotescu (colonel)
    * Silviu Mînăstire (căpitan)
    * Mugur Ciuvică (agent)
    * Bogdan Chirieac (agent + agent dublu, ruso-american)
    Sursa: Facebook – Corneliu Vadim Tudor.
    B.SUN TZU ARTA RAZBOIULUI
    Confuzia aparentă rezultă din ordine, laşitatea aparentă din curaj, slăbiciunea aparentă din tărie.
    Tu Mu: „Semnificaţia acestui verset este că dacă doreşti să simulezi dezordinea pentru a trage un inamic, trebuie să fii, tu însuţi, foarte disciplinat. Numai atunci poţi simula învălmăşeala. Cel care doreşte să simuleze laşitatea şi să-şi pândească inamicul trebuie să fie curajos, căci numai atunci va fi în stare să simuleze frica. Cel care doreşte să pară slab, pentru a-l face pe inamic trufaş, trebuie să fie extrem de puternic. Numai cu această condiţie va putea să se prefacă a fi slab”
    C.Cameleon
    membru de partid(politician)
    membru de sindicat(lider)
    „frate” intr-o masonerie(conspirat)
    angajat/slujbas/functionar la stat
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • @
      Confuzia aparentă rezultă din ordine, laşitatea aparentă din curaj, slăbiciunea aparentă din tărie.

      iata ce sta la temelia balamucului mondial, slabiciunii afisate astazi de puternicii lumii, lasitatii cu care ei se tot departeaza de popoarele pe care… de fapt deja le conduc… matematic, deci cu erori precis definite.

      Marea Resetare e o incununare a zicerii lui Sun Tzu. nici o alta civilizatie n a fost capabila sa implementeze cu atata precizie intreg potentialul disponibil in cugetarea asta, insa si in atatea altele…
      Marea Resetare e opera Antiintelepciunii, negresit .

      • @Online
        Intre timp…se misca rapid…
        1.Turcia scumpește de 5 ori taxa pe care trebuie să o plătească navele care tranzitează strâmtorile Bosfor şi Dardanele ziare.com
        2.One Third of Pakistan is Underwater The Daily Diges
        ambele de azi

        • prin propria ecuatie de miscare, Marea Resetare influenteaza dinamica Naturii.
          faza tare e ca influenta pe care Natura o genereaza se muleaza perfect pe definitia celui mai performant catalizator pe care l poate avea Marea Resetare,…in drumul ei spre desavarsire in Marea Revolutie, care e Metamorfoza, adica Artificializarea, adica iesirea din Dinamica Naturii, din Dinamica Anotimpurilor si trecerea tuturor dinamicilor care o definesc in Imperiul Timpului.

          prin urmare ceea ce conteaza in mod absolut e natura dinamicilor care iti definesc ecuatia de miscare, caz in care cu orice pret dinamicile neamului nostru tre sa ramana pur naturale, prin urmare ‘inteligenta artificiala’ n are ce cauta in deciziile care definesc ecuatia de miscare a statului.
          inlocuiti orice ‘inteligenta artificiala’ activa cu ‘inteligente ale naturii’, ca ele exista in neam, s-au nascut fix pentru vremurile astea…
          de ce?
          pai pentru ca asa si doar asa vor putea fi pastrate dinamicile Naturii in dezechilibre pur ‘naturale’. oricum altfel dezechilibrele Naturii vor deveni catalizatori implacabili ai artificializarii, pentru ca dezechilibrele vor fi Efecte ale procesului de Echilibrare a Artificialului care se manifesta in Creatie, ca el in Creatie se manifesta, chit ca e localizat pacilea. pe planeta asta spre ex.

          • manifestarea ‘inteligentei artificiale’ e un proces propriu taramului cuantic, prin urmare… influenta ‘inteligentei artificiale’ e imposibil de tratat in stilul curvasarelii bune si rele.
            trebuie…rasa! orice intersectie a ‘inteligentei artificiale’ cu ecuatia de miscare a neamului. chiar daca ea se manifesta…indirect!
            e ceva lipsit de orice dubiu: Natura o va lua razna. ( ca face asta, adica se dezechilibreaza pe sine in stil plenar pentru a echilibra manifestarea Artificialului, si ea plenara, chit ca e plenar relativa, …asa e si altfel nu )

          • @Online
            Când o ţară este secătuită de pe urma operaţiunilor militare, cauza este preţul ridicat al transporturilor pe distanţe lungi, trimiterea proviziilor la depărtare lasă poporul în cele mai grele lipsuri.
            Li Ch’uan: „Dacă războiul se prelungeşte, bărbaţii şi femeile vor fi supăraţi că nu se pot căsători şi vor fi reduşi la mizerie sub greutatea cheltuielilor de transport.”
            Chang Yu: „Dacă trebuie transportate alimente pe o distanţă de o mie de li, douăzeci de baniţe vor fi consumate pentru unul singur livrat armatei… Dacă traseul prezintă dificultăţii vor fi necesare cantităţi mai mari.”
            „Aproape de locul unde se găseşte armata (adică în sectorul operaţional), „mărfurile sunt scumpe; cînd mărfurile sunt scumpe… această „sleire” face aluzie la impozitele speciale, la rechiziţii de animale şi de cereale şi la transport.”

          • @Online
            Online…vei spune ca sunt prostii de acum 2500 ani…Citeste Mai Bine…
            1 sper ca nu mai necesita explicatii…2…pe aici de aproape 6 ani…trade war de mai mult de 4 anisori…pandemie de aproape 3 ani…jocurile de la wuhan…Razboi…mai mult de 6 luni…creste intensitatea…pulsatia…frecventa…ajunge la rezonanta…la motorul de avion se cheama ca „intra in pombaj”…se autodistruge…Stiu…500 Inainte de Hristos…Si 2022….acum la chinezi…lockdown in beijing…se omoara conducatorii chinezilor cu propria „arta a razboiului”….3…ACUM…stii ca ai nevoie de un pluton logistic de vreo 7-8 camioane…doar ca sa tii un singur tanc pe front….sau ca un singur avion de lupta…e deservit/servisat/intretinut…de 12 oameni…grippen sa zicem…sau 30 oameni…f16/f18…un b52…de exemplu…pentru alea 2 cu care s-au jucat americanii pe aici…isi rup oasele cel putin cateva sute…in uk unde sunt stationate….4…Sper..ca nu mai necesita explicatii…
            Online…Te-ai Mai Lamurit…Nadajduiesc…Cu Niste Aspecte…
            Toate Bune!!!
            vali
            🙂

          • …cu mine tragi tu nadejdi?:))
            pe mine sa ma lamuresti?:)))

            păi eu insumi am renuntat sa fac asta cu mine!:)))

            sint cum oi fi si n am nimic impotriva

          • @Online
            Daca si asta s-a speriat…
            Ozzy Osbourne says he’s leaving the U.S. because of rampant gun violence: „I’m fed up with people getting killed every day” BY LI COHEN
            AUGUST 30, 2022
            https: //www. cbsnews. com/news/ozzy-osbourne-says-hes-leaving-the-us-rampant-gun-violence/

          • Fiat lux…
            le ce o fi bun inverterul?!
            de la intuneric …la bezna, la o bezna si mai adinanca,
            pina dai de lumina :)))
            nu?
            asa si cu lumea mare. e dusa in bezna, in bezna si mai si, dupa care omul da de lumina, iar antiomul da de propria lui lumina, care e intunericul.
            nu?
            deci…cu inverterul ce sa faci?!
            insa…io nu zic ca nu e de folos, nu nu!, e de folos si toata lumea stie ce sa faca cu el, iar eu n am nimic impotriva :)))

          • @Online
            „Fiat lux…
            le ce o fi bun inverterul?!”
            Nu pricep…nu inteleg…Invertor…sa zicem ca ai un ups(Uninterruptible Power Supply)…adica ai un backup…daca se intrerupe alimentarea…doar ca back-up furnizeaza 12 24 cel mai des 48 vdc…si tu nu mai ai bateria la laptop si nici unde sa-l incarci…si apare acest modul..invertor…care face din 48 vdc…220 vac…ca sa alimetezi ceva…la 220 curent alternativ…lucram cu asa ceva acum 20 ani…daca la asta te referi…mai poti folosi generator…sau lumanare…opaintz…nu conteaza…e pentru echipamente…ai impresia ca daca pica tensiunea in bucuresti sa zicem…24 ore…90% din grupuri electrogene..pa pa pa…au consumat combustibilul…frigidere…depozite alimente congelate…banci…sa vezi „distractie”….”inteligenta artificiala”… 😛 🙂 😆 😀 …si „ciordeala naturala”…pai camere video…senzori…bine…de unde sunt monitorizati…
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @online: invertorul transforma curentul continuu în alternativ, astfel incat sa-ti poti alimenta orice aparat care in mod obisnuit functioneaza la 220V de la o baterie de masina, de exemplu. (da’ de ce intrebi, chiar ai nevoie?)

          • Licuricii spuneau stelelor: „Învăţaţii afirmă că lumina voastră se va stinge odată”. Stelele n-au răspuns.

      • @Online
        Tic…Tac…
        1.Tuesday, November 8, 2022 United States elections, 2022
        2.Lovitură decisivă împotriva „Marii Resetări”! Forumul Economic Mondial, lăsat fără bani / „Agenda progresistă” va fi pusă pe foc
        Republicanii din Camera Reprezentanților a SUA au introdus un proiect de lege pentru a bloca orice fonduri din partea contribuabililor care ar putea sprijini activitățile Forumului Economic Mondial – organizația neguvernamentală dominată de corporații care promovează guvernanța globală și autoritatea centralizată și nedemocratică. national.ro

        • pai asta e deja rezolvata, mai sus, de tine :)) :

          ‘Confuzia aparentă rezultă din ordine, laşitatea aparentă din curaj, slăbiciunea aparentă din tărie.’

          ce rezulta din ‘lovitura decisiva’ e ca …niciodata Marea Resetare n a fost mai potenta.
          auzi gogomanie: Forumul Economic Mondial, lasat fara bani! :)))))))))

          • @Online
            mai au o mica „problemutza” de rezolvat in statele americane…aia au 400 milioane arme si zeci de miliarde cartuse la 330 milioane locuitori…vezi ca e o stire…s-au impuscat vreo 35 in chicago…ei stau pe o bomba nucleara acolo…pe un razboi civil…se roaga „conducatorii” de ei acum sa-si predea armele..ca „n-au voie cu arme de asalt” ca „sa le dea pentru Ucraina”…dar cu grenade e voie…sau e voie doar cu grenade ofensive si nu defensive…adica…e de tabla grenada…merge…e de fonta…mai nasol…330 Milioane Locuitori…400 Milioane Arme Foc…Zeci De Miliarde Gloantze…in SUA…USA…America…Statele Americane…Texas…Florida…California…New Yor…Illinois…nu as vrea sa fiu acum pe acolo…

          • Lumina Lumii e Caldura.
            Sufleteasca.

  • Ieri, caldura mare, iar eu trageam un carut cu o baterie in el. Am nevoie la inverter ptr la iarna (nu suport intunericul si
    lumanarile). Am acum si alte probleme pe langa cele induse de sceleratii care conduc lumea aceasta de idioti.
    Am trecut pe langa Biserica lui Antonescu. Interesant este ca Hrisovul de Temelie este datat 1943 ca si scrisoarea prezentata
    anterior (poate Antonescu avea probleme de constiinta cand a ctitorit ??).
    Pentru mine Antonescu ramane un ticalos ,atat el cat si muierea lui „scortoasa”.
    Citez: „…intri în război pentru drepturile sfinte ale Neamului….. Sa rad sau sa plang ??!!
    ======================================================================================================
    Un istoric obiectiv nota despre Stefan cel Mare :” un suflet chinuit intre desfranare si crima”. Cam multa „lipsa de sfintenie”.
    ========================================================================================================
    Arghezi era sclipitor, dar ….un om rau ca toti Theodorestii din neamul sau. Am avut o experienta neplacuta si nu pot ierta.
    Concluzia : romanii sunt slugi perfecte / nu au pareri proaste la adresa stapanilor.

  • „De reținut formula genială:”
    -e o injuratura geniala…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *