România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Maximus. Nimic nu s-a schimbat…

(Autor: Marius Niculescu)
Constantin Bacalbașa (1856–1935) a fost unul dintre cei mai cunoscuți ziarişti ai vremii sale, consemnând, timp de mai bine de jumătate de secol, începutul de drum al României moderne.
A fondat ziarele cotidiene: Țara, Patriotul, Românimea și revista umoristică Ghiță Berbecul. A fost membru fondator al Societății Presei și al Sindicatului Ziariștilor, președinte al Sindicatelor Ziariștilor (din 1919); a fost deputat în Parlamentul României, membru al Partidului Conservator.
„Sunt un povestitor“, scria Bacalbaşa la apariţia Bucureştilor de altădată. „N-am avut altă grijă decât să scriu adevărul asupra trecutului, fiind cât mai complet despre fapte şi cât mai nepărtinitor despre oameni.“
S-a născut la Brăila în anul 1856; tatăl său a fost Costache Bacalbașa (șeful poliției din Brăila), originar din satul Telești, județul Gorj, nu departe de Hobița lui Brâncuși. El s-ar fi numit, la naștere, Telescu, dar ar fi fost adoptat de către un unchi, mai marele băcanilor (bacal-bașa) din Galați, de unde provine numele de Bacalbașa, cu rezonanțe turcești.
Pe data de 20 septembrie, 2023, Prim Ministrul României se adresa națiunii:
„Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea”.
Vineri, 10 mai 2024, Președintele României a promulgat legea primită de la Parlamentul României, lege care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit.
Procurorul general a declarat în martie că ”este o formă de legiferare modernă”, punctând că ţinta este recuperarea prejudiciilor la bugetul de stat.
Curtea Constituțională apără dezincriminarea evaziunii fiscale sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit, respingând toate sesizările făcute de opoziția parlamentară și de Curtea Supremă, pe motiv că legea face trecerea spre „teoriile moderne” ale Dreptului, care au ca obiectiv principal recuperarea prejudiciului, nu condamnarea făptașilor la închisoare.
Media pentru cazurile de sesizări penale în România este de aproape 600.000 de euro la Antifraudă și de aproape 400.000 de euro la Inspecție Fiscală, ceea ce înseamnă că, potrivit legii recent promulgate, scapă de închisoare practic toți cei care au comis infracțiuni de evaziune!
Argumentul celor trei persoane care au făcut posibilă această lege, o rușine și un afront incalificabil la adresa oamenilor cinstiți și o invitație pe față la hoție, este că „au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată.”
Deci, vinovată pentru evaziunea fiscală uluitoare din România este pedeapsa cu pușcăria, care nu i-a făcut pe infractori să fure mai puțin, de unde concluzia că pedeapsa cu pușcăria trebuie eliminată!
Pedeapsa este un lucru absolut necesar într-o societate civilizată, fără ea răul nu ar mai putea fi stăvilit în lume; natura umană însăși, un dat ce nu poate fi schimbat, necesită existența pedepsei, care însă, pentru a fi eficientă, trebuie să fie aspră.
Principalul scop al pedepsei este prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni, este descurajarea potențialilor infractori prin inducerea unei spaime teribile și nicidecum recuperarea banilor sau reeducare infractorilor!
Urmarea aplicării unei pedepse este formarea unei atitudini corecte faţă de muncă, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială.
Dar, pentru a fi eficientă, pedeapsa trebuie să fie aspră! Înfricoșător de aspră!
Conform datelor ONU, populația României este, în chiar această zi din luna mai 2024, de 19,892,812 oameni.
Trei oameni, doar trei, s-au unit și le-au dat restului de 20 de milioane de români această lege…
Există situații în care numărul nu are nicio importanță, când alți factori sunt determinanți, cum ar fi morala…mai ales când e vorba de o morală de sclavi.
„Ce nu mă omoară, mă face mai puternic ”, celebrul aforism al lui Friedrich Nietzsche (1844 – 1900), un german, unul dintre cei mai importanți filosofi al secolului al XIX-lea, care a exercitat o influență remarcabilă asupra gândirii filosofice a generațiilor ce i-au urmat, se referă însă doar la popoarele de stăpâni.
Pe noi, românii, ce nu ne omoară, ne face din ce în ce mai slabi, până când o să dispărem de pe acest pământ ca națiune, în forma actuală.
Nu cunosc o a doua țară pe lume în care virtuțile cetățenești să fie mai puțin răsplătite și vinovățiile mai puțin pedepsite …(Constantin Bacalbașa, în urmă cu un secol)
Nimic nu s-a schimbat….

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Maximus. Nimic nu s-a schimbat…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *