Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Marile secrete pentru a urca pe podiumul olimpic

Fiecare preocupare are secretele ei – mari ori mici -, pentru a ajunge, în mod rapid, pe treptele afirmării. Tot așa se întâmplă, vă asigur, și în cadrul mișcării olimpice mondiale.
Toți sportivii tineri visează, în mod firesc, la treptele podiumului olimpic. Acum, ei au la dispoziție un adevărat îndrumar care le arată, pas cu pas, care este calea spre treptele podiumului de premiere. Implicit, pentru a atinge o medalie. De aur, argint, ori bronz. Cu alte cuvinte, au la dispoziție, în mod gratuit, câteva secrete. Ele trebuie doar aflate, aplicate în viață, iar apoi gata. Reflectoare, medalia este deja la gât, reporterii te așteaptă pentru declarații. Iar acasă se fac intense pregătiri pentru o primire glorioasă.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a pus la dispoziția Mișcării Olimpice un ghid cu conținut educațional pe care îl oferă tinerilor sportivi în timpul Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT).
Programul educațional „YOG Education Programme @ Youth Sporting Events” (Programul educațional JOT @ Evenimente sportive pentru tineret” poate fi acum accesat de pe site-ul CIO de federațiile internaționale, comitetele naționale olimpice și organizatorii de evenimente sportive. Ghidul care conține un set de măsuri/instrucțiuni/sfaturi, este gratuit și ușor de descărcat.

Conținutul a fost conceput special pentru tinerii sportivi de elită cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, care sunt dornici să învețe cum să devină campioni pe terenul de joc și în viață. La baza creării acestui ghid a stat unul dintre principiile Chartei Olimpice, potrivit căruia „Olimpismul este o filozofie a vieții (…) care îmbină sportul cu cultura și educația”.

Începând cu JOT Singapore 2010, aproape 10.000 de tineri sportivi, la care s-au adăugat tinerii din orașele gazdă din timpul diferitelor ediții ale Jocurilor, au avut acces la programe educaționale oferite în paralel cu competițiile sportive.
Ghidul oferă sfaturi practice cu privire la modul de desfășurare a activităților, ca de pildă cum să amenajezi o zonă desemnată găzduirii unor întreceri, plus toate detaliile necesare organizării unui eveniment de succes.

Cuprinsul YOG Education Programme @ Youth Sporting Events (Programul educațional JOT @ Evenimente sportive pentru tineret poate fi descărcat la această adresă:
https://stillmed.olympics.com/media/Documents/Beyond-the-Games/Education/YOG-Education-Programme/YOG-AEP-Toolkit.pdf?_ga=2.137902839.671240289.1637168178-2065245611.1620125875

Vă dorim succes ! Nu uitați să ne chemați și pe noi la festivitatea de premiere.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *